Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    07-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de lachende derde
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    En wie wordt er rijker van? De prijs voor één liter eurobenzine stijgt in Nederland naar € 1,75. Niet de producent of de gebruiker maar  de overheid is de lachende derde. Dat spekt de staatskas en daar kunnen dan weer ‘leuke’ dingen voor worden gedaan. De verbruiker is de dupe en deze extra verhoging kost de verbruiker  € 100 per jaar. Een lief voordeeltje voor de staat van € 600.000.000. Nederland telt ongeveer zeven miljoen auto’s. Hoeveel verdient de overheid aan motorbrandstoffen:
    1. brandstofaccijns;
    2. btw;
    3. vooraadheffing aardolieprodukten;
    4. kwartje van Kok.

    Vandaag is er Nieuwjaarsreceptie in Muzee Scheveningen en ontmoeten we weer veel oude bekenden.
    Foto: als de gebruiker geen geld meer over heeft, kan hij altijd nog paddestoelen gaan plukken.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    06-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de strom is over
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De stormwind is overgegaan in een stevige bries(Bft 6-7). Het overtollige water kan weer beetje bij beetje geloosd worden. Waren dat de herfststormen en gaat nu de winter aanbreken. De dagen beginnen nu echt te lengen. De zon ging sinds 21 december al later onder en vanaf morgen komt de zon eerder op. Door het zachte weer ontluiken bloemen en planten al vroeg, maar o wee als de winter hard gaat toeslaan. Laten we maar hopen, dat deze winter voort blijft kwakkelen en mag overgaan in een mooie lente en een fraaie zomer. Ik wens iedereen een fijne dag. Als foto: een herinnering aan het stormweer van gisteren, gemaakt vanaf de pier in Scheveningen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    05-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de wind loeit.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De wind loeit niet meer langs de gevel aan de stadkant van ons verblijf. Hij staat nu recht op de zeekant; recht uit zee: noordwest. De lucht boven de stad is donkergrijs maar aan de zeekant lijkt die wat te klaren. Straks ga ik wel mijn ommetje doen. Wel extra op passen: de sterke wind is sterker dan ik ben. Het zal weer een spannende dag worden. Vooral daar waar de wind het water opzweept tegen de dijken. Op sommige plaatsen dreigt overstroming. Maar wij zitten hier hoog en droog. Foto: gemaakt tijdens de storm vam 3 januari 2012. Foto van vandaag komt morgen of misschien vanmiddag even tussendoor.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    04-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zuidwester
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De kust voor Scheveningen loopt van zuidwest naar noordoost. Dit houdt in dat bij een zuidwesterstorm de wind niet op de kust staat en de golven daardoor niet opgestuwd worden naar het strand. Er ontstaan daardoor dan ook geen echte hoge golven. Nu, vandaag staat er een stevige wind uit westnoordwestelijke richting en die zorgt wel voor hoge golven op de kust. Morgen wordt er weer een storm verwacht. Ik denk uit westelijke richting, maar ben daar nog niet zeker van. Het weer is zo grillig de laatste tijd. Mooie zeefoto’s zaten er gisteren in Scheveningen niet in: daar voor moest je noordelijke zijn. Richting Haarlem of IJmuiden. Maar ik kon in de namiddag wel mooie opnamen maken van de ondergaande zon. Terwijl er nog een harde wind stond waren de golven laag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    03-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Storm op komst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is nog donker, maar over ongeveer  twintig minuten zal de zon opkomen. Maar dat zal wel achter de wolken zijn.  Er staat een harde zuidwestelijk wind, maar die zal nog wat meer naar het westen draaien en dan aanwakkeren tot stormachtig(Bft 8) en later zelfs tot echte storm(Bft9). De wind fluit nu al om het huis. Veel wind betekent voor mij ook buiten genieten van de zee, de wind en de wolken. Uiteraard gewapend met camera. Hoogwater in Scheveningen vandaag om 10.05 uur. U kunt mij straks vinden op de Pier. Net als de meeuw op de foto zit ik te wachten op de storm.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    02-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een cadeau op dit blog.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag begin van de eerste werkdag van de eerste werkweek van het nieuwe jaar. Ook een dag om elkaar op het werk een goed en gezond nieuw jaar te wensen. We zetten onze schouders er onder, richten onze neuzen allemaal dezelfde kant op en starten opnieuw met het verbeteren van de wereld. Maar nog altijd geldt de leuze: “verbeter de wereld, begin bij jezelf”. Zo dat was de eerste preek van dit jaar. Aan het einde van dit jaar zullen we kijken, wat er van ons voornemen terecht is gekomen. Ik wens u allemaal succes.
    Gisteren hebben 10.000 goede voornemers een duik genomen in het bijna lauwwarme water van de Noordzee. De temperatuur van het zeewater bedroeg 12 graden, erg hoog voor deze tijd van het jaar. Gisteren kon u al een foto daarvan zien op het blog van Annemiek. Nu krijgt u er een cadeau op dit blog. Met rookbommetje. Het is dringen om er snelin, maar ook om er nog sneller uit te komen


