Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    23-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.puinruimen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren werd een helikopter ingezet om het puin van het door brand verwoeste piereiland te verwijderen. Het eiland moet weer opgeknapt worden, maar daar voor moeten eerst de restanten van de verbrande opbouw weg. Dat kan niet via trucks verwijderd worden. Het zou wel kunnen, maar de gemeente heeft geen vergunning verleend om dit via het strand te laten doen. Dan maar door de lucht en zo worden door een helikopter duizenden kilos puin overgevlogen naar een bergingsvaartuig en dan via de haven verder getransporteerd. Op bijgaand foto: de Piertoren, het verbrande piereiland, de helikopter en het bergingsvaartuig.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    21-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de kerst is nabij.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag de laatste dag van de herfst. Morgen begint de winter. De langste nacht is al weer voorbij en de dagen beginnen weer te lengen. En ‘als de dagen lengen, gaat de winter strengen’ zegt een oud spreekwoord. Dat geldt in ieder geval niet voor de komende dagen: de temperaturen blijven aan de hoge kant. Een witte kerst zit er hier in het westen van het land niet in. Eerder een groene kerst. De geraniums staan buiten nog in bloei en zetten zelfs nieuwe knoppen. En op sommige plaatsen zie je de heesters al weer uitlopen. De laatste kerstinkopen worden nog even snel gedaan. De kerstboom staat er al versierd bij te pronken. En de kerstboomverkopers doen hun kerstbomen met hoge kortingen van de hand. Voor hen was het een slecht seizoen. Door de vele regen was de afname van kerstbomen laag. Wat het ook zij, de kerst is nabij. Voor iedereen fijne feestdagen. Foto: vrolijke kerstmuzikanten in Scheveningen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    20-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.waar twee Hollanders bijeen zijn....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De nachten worden korter, maar het is nog aardedonker buiten; het lijkt wel alsof de straatverlichting is uitgevallen. Het duurt nog ruim een half uur voor de zon opkomt. Toch heb ik al ontbeten en de krant gelezen. Vandaag komt onze dochter thuis van vakantie in Mexico en vanavond hebben we weer een algemene ledenvergadering. De laatste van dit jaar. Gelukkig maar. We hebben al genoeg van dat soort (ruzie)vergaderingen gehad. Waar twee Hollanders bijeen zijn, zijn er twee meningen. Wij wonen hier met ongeveer zeshonderd mensen, van wie het merendeel Hollander is. Dus heel veel verschillende meningen. Maar misschien valt het een keer mee of gaat de vergadering wegens gebrek aan quorum niet door. Dan ruziën we verder in het nieuwe jaar. Ik wens u in ieder geval een rustige dag en een fijn vervolg van de laatste week voor Kerstmis. Foto: de boulevard bij kerstlicht


