Inhoud blog
  • Franse brioche
  • Lemrachem & pindakoekjes
  • Gevulde groentes met rijst en gehakt
  • koffiebroodjes
  • 5 soorten pizzas
  • Bieslookbroodjes
  • Diamant broodjes
  • koffiebroodjes en zachte broodjes
  • Simit (turkse bagels)
  • Feta slakken
  • Lemsemmen
  • Sfenj (Marokkaanse donuts)
  • Burgerbroodjes met gebakkenbroodjes
  • Tomaten paprika aubergine saus
  • Quiche met broccoli,fettakaas en creme fraiche
  • Berkoukech(mhamsa) marokkaanse soep
  • Chocolade lemoncurd muffins
  • Abrikozen cake
  • Pasta met groente en rundvlees
  • aarbeien cakerol
  • Zandkoekjes
  • Zemelen, tarwe griesmeel ,tarwebrood
  • Zachte zoete broodjes
  • Tonijn aardappel broodjes
  • Ronde zachte brood met roomkaas,honing en walnoten
  • Indiase curry met chapati
  • Batbot marokkaanse broodjes
  • Gevulde batbot met aardappel en tonijn
  • Scones naturel.
  • Krachel met bbr
  • Courgette schotel met fettakaas
  • Vlinder en hart brioche
  • Bloem Brioche
  • Pizza
  • Toast
  • Pizza
  • Mlauoi
  • Vlechtbrioche
  • Koeientong
  • Wortelcake
  • Tagine met vlees en groente
  • 4 Plaatpizza
  • Lemoncake
  • Chapati
  • Baps zachte broodjes.
  • Pizza uien rollen
  • Pizza rollen met gehakt en groente.
  • Matlou3
  • Chebakia
  • Bestilla
  • Franse brioche
  • Zoete brioche broodjes
  • Maisbroodjes (polenta broodjes)
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Welkom in de keuken van kebdania
    kebdania
    25-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse brioche

     

    Franse brioche.
    Deze heerlijke brioche is te aan te raden.

    60 ml melk
    1 zakje gist van 7 grm...
    4 grote eieren
    1 theelepel zeezout
    2 kopjes meel(ongeveer 400 gram)

    60 gr ongezouten boter, zacht op kamertemperatuur
    1 eigeel en melk voor besmeren.
    grijns suiker.

    Voorbereiding.
    In een kom met een elektrische mixer machine , de melk en gist roeren en laat rusten tot de gist romig is, ongeveer 5 minuten. Plaats de mixer met de deeghaak, voeg de eieren, suiker, zout, meel, en zachte boter om de gist mengsel en mix op lage snelheid voor ongeveer een minuut of twee of gewoon tot de ingrediënten beginnen om samen te komen. Verhoog de mixer tot middel en mix het ongeveer 10 minuten, schrap de deeg langs de zijkanten en de bodem van de kom, en de haak deeg als nodig. Gedurende deze tijd van mixen, zal het deeg glad en wikkelt zich rond de haak deeg. Het deeg is zacht en te plakkerig als cake beslag zo hoort het ook.

    Leg het deeg in een grote geoliede kom, dek goed af met plasticfolie en laat het rijzen op kamertemperatuur tot het verdubbeld is in grootte, ongeveer 2 uur.
    Als de deeg naar beneden leegloopt in het kom.
    Dek de kom goed af met de plastic zak en koel het deeg voor minstens 4 uur of een nacht in de koelkast. De deeg is nu klaar om te worden gevormd tot een brood.
    Haal de deeg uit de koeling en vorm de deeg zoals je wil hij is ook mooi in cake bak te bakken rond of lang.
    Laat de deeg weer rijzen voor ongeveer 2 uur lang.
    Besmeer de brood met eigeel en suiker .
    bak de brood op voorverwarmde oven op 160 -170 graden .
    Als de brood te snel bruin wordt van boven dek het met plastikfolie zodat de onderkant ook kan bakken laat de brood rustig bakken tot hij binnen gaar is .
    Laat afkoelen voor je het gaat eten .
    Eet smakelijk dames wij hebben echt gesmuld hij is echt heerlijk zacht en licht .
    Met boter en jam is hij heerlijk.
    Tip.
    Laat de brioche afkoelen in de bakblik gedurende 30-45 minuten. Als je de brioche uit de bakblik verwijderd terwijl het nog heet en vochtig is, zal deze zachte brood instorten. Haal de brioche uit de pan en laat volledig afkoelen op een rooster.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 23/03-29/03 2015
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 02/05-08/05 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Startpagina !

    Klik hier
    om dit blog als uw startpagina in te stellen!

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be

  • Archief per dag
  • 27-03-2015
  • 28-08-2014
  • 24-08-2014
  • 05-07-2014
  • 01-07-2014
  • 29-06-2014
  • 25-06-2014
  • 08-05-2011

    Gastenboek
  • Staat je blogje stil,jammer zeg toch een lieve groet
  • hallo
  • Trucker_John komt met zijn 10 tonner truck door de blogs gereden met zijn vriend Zeno_Blog
  • Succes met uw blog.

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Categorieën


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!