Ik ben Arlette, en gebruik soms ook wel de schuilnaam bloemenvrouwtje.
Ik ben een vrouw en woon in Tongeren () en mijn beroep is Arbeidster.
Ik ben geboren op 01/01/1957 en ben nu dus 67 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: tuinieren zwemmen wandelen en fietsen.
Ik ben een heel sociaal iemand Heb heel graag mensen om mij heen Ben een dierenvriendje in hart en nieren Kinderen liggen mij nauw aan het hart Voor mensen in nood sta ik altijd klaar
Een van men grootste hobby's zijn men tuintje en bloemen
Ik ben Joske
Ik ben een man en woon in Tongeren (Belgie) en mijn beroep is Arbeider .
Ik ben geboren op 07/10/1957 en ben nu dus 67 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: wandelen fietsen tuinieren zwemmen en tennisen.
Wij hebben heel graag mensen om ons heen Soms is dat hier de zoeten inval !!! daarom heet dat hier ook huisje weltevree Ons kleinkindjes liggen ons nauw aan 't hart en ook ons 2 hondjes En we houden van de natuur en heel veel van bloemen
Dit jaar hebben we een prachtige zomer gehad en ook al was het een droge zomer ...de bloemen hebben zich van hun beste kant getoont..Met wat moeite de natuur een handje geholpen en maar veel water bijgegeven ..Het resultaat mocht er best zijn en we zijn tevreden !
Zevenjarige Kroningfeesten waren weer een succes ..meer dan
500 000 mensen hebben de Processie bijgewoond.. waaronder rond de 3000 mensen van Tongeren en omstreken zelf die in de Processie meeliepen En ze hebben het allemaal even prachtig gedaan chapeau !
--Tongeren, de oudste stad van België, is er fier op de bakermat te zijn van het christendom in de Lage Landen. Als oudste Maria-oord aan deze zijde van de Alpen werden hier reeds in de middeleeuwen heiligdomsvaarten georganiseerd.
Toen in 1890 het miraculeuze beeld van Onze-Lieve-Vrouw "Oorzaak Onzer Blijdschap" gekroond werd door Mgr. Doutreloux, besloot de Tongerse bevolking de heiligdomsvaarten uit te bouwen tot zevenjaarlijkse Kroningsfeesten.
Deze traditie wordt tot op de dag van vandaag in ere gehouden. In 2009 worden de Kroningsfeesten voor de zeventiende maal georganiseerd. In een processie en een avondspel waaraan meer dan drieduizend Tongenaren deelnemen, maar ook in pontificale eucharistievieringen, concerten en een prachtige straatversiering drukt Tongeren zijn verering uit voor Onze-Lieve-Vrouw "Oorzaak-Onzer-Blijdschap".
Processie
--Bijna 4.000 deelnemers zullen meer dan twee jaar voorbereiding achter de rug hebben wanneer zij in de week van 5 tot en met 12 juli 2009 viermaal gestalte geven aan de Zevenjaarlijkse Kroningsprocessie.
De deelnemers aan de processie stellen zichzelf hoge eisen van ingetogenheid en bezieling. Ieder van hen gaat mee met het hart van een kind, dat Moeder huldigt, naar Haar voorbeeld opkijkt en luistert naar wat Zij ons te zeggen heeft.
In de Kroningsprocessie wordt het leven van Maria en via Haar het leven van Jezus op een eenvoudige maar tevens religieuze manier uitgebeeld.
Meer dan aan hoge titels en voorrechten hebben wij er behoefte aan Maria te zien en te beluisteren als iemand die ons vóórleeft in de gewone eenvoudige dingen van ons leven.
