>
Gastenboek
  • kruiden
  • Gelukkig Nieuwjaar lieve vrienden
  • mr
  • Dhr
  • bezoek uit het Hageland

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

       
    Een interessant adres?
    Zoeken in blog

    Inhoud blog
  • BLOG over mijn CHIHUAHUA'S
  • luizen luizen en nog eens luizen
  • SEDUM telephium of hemelssleutel.
  • CHOLESTEROL verlagend
  • hoge bloeddruk
  • LAVENDEL
  • Goudsbloem (Calendula officinalis)
  • moeders zijn engeltjes
  • mijn dochter haar eerste skeeler wedstrijd
  • Tandpasta bij gebruik van brandwonden
  • HET LEVEN ZOALS HET IS KINDEREN IN INDIA
  • vermageren 7de dag
  • 6de dag
  • vermageren 5de dag
  • vermageren 4de dag
  • vermageren 3de dag
  • vermageren
  • VERMAGEREN ?????
  • FOLIUM ZUUR
  • HOE TEEL IK KRUIDEN
  • power INDIA
  • JENEVERBESSEN
  • ENGELEN
  • MASSAGE
  • GROENE THEE
  • TIP VAN DE DAG
  • FENEGRIEK
  • FENEGRIEK
  • 16 jarig meisje uit Karnal
  • INDIA het land van uiterste
  • EVEN OM NA TE DENKEN of je gelooft in God of niet
  • Rammenas
  • Kokosnoten
  • Roos GERARIUM
  • Rauwe olijven
  • Postelein
  • Salie
  • Oregano
  • MAROKKAANSE ROOS Roza Centifolia
  • mijn oudste dochter KIM en jongste dochter MARIJKE
  • Cashewnoten
  • Kardemom
  • DE WAARHEID
  • BETEKENIS VAN JE VOORNAAM
  • AFTEN
  • ZWEREN STEEN PUISTEN
  • WATERAFDRIJVEND
  • VERMOEIDHEID
  • SPIERONTSPANNERS
  • SLAAPSTOORNISSEN
  • SPIJSVERTERING
  • RUGPIJN DOOR SLECHTWERKENDE NIEREN
  • RUGPIJNEN EN GEKNELDE ZENUWEN
  • REUMA
  • Menstruatie
  • NIEREN
  • MAAGVERSTERKING
  • ROZEMARIJN
  • SLAAPSTOORNISSEN
  • Migraine
  • OEDEEM
  • Hoofdpijn
  • KEELPIJN _ KEELINFECTIES
  • KALMEREND
  • ECZEEM
  • DIAREE
  • Chronische rugpijnen
  • BRONCHITIS
  • BLAASONTSTEKING
  • BACTERIEWEREND
  • Bloedzuiverend
  • BLOEDDRUK ( te hoge )
  • BLOEDARMOEDE
  • AMANDELEN
  • HUIDVERZORGING EN HAARVERZORGING
  • Mijn reis naar Jaen
  • Als ik in INDIA ben
  • TINTCTUREN IN - EN UITWENDIG GEBRUIK_
  • YLANG YLANG
  • SANDELHOUT
  • INDISCHE THEE
  • KOMIJN
  • CITROENMELISSE
  • BERNAGIEBLOEMEN THEE
  • BERNAGIEBLAD THEE
  • ANIJSZAAD
  • THEE
  • SAFFRAAN
  • VENKEL
  • ROZEMARIJN
  • SALIE
  • PIMPERNEL
  • POSTELEIN
  • Oregano
  • MARJOLEIN
  • MUNT
  • MARJOLAAN OF OREGANO
  • MIERIKSWORTEL
  • MIERIKSWORTEL boter
  • LAVAS
  • LAURIER
  • KOMIJN
  • KNOFLOOK
  • Kerrie
  • KARDAMOM
  • KARWIJ ( of kummel )
  • Kaneel ( Ceylonkaneel )
  • HYSOP
  • DRAGON
  • DILLE
  • CITROENMELISSE
  • BONEKRUID
  • BIESLOOK
  • BASILICUM
  • ANIJS
  • GEBRUIK VAN DE KRUIDEN
  • MASSAGE OLIE (hete olie)
  • ZONNEBLOEMOLIE
  • WONDEROLIE
  • WALNOTENOLIE
  • TEUNISBLOEMOLIE
  • ST. JANSKRUIDOLIE
  • SOJAOLIE
  • ROZENBOTTELZAADOLIE
  • PERZIKPITOLIE
  • OLIJFOLIE
  • MASADAMIAOLIE
  • LIJNZAADOLIE
  • KOKOSVETOLIE
  • DRUIVENPITOLIE
  • HAZELNOOTOLIE
  • BERNAGIEOLIE
  • AVOCADO - OLIE
  • AMANDELOLIE
  • MASSAGE OLIE
  • THIJM
  • MIERIKSWORTEL
  • Pepermunt
  • NOOTMUSKAAT
  • ROZEMARIJN (Rosariums officials )
  • EXTRACT VAN SPECERIJEN
  • SALIE
  • MIRRE
  • MAJORAAN OF OREGANO
  • VENKEL
  • VALERIAAN
  • ZURING
  • EINDE VAN DE KRUIDEN
  • ANIJS
  • BASILICUM
  • BERGAMOT
  • BERK
  • BONENKRUID
  • CIPRES
  • CITROENMELISE
  • CITROEN
  • DUIZENDBLAD
  • ENGELWORTEL
  • JENEVERBES
  • DILLE
  • EUCALYPTUS
  • CEDERHOUT
  • LAVENDEL
  • GEMBER
  • JASMIJN
  • FOELIE ( NOOTMUSCAAT )
  • HOP
  • HYSOP
  • KARWIJ
  • ZELF GESCHILDERDE HEKSEN
  • KAJEPUT
  • LIMOEN
  • KAMILLE ( roomse )
  • KAMILLLE ( echte )
  • LAURIER
  • KANEEL Ceylonkaneel
  • LAVAS
  • GENTIAAN
  • VALERIAAN
  • MARJOLEIN
    Archief per maand
  • 12-2010
  • 09-2010
  • 04-2009
  • 11-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 02-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
    Een interessant adres?
    kruiden en hun gebruik

