Inhoud blog
  • heirloom tomaten
  • waarom zo lang gewacht om een nieuw bericht te plaatsen?
  • vervolg ontbijt Auberge de la ferme
  • vervolg ontbijt Auberge de la ferme
  • ontbijt in Auberge de la Ferme
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Ode aan de vergeten groentensoorten en tomaten
    kleurrijke tomaten
    22-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine tips.
    Gebarsten eieren kunnen toch nog gekookt worden,vermits u ze voor ze in het kokend water te doen even boven de damp houdt.
    Dit gaat het makkelijkst in een vergiet.

    Wilt u citroen langere tijd gebruiken,leg ze dan met snijvlak naar beneden op een bordje dat u met een paar druppels azijn nat hebt gemaakt.

    Indien u op gas kookt:
    veel gas gaat verloren als de vlammen onder de rand van de potten uitkomen.
    Zodra het kookt,draait u het gas op de kleinste vlam.
    Het eten wordt zo ook wel gaar.

    Tips bij barbecue.

    Kies een goede vette braadkip.
    Bestrooide buikholte met peper en zout,wrijf ze gans in met olie,steek ze op het spit en braad ze onder regelmatig draaien gaar in ongeveer 20 à 25 minuten.

    Tussenribstuk(entrecôte)
    Schaf u een mooie entrecôte aan van max 2 cm dikte. Rooster ze langs beide zijden op het rooster.
    Bestrooi met wat peper en zout.
    dien ze op met verse boter.

    Koteletjes.
    Zoals het rundvlees,doch wat langer laten rosteren.

    Varkensnier.
    Snij de nieren open,doch halveer ze niet.
    Wrijf in met olie en braad ze op het spit.

    Lever en spek.
    Rijg op individuele kleine spitjes afwisselend kleine stukjes lever en spek ter grootte van een klontje suiker.
    Hou de spitjes boven het vuur.
    De stukjes worden rechtstreeks van de spitjes gegeten.

    Witte en zwarte worst.
    Smeer ze in met olie en braad ze op het rooster.

    Minuutbrood.
    Vorm van gewoon brooddeeg een lange worst.
    Wentel deze rond het spit.
    Bak hem onder regelmatigdraaien gaar.
    Controleer of het brood gaar is door er met een breinaald in te prikken.
    Het is doorbakken zodra er geen deeg aan de naald blijft kleven.

    Geroosterde bananen.
    Pel de bananen,snijd ze in de lengte middendoor,rooster ze.
    Wentel ze in poedersuiker en houd ze terug even boven het vuur.
    Dien ze op met yoghourt of room plaatekaas.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 13/12-19/12 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 10/11-16/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn favoriete links
  • lacegarden.be
  • de kers op de taart
  • in de zoeten inval
  • de zoetste verleiding


  • E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Over mijzelf
    Ik ben madame tomate
    Ik ben een vrouw en woon in Tussen Durme en Schelde (België) en mijn beroep is manager van een huisgezin.
    Ik ben geboren op 00/00/0000 en ben nu dus 2024 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken, tuinieren met vergeten groenten .
    GAAT DE LIEFDE VAN DE MAN NIET DOOR DE MAAG? Dus aan alle dames breng in alle discretie, in heel veel geheimzinnigheid een slippertje op deze blog. Ik tracht in mijn eigen woorden heel veel duidelijk te maken over bepaalde recepten die jullie op een ee
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    netpiraat
    blog.seniorennet.be/netpira

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!