_De streek rond Tongeren werd ten tijde van de Romeinen bewoond door de Eburonen. Tussen 53 en 51 v Chr. verwoestte Julius Caesar, als wraak op Ambiorix, het land van de Eburonen en roeide de stam bijna volledig uit. Het vrijgekomen gebied werd met de steun van de Romeinen ingenomen door de Germaans Tungri. Tussen 17/16 v Chr. en 12 v Chr. was er in dat gebied een legerkamp gevestigd. Daarna stichtten de Tungri, een samenraapsel van allerlei stammen, waaronder hoogstwaarschijnlijk ook de restanten van de Eburonen, op de plaats van dit kamp een nieuwe stad en gaven er de naam Atuatuca Tungrorum aan. Later werd dit Tongeren, en is daarmee de oudste stad van België. De stad ontwikkelde zich tot een bloeiende Gallo-Romeinse nederzetting. Een knooppunt, van grote (heirbaan Bavai-Keulen) en kleine wegen, en met een kleine bevaarbare waterweg (Jeker), dat gelegen was te midden van een vruchtbare streek. Weldra werd er een administratief centrum en garnizoensplaats gevestigd. De stad had echter zwaar te lijden van een grote brand tijdens de Bataven-opstand in 70 n. Chr. In de 2de eeuw kreeg de stad een eigen omwalling, een Romeinse muur. Dit was de grootste omwalling die de stad ooit zou krijgen. De stad was op zijn hoogtepunt. In de 4de eeuw werd deze muur ingekort en omsloot enkel nog het hoger gelegen stadsdeel. In deze periode werd de stad vereerd met het bezoek van onderkeizer Julianus. Van de omwalling uit deze periode is in feite enkel nog de Romeinse Toren op het Vrijthof bewaard, terwijl van de muur uit de 2de eeuw nog verschillende stukken overeind staan.
-In het midden van de 19e eeuw had het jonge koninkrijk België behoefte aan vaderlandse helden, kunstenaars en schrijvers uit het verleden om bij de bevolking een nationaal bewustzijn op te wekken. In Tongeren was het de geschiedschrijver Frans Driesen die in 1851 voorstelde een monument op te richten ter ere van Ambiorix, koning van de Eburonen. Al in de middeleeuwen waren er allerlei legenden rond Ambiorix en probeerde men hem in verband te brengen met Tongeren. De Franse beeldhouwer Jules Bertin (1826-1892) werd aangetrokken om het standbeeld te creëren. Zijn eerste maquette kreeg heel wat kritiek en tegenkanting. Hij werd meerdere malen verplicht ze te wijzigen en te verbeteren. Het standbeeld van Ambiorix, werd in 1866 in aanwezigheid van vorstenpaar Leopold II en echtgenote Maria-Henrica onthuld en is sindsdien het zinnebeeld van de stad.
-In 1851 bracht het Koninklijk Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap Tongeren een verzameling bijeen van unieke historische stukken. In 1854 werd deze verzameling uitgestald in een zaal van het stadhuis. Uit deze verzameling ontstond uiteindelijk het Gallo-Romeinse museum, waarvan de eerste vleugel geopend werd in 1951. Het Gallo-Romeins museum in zijn huidige vorm werd geopend in 1994. Het museum vertelt de Limburgse geschiedenis tot en met de Merovingers. De prachtige attractieopstelling 'Het geheim van de dodecaëder' is een realisatie van Stijn Coninx en Niel Kortekaas en de topattractie van het museum. Er is een permanente archeologische site en ook het munt- en penningkabinet is er gevestigd. Er is ruimte voorzien voor tijdelijke tentoonstellingen, die telkens weer veel volk lokken. Het meest intrigerende object van het museum is de dodecaëder : waarvan de betekenis nog steeds een raadsel is
_Eén van de vele monumenten van Tongeren dat mij altijd al heeft gefascineerd is de Moerepoort. De Moerepoort, gebouwd in 1379, is de enig overblijvende poort van de zes middeleeuwse stadspoorten. De Moerepoort werd meerdere keren bedreigd door afbraak of vernieling. De poort verving de oorspronkelijke poort, die een cirkelvormige basis had en verwoest werd in 1347. In 1673 werd de voorbouw van de toren opgeblazen door de Fransen. Sindsdien is de poort al verschillende keren gerestaureerd, o.a. in 1892 en 1958. Na deze laatste restauratie werd een wapen- museum ondergebracht in de Moerepoort. In dit museum wordt de militaire geschiedenis van de stad uitgelegd met behulp van wapens en afbeeldingen van de stadsverdediging. Intussen zijn er nieuwe restauratieplannen opgesteld.
