Inhoud blog
  • Franse brioche
  • Lemrachem & pindakoekjes
  • Gevulde groentes met rijst en gehakt
  • koffiebroodjes
  • 5 soorten pizzas
  • Bieslookbroodjes
  • Diamant broodjes
  • koffiebroodjes en zachte broodjes
  • Simit (turkse bagels)
  • Feta slakken
  • Lemsemmen
  • Sfenj (Marokkaanse donuts)
  • Burgerbroodjes met gebakkenbroodjes
  • Tomaten paprika aubergine saus
  • Quiche met broccoli,fettakaas en creme fraiche
  • Berkoukech(mhamsa) marokkaanse soep
  • Chocolade lemoncurd muffins
  • Abrikozen cake
  • Pasta met groente en rundvlees
  • aarbeien cakerol
  • Zandkoekjes
  • Zemelen, tarwe griesmeel ,tarwebrood
  • Zachte zoete broodjes
  • Tonijn aardappel broodjes
  • Ronde zachte brood met roomkaas,honing en walnoten
  • Indiase curry met chapati
  • Batbot marokkaanse broodjes
  • Gevulde batbot met aardappel en tonijn
  • Scones naturel.
  • Krachel met bbr
  • Courgette schotel met fettakaas
  • Vlinder en hart brioche
  • Bloem Brioche
  • Pizza
  • Toast
  • Pizza
  • Mlauoi
  • Vlechtbrioche
  • Koeientong
  • Wortelcake
  • Tagine met vlees en groente
  • 4 Plaatpizza
  • Lemoncake
  • Chapati
  • Baps zachte broodjes.
  • Pizza uien rollen
  • Pizza rollen met gehakt en groente.
  • Matlou3
  • Chebakia
  • Bestilla
  • Franse brioche
  • Zoete brioche broodjes
  • Maisbroodjes (polenta broodjes)
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Welkom in de keuken van kebdania
    kebdania
    24-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koeientong
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Recept is voor.

    Koeientong of schapentong....
    handje koriander en peterselie fijngehakt.
    5 knoflookteentjes fijn gehakt
    Olijven voor garnering die je ook gebruikt voor tagine en kip.
    halve ingemaakte citroen in stukken.
    halve glas olijvenolie
    1 etp komijn
    1 etlp paprikapoeder
    1 etlp gemberpoeder en 1 etl kurkuma poeder.
    1 thlp peper
    zout.
    1 glas water.

    Maak de marinade van de kruiden eerst roer alles goed is voor de tong om in het te laten intrekken.

    Kook de tong 30 minuten in gewone kookpan.
    Laat de koetong afkoelen.
    De tong met scherpe mes de bovenste dikke vel laag verwijderen.
    De tong in stukken sneden .
    Marinier de vlees met de marinade van de kruiden.
    Doe de olie in de pan ,zet de vlees erin en bak het even voor 3 minuten lang met de kruiden .
    Voeg de water bij de pan laat het goed samen koken op hoge vuur voor 10 minuten.
    Zet de pan nu omlaag laat het op lage vuur goed gaar koken tot de vlees zacht gaar is en de saus ingebonden is.
    Voeg als laats de olijven voor 2 minuten bij laat het even mee koken.
    Eet smakelijk .

    24-08-2014 om 16:25 geschreven door Kebdania

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortelcake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Wat is wortelcake lekker mmm vooral met de roomkaas.
    Recept .
    175 ml olie.
    175 gram rietsuiker.
    3 eieren losgeklopt...
    175 gram wortels geraspt .
    85 gram sultanarozijnen.
    55 gram walnoten grof gehakt.
    1 sinaasappel rasp van.
    175 gram bloem .
    1 Bakpoeder gezeefd .
    1 thlp kaneel .
    1/2 thlp nootmuskaat.

    De glazuur 200 gram roomkaas en 100 gram suikerpoeder en 2 etlp  sinaasappelsap.

    Verwarm de oven op 170/180 graden.
    vet een hoge bakvorm van (23x23 cm) in en beleed die met bakpapier.

