Koeientong of schapentong.... handje koriander en peterselie fijngehakt. 5 knoflookteentjes fijn gehakt Olijven voor garnering die je ook gebruikt voor tagine en kip. halve ingemaakte citroen in stukken. halve glas olijvenolie 1 etp komijn 1 etlp paprikapoeder 1 etlp gemberpoeder en 1 etl kurkuma poeder. 1 thlp peper zout. 1 glas water.
Maak de marinade van de kruiden eerst roer alles goed is voor de tong om in het te laten intrekken.
Kook de tong 30 minuten in gewone kookpan. Laat de koetong afkoelen. De tong met scherpe mes de bovenste dikke vel laag verwijderen. De tong in stukken sneden . Marinier de vlees met de marinade van de kruiden. Doe de olie in de pan ,zet de vlees erin en bak het even voor 3 minuten lang met de kruiden . Voeg de water bij de pan laat het goed samen koken op hoge vuur voor 10 minuten. Zet de pan nu omlaag laat het op lage vuur goed gaar koken tot de vlees zacht gaar is en de saus ingebonden is. Voeg als laats de olijven voor 2 minuten bij laat het even mee koken. Eet smakelijk .
Wat is wortelcake lekker mmm vooral met de roomkaas. Recept . 175 ml olie. 175 gram rietsuiker. 3 eieren losgeklopt... 175 gram wortels geraspt . 85 gram sultanarozijnen. 55 gram walnoten grof gehakt. 1 sinaasappel rasp van. 175 gram bloem . 1 Bakpoeder gezeefd . 1 thlp kaneel . 1/2 thlp nootmuskaat.
De glazuur 200 gram roomkaas en 100 gram suikerpoeder en 2 etlp sinaasappelsap.
Verwarm de oven op 170/180 graden. vet een hoge bakvorm van (23x23 cm) in en beleed die met bakpapier.
Klop de olie, eieren ,suiker in grote kom los. Roer de geraspte wortels ,rozijnen en de gehakte walnoten en sinaasappelrasp erdoor.
Voeg de bloem ,kaneel ,nootmuskaat en het bakpoeder ,roer dit bij de mengsel van de wortel goed samen door .
Schep de mengsel in de bakvorm en bak het voor 40/45 minuten lang tot hij gerezen en droog gebakken is.
Laat de cake 5 minuten in de bakvorm afkoelen. Dan volledig in op rooster laten afkoelen.
Meng voor de glazuur de kaas ,suikerpoeder en de sap in kom en klop alles tot gladde mengsel. Verdeel de glazuur over de cake en strijk het glad met paletmes . Garneer de cake met reepjes sinaasappelschil . snijd de cake in 16 stuks.
De baps broodjes kan je zoet en zout eten. In England en Schotland eten deze broodjes bij het ontbijt ,bij mij waren ze op 12 stuks is ook zo op heb de helft aan de buurvrouw gegeven .
Ingrediënten.... 7 grm droge gist 1 etlp suiker 435 grm witte broodmeel 250 ml melk (lauw) 11/2 tlp zout 45 grm zachte gesmolten boter 1 etlp bloem extra om te bestuiven.
voorbereiding . Zeef de bloem in de kom van je kneed machine . Verwarm iets de melk ,voeg het bij de bloem en de rest van de ingrediënten . Kneed alles goed voor 7 -10 tot de deeg lekker zacht is . Dek de deeg met plastik zak goed dicht . Laat het voor 1 uur rijzen of tot de deeg voldoende is gerezen. Sla lucht uit de deeg ,kneed het voor 2 minuten lang zacht tot het glad is. Verdeel het in 12 stuks ,het zijn hele kleine baps en kneed deze weer even met je handen . Vorm ze tot een bal en die weer tot platte ovaal bestuif ze met de 1 etlp bloem. Leg de ovalen baps in de bakplaat bedekt met bakpapier ,dek ze af weer . Laat ze weer 30 minuten rijzen. Druk in elke baps met je wijsvinger in. Bak ze op voorverwarmde oven op 180 graden tot ze licht bruin en gaar zijn . De broodjes zijn erg zacht als ontbijt zullen ze heerlijk zijn.