_Dit Genootschap werd opgericht in 1851 en haar huidige officiële benaming bestaat sinds 1966. Het Genootschap wil vooral bij de eigen bevolking belangstelling opwekken over hetgeen onze voorouders hebben nagelaten inzake voorwerpen, monumenten, instellingen en gebruiken en hun voor het verleden van de stad en haar verleden sensibiliseren. Zo was het genootschap in haar beginperiode één van de grote promotors achter de oprichtingvan het standbeeld Ambiorix en stond ze tevens aan de wieg van het Gallo-Romeins museum. De vzw organiseert eveneens allerlei voordrachten, geleide uitstappen en bezoeken aan tentoonstellingen. De voornaamste taak van het genootschap is echter het beheer van haar unieke bibliotheek met zijn talrijke documenten, waarin het genootschap al menig onderzoek heeft gedaan. Deze bibliotheek is ondergebracht bij het stadsarchief. Recent was het Genootschap actief betrokken bij het ontsluitingsproject van het Tongers Stedelijk Archief. Een project dat geresulteerd heeft in o.a. een catalogus van de bibliotheek van het Archief en van het Genootschap. Deze catalogus is raadpleegbaar via de site : www.stadsarchieftongeren.be.
De Basiliek ligt in't hartje van Tongeren. Opvallend is, alle invalswegen komen allemaal aan de kerk uit , je mag komen vanwaar je wil. Telkens zie je de basiliek voor je liggen.
_Aan de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek werd meer dan 300 jaar gebouwd en de statige toren is een blikvanger voor al wie de stad binnenkomt. Het binnenzicht met de gewelven, de glasramen, de zijkapellen, de altaren en het Le Picard-orgel met zijn 4000 orgelpijpen is adembenemend. Uniek is het vijftiende-eeuwse beeld van Onze-Lieve-Vrouw dat sinds 1890 wordt meegedragen in de processie ter gelegenheid van de Kroningsfeesten.
Vrijthofplein
Stadswallen ( Romeinse muur )
Aan de rand van de oude stadskern zijn nog imposante overblijfselen bewaard van de 4544 meter lange stadsmuur uit de 2de eeuw. Deze was eertijds ca. 6 meter hoog en op regelmatige afstanden versterkt met ronde torens. Aan de buitenzijd werd de muur beschermd door enkele diepe verdedigingsgrachten. Op de plaats van de toegangswegen tot de stad bevonden zich monumentale poorten. De Romeinse stadsmuur werd vanaf de Middeleeuwen grotendeels afgebroken.
51 - 57Voor Christus Tussen 57 en 51 voor Christus onderwierp de Romeinse veldheer Julius Caesar Gallië. Daarmee veroverde hij ook deze streken. Hij kreeg het met Ambiorix zwaar te verduren. In 54 vC liet Caesar, na een lange zomercampagne, een legioen achter in de winterkwartieren bij Atuatica in het land van de Eburonen. Ambiorix sloot vriendschap met de kampcommandant Sabinus en Cotta, wist ze op zeker moment het legerkamp uit te praten en nam ze gevangen. Vervolgens overviel en vernietigde hij het legioen. Na dit succes sloten omwonende volkeren als Nerviërs, Menapiërs en Autatici zich bij hen aan en sloegen ze het beleg voor een ander legerkamp. Caesar keerde ijlings terug en versloeg de Belgae. Ambiorix voerde nog een tijd een guerrilla tegen de Romeinse bezetter, waarop Caesar het land van de Eburonen tussen 53 en 51 vC verwoestte en de stam zo goed als uitroeide. Ambiorix verdween van het toneel. Het vrijgekomen gebied werd later ingenomen door de Germaanse Tungri, die hun naam de nieuwgestichte stad Atuatica Tungrorum zouden geven.
Tongeren of Atuatica Tungrorum is daarom de oudste stad van Limburg, en zelfs van België. Van in de Romeinse tijd is Tongeren het knooppunt geweest van grotere en kleinere wegen. Gelegen op de heerbaan Bavai-Keulen en temidden van een vruchtbare streek, ontwikkelde de stad zich tot een bloeiende Gallo-Romeinse nederzetting. De stad werd bewust door de Romeinen gesticht als administratief centrum en garnizoensplaats, waardoor ze in de 2de eeuw een 'Romeinse muur' kende, een eigen stadsomwalling die om nog onopgehelderde redenen in de 4de eeuw werd verkort en toen nog het hoger gelegen stadsgedeelte omsloot. De Romeinse toren op het Vrijthof is een onderdeel van deze 4de eeuwse muur.
