Ingrediënten. 225 g volle melk. 20 g verse gist of 7 gram instant gist 500 gr bloem. 50 gram suiker. 9 g zout. 2 eieren. 75 olie en 2 etlp boter.
Voorbereiding.
In machine mixer machine de gist oplossen in wat melk en 1 etlp suiker voor 5 minuten tot hij wat romig is en opgelost is. Kneed met de ingrediënten dit tot zachte plak deeg . laat het voor ongeveer 1 uur tot de deeg omhoog komt . vorm de deeg in de vormen die hier staan . Ik heb paar met maanzaad ,boter en suiker versierd . Laat het weer rijzen tot de broodjes groot zijn geworden. besmeer ze met eigeel en wat melk . bak ze op voor verwarmde oven op 170 graden . Laat ze afkoelen voor 35 minuten voor je ze eet . Deze broodjes zijn erg zacht en heerlijk sponzig als je in knijp met je vingers . IK heb ze lekker ingevroren voor de lunch of als ontbijt.


|