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    19-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 halen 5 betalen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    3 halen 5 betalen. U leest het goed. In de drie kranten, die vanmorgen las, stond deze aanbieding met grote kopen in de krant. Is het een reclamestunt van Dirk, Bas en Digros? Expres verkeerd zetten om zo aandacht te trekken? Of lezen de mensen de kranten niet en gaan ze naar de betreffende kruideniers om daar 5 te halen en 3 te betalen: want dat is toch de bedoeling van deze adverteerders? Ik hoop maar voor die mensen, dat de meisjes achter de kassa goed geïnformeerd zijn en ook de computer de fout niet maakt. Vandaag maar niet naar Dirk, Bas en Digros. Je weet maar nooit. Ik wens iedereen een prettige week en een vrolijk gezellig zalig kerstfeest.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    18-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rorate caeli desuper
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Rorate caeli desuper
    et nubes pluant Justum.
    Vandaag zondag Rorate. Deze poëtische aankondiging van Jesaja wordt vandaag in de katholieke kerk als intro gezongen of gelezen bij de iedere mis. “Dauwt, hemelen, van boven en laat de wolken de rechtvaardige regenen.” Het is bijna kerstmis. Voor veel mensen is kerstmis een midwinterfeest. Voor de christenen het gekerstende winterfeest, de dag waarop herdacht wordt dat het kindje Jezus geboren is. En dat is een dag van vreugde en mag best feestelijk gevierd worden. Rorate was al een feestelijke dag in de katholieke liturgie. De kleine vasten, zoals de advent ook wel eens genoemd wordt, werd even onderbroken en dat werd duidelijk gemaakt in de liturgie: de liturgische kleding was roze in plaats van paars. Maar wie weet deze dingen nog. Ik wens iedereen een heel fijne zondag. Foto: gisteren zong een Dickens-koor kerstliederen in de Keizerstraat, Scheveningen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    17-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog een week...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De straten zijn droog; er waait een straffe wind; de buitentemperatuur is 6,5 graden. We moeten nog even wachten op de zon, die vandaag omstreeks kwart voor acht zal opkomen. Een mooie dag voor kerstmarkten lijkt het te worden. De lucht kleurt al iets in het oosten. Nog een week en het zal kerstfeest zijn. Vandaag een rustige dag zonder al te veel beslommeringen. De kunst-kerstboom op ons plein doet het weer. Foto: wintervuurwerk vorige week zondag op de boulevard van Scheveningen. Morgen nog zo een vuur werk.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    16-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn barometer piept weer.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn klok/barometer staat weer te piepen en dat betekent dat er weersverandering opkomst is. Toenemende wind naar storm. Dat belooft dus wat voor vandaag. Zeker langs de kust kan de wind dan toenemen tot Bft 9. Ik vind dat weer wel mooi en spannend. Mooie golven en zware luchten. Voor andere mensen is het een ramp: die kunnen de deur niet uit. Maar dat doe ik dus wel. Heerlijk op de pier wandelen, maar je wel stevig vasthouden aan de reling. Dat ik bijna uit mijn kleren waai vind ik niet erg, maar ik moet wel aan de goede kant van de reling staan. Maar eerst de huiselijke werkzaamheden: stofzuigen, rommel opruimen en boodschappen doen hoort bij de vrijdagse werkzaamheden. Ik wens u een aangenaam weekend. Foto: storm


