Ingrediënten Maisbroodjes (polenta) Deeg.... 130 gr maïsmeel 170 gr bloem 6 etlp olijvenolie 1 thlp zout 5 gr gist instant water 200 -+ kan iets meer zijn ik heb op gevoel gedaan tot de deeg zacht is. Vulling. Kan je zelf kiezen kan van alles zijn of je kan ze ook laten.
In machine mixer kom de gist met wat water en 1 thlp de gist roeren en 5 minuten laten rusten . Voeg de overige ingrediënten de lauwwarm water beetje voegen tot je gewenste deeg hebt. Kneed de deeg voor 8 minuten lang . Zet de deeg met plastikzak bedekt op warme plek weg. laat het voor ongeveer 1 uur rusten. Vorm de broodjes zoals op de foto of naar de vorm van jou wens . ik heb de broodjes na het vormen met olijvenolie besmeert en gevuld . laat ze weer rijzen . bak ze op voorverwarmde oven op 180 graden C . Besmeer ze met eigeel en melk en bak ze tot ze gaar zijn. Deze broodjes zijn knapperig en hebben iets harde korst door de polenta meel . Ze zijn heerlijk met kopje thee.
|