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    01-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalig en gelukkig Nieuwjaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na een rustige nacht; het vuurwerk mocht na 02.00 uur niet meer afgestoken worden. Wij werden wakker in de stilte van de ochtend. Dampig weer en natte straten. Temperatuur al 9 graden boven nul en die kan in de loop van de dag zelfs oplopen tot 14 graden met in de loop van de middag het eerste nieuwjaarszonnetje. Een nieuw jaar; wat zal het ons brengen en wat zullen we zelf er aan bijdragen. Een vredige wereld? Eigenlijk hopen we dat allemaal en…hoop doet leven. Samen kunnen we er aan bijdragen, dat de wereld (of laten we beginnen met ons eigen wereldje) een stuk beter wordt.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    31-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar zat het probleem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Waar zat het probleem? Ik ben al bijna een uur aan het zoeken geweest: mijn muis deed het niet. Tot ik uiteindelijke onder op de muis een zwart knopje zag zitten met daarnaast in minuscule lettertjes de tekst contact. En toen ik dat indrukte gebeurde er nog niets. Maar eindelijk na wat langer indrukken liep de muis weer over het bureaublad.
    Gisteravond laat maakte ik bijgevoegde foto. Alleen maar stilte en licht. Geen verkeer meer. En toen dacht: stilte en rust en licht in alle harten. Alle neuzen dezelfde kant uit. En nu de schouders er onder. Dan zou het best een heel voorspoedig  2012 kunnen worden.

    IK WENS U…klik nu op de foto


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    30-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het oude jaar uit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We zijn alweer de laatste vrijdag van het jaar. En morgen zeggen wij het oude jaar vaarwel. Het zal wel even knallen. Er is veel vuurwerk nu al verkocht en al illegaal de lucht ingegaan. En morgen wordt er al vroeg begonnen met het legaal afschieten van het goedgekeurde vuurwerk. Maar er is in Holland veel gevaarlijk en daarom verboden vuurwerk verkocht. Op het strand zijn al duizenden pallets opgestapeld en daar zal onder het toeziend oog van politie en brandweer op klokslag twaalf uur morgen de brand in worden gestoken. Één vuurberg op het zuiderstrand en een nog grotere op het noorderstrand. En zo gaan we in Scheveningen het nieuwe jaar in. Zondag weer de Unox-nieuwjaarsduik in het koude Noordzeewater. Wij blijven veilig thuis en als het mooi weer is kijken we vanaf ons balkon naar het grootste vuurwerk van het jaar. Foto: nu nog geen vuurwerk, maar de beste wensen voor een mooi en veilig oudjaar en een voorspoedig nieuw jaar.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    29-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pats boem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren: pats boem. Een grote lichtflits in mijn kamertje. Badkamerlicht uit, slaapkamerlicht uit en ook in mijn werkkamertje licht uit. Wat nou weer. Kijken in de meterkast en ja hoor, daar is een schakelaar omgesprongen. Schakelaar weer in de goede stand en weer licht. Maar je schrikt er wel even van. In ieder geval heb ik weer licht, maar moet in mijn werkkamertje een lamp vervangen. Ik zal vandaag maar even op zoek gaan, waar ik al die reservelampen opgeborgen heb en of de goede er bij zit. Foto: goede wensen voor de komende dagen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    28-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.getsjilp
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik was u niet vergeten, maar heb eerst even een tijdje zitten surfen op het internet. Gisteren tijdens mijn middagwandeling even stilgestaan bij de boom, waar altijd veel getsjilp is van de mussen. In die boom heeft de eigenares van die boom voederbakjes opgehangen. En daar wordt door de mussen graag gebruik van gemaakt. Ik sta er vaak te kijken, maar gisteren heb ik er ook een aantal foto’s van gemaakt. Mussen en spreeuwen: dat zijn de vogels waar ik het meest mee heb. Ik weet niet waarom, maar zij amuseren mij altijd. Foto: de voederbakjes met mussen


