Waar vooral oude en originele recepten welkom zijn Heeft U een origineel recept, het liefst van U groot of overgrootmoeder......plaats het hier.
16-04-2005
Echte Hongaarse Goulash.
Van een heel goede vriendin June, kreeg ik het recept van echte Hongaarse Goulash, zoals dat gemaakt werd door haar Grootmoeder, lang voordat de eerste paprika in Hongarije groeide. Rundvlees was te duur, want een Koe betekende Melk en Boter.Varkensvlees van varkens die vrijelijkdoor de bagger en de bongerd zwierven, daarvan werd deze smakelijke stoofpot gemaakt. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 500 gram varkensvlees ( ik gebruik karbonaden ontbeend en in stukken) 1 theelepel zout 2 uien 1 eetlepel reuzel of hardvet 2 Eetlepels sweet paprikapoeder 2 laurier blaadjes 4 geschilde en in blokjes gesneden aardappelen ¼ theelepel zwarte peper kan water. ******************************************************************* Snij het vlees in blokjes van ± 2,5 centimeter en doe er ½ theelepel zout door. Snipper de uien en bruin deze in de Reuzel, doe de vleesblokjes en de Parikapoeder er bij. Laat het vlees zachtjes sudderen in zijn eigen vocht voor ongeveer een uur.Vul het bij met water tot het vlees ruim onderstaat en doe de aardappelblokjes erbij en de rest van het zout.Deksel op de pan en sudderen tot de aardappelblokjes gaar zijn, en het vlees zacht. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ voor de knödels ; neem 1 ei 6 Eetlepels bloem 1/8 theelepel zout. Doe de bloem door de ongeslagen ei samen met het zout goed mixen en dan een half uur laten staan.. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Met een natte theelepel steeds een bolletje "Battermix" in de goulas gooien en als die weer boven komt, is hij gaar. Heerlijk met eenstuk plat Turks brood maar ook met aardappelen en /of rijst Eet smakelijk. Vriendje