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    15-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een dag vol afwisseling
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We hebben de twee langste nachten achter de rug; vanaf vandaag wordt de dag weer langer. We merken het nog niet zo direct, maar er zit weer beweging naar het licht toe. Tussen nu en 31 december gaat de zon negen minuten later onder. Maar bij de zonopkomst is de kentering pas op 5 januari 2012. De tijd tussen nu en dan gaat door het feestelijke karakter van de maand december erg snel. De winter begint dit jaar op 22 december(voor Nederland geldt de tijd 6.30 MET; voor België ligt dat iets anders). Het weer is herfstachtig met vlagerige wind, wisselende bewolking en regen(buien). We komen er wel door heen vandaag. Misschien komt zelfs het zonnetje nog even of een sneeuwbui. Al met al een dag met afwisseling. Vanmorgen om 10.00 uur een bespreking, omstreeks 12.00 uur komt de verwarmingsmonteur(jaarlijkse controle) en om 14.30 uur een bijeenkomst in Muzee Scheveningen. Al met al een dag vol afwisseling. Foto: de kunst-kerstboom, maar nu met ons appartementencomplex op de achtergrond.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    14-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kunst-kerstboom
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De straten zijn nat, de daken zijn nat en onder de douche regende het ook al. Gelukkig was de regen onder de douche aanmerkelijk warmer dan de regen buiten. Maar we doen het er mee. De straten worden schoon, de daken worden schoon en ik voelde me verfrist na de warme douche. En zo beginnen we weer aan een nieuwe dag. Gisteren is op het plein voor ons appartement de kunstkerstboom van Scheveningen geplaatst. Dit jaar voor het eerst op ons plein. Met zijn blauwe gloed een opmerkelijke verschijning.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    13-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een trouwe makker.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een stormachtige zuidenwind rukt aan de vlag b bovenop het Kurhaus en laat zich fluitend horen op de galerij van ons complex. Mijn klokje annex barometer zendt regelmatig pieptonen van stormwaarschuwing. Het gaat even behoorlijk tekeer. Straks zal de storm wel luwen. Dat klokje stond ergens in de vergetelheid tussen mijn boeken, maar maakte door zijn stormgepiep wel even kenbaar, dat hij er nog steeds was. Een nog steeds trouwe makker van vele jaren her. Gisteren beloofde ik u een foto van de grote zilverreiger, die op mij stond te wachten in de omgeving van Gelderswoude. Hier is hij dan.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    12-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de zilverreiger of de vogelwolk?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Goede morgen, lieve bezoeker. Vanmorgen twijfelde ik welke foto ik vandaag op het blog zou zetten: de grote zilverreiger of de wolk boven de stad Den haag. De grote zilverreiger kwam een paar jaar geleden slechts als zelden voor in Nederland. De laatste jaren iets vaker; ik had hem al een paar keer eerder gespot in de omgeving van Gelderswoude, in het Groene Hart van Holland. Maar zaterdag leek het wel of hij me stond op te wachten aan de slootkant. Uiteraard had ik mijn camera bij de hand en kon ik hem rustig fotograferen. De wolk boven Den Haag fascineerde met echter meer. Als een grote vogel gleed deze wolk door het luchtruim, terwijl de zon voorzichtig over de rand van de horizon gluurde. Dat was op 8 december van dit jaar. De keuze is dus gemaakt: vandaag de wolk en morgen misschien de zilverreiger. Ik wens iedereen een fijne dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    11-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een oude foto
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag derde adventszondag. Nog twee weken en het is kerstfeest. Feest van licht en vrede. Misschien ook feest voor de kinderen? Sleetje rijden en sneeuwmannen maken in de kerstvakantie? Zoals het er nu naar uit ziet, kan dat nog wel even wachten. We lijken nu in de periode van herfststormen te zitten, maar vandaag gelukkig niet. Vanmiddag, om 17.30 uur is er wintervuurwerk boven strand en zee en dat wil ik niet missen. De regen en de wind moeten maar even in de wachtkamer. De boulevard is feestelijk versierd. Wij beginnen in huis de kerstversiering ook tevoorschijn te halen. We weten nog niet wat we allemaal gaan neerzetten. Maar wel veel licht. Dat is bovendien nog erg gezellig ook. Foto: een al wat oude foto, maar ik zal nog nieuwe maken.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    10-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De tijd gaat snel. Amper zijn de oudjaarsknallen van het jaar 2010 verstild of we staan alweer drie weken voor het oudjaar van 2011. Morgen, 11 december, is er weer wintervuurwerk op Scheveningen. Natuurlijk moet het weer een beetje meewerken. Maar er komt er nog een op 18 december. Aanvangstijd 17.30, locatie ten noorden van de Pier. Dat weet u al vast voor het geval u een uitstapje naar Scheveningen gaat maken. Het gloort een beetje in het oosten, de zon is om ongeveer 8.36 uur opgestaan. Ik denk dat hij nog onder de douche staat of zich nog moet aankleden: hij is nog niet te zien. Ik wens iedereen een heel prettige dag… met een zonnetje. Foto: de douchekraan is gesloten en de zon is verschenen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    09-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.achterstevoren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er hangen wat wolken in het oosten, maar het lijkt er op, dat de zon toch zijn gezicht zal laten zien. Na een paar herfststormige dagen lijkt het nu wat rustiger te worden. Geen windkracht negen meer, maar vijf of zes. Altijd nog een stevige wind, vooral als je er met de fiets op uit wil. Niet dat ik dat zal doen, maar je zult maar naar je werk of school moeten, dan is dat geen pretje. Zeker niet met tegenwind, tenzij je achterstevoren op je fiets gaat zitten: dan heb je in ieder geval de wind in de rug; maar je schiet er niet veel mee op. Ik houd het maar bij een wandeling. Geniet van de dag; het is de eerste dag van de rest van je leven. Foto: het daghet inden oosten.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    08-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het was me het weertje wel...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was me het weertje wel, gisteren. Windstoten van 90 tot 100 kilometer per uur en ik stond op de pier in de luwte van het trappenhuis foto’s van de zee, en wolken te maken. Hoogwater om 13.03 uur gisteren. Vandaag begint de dag rustig met ochtendrood in het oosten, maar in de middag gaat de wind weer toenemen en wacht ons opnieuw een zware storm. Daarna zullen een paar dagen met wat rustiger weer volgen. In de middag een bijeenkomst in Muzee Scheveningen bij gelegenheid van de presentatie van het 17de boekje in de Historische Reeks, waarvan ik destijds de initiatiefnemer was, maar dat is al lang weer vergeten. De titel van het door Benny Verbaan geschreven boek is: “Vesting Scheveningen” en gaat over het dagelijkse leven in het Sperrgebiet 1943 – 1945. Foto: Storm op Scheveningen, 7 december 2011.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    07-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstbomenvrouwtje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We beginnen de dag met een ‘Goede morgen’. De wind loeit met bijna stormkracht; de regen klettert tegen de ramen. En eergisteren heeft het kerstbomenvrouwtje dan toch nog vergunning gekregen om op ons plein kerstbomen te verkopen. De verlichting was door de vergunningverlener vergeten. Aansluiting op het openbare net was niet meer mogelijk. Maar gelukkig is dat nog op tijd geregeld kunnen worden. Nu toch nog een beetje kerstsfeer op het plein: oliebollenkraam en kerstbomen. Op de boulevard heeft de gemeente wel kerstbomen en extra feestverlichting geplaatst. Voor wie, vraag je je dan toch af. Als het donker wordt is er op de boulevard geen mens te bekennen. Maar op het plein is er altijd levendigheid van tram- en buspassagiers. Die worden niet kerstvriendelijk onthaald. Maar misschien gaat de komende weken de maan helder schijnen. Foto: wordt dit het pleinbeeld van de komende dagen?