54 v.C. De Galliërs leefden weer op. Het begon met de opstand der Eburonen onder leiding van Ambiorix, de moordpartij op 15 cohorten in de nabijheid van Tongeren.
Stadsrechten Tongeren Tongeren kreeg zijn stadsrechten in de Romeinse periode, de juiste datum is niet bekend.
Waarschijnlijk kreeg de van oorsprong militaire nederzetting (ca. 10 v. Chr.) eind 1ste eeuw - begin 2de eeuw na Chr. de stadsrechten. Tongeren had als enige Romeinse nederzetting in het huidige België stadrechten (Manicipium). Manicipium verwijs naar een oudere nederzetting waar de lokale bevolking het Romeins burgerschap kreeg. In tegenstelling werden steden als Keulen door de Romeinen gesticht, met een Romeinse bevolking, van daar de naam "Colonia".
±340: de legendarische missionaris Servaas verhuist de bisschopszetel van Tongeren naar Maastricht. Tongeren verliest haar betekenis als stad terwijl Maastricht het nieuwe economische en religieuze centrum wordt.
1213: Tongeren wordt door een Brabantse hertog belegerd en verwoest.
1240: Start van de bouw van de gotsiche Onze-Lieve-Vrouwbasiliek te Tongeren
1335: Tongeren krijgt van het prinsbisdom Luik een perron
1468 Lodewijk van Bourbon, bisschop van Luik, heeft zich in Tongeren teruggetrokken. Hij wordt gedwongen zich met de Luikenaren te verzoenen. Luik door '600 Franchimontezen' ingenomen geplunderd en in brand gestoken. Nu is Luik onder Bourgondisch gezag.
1536: Voltooing van de gotische bouw van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek te Tongeren (start 1240)
1640: Vrede van Tongeren tussen Luikenaars en prinsbisschop. De traditionele kieswet voert men opnieuw in.
1677: Tongeren wordt bijna volledig in de as gelegd door een brandstichting van de troepen van de Franse koning Lodewijk XIV.
1812: Napoleon laat de weg Tongeren-Venlo aanleggen, de eerste Noord-Zuid verbinding.
1839: In verdween Limburg van de politieke agenda en er werd een schuchtere aanzet voor groter veranderingen gegeven. Om de ontginning van de grote bos- en heidegebieden in de Kempen te stimuleren, vaardigde de regering in 1846 de ontginningswetten uit. Tussen 1840 en 1850 werd ook het Maas-Schelde-kanaal gegraven. In Lommel kwam een landbouwkolonie, die echter weinig economische resultaten haalde. Later werd er doorheen de Kempen een spoorweg aangelegd, die Antwerpen met het Roergebied moest verbinden. Neerpelt werd een spoorwegknooppunt toen ook de lijn Eindhoven-Hasselt doorgetrokken werd. Het vruchtbare Haspengouw bleef bij uitstek een landbouwgebied, met de productie van granen, suikerbieten en fruit. Sint-Truiden, Borgloon en Tongeren waren er de regionale centra met belangrijke vee- en fruitmarkten. Ook in het Maasland lag het accent op de landbouw.
1866: Het standbeeld van Ambiorix wordt geplaatst op de grote markt van Tongeren.
De Zwarte-Lieve-Vrouw van Tongeren, nu patrones van het bisdom Hasselt, wordt om de zeven jaar in processie rondgedragen. Eens was het weer zo slecht dat de processie werd afgelast. Een legende verhaalt dat de volgende morgen de Lieve-Vrouw met haar mantel doornat en vol modder in de kerk stond. Ze was helemaal alleen rondgegaan.
De oude middeleeuwse wallen van Tongeren omstreeks 1910. De versterking van een middeleeuwse stad was één van haar belangrijkste uiterlijke kenmerken. De middeleeuwse stadswallen van Tongeren, in de 13de eeuw door Tongenaren op eigen initiatief aangelegd, volgen het tracé van de reeds nog aanwezige Romeinse muur uit de 2de eeuw. Aan de westzijde van de stad werd de middeleeuwse omwalling zelfs bovenop de Romeinse muur gebouwd.