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    27-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sneeuwklokjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb me niet verslapen; ik ben niet met mijn verkeerde been uit bed gestapt. Annemiek had wat probleempjes met haar computer en die moest ik eerst oplossen. Vandaar. Dat ik nu aan de late kant ben.
    Je zou het niet verwachten; maar toen ik gistermiddag een ommetje maakte, zag ik in een tuin zowaar sneeuwklokjes staan: het is eind 2011. De natuur is toch wel echt van streek. Nog geen sneeuw, zelfs nog geen vorst gezien en daar zijn de sneeuwklokjes al: voorboden van de lente. Het kan niet gekker met het weer. Gisteren en eergisteren bijna zomerweer: goed, de temperatuur was nog niet zo hoog (alhoewel: wel voor de tijd van het jaar) 8 tot 10 graden in de plus.
    Ik heb er een foto van gemaakt: anders gelooft u mij misschien niet.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    26-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2e kerstdag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een dag om bij te komen of een dag van voortzetting van de kerstgedachte. In ieder geval voor een groot deel van Europa nog een vrije dag. Een dag van de restjes, een dag van visites. Een dag van ontspanning en misschien nog een dag van een korte vakantie tot nieuw jaar. Want het nieuwe jaar komt nu al om het hoekje gluren. Kerstbomen worden al weer afgetuigd en door de jeugd verzameld voor het grote vreugdevuur van het afscheid van het oude en een welkomsgroet voor het nieuwe jaar. Buiten Europa wordt bijna nergens twee kerstdag als een officiële feestdag gevierd. Daar gaan de mensen gewoon weer aan het werk.Wij genieten nog even na van onze groene kerst. Voor iedereen een heel fijne dag. Foto: een dag voor een wandeling langs het strand om die extra pondjes een halt toe te roepen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    25-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IK WENS IEDEREEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    EEN ZALIG, FEESTELIJK EN VREDEVOL KERSTFEEST


