1 kilo bloem 2 eieren 1 glas olie en 1 glas gesmolten boter grote glas van ongeveer 200 ml. 1 glas oranje bloesem water. 1/2 glas azijn Glas sesam zaad fijn gemalen wel even roosteren beetje. 2 etlp anijszaad ook fijn malen. 2 etlp suiker 1 thlp kaneel 5 gr gist Water indien nodig voor de deeg. Snufje zout. 1 glas fijne gemalen amandelen ontvellen en even bakken eerst. Olie voor bakken . 3 tot 4 kilo honing ik heb van de aldi is best lekker . En sesamzaad voor decoratie.
De gist in 4 etlp lauw water laten oplossen.
voeg alle ingredienten in kom kneed dit samen de gist tot zacht deeg als je water nodig denkt te hebben neem je een glas ongeveer beetje bij beetje toevoegen tot je gewenste deeg hebt.
De deeg in 6 stukken sneden en in plastikzakken bewaren voor gebruik laat geen lucht in komen.
Rol de deeg op de aanrecht met meel bestrooid als je mooite hebt met de vormen uit halen.
Vorm de chebakia met de vorm van je eigen wens.
De restanten van de deeg kan je weer in zakjes bewaren tot die wat zacht is dan kan je die weer uitrollen en zo ga je steeds het proces herhalen tot je klaar bent met de vormen van de chebakia dek het steeds af met theedoek voorkom droging van de deeg.
Zoadra je klaar bent kan je gaan bakken in hete olie.
Verwam de honing in ruime pan kook de honing niet 1 keer opwarmen is genoeg.
Als de chebakia koekje bruingebakken is zet je dat met gelijk over in de warme honing laat dat goed in trekken tot de beiden kanten van chebakia de honing heeft opgenomen dat kan paar minuten duren .
zet de chebakia in grote bord ,bestrooi de chebakia met sesamzaad als decoratie als je ze uit de honing haalt.
|