Het stadshuis van Tongeren, omstreeks 1925, was een getrouwe kopie van dat van Luik.. Een statige witte trap leidde naar de ingang op de eerste verdieping. Onder de trap lag het gevang, later het stadsmuseum.
Mijn dank aan Tom Thijs en al diegene die informatie hebben verstrekt voor de website van : "Oud- Limburg.be"
***********
Het station vroeger
****************
Tongeren Wereldoorlog II
*******************
De Antiekmarkt één van de grootste van Europa
In Tongeren vindt wekelijks de grootste antiek en rommelmarkt van de Benelux plaats. Elke zondag van 6 uur 's ochtends tot 1 uur 's middags stellen tientallen antiquairs hun waar te koop op de Leopoldwal en de Veemarkt. De markt sluit rond 13.00 uur.
***********
Het begijnhof
Lakenmakerstoren aan het begijnhof
De Jeker stroomd langs het begijnhof
*****************
DE GEVANGENIS
De gevangenis van Tongeren was in gebruik van in het jaar 1844 tot 2 april 2005. Een rijk gevulde geschiedenis wordt overschaduwd door een opstand en slechts één enkele ontsnapping.
Binnenkijken in een gevangenis is voor brave burgers niet evident. De meesten komen vol ongeloof terug naar buiten. “Dit kan toch zo niet geweest zijn hé”, is een veel gehoorde uitspraak. De gevangenis is nog geen haar veranderd. Ze ziet er nog steeds uit zoals ze opende halfweg de 19de eeuw.
De bezoekers worden geconfronteerd met de harde werkelijk-heid die zich dagelijks afspeelde achter de gevangenismuren. Centraal hierin staan de beklijvende getuigenissen van de gedetineerden.
Lieve Blancquaert zorgde voor aangrijpend fotomateriaal en de audiovisuele studio van de provincie verzamelde opmerkelijke beelden.
Reeds op 30 april 2006 mocht het personeel van de gevangenis van Tongeren en Hasselt kennismaken met dit unieke project. De opkomst was enorm.
De gevangenis is open op weekdagen (dinsdag tot vrijdag) van 10 tot 18u en de toegang is gratis.
Een aanrader !
Opnames van de film De hel van Tanger vonden plaats in de gevangenis van Tongeren
Het goudkopleeuwaapje (Leontopithecus chrysomelas) is een kleine apensoort. Het goudkopleeuwaapje is ongeveer 20 tot 30 cm lang en weegt 0,5 tot 1 kg. Ze leven in Noordoost-Brazilie. Ze zijn zeldzaam en bedreigd. Ze hebben een glanzende goudgele kop en enkele goudgele delen. Ze eten vooral fruit,insecten,hagedissen,eieren en kleine vogels.
Dit aapje had het op mijn ring gemunt
En er werd er ook nog ééntje jaloers !
Ik en ons vriendin
Dat heb je ervan als je in de bomen gaat wandelen Ik was liever bij de aapjes gebleven hihi
Bedankt voor jullie mooie berichtjes in ons gastenboek Sorry bloggertjes momenteel hebben wij weinig vrije tijd maar als we enigsinds kunnen maken we tijd vrij om jullie blogjes te komen bezoeken Veel liefs en nog eens vriendelijk bedankt voor al het moois dat jullie schreven
Joske & Arlette
Klik hieronder op het plaatje
Een heel goeie site voor wie wil bijleren en zelf zijn pc wil onderhouden
Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe de vlinder zijn lijf door de kleine opening probeerde te worstelen.
Op een gegeven moment leek het of de vlinder geen vooruitgang meer boekte. Het leek of hij niet verder kon dan hij gekomen was.
De man besloot de vlinder te helpen: hij pakte een schaar en opende de cocon. De vlinder kwam er nu een stuk makkelijker uit. Maar de vlinder had een verweerd lijf. Hij was klein, met verschrompelde vleugels.
De man bleef kijken, want hij verwachtte dat de vleugels zich elk moment zouden openen en groter en steviger zouden worden zodat ze het lijf konden dragen.
Maar... Er gebeurde niets. Integendeel, de vlinder leefde zijn leven al strompelend. Hij kon zich slechts bewegen met zijn verweerde en verschrompelde vleugels. Hij heeft nooit kunnen vliegen.
