Inhoud blog
  • Lamsbil....maar dan lekker..!
  • Oud Amsterdamse Bruine bonensoep
  • Konijnenbillen lekker krokant......
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Kokerije
    Waar vooral oude en originele recepten welkom zijn
    Heeft U een origineel recept, het liefst van U groot of overgrootmoeder......plaats het hier.
    19-04-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensrib met bier
    Van een oude Vlaamse Boerin kreeg ik een recept  wat met veel variaties ook als Vlaamse Karbonade gekend is.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Deze Dame was 92 jaar jong en staat nog elke dag achter de potten en pannen.
    Vlees heeft ze van eigen vee, beter bestaat er niet volgens haar.
    Ze is nog alleen met Haar Dochter en schoonzoon en als ze iets gedaan wil hebben maakt ze onder staand gerecht.
    Ik geef het U zo als het mij verteld werd. de Dochter vertaalde het Vlaams in het Nederlands.
    ...........................................................................................................................
    Een stuk schouder van 5 centimeter( 4 normale schouderkarbonaden) het bot er uit en dat in de pan laten aanbakken met wat reuzel.
    Het vlees in niet te kleine blokjes snijden .
    2 uien middelmaat  klein gesneden
    2 of 3 teentjes knoflook(goed tegen de wormen)
    wat Tijm en /of marjolein
    Scheut(eetlepel)azijn    handje (eetlepel ) bruine suiker  donkerbruin bier
    Gooi de gesneden ui en de knoflook in de pan en laat de ui net niet bruinen.
    haal de botjes uit de pan en gooi voor de honden.
    het vlees in stukjes in de pan en dat rondom aanbraden hoe bruiner hoe mooier.
    Strooi wat bloem over de vlees/ui massa en roer alles goed doorheen.
    bier erin tot het vlees onder staat, wat tijm  of / en marjolein er bij  peper en zout  en wat laurier, vers 5 blaadjes, gedroogd 3 blaadjes.
    Schuif de pan naar achteren( op het grote fornuis) en laat een urigie lekker stoven,  Doe er dan wat kort gesneden prei en wat kapot gesneden peen bij en een grote lepel grove mosterd, niet dieĆ« hete van die Fransen nee gewoon lekkere grove Vlaamse mosterd.
    Afdekken en nog een half uurtje laten  borrelen . dan met wat maismeel in een papje  wat afdikken  tot een mooi glad sausje.
    Dat over versgekookte pataten ....schoonzoon loopt het vuur uit zijn sloffen.....

    Kookgraag


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 20/07-26/07 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 26/11-02/12 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 06/06-12/06 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!