Koeientong of schapentong.... handje koriander en peterselie fijngehakt. 5 knoflookteentjes fijn gehakt Olijven voor garnering die je ook gebruikt voor tagine en kip. halve ingemaakte citroen in stukken. halve glas olijvenolie 1 etp komijn 1 etlp paprikapoeder 1 etlp gemberpoeder en 1 etl kurkuma poeder. 1 thlp peper zout. 1 glas water.
Maak de marinade van de kruiden eerst roer alles goed is voor de tong om in het te laten intrekken.
Kook de tong 30 minuten in gewone kookpan. Laat de koetong afkoelen. De tong met scherpe mes de bovenste dikke vel laag verwijderen. De tong in stukken sneden . Marinier de vlees met de marinade van de kruiden. Doe de olie in de pan ,zet de vlees erin en bak het even voor 3 minuten lang met de kruiden . Voeg de water bij de pan laat het goed samen koken op hoge vuur voor 10 minuten. Zet de pan nu omlaag laat het op lage vuur goed gaar koken tot de vlees zacht gaar is en de saus ingebonden is. Voeg als laats de olijven voor 2 minuten bij laat het even mee koken. Eet smakelijk .