Is een bouillon die bekomen wordt door visafval(koppen en graten), uien, sjalotten, champignons, en kruiden die in water met witte wijn worden gekookt en daarna worden ingekookt.
Visfumet dient om vis en een geurige vloeistof te stoven of te pocheren en om er sauzen mee te bereiden die bij vis worden gegeven.
2 1/2 kg graten en afsnijdsels.
3 uien en sjalotten.
150 g champignons of steeltjes
1 prei
2 takken selder
1/2 citroen
25 peterseliestelen
1 tak tijm
1 laurierblad
10 g zout
2 1/2 l water
1/2 l droge witte wijn
Spoel de graten en koppen schoon,verwijder het bloed en de kieuwen en hak ze in stukken.
Doe alle benodigheden in een pan.
Breng aan de kook, schuim af en laat zachtjes trekken gedurende ca. 45 min .
Zeef de visfumet en laat afkoelen.
kan ook heel goed bewaard worden in de diepvries.