Waar vooral oude en originele recepten welkom zijn Heeft U een origineel recept, het liefst van U groot of overgrootmoeder......plaats het hier.
14-04-2005
Laten we beginnen..........
14-05-2005
Laten we gaan beginnen..............
Hallo Kookliefhebbers-hapjesjagers-lekkerbekken en pannelikkers.
Kookerije wil een kooksite zijn waar iedereen zijn lievelingsrecept of een recept van Oma of BonMamma kan etaleren, maar ook dat recept waarvoor Man en kinderen thuisblijven en niet gaan voetballen of vissen, want ongetwijveld word dat een Klasieker. De nadruk ligt op "" Oude recepten"" dus niet die liflafjes waar mee U in de Damesbladen en wekelijkse blaadjes van de grootgrutters, nee een pot die er staat en waar iedereen van moet ""uitbuiken"". Wie weet er nog hoe echte ouderwetse snert word gemaakt, niet dat waterige erwtensoepje wat vergeven van de rookworst, (bestond nog niet toen snert werd uitgevonden!) tegenwoordig voor U fijn gevoelige neus word geschoteld, Nee een SNERT waarin de volgende dag een houten lepel rechtop blijft in staan. en zo zijn er nog vele voorbeelden. Maar ook een stoofpot zoals Hongaarse Goulash, die stamt uit de tijd dat er in heel Hongarije nog geen Paprika en Tomaat te vinden waren, kortom laat ons beginnen met dat gene wat goed en lekker is,koken volgens de ouden recepten. Mail U recept en ik zet het op deze blog, voorzien van U naam, als u daar geen prijs op stelt dan niet.
Reacties op bericht (3)
21-01-2008
eethuys
in schendelbeke vindt je nog een eethuysje met stoofpotjes uit de goeie oude tijd zoals konijn ,goulash,blangette de veau,coq au vin ,waterzooi,tajine van lam en osso bucco zoals de sarden hem thuis zelf maken proberen maar in eethuys tierlantijn luk.
21-01-2008 om 17:14
geschreven door luk
09-01-2007
oude recepten
Dag mevrouw Van Eenoo,
Graag zou ik binnen afzienbare tijd een klein restaurant willen beginnen waar enkel vergeten gerechten worden geserveerd. Al surfend kwam ik bij Uw blog terecht.
Ik heb intussen al wat antieke kookboeken gekocht maar heb hierin nog niet echt gevonden wat ik zoek. Het is mijn bedoeling om een kleine kaart samen te stellen waar telkens maximaal 10 gerechten op staan en die om de vijf a zes weken wordt aangepast zodat er steeds met seizoensproducten kan worden gewerkt. Van alle gerechten zouden de bezoekers moeten zeggen dat het bij hen herinneringen oproept aan hun jeugd, grootouders...
Kan jij me hierbij helpen?
Alvast bedankt.
Met vriendelijke groeten,
Kris Nelissen
09-01-2007 om 20:42
geschreven door Kris Nelissen
17-04-2005
oude recepten
Oude recepten van in grootmoeders tijd zijn altijd welkom!
17-04-2005 om 14:42
geschreven door Van Eenoo Lisette