    Klop de olie, eieren ,suiker in grote kom los.
    Roer de geraspte wortels ,rozijnen en de gehakte walnoten en sinaasappelrasp erdoor.

    Voeg de bloem ,kaneel ,nootmuskaat en het bakpoeder ,roer dit bij de mengsel van de wortel goed samen door .

    Schep de mengsel in de bakvorm en bak het voor 40/45 minuten lang tot hij gerezen en droog gebakken is.

    Laat de cake 5 minuten in de bakvorm afkoelen.
    Dan volledig in op rooster laten afkoelen.

    Meng voor de glazuur de kaas ,suikerpoeder en de sap in kom en klop alles tot gladde mengsel.
    Verdeel de glazuur over de cake en strijk het glad met paletmes .
    Garneer de cake met reepjes sinaasappelschil .
    snijd de cake in 16 stuks.

    24-08-2014 om 15:43 geschreven door Kebdania

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagine met vlees en groente
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    24-08-2014 om 12:04 geschreven door Kebdania

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 4 Plaatpizza
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    24-08-2014 om 11:48 geschreven door Kebdania

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lemoncake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    05-07-2014 om 23:12 geschreven door Kebdania

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chapati
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    05-07-2014 om 23:11 geschreven door Kebdania

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baps zachte broodjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    De baps broodjes kan je zoet en zout eten.
    In England en Schotland eten deze broodjes bij het ontbijt ,bij mij waren ze op 12 stuks is ook zo op heb de
    helft aan de buurvrouw gegeven .

    Ingrediënten....
    7 grm droge gist
    1 etlp suiker
    435 grm witte broodmeel
    250 ml melk (lauw)
    11/2 tlp zout
    45 grm zachte gesmolten boter
    1 etlp bloem extra om te bestuiven.

    voorbereiding .
    Zeef de bloem in de kom van je kneed machine .
    Verwarm iets de melk ,voeg het bij de bloem en de rest van de ingrediënten .
    Kneed alles goed voor 7 -10 tot de deeg lekker zacht is .
    Dek de deeg met plastik zak goed dicht .
    Laat het voor 1 uur rijzen of tot de deeg voldoende is gerezen.
    Sla lucht uit de deeg ,kneed het voor 2 minuten lang zacht tot het glad is.
    Verdeel het in 12 stuks ,het zijn hele kleine baps en kneed deze weer even met je handen .
    Vorm ze tot een bal en die weer tot platte ovaal bestuif ze met de 1 etlp bloem.
    Leg de ovalen baps in de bakplaat bedekt met bakpapier ,dek ze af weer .
    Laat ze weer 30 minuten rijzen.
    Druk in elke baps met je wijsvinger in.
    Bak ze op voorverwarmde oven op 180 graden tot ze licht bruin en gaar zijn .
    De broodjes zijn erg zacht als ontbijt zullen ze heerlijk zijn.

    01-07-2014 om 12:48 geschreven door Kebdania

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza uien rollen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Pizza uien rollen.