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    06-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de elastische kous
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag wat later dan gewoonlijk. Annemiek heeft gisteren de therapeutische elastische kousen gekregen, zodat de bloeddoorstroming in haar benen weer normaal kan worden en blijven. Maar zelf aantrekken is schier onmogelijk en daar kwam ik weer in het vizier. Gisteravond eerst maar uittrekken en vanmorgen weer aantrekken. Dat uittrekken ging redelijk gemakkelijk. Maar dat aantrekken is wat lastiger. De eerste kous mislukte; de handleiding is niet zo duidelijk; dus opnieuw beginnen.  Even rustig blijven en dan op mijn manier, dat had ik een beetje afgekeken toen de deskundige in het ziekenhuis. En ja hoor, dat ging goed. Nog een paar dagen oefenen, dan is het zo een beetje alsof ik mijn eigen sokken aantrek. Oefening baart kunst.  Voor iedereen een fijne dag: de Sint vertrekt en de Kerstman is al verschenen. Foto: dag, Sinterklaasje


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    05-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoort, wie klopt daar, Kinderen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    “5 december 5 december ha dat is een blijde dag
    dat arm en rijk en oud en jong weer vrolijk wezen mag
    5december is de dag die vier je levenslang nog mee
    want sinterklaas is jarig en dan roepen wij luid hoezee”
    “Hoort wie klopt daar, kinderen.”
    “Hoort, de wind waait door de bomen
    hier in huis zelfs waait de wind.

    Herinneringen aan vroeger.
    De avond daarvoor hadden we gezongen en onze schoen met een peen voor het paard klaar gezet en soms zelfs een bakje water voor het dorstige paard. En dan de volgende morgen, zes december was dat, al vroeg naar de huiskamer en kijken wat de Sint op tafel had neer gezet. Eerst wachten op pa en moe en dan werd het laken, dat de Sint over de pakjes had gelegd, door een trotse vader en moeder verwijderd. Ja, dat was feest. Dank je, Sinterklaasje.

    Foto: De echte


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    04-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoor, de wind waait door de bomen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Al weer tweede advent. Morgen pakjesavond in Nederland, maar ik denk dat veel ouders deze pakjesavond naar gisteren verschoven hebben of vandaag vieren. Bij dat weer van “hoor, de wind waait door de bomen”zullen veel kinderen blij zijn nu al te mogen spelen met de door de Sint gegeven geschenken.
    De kerstbomenverkoop is gisteren weer begonnen. Vorig jaar stond er op ons plein ook een kerstboomverkoper, maar dit jaar jammer genoeg niet: er schijnen mensen uit ons appartement bezwaren te hebben gemaakt tegen het verlenen van een vergunning. Trouwens ons hele plein is saai; geen kerstbomen, geen feestverlichting. De gemeente is zeker aan het bezuinigen: de verlichting van vorig jaar hangt nog in de bomen, maar de stekker is nog niet in het stopcontact gestoken. Ik wens iedereen een mooie zondag. Foto: jammer genoeg mag zij er dit jaar niet staan.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    03-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de nieuwe website
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor mijn nieuwe website - u mag inmiddels wel de naam weten: www.scheveningen-haringroute.nl -moest ik nog een aantal foto’s maken. En dat heb ik gisteren gedaan. De website is nog in opbouw, maar toch als een soort bètaversie te zien op het internet. In januari zal die site officieel de lucht in gaan. Het is een strikt lokale site en heeft helemaal betrekking op Scheveningen: een herkenning en verkenning van je eigen woonomgeving. Frans, Duits en Engels; het was wel een hele opgave om dat te realiseren. Maar met behulp van anderen is het dan toch gelukt. Nu nog te verfijningen. Van die fotowandeling plaats ik vandaag één foto.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!