    Ik zal me even voorstellen mijn naam is Leentje en wordt op 5 mei 54 jaar. Voor de tweede maal getrouwd met Bittu van Indische nationaliteit en Sikh. Ik heb 4 kinderen uit mijn eerste huwelijk. En 1 kind uit mijn tweede huwelijk. 1 kleinkind Milo. Vanwaar mijn interesse voor kruiden: Ik zeg altijd bij mijn eerste bezoek aan India zijn de geuren van kruiden in mijn neusgaten blijven zitten. En zo is dit stilaan gegroeid. Mijn dagelijkse voeding is gevarieerd Belgisch en Indisch maar mijn voorkeur gaat naar het Indisch waar ik zo verlekkerd op ben. In Indisch eten worden veel kruiden gebruikt de bedoeling hiervan is: Door de hoge temperaturen en de minder hygiënische omstandigheden worden de kruiden gebruikt om mogelijke infecties van maag en darmen tegen te gaan. Het is niet de bedoeling van dit blog doktertje te gaan spelen of advies te geven. Het belangrijkste is nog altijd op de eerste plaats de dokter of homeopaat, naast de gewone medicatie kun je extra kruiden gebruiken, de meeste zijn niet schadelijk. Ik wil mijn zoekwerk ten dienste stellen. Binnen onafzienbare tijd, zal ik mijn pakken en zakken bijeen nemen en samen met mijn man en jongste dochter vertrekken naar mijn tweede thuisland. INDIA het land waar ik zo van hou. We zullen ons leven daar verder zetten in de hoop te vinden, wat we hier niet meer kunnen vinden.Ik hoop dat deze blog dan ook in de toekomst meer wordt dan alleen kruiden,maar dat je beetje bij beetje India gaat ontdekken, waar het leven heel anders is dan bij ons. BEZOEK OOK EENS MIJN ANDER BLOG over mijn CHIHUAHUA's
    17-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LAVAS

     

    Mag meekoken aardappelen, peulvruchten, wortelen, groente, slaatjes, sausen, soepen, visgerechten, alle vleessoorten, kruidenazijn

    17-04-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LAURIER

     

    Mag meekoken wortelen, soepen, visgerechten, barbecue,

    Gevogelte, rund en kalfsvlees

    16-04-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOMIJN

     

    mag niet meekoken : koolsoorten, tomaten, barbecue,wortelen, ragout, stoofvlees, wordt en gehakt, gebak, brood

    roosteren en stuk wrijven voor een milder aroma bak de zaden in olie en stuk wrijven