De man was vol liefde en goede bedoelingen, maar begreep niet dat de kleine opening in de cocon en de worsteling van de vlinder om er uit te komen, de natuurlijke weg was om het vocht vanuit het lijf in de vleugels te persen, zodat hij gereed zou zijn om te vliegen zodra hij de cocon had verlaten.
Soms, zijn worstelingen precies wat we nodig hebben in het leven. Als we ons leven zonder obstakels zouden leven zouden we kreupel raken. We zouden niet zo sterk zijn als we moeten zijn. We zouden nooit kunnen vliegen...
Ik vroeg om kracht, en ontving moeilijkheden om me sterker te maken....
Ik vroeg om wijsheid, en kreeg problemen om op te lossen...
Ik vroeg om voorspoed, en kreeg hersenen, het verstand, om te kunnen werken...
Ik vroeg om moed, en kreeg obstakels om te overwinnen....
Ik vroeg om liefde, en kreeg mensen op mijn pad met problemen, die ik kon helpen.....
Ik vroeg om gunsten, en ik ontving kansen.....
Ik kreeg niets van wat ik wilde, maar ontving alles wat ik nodig had.
Leef je leven zonder angst. Ga je obstakels tegemoed met de wetenschap dat je ze kunt overwinnen...
Van alle Vlamingen hebben Antwerpenaren het meest negatieve imago. Dat blijkt uit een onderzoek van het Gentse marktonderzoeksbureau Compagnie. Het bureau bestempelt Limburg als 'het nieuwe hart van Vlaanderen' Daarvoor werden achthonderd Vlamingen ondervraagd over wat ze denken over elke Vlaamse provincie en de mensen die er wonen.
Antwerpen komt in het onderzoek duidelijk het slechtst uit de bus. Antwerpenaren hebben veruit de hoogste eigendunk. 62 procent van de ondervraagden dichtte Antwerpenaars die eigenschap toe.
Het verschil met de tweede plaats is enorm: Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen delen die, met elk 9 procent. Tegelijk wordt het Antwerps ook het vaakst bestempeld als 'irritant'. 30 procent van alle ondervraagden beoordeelde het dialect op die manier.
Slechts 5 procent van de ondervraagden bestempelde Antwerpenaren als 'vriendelijke mensen'. Daarmee is Antwerpen de minst vriendelijke provincie. De ondervraagde Vlamingen zouden over het algemeen niet graag in Antwerpen willen wonen en het is ook hun laatste keuze als ze een weekendje boeken. Dat komt waarschijnlijk omdat ze de provincie beoordelen als de minst groene.
Limburgers zijn het meest geliefd in Vlaanderen. Het is de provincie waar de meeste vriendelijke mensen wonen; 45 procent van de ondervraagden koos voor Limburg als het op vriendelijkheid aankomt. Limburg is bovendien ook de meest groene provincie waar de ondervraagden het liefst op weekend gaan. Samen met West-Vlaanderen is het ook de provincie waar de ondervraagden het liefst zouden willen wonen.
West-Vlamingen zijn de meest conservatieve Vlamingen en hun accent is volgens de ondervraagden behoorlijk irritant, 29 procent van de ondervraagde Vlamingen vond het West-Vlaams het meest irritante dialect. Alleen het Antwerps is irritanter. Hoewel de ondervraagden West-Vlaanderen geen groene provincie vinden, gaat een groot deel van hen (36 procent) er toch graag op weekend.
Zo dit was het een beetje over Antwerpen Ik (Arlette) kan het weten , ik ben van afkomst Brabantse en heb enkele jaren in Antwerpen gewoond Wegens omstandigheden in het mooie vriendelijke Limburg terecht gekomen Ik ben fier om nu bij de Limburgers te horen mij krijgen ze voor geen geld hier nog weg Adieu Antwerpen tot nooit meer !!! Limburg boven !!!!
Ik ben Joske
Ik ben een man en woon in Tongeren () en mijn beroep is arbeider.
Ik ben geboren op 07/11/1957 en ben nu dus 67 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Fietsen pc wandelen zwemmen en tennisen.
Wij hebben heel graag mensen om ons heen Soms is dat hier de zoeten inval !!! daarom heet dat hier ook huisje weltevree Ons kleinkindjes liggen ons nauw aan 't hart en ook ons 2 hondjes En we houden van de natuur en heel veel van bloemen