voor 4 personen: 8 grote aardappelen. 3 gerookte haringen. 1 gehakte ui. 1 el azijn. 75 g mager spek. 40 g margarine. peper en zout. Schil en was de aardappelen. Snijd een schijfje van de basis zodat ze rechtop kunnen gezet worden. Hol ze tot op 1 cm rondom uit zonder ze te doorboren. Schik ze in een vergiet en dompel ze gedurende 15 min in licht gezouten kokend water. Het uitkrapsel wordt tegelijkertijd gekookt in dit water. Nadien alles afgieten. De gehakte ui in 30 g boter laten glazig worden. De haringen wassen en in stukken snijden. Doe ze in de mixer samen met de ui met zijn braadnat. Voeg er ook het aardappelkrapsel, de in dobbelstenen gesneden spek, het water en de azijn bij. Nu kruiden met peper en zout. Mix dit alles tot een purée. De uitgeholde aardappelen in een beboterde gratineerschaal doen. Het vulsel verdelen in de aardappelen. Laat gedurende 40 min in een oven van 180° gaar worden. 10 min voor het einde een aluminiumfolie over de aardappelen leggen .
Kooptip: Liefst haringfilets, of makreelfilets. In filets zijn geen graten. De filets moeten 1 uur ontzout worden in koud water dat steeds ververst wordt. goed afdrogen alvorens er purée van te maken.
Reacties op bericht (1)
19-02-2008
Wandelgroetjes uit Borgloon
GROETJES OP DINSDAG
VAN JOHNNY EN CHRISTIANE
GROETJES UIT BORGLOON
19-02-2008 om 18:20
geschreven door Johnny en Christiane
Ik ben madame tomate
Ik ben een vrouw en woon in Tussen Durme en Schelde (België) en mijn beroep is manager van een huisgezin.
Ik ben geboren op 00/00/0000 en ben nu dus 2024 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: koken, tuinieren met vergeten groenten .
GAAT DE LIEFDE VAN DE MAN NIET DOOR DE MAAG?
Dus aan alle dames breng in alle discretie, in heel veel geheimzinnigheid een slippertje op deze blog. Ik tracht in mijn eigen woorden heel veel duidelijk te maken over bepaalde recepten die jullie op een ee