    15-04-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KNOFLOOK

     

    mag meekoken : eiergerechten, tomaten, sausen, soepen, visgerechten, alle vleessoorten

    14-04-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerrie

     

    In vlees , vis, linzen, en groentegerechten, varkens lam en kipgerechten, soep groenten, pasta, rijst, sauzen, mayonaise en boter

    13-04-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KARDAMOM

     

    Kan gebruikt worden in gebak, koekjes, marinades, koud vlees, wijn en likeur.

    Wordt gebruikt in vis , rijst, omeletten, Indiase kerries.

    12-04-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KARWIJ ( of kummel )

     

    frisdrank en likeur in ijsblokjes, koolsoorten,wortelen, groenteslaatjes, sausen, soepen, ragout, runds- en kalfsvlees, schapevlees,

    stoofvlees, varkensvlees, worst en gehakt

    11-04-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaneel ( Ceylonkaneel )

     

    Gemalen kaneel heeft een sterkere aroma maar blijft minder lang vers

    Wordt gebruikt in taart, gebak, glûwein, pudding, pannekoeken, compote, soep, vlees, tomatenpuree, groenten , couscous, pasta’s, marinade.

    Werkt krampstillend, ontsmettend, dient als ontwormingsmiddel en stimuleert de bloedsomloop.

    10-04-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    09-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HYSOP

     

    mag niet meekoken: peulvruchten, wortelen, groenteslaatje, sausen, soepen, visgerechten, gevogelte, wild,

    09-04-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DRAGON

     

    Sla, eiergerechten, sausen, soepen, vis, gevogelte, lever en niertjes, kruidenazijn

    Kruidenazijn

    Pluk een aantal takjes dragon met veel blad eraan, in pot doen, witte azijn of appelazijn 2 weken laten trekken. Azijn zeven in fles doen en doe de dragon weg of 1 opgehoopte lepel gedroogde dragon op een halve liter azijn 2 weken laten trekken.

    08-04-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DILLE

     

    mag niet meekoken en braden koolsoorten, peulvruchten, tomaten, spinazie

    groenteslaatjes,sausen, soepen, visgerechten, alle vleessoorten,kruidenazijn gebak

    07-04-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CITROENMELISSE

     

    mag niet meekoken champignons, groentenslaatjes, visgerechten, ragout, worst en

    gehakt, fruitbereidingen

    06-04-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    05-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BONEKRUID

     

    mag meekoken en braden eiergerechten, koolsoorten, peulvruchten, spinazie,

    groenteslaatjes, sausen, soepen, wild

    05-04-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BIESLOOK

     

    in ijsblokjes, eiergerechten, aardappelen

    tomaten, wortelen, spinazie, groenteslaatjes, sausen, soepen, visgerechten,

    in alle vleessoorten

    Bieslook bij koude gerechten, salades mayonaise ,schaal en schelpdieren, pasta’s

    04-04-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BASILICUM

     

    mag meekoken en braden

    frisdrank en likeur, in ijsblokjes,eiergerechten, peulvruchten, tomaten, wortelen,

    groentenslaatjes, sausen, soepen, visgerechten, in alle vleessoorten, kruidenazijn

    03-04-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANIJS

     

    mag meekoken en braden

    blaadjes, zaadjes in frisdrank en likeur en in ijsblokjes, gebak.

    02-04-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEBRUIK VAN DE KRUIDEN
    Nu volgt er een hint welke kruiden u kunt gebruiken in eten en likeuren

    01-04-2007 om 00:00 geschreven door leentje50  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Mijn favorieten
  • seniorennet.be


  • Startpagina !


    Powered by IP2Location.com
    ----------------------------------------------------------

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Ineke en Herman GOA INDIA
  • power points ALY
  • hier leer je power point maken
  • power point nobless
  • kruiden zeker ook een bezoekje waard
  • Axel
  • wil je meer weten over seksualiteit in INDIA NEPAL anders genaamd TANTRA
  • prachtige gedichten

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    luckruisstraat
    blog.seniorennet.be/luckrui
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    costadoestorilportugal
    blog.seniorennet.be/costado
    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!