wij zijn volop aan het plukken, zowel buiten als in de serre. De opbrengsten zijn zeer goed. Niettegenstaande het verlies van heel veel planten door de hagel hebben de tomatenplanten zich wonderwel goed hersteld. Door het zaaien van de vroegste soorten die ik heb kunnen aankopen en ruilen in het buitenland zit ik nu veel vroeger met het plukken en met de oogst dan vorige jaren.
Er komt een grote lijst met de allervroegste soorten. De volgende dagen ga ik toch enkele fotos moeten plaatsen zadat jullie mee kunnen volgen.
De verschillende smaken, ongelooflijk lekker!!!
lieve tomaten, oude groenten, oude bloemen liefhebbers( en ook de liefhebbsters)
ik moet zeer dringend tijd vinden om mijn blog op punt te stellen, maar de tijd ontbreekt mij.
Ik heb van s'morgens vroeg tot als het donker wordt zoveel werk in mijn tuin.
Ik heb al meer dan 15OO fotos klaar van alle verschillende tomaten (600) van mijn oude vergeten groentensoorten, van klaargemaakte recepten , eigenlijk van alles veel te veel. Maar ik heb geen tijd om hier s'avonds nog teksten te typen. Maar ik ga wel verder doen, wanneer dat weet ik nog niet, maar we moeten verder gaan zodat jullie ook kunnen genieten van de uitzonderlijke tomaten verzameling.
ik mocht ook op mediabelangstelling rekenen, dus mijn hobbij wordt wel au serieux genomen.
een tuinvrucht die heel weinig onderhoud vraagt en ons uit dankbaarheid heel veel gezonde bestanddelen schenkt.
De pompoen is een vrucht die als cultuurplant een zeer oude traditie heeft.
Maar als decoratie materiaal moet de pompoen niet onderdoen voor gelijk welk andere vrucht of zelfs voor dure bloemen.
laten zich zeer goed aan een draad rijgen en worden dan gedroogd
deze kleine soorten rijg ik met een dikke stopnaald aan een draad, ik laat ze goed drogen in de buurt van de houtkachel, dan gaan ze in een glazen bokaal en ze bewaren zeer lang
hierbij een foto van het drogen van de piments d'espelette
, dit is in het frans baskenland. Ik ben zeer blij dat ik zaadjes heb kunnen ruilen met een restauranthouder van daar. Dit is de enige piment die een AOC heeft , dit is een hele eer . Zoals voor wijnen, kazen, vlees enz
er heeft zich een kleine probleempje voorgedaan. Ik kan de foto niet plaatsen, het is jammer
Om de piments te beschrijven zou men op dat moment ze ook moeten kunne aanraken, ruiken , proeven.
Ze gaan van mild tot uitermate zeer heet. Deze laatste worden vorral in Azie , Mexico en in sommige afrikaanse landen gegeten.
Er bestaat een soort schaal van Richter, maar nu enkel voor de sterkte van de piments aan te geven
schaal van SCOVILLE
dus een goede raad, wanneer u iets wilt uitproberen, zoek dan eerst op hoe hoog of hoe laag de piment genoteerd staat op deze schaal.
Het is zeker niet aan te raden wanneer u echt een veel te hete hebt opgegeten van direkt water te beginnen drinken. Indien u nog kunt praten vraag een zacht joghourt, een kokosmelk indien u in het buitenland bent, samen met een stukje brood. Maar zeker geen wijn, of bier of cola. Dit gaat de pijn nog erger maken.
Wanneer u deze vruchten plukt, of ook wanneer u ze in een bereiding wilt doen of ook wanneer u de zaden wilt nemen een zeer gouden raad:
NOOIT AAN UW OGEN , NEUS komen. U kan brandwonden oplopen.
Wees op uw hoede in het buitenland: men gaat u juist voor u naar het toilet gaat trachten van een paar piments die opengesneden zijn in uw handen te stoppen:
Heren, denk hier aan de gevolgen. U gaat nu zeker heel hard lachen, maar het is pure werkelijkheid.
Alée, kom geen paniek : ik toon u de hele mooie galante pepertjes
Ik ben madame tomate
Ik ben een vrouw en woon in Tussen Durme en Schelde (België) en mijn beroep is manager van een huisgezin.
Ik ben geboren op 00/00/0000 en ben nu dus 2024 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: koken, tuinieren met vergeten groenten .
GAAT DE LIEFDE VAN DE MAN NIET DOOR DE MAAG?
Dus aan alle dames breng in alle discretie, in heel veel geheimzinnigheid een slippertje op deze blog. Ik tracht in mijn eigen woorden heel veel duidelijk te maken over bepaalde recepten die jullie op een ee