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    24-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstzaterdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    En op de laatste dag vóór Kerstmis vierden we Kerstavond met een feestelijk maal. En dan om 00.00 uur naar de kerk, naar de nachtmis. De eerste mis( er waren er drie achter elkaar) was dan de meerstemmig gezongen feestmis, gevolgd door samenzang in de twee volgende korte missen. En daarna naar huis voor de feestelijke kerstborrel. Zo ging het vroeger, veertig jaar geleden. En nog vroeger: dan praten we echt over al lang vergeten geschiedenis, slechts herinneringen. Daarover heb ik vorig jaar al verteld. Maar nu vieren wij opnieuw kerstfeest: misschien wat minder kerks, maar toch blijft iets van het oude bestaan: vrede en licht. En dat wens ik u toe op deze bijzondere dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    23-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.puinruimen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren werd een helikopter ingezet om het puin van het door brand verwoeste piereiland te verwijderen. Het eiland moet weer opgeknapt worden, maar daar voor moeten eerst de restanten van de verbrande opbouw weg. Dat kan niet via trucks verwijderd worden. Het zou wel kunnen, maar de gemeente heeft geen vergunning verleend om dit via het strand te laten doen. Dan maar door de lucht en zo worden door een helikopter duizenden kilos puin overgevlogen naar een bergingsvaartuig en dan via de haven verder getransporteerd. Op bijgaand foto: de Piertoren, het verbrande piereiland, de helikopter en het bergingsvaartuig.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    21-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de kerst is nabij.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag de laatste dag van de herfst. Morgen begint de winter. De langste nacht is al weer voorbij en de dagen beginnen weer te lengen. En ‘als de dagen lengen, gaat de winter strengen’ zegt een oud spreekwoord. Dat geldt in ieder geval niet voor de komende dagen: de temperaturen blijven aan de hoge kant. Een witte kerst zit er hier in het westen van het land niet in. Eerder een groene kerst. De geraniums staan buiten nog in bloei en zetten zelfs nieuwe knoppen. En op sommige plaatsen zie je de heesters al weer uitlopen. De laatste kerstinkopen worden nog even snel gedaan. De kerstboom staat er al versierd bij te pronken. En de kerstboomverkopers doen hun kerstbomen met hoge kortingen van de hand. Voor hen was het een slecht seizoen. Door de vele regen was de afname van kerstbomen laag. Wat het ook zij, de kerst is nabij. Voor iedereen fijne feestdagen. Foto: vrolijke kerstmuzikanten in Scheveningen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    20-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.waar twee Hollanders bijeen zijn....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De nachten worden korter, maar het is nog aardedonker buiten; het lijkt wel alsof de straatverlichting is uitgevallen. Het duurt nog ruim een half uur voor de zon opkomt. Toch heb ik al ontbeten en de krant gelezen. Vandaag komt onze dochter thuis van vakantie in Mexico en vanavond hebben we weer een algemene ledenvergadering. De laatste van dit jaar. Gelukkig maar. We hebben al genoeg van dat soort (ruzie)vergaderingen gehad. Waar twee Hollanders bijeen zijn, zijn er twee meningen. Wij wonen hier met ongeveer zeshonderd mensen, van wie het merendeel Hollander is. Dus heel veel verschillende meningen. Maar misschien valt het een keer mee of gaat de vergadering wegens gebrek aan quorum niet door. Dan ruziën we verder in het nieuwe jaar. Ik wens u in ieder geval een rustige dag en een fijn vervolg van de laatste week voor Kerstmis. Foto: de boulevard bij kerstlicht


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    19-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 halen 5 betalen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    3 halen 5 betalen. U leest het goed. In de drie kranten, die vanmorgen las, stond deze aanbieding met grote kopen in de krant. Is het een reclamestunt van Dirk, Bas en Digros? Expres verkeerd zetten om zo aandacht te trekken? Of lezen de mensen de kranten niet en gaan ze naar de betreffende kruideniers om daar 5 te halen en 3 te betalen: want dat is toch de bedoeling van deze adverteerders? Ik hoop maar voor die mensen, dat de meisjes achter de kassa goed geïnformeerd zijn en ook de computer de fout niet maakt. Vandaag maar niet naar Dirk, Bas en Digros. Je weet maar nooit. Ik wens iedereen een prettige week en een vrolijk gezellig zalig kerstfeest.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    18-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rorate caeli desuper
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Rorate caeli desuper
    et nubes pluant Justum.
    Vandaag zondag Rorate. Deze poëtische aankondiging van Jesaja wordt vandaag in de katholieke kerk als intro gezongen of gelezen bij de iedere mis. “Dauwt, hemelen, van boven en laat de wolken de rechtvaardige regenen.” Het is bijna kerstmis. Voor veel mensen is kerstmis een midwinterfeest. Voor de christenen het gekerstende winterfeest, de dag waarop herdacht wordt dat het kindje Jezus geboren is. En dat is een dag van vreugde en mag best feestelijk gevierd worden. Rorate was al een feestelijke dag in de katholieke liturgie. De kleine vasten, zoals de advent ook wel eens genoemd wordt, werd even onderbroken en dat werd duidelijk gemaakt in de liturgie: de liturgische kleding was roze in plaats van paars. Maar wie weet deze dingen nog. Ik wens iedereen een heel fijne zondag. Foto: gisteren zong een Dickens-koor kerstliederen in de Keizerstraat, Scheveningen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!