    500 gr bloem
    20 verse gist of 7 gr droge gist
    20 gr zout...
    3 etl zachte boter
    8 etl olijvenolie
    350 ml lauw water tot de deeg zacht is ,ik heb op gevoel gedaan.
    Vulling
    2 etl Italiaanse kruiden
    olijvenolie voor bakken
    5 grote uien grof gesneden en gebakken.
    zee zout
    peper.
    geraspte kaas naar wens 1 tot 2 zakjes voor de vulling en de decoratie op de broodjes.
    De vulling moet eerder bereid worden dan kan het afkoelen uitlekken.
    Sneed de uitjes ,bak ze in de pan met olijvenolie tot ze glazig zijn bak ze niet te zacht anders kunnen ze snel verbranden in de oven.
    voeg de zout en Italiaanse kruiden roer dit goed samen.
    haal het van de vuur doe de uitjes in afdruip bak  daaronder een diepe kom, de sappen moeten uit de uitjes anders komt het in de deeg, dan kan de deeg kapot maken, en te nattig dus droog laten lekken voor zeker 2 uur voor gebruik.
    Voorbereiding.
      Doe de bloem in kom ,voeg de gist bij de bloem de iets opgewarmde olijvenolie .
    roer alles goed door voeg de zout en water beetje bij beetje bij als je houdt van plakkerig deeg zoals ik dan neem iets meer water bij kan tot 400 ml zijn .
    kneed de zacht voor 10 minuten lang.
    Besmeer de kom met olie zet de deeg in ,en bedek het met plasticzak oom heen laat het rijzen voor 1 uur ongeveer tot de deeg genoeg is gerezen.
    Bestrijk de werk plek met olie rol het deeg uit tot een lap 25 x 40 cm dik.
    Verdeel de uitjes en de kaas eventueel nog wat kruiden over de deeg rol laat de naden vrij .
    Rol deze lap stevig op.
    Sneed de rol in plakken en leg ze plat in de bakplaat bedekt met bakpapier en bestrooi het met kaas .
    Laat ze nog voor 30 minuten ongeveer rijzen.
    Verwarm de oven op 180.
    Druppel wat olijvenolie op de rols ,bak ze voor ongeveer 15-20 minuten lang.
    Eet smakelijk .

    01-07-2014 om 12:44 geschreven door Kebdania

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza rollen met gehakt en groente.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Pizza rollen met gehakt en groente.

      500 gr bloem
      20 verse gist of 7 gr droge gist
      20 gr zout...
      3 etl zachte boter
      8 etl olijvenolie
      350 ml lauw water tot de deeg zacht is ,ik heb op gevoel gedaan.
      Vulling
      2 etl Italiaanse kruiden
      olijvenolie voor bakken
      1 grote uien dun gesneden en gebakken.
    5 paprika geel en rood dun gesneden.
    bakje champignons fijn gesneden.
    200 gr gehakt eerst met gehakte koriander en peterselie van beiden een kleine bosje fijn gesneden en 1 halve uitje geraspt toegevoegd samen met kruiden van zout ,peper ,komijn , paprikapoeder ,kurkuma en gemberpoeder van alle een kleine etlp nemen van de kruiden mix dit goed door de gehakt door om lekker in te trekken in de kruiden.
      zee zout
      peper.
      geraspte kaas naar wens 1 zakje voor de vulling en de decoratie op de broodjes.
      De vulling moet eerder bereid worden dan kan het afkoelen uitlekken.
      Sneed de uitjes en de groente ,bak ze in de pan met olijvenolie tot ze glazig is bak ze niet te zacht  lekker stevig anders kunnen ze snel verbranden in de oven.
      voeg de zout en Italiaanse kruiden roer dit goed samen.
      haal het van de vuur doe de groente in afdruip bak daaronder een diepe kom, de sappen moeten uit de uitjes anders komt het in de deeg, dan kan de deeg kapot maken, en te nattig dus droog laten lekken voor zeker 2 uur voor gebruik.
      Voorbereiding.
      Doe de bloem in kom ,voeg de gist bij de bloem de iets opgewarmde olijvenolie .
      roer alles goed door voeg de zout en water beetje bij beetje bij als je houdt van plakkerig deeg zoals ik dan neem iets meer water bij kan tot 400 ml zijn .
      kneed de zacht voor 10 minuten lang.
      Besmeer de kom met olie zet de deeg in ,en bedek het met plasticzak oom heen laat het rijzen voor 1 uur ongeveer tot de deeg genoeg is gerezen.
      Bestrijk de werk plek met olie rol het deeg uit tot een lap 25 x 40 cm dik.
      Verdeel de groente en de rauwe gehakt niet bakken  eventueel nog wat kruiden over de deeg rol laat de naden vrij .
      Rol deze lap stevig op.
      Sneed de rol in plakken en leg ze plat in de bakplaat bedekt met bakpapier en bestrooi het met kaas .
      Laat ze nog voor 30 minuten ongeveer rijzen.
      Verwarm de oven op 180.
      Druppel wat olijvenolie op de rols ,bak ze voor ongeveer 15-20 minuten lang.
      Eet smakelijk .

