Pizza uien rollen.
500 gr bloem 20 verse gist of 7 gr droge gist 20 gr zout... 3 etl zachte boter 8 etl olijvenolie 350 ml lauw water tot de deeg zacht is ,ik heb op gevoel gedaan. Vulling 2 etl Italiaanse kruiden olijvenolie voor bakken 5 grote uien grof gesneden en gebakken. zee zout peper. geraspte kaas naar wens 1 tot 2 zakjes voor de vulling en de decoratie op de broodjes. De vulling moet eerder bereid worden dan kan het afkoelen uitlekken. Sneed de uitjes ,bak ze in de pan met olijvenolie tot ze glazig zijn bak ze niet te zacht anders kunnen ze snel verbranden in de oven. voeg de zout en Italiaanse kruiden roer dit goed samen. haal het van de vuur doe de uitjes in afdruip bak daaronder een diepe kom, de sappen moeten uit de uitjes anders komt het in de deeg, dan kan de deeg kapot maken, en te nattig dus droog laten lekken voor zeker 2 uur voor gebruik. Voorbereiding. Doe de bloem in kom ,voeg de gist bij de bloem de iets opgewarmde olijvenolie . roer alles goed door voeg de zout en water beetje bij beetje bij als je houdt van plakkerig deeg zoals ik dan neem iets meer water bij kan tot 400 ml zijn . kneed de zacht voor 10 minuten lang. Besmeer de kom met olie zet de deeg in ,en bedek het met plasticzak oom heen laat het rijzen voor 1 uur ongeveer tot de deeg genoeg is gerezen. Bestrijk de werk plek met olie rol het deeg uit tot een lap 25 x 40 cm dik. Verdeel de uitjes en de kaas eventueel nog wat kruiden over de deeg rol laat de naden vrij . Rol deze lap stevig op. Sneed de rol in plakken en leg ze plat in de bakplaat bedekt met bakpapier en bestrooi het met kaas . Laat ze nog voor 30 minuten ongeveer rijzen. Verwarm de oven op 180. Druppel wat olijvenolie op de rols ,bak ze voor ongeveer 15-20 minuten lang. Eet smakelijk .
|