Ik zal me even voorstellen mijn naam is Leentje en wordt op 5 mei 54 jaar.
Voor de tweede maal getrouwd met Bittu van Indische nationaliteit en Sikh.
Ik heb 4 kinderen uit mijn eerste huwelijk. En 1 kind uit mijn tweede huwelijk.
1 kleinkind Milo.
Vanwaar mijn interesse voor kruiden:
Ik zeg altijd bij mijn eerste bezoek aan India zijn de geuren van kruiden in mijn neusgaten blijven zitten. En zo is dit stilaan gegroeid. Mijn dagelijkse voeding is gevarieerd Belgisch en Indisch maar mijn voorkeur gaat naar het Indisch waar ik zo verlekkerd op ben. In Indisch eten worden veel kruiden gebruikt de bedoeling hiervan is: Door de hoge temperaturen en de minder hygiënische omstandigheden worden de kruiden gebruikt om mogelijke infecties van maag en darmen tegen te gaan. Het is niet de bedoeling van dit blog doktertje te gaan spelen of advies te geven. Het belangrijkste is nog altijd op de eerste plaats de dokter of homeopaat, naast de gewone medicatie kun je extra kruiden gebruiken, de meeste zijn niet schadelijk.
Ik wil mijn zoekwerk ten dienste stellen.
Binnen onafzienbare tijd, zal ik mijn pakken en zakken bijeen nemen en samen met mijn man en jongste dochter vertrekken naar mijn tweede thuisland. INDIA het land waar ik zo van hou. We zullen ons leven daar verder zetten in de hoop te vinden, wat we hier niet meer kunnen vinden.Ik hoop dat deze blog dan ook in de toekomst meer wordt dan alleen kruiden,maar dat je beetje bij beetje India gaat ontdekken, waar het leven heel anders is dan bij ons.
BEZOEK OOK EENS MIJN ANDER BLOG over mijn CHIHUAHUA's
09-06-2007
SANDELHOUT
Eigenschappen: ontsmettend, versterkend, ontspannend, verjongend, in ballans
thee in India wordt op een speciale wijze gemaakt. lust u melk en houdt u van suiker? dan moet je zeker deze thee klaar maken.
doe in een pannetje ongeveer 5 cm water. daarin doet u 3 a 4 zakjes thee de papiertjes aan het koordje verwijder je. die van de ALDI smaakt het beste. laat dit enige tijd met het water meekoken. wanneer het water bruin is geworden, mag u er heel wat melk bij doen. dit wil zeggen ongeveer een vierde melk. de thee moet nu lichtbruin zijn. dan doet u er heel wat suiker bij ongeveer 3 soeplepels naar smaak. dit laat u opkoken, van het vuur nemen, terug laten opkoken, van het vuur nemen terug laten opkomen. u zult dit zien wanneer de thee haast uit uw pot komt.
u kunt er ook kardamom en of gedroogde venkel zaadjes bijvoegen dit mag mee gekookt worden. de venkel zaadjes daarna verwijderen. ik zou zeggen probeer en laat me iets weten per mail of in het gasten boek.
30gr citroenmelisse op ruim een halve liter kokend water een kwartier laten trekken- daarna afkoelen. Drink er veel van . Suiker en citroensap geven de thee een extra smaakje.
In een steelpannetje een kop water koken 1 eetlepel gedroogde bloemen erin doen en laat onder deksel 1 min. pruttelen. 3 min. laten staan zeef de thee zonder melk drinken, met een beetje honing.
Bij gezwollen aderen, vooral in de benen na lang staan, helpen kompressen van Bernagieblad.
Tegen winderigheid en slapeloosheid na het eten of voor het slapen gaan. Een tas in een steelpannetje aan de kook brengen ( geen aluminium)
Doe er een halve tot1 theelepel anijszaad bij en laat het, onder een deksel een kwartier sudderen, zeven en warm of koud drinken.
Eventueel zoet maken met wat honing, er kan ook warme melk bij gedaan worden. Met gemalen anijszaad wordt de thee anders gezet. Breng het water aan de kook en giet dit meteen op het gemalen zaad. Goed roeren en eventueel door een dun katoenen doekje zeven.
doe ¼ kop boter of plantaardige boter in een kom en laat die zacht en smeuig worden, voeg er 1 eetlepel verse mierikswortel bij of 1 theelepel mierikswortel -korrels en vermeng het goed. De kom afdekken met een bord en minstens ½ uur laten staan