    01-07-2014 om 12:42 geschreven door Kebdania

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matlou3
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    01-07-2014 om 12:40 geschreven door Kebdania

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chebakia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 kilo bloem
    2 eieren
    1 glas olie en 1 glas gesmolten boter grote glas van ongeveer 200 ml.
    1 glas oranje bloesem water.
    1/2 glas azijn
    Glas sesam zaad fijn gemalen wel even roosteren beetje.
    2 etlp anijszaad ook fijn malen.
    2 etlp suiker
    1 thlp kaneel
    5 gr gist
    Water indien nodig voor de deeg.
    Snufje zout.
    1 glas fijne gemalen amandelen ontvellen en even bakken eerst.
    Olie voor bakken .
    3 tot 4 kilo honing ik heb van de aldi is best lekker .
    En sesamzaad voor decoratie.

    De gist in 4 etlp lauw water laten oplossen.

    voeg alle ingredienten in kom kneed dit samen de gist tot zacht deeg als je water nodig denkt te hebben neem je een glas ongeveer beetje bij beetje toevoegen tot je gewenste deeg hebt.

    De deeg in 6 stukken sneden en in plastikzakken bewaren voor gebruik laat geen lucht in komen.

    Rol de deeg op de aanrecht met meel bestrooid als je mooite hebt met de vormen uit halen.

    Vorm de chebakia met de vorm van je eigen wens.

    De restanten van de deeg kan je weer in zakjes bewaren tot die wat zacht is dan kan je die weer uitrollen en zo ga je steeds het proces herhalen tot je klaar bent met de vormen van de chebakia dek het steeds af met theedoek voorkom droging van de deeg.

    Zoadra je klaar bent kan je gaan bakken in hete olie.

    Verwam de honing in ruime pan kook de honing niet 1 keer opwarmen is genoeg.

    Als de chebakia koekje bruingebakken is zet je dat met gelijk over in de warme honing laat dat goed in trekken tot de beiden kanten van chebakia de honing heeft opgenomen dat kan paar minuten duren .

    zet de chebakia in grote bord ,bestrooi de chebakia met sesamzaad als decoratie als je ze uit de honing haalt.

    29-06-2014 om 00:00 geschreven door Kebdania

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Bestilla
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Heb gisteren bestilla met kip gemaakt mijn dochter van 11 wou het graag zij heeft de versiering gedaan ze kon niet wachten om te eten ze hebben gesmuld ,was tijdje dat ik
      had gemaakt ik ben meer voor bestilla met vis zij niet, ik heb nog de helft over voor straks voor ze of na maghreb inschaallah.

    Ingrediënten .
    ...
      Filodeeg
      2 grote kippen
      10 grote uien fijn sneden.
      Olijvenolie voor bakken
      zout
      peper
      kurkumapoeder
      gemberpoeder
      Thlp kaneel
      1 etlp suiker
      bosje gehakte koriander en bosje peterselie fijn gehakt.
      Voor de vulling.
      4 of 5 eieren
      500 gr amandelen (gepocheerd en ontveld )
      dan bakken tot de amandelen goudbruin zijn.
      150 suikerpoeder
      2 etlp oranjebloesemwater.
      2 etlp boter.

      Decoratie.
      Wat amandelen
      kaneel en poeder suiker.

      Om te vetten.
      100 ml olie en 150 gesmolten boter samen in kom goed dit roeren ,om de filo mee te besmeren.

