Wat is wortelcake lekker mmm vooral met de roomkaas. Recept . 175 ml olie. 175 gram rietsuiker. 3 eieren losgeklopt... 175 gram wortels geraspt . 85 gram sultanarozijnen. 55 gram walnoten grof gehakt. 1 sinaasappel rasp van. 175 gram bloem . 1 Bakpoeder gezeefd . 1 thlp kaneel . 1/2 thlp nootmuskaat.
De glazuur 200 gram roomkaas en 100 gram suikerpoeder en 2 etlp sinaasappelsap.
Verwarm de oven op 170/180 graden. vet een hoge bakvorm van (23x23 cm) in en beleed die met bakpapier.
Klop de olie, eieren ,suiker in grote kom los. Roer de geraspte wortels ,rozijnen en de gehakte walnoten en sinaasappelrasp erdoor.
Voeg de bloem ,kaneel ,nootmuskaat en het bakpoeder ,roer dit bij de mengsel van de wortel goed samen door .
Schep de mengsel in de bakvorm en bak het voor 40/45 minuten lang tot hij gerezen en droog gebakken is.
Laat de cake 5 minuten in de bakvorm afkoelen. Dan volledig in op rooster laten afkoelen.
Meng voor de glazuur de kaas ,suikerpoeder en de sap in kom en klop alles tot gladde mengsel. Verdeel de glazuur over de cake en strijk het glad met paletmes . Garneer de cake met reepjes sinaasappelschil . snijd de cake in 16 stuks.
|