      Bereiding.
      Maak de kip eerst schoon met badje in citroen of azijn met wat zout.
      Verwijder alle veren en al het vet en slijmerig wat is de kip zit.
      In pan met olie de uitjes bakken ,voeg daarna de kip toe bak dit goed samen .
      Voeg de kruiden en de peterselie, koriander aan de kip en de uitjes bak dit samen
      Als de ui goudgeel is voeg je 2 glazen water aan de pan roer goed zet deksel op de pan tot de kip gaar is.
      Neem de kip uit de pan.
      Haal al het vel vet van de kip en haal al het vlees van de botten sneed de vlees in kleine stukken.
      Laat de pan op zachte vuur staan tot de saus is ingedikt roer vaak in de pan voorkom verbaranding.
      Als de saus ingedikt is voeg je de eieren 1 voor 1 roerend steeds tot je gelijkmatige saus krijgt.
      Zet de vuur uit als het ingedikt is en al het vocht uit de saus is.
      Pocheer de amandelen ,ontvel ze ,bak ze in pan met hete olie tot ze bruin zijn .
      Dep de gebakken amandelen in keuken papier droog laat ze even afkoelen om ze fijn te hakken in de machine.
      Voeg de suikerpoeder de oranjebloesemwater en zachte boter ,roer dit goed samen voor de vulling.
      De Filodeeg moet je paar uur van te voren uit de vriezer halen laat het dicht in de verpakking tot je het wil gebruiken anders droogt het uit en breekt het .
      Vet een bakblik met de mengsel van olie en boter ,
      Met een kwast en leg 6 deeg lappen op.
      De deeglappen moeten voor een stuk over de rand van de bakblik heen hangen zoals op de foto's .
      Smeer de Filodeeg lappen met boter en olie met kwast en leg daarna 1 in het midden voor versteviging voor de vulling die erop komt.
      Bedek de deeg in het bakblik nu met de mengsel van de kip ,eieren en dan de amandelen als laatst.
      Sla de deeglapjes over de vulling heen en bestrijk het met boter en olie.
      Leg een extra lap deeg op om de hele vulling netjes af te dekken mooi rond dekken .
      Besmeer ook dit goed met boter olie over de hele bestilla heen.
      Zet de bestilla in de voorverwarmde oven op 180 graden.
      Bak het voor ongeveer 20- 30 minuten tot hij bruin goudgele heeft.
      Garnier de bestilla met opdienen met suikerpoeder kaneel en amandelen.
    Je kan hier ook paar kleintjes van maken als je geen grote wil maken dan heb kleine bestillas.

    29-06-2014 om 00:00 geschreven door Kebdania

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse brioche
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Franse brioche.
    Deze heerlijke brioche is te aan te raden.

    60 ml melk
    1 zakje gist van 7 grm...
    4 grote eieren
    1 theelepel zeezout
    2 kopjes meel(ongeveer 400 gram)

    60 gr ongezouten boter, zacht op kamertemperatuur
    1 eigeel en melk voor besmeren.
    grijns suiker.

    Voorbereiding.
    In een kom met een elektrische mixer machine , de melk en gist roeren en laat rusten tot de gist romig is, ongeveer 5 minuten. Plaats de mixer met de deeghaak, voeg de eieren, suiker, zout, meel, en zachte boter om de gist mengsel en mix op lage snelheid voor ongeveer een minuut of twee of gewoon tot de ingrediënten beginnen om samen te komen. Verhoog de mixer tot middel en mix het ongeveer 10 minuten, schrap de deeg langs de zijkanten en de bodem van de kom, en de haak deeg als nodig. Gedurende deze tijd van mixen, zal het deeg glad en wikkelt zich rond de haak deeg. Het deeg is zacht en te plakkerig als cake beslag zo hoort het ook.

    Leg het deeg in een grote geoliede kom, dek goed af met plasticfolie en laat het rijzen op kamertemperatuur tot het verdubbeld is in grootte, ongeveer 2 uur.
    Als de deeg naar beneden leegloopt in het kom.
    Dek de kom goed af met de plastic zak en koel het deeg voor minstens 4 uur of een nacht in de koelkast. De deeg is nu klaar om te worden gevormd tot een brood.
    Haal de deeg uit de koeling en vorm de deeg zoals je wil hij is ook mooi in cake bak te bakken rond of lang.
    Laat de deeg weer rijzen voor ongeveer 2 uur lang.
    Besmeer de brood met eigeel en suiker .
    bak de brood op voorverwarmde oven op 160 -170 graden .
    Als de brood te snel bruin wordt van boven dek het met plastikfolie zodat de onderkant ook kan bakken laat de brood rustig bakken tot hij binnen gaar is .
    Laat afkoelen voor je het gaat eten .
    Eet smakelijk dames wij hebben echt gesmuld hij is echt heerlijk zacht en licht .
    Met boter en jam is hij heerlijk.
    Tip.
    Laat de brioche afkoelen in de bakblik gedurende 30-45 minuten. Als je de brioche uit de bakblik verwijderd terwijl het nog heet en vochtig is, zal deze zachte brood instorten. Haal de brioche uit de pan en laat volledig afkoelen op een rooster.

    25-06-2014 om 00:00 geschreven door Kebdania

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoete brioche broodjes

    Ingrediënten.
      225 g volle melk.
      20 g verse gist of 7 gram instant gist
      500 gr bloem.
      50 gram suiker.
      9 g zout.
      2 eieren.
      75 olie en 2 etlp boter.

      Voorbereiding.

      In machine mixer machine de gist oplossen in wat melk en 1 etlp suiker voor 5 minuten tot hij wat romig is en opgelost is.
      Kneed met de ingrediënten dit tot zachte plak deeg .
      laat het voor ongeveer 1 uur tot de deeg omhoog komt .
      vorm de deeg in de vormen die hier staan .
      Ik heb paar met maanzaad ,boter en suiker versierd .
      Laat het weer rijzen tot de broodjes groot zijn geworden.
      besmeer ze met eigeel en wat melk .
      bak ze op voor verwarmde oven op 170 graden .
      Laat ze afkoelen voor 35 minuten voor je ze eet .
      Deze broodjes zijn erg zacht en heerlijk sponzig als je in knijp met je vingers .
      IK heb ze lekker ingevroren voor de lunch of als ontbijt.





    25-06-2014 om 00:00 geschreven door Kebdania

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maisbroodjes (polenta broodjes)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten
    Maisbroodjes (polenta)
    Deeg....
    130 gr maïsmeel
    170 gr bloem
    6 etlp olijvenolie
    1 thlp zout
    5 gr gist instant
    water 200 -+ kan iets meer zijn ik heb op gevoel gedaan tot de deeg zacht is.
      Vulling.
    Kan je zelf kiezen kan van alles zijn of je kan ze ook laten.

    In machine mixer kom de gist met wat water en 1 thlp de gist roeren en 5 minuten laten rusten .
    Voeg de overige ingrediënten de lauwwarm water beetje voegen tot je gewenste deeg hebt.
    Kneed de deeg voor 8 minuten lang .
    Zet de deeg met plastikzak bedekt op warme plek weg.
    laat het voor ongeveer 1 uur rusten.
    Vorm de broodjes zoals op de foto of naar de vorm van jou wens .
    ik heb de broodjes na het vormen met olijvenolie besmeert en gevuld .
    laat ze weer rijzen .
    bak ze op voorverwarmde oven op 180 graden C .
    Besmeer ze met eigeel en melk en bak ze tot ze gaar zijn.
    Deze broodjes zijn knapperig en hebben iets  harde korst door de polenta meel .
    Ze zijn heerlijk met kopje thee.

    25-06-2014 om 00:00 geschreven door Kebdania

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/marwa2005

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    08-05-2011 om 19:20 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (4)

    Archief per week
  • 23/03-29/03 2015
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 02/05-08/05 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Startpagina !

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be

  • Archief per dag
  • 27-03-2015
  • 28-08-2014
  • 24-08-2014
  • 05-07-2014
  • 01-07-2014
  • 29-06-2014
  • 25-06-2014
  • 08-05-2011

    Gastenboek
  • Staat je blogje stil,jammer zeg toch een lieve groet
  • hallo
  • Trucker_John komt met zijn 10 tonner truck door de blogs gereden met zijn vriend Zeno_Blog
  • Succes met uw blog.

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Categorieën


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!