Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    17-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rozen snoeien
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zon is er vroeg ij. Maar of hij vandaag een blijvertje is, wordt door de weerkundigen betwijfeld. In ieder geval is hij er nu bij een zwakke wind en een temperatuur van 7 graden. Vanmorgen ga ik even naar de gemeentekwekerij. Eén keer per maand, op de derde zaterdag, is daar een bijeenkomst van tuin- en plantenliefhebbers. Ervaringen worden uitgewisseld en planten wisselen van eigenaar. Vandaag is er ook een kleine cursus rozen snoeien. De rozen, die in de rozentuin zijn geruimd, dienen als lesmateriaal en mogen daarna door de cursisten mee naar huis worden genomen voor een tweede leven. Het vrijgemaakte bed in de rozentuin wordt dan weer gevuld met een nieuwe soort. Als de zon blijft ga ik daarna naar mijn eigen tuin, om de meegekregen rozen daar te planten. De nieuwe boulevard is vandaag en morgen voor het publiek opengesteld; op 4 april volgt de officiële opening. Maandag wordt er weer verder gewerkt en is de boulevard werkterrein en mag niet door vreemden bewandeld worden. Zo krijgen we af en toe toch even de gelegenheid om te ervaren hoe de nieuwe boulevard er binnenkort uit komt te zien. Foto: natuurlijk de boulevard in een nieuwe jas.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    16-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Haringhapper
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren dan toch eindelijk de eerste spade in de grond gezet. Ik schrijf wel spade, maar het was een viertandige riek, waarmee het spitten heel wat lichter gaat. Ook een groot deel van mijn tuin geëgaliseerd, zodat het er een stuk beter uitziet. Als de mist opgetrokken is – er hangt nu een lichte mist – dan ga ik weer een stuk verder. Vandaag moet ik ook uien, sjalotten en knoflook poten op het stuk grond, dat ik gisteren vlak gemaakt heb.
    Op de nieuwe boulevard zijn ze gisteren begonnen met de beeldentuin te herplaatsen. Het grootste beeld is gisteren met behulp van een grote kraan op zijn sokkel gezet: de Haringhapper. Op de foto, misschien niet helemaal duidelijk, maar ik vond het leuk om ook de ondergaande zon in het plaatje te betrekken.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    15-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een stille dag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag is het dan zo ver… ik ga naar de tuin. Het moet er toch eens van komen. Het is nog wel fris, maar dat zal na 9.00 uur wel wat anders zijn. Warmte is niet fijn bij het spitten: daar word je vanzelf wel warm van. Sommige daken zijn wit, maar mijn buitenthermometer wijst ondanks dat toch een temperatuur van 4 graden aan. De zon is ook al aan de kim verschenen. Het beloofd een mooie dag te worden. Het wordt wel een stille dag: met mijn gedachten ben ik bij het ernstige ongeluk, dat voor tweeëntwintig kinderen en zes volwassenen zo een tragisch einde betekende. Foto: de stilte van zee en strand


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (1)
    14-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een fijne kleurvolle dag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Iedere morgen, na de douche, ontbijt en kopje thee en krant lezen, emails controleren, beantwoorden waar nodig en weggooien wat overbodig is, daarna op blogronde en vervolgens een kort verhaaltje of belevenis op mijn eigen blog zetten en dan de blogpost behandelen. Daarna koffiepauze. De rest van de dag is iedere dag weer spannend voor wat er gaat gebeuren. Gisteren geen foto’s gemaakt. Ja toch: naaktfoto’s van een naakthond in het donker… helaas de flits deed het niet. Ik zal dan ook een andere foto moeten zoeken. Waar onze minister-president Marc Rutte geen standpunt wenst in te nemen ten aanzien van allochtonen, durf ik te zeggen, dat ik in ieder geval zijn mening niet deel. Mijn moeder leerde mij, dat de regenboog alle kleuren omvat en die les zal ik nooit vergeten. Ik wens iedereen een fijne kleurvolle dag. Foto: een nieuwe kleurrijke attractie op Scheveningen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    13-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.anders krijg ik het spit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren hadden wij zon, maar om 16.00 uur kwam er een dichte mistmuur op ons af. Vandaag beginnen we met bewolking en komt straks de zon. Misschien vanmiddag naar de tuin. Een uurtje spitten… niet te lang: anders krijg ik het spit en ik heb nog een lange zomer te gaan Rustig aan, dan breekt het lijntje niet. Op onze leeftijd moeten we toch met het een en ander rekening houden. Gisteren kreeg ik weer een aantal oude ansichtkaarten voor met website www.schoenendoos.eu; weer werk aan de winkel, alsof ik niets anders te doen heb. Maar gelukkig hebben die kaarten geen haast. Maar het moet wel gebeuren. Zondagavond gingen Marlies(mijn dochter) en ik weer even de duinen in. Het is tot ongeveer 19.00 uur nog goed licht om rond te kijken; we telden zes reeën en ongeveer dertig duinkonijntjes. Een goede score zo vroeg nog in het jaar. Één van die konijntjes zat te posten voor zijn holletje. Ik fotografeerde het en hierbij dan zijn portret.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    12-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de zon van deze morgen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Daar is hij dan…de zon van deze morgen. En net op tijd genomen: als ik wat later bent dan overstraalt de zon mijn opname. Te veellicht dan. Het belooft een mooie dag te worden. Ik was van plan deze morgen naar mijn tuin te gaan, maar ik krijg bezoek. De tuin is verschoven naar morgen. Een extra dagje zonnewarmte maakt de grond wat droger en dan kan ik ook wat makkelijker spitten. En de rest van de week veel aandacht voor de tuin. Want het voorjaar komt er aan en een aantal zaden moeten al vroeg de grond in. Tuinbonen, uien en misschien vroege aardappelen. Zaterdag is er bij de gemeente weer een opendag; daar leren we weer wat van rozen snoeien en daarna mogen we de gesnoeide rozen mee naar huis nemen. Leuk voor de tuin en ons balkon. Die zaterdag is al gepland in mijn agenda. En verder deze week: promotie van mijn Stichting Zicht op Scheveningen. We hebben geld nodig om projecten te kunnen realiseren. Voor iedereen een fijne dag. Foto: de zon van deze morgen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    11-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een 'alles sal reg kom'smile
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondag, 11 maart. Het is nog geen acht uur. De zon schijnt mijn kamertje binnen. Aan voor en achterzijde van ons appartement bijna wolkenloze hemel. Dat zal druk worden op Scheveningen. Helaas heeft den haag(kleine letters) nog steeds niet de nodige voorzieningen getroffen voor de aansluiting van een te groot aantal strandpaviljoens. Dat stelt veel toeristen voor vraagtekens en natuurlijk ergernis bij exploitanten en personeel. Zonder water, elektra en/of kas kan zelfs nog geen kopje koffie worden gepresenteerd. Met een grote ‘alles sal reg kom’ smile wordt iedereen in het ootje genomen.Ondanks alles wensen wij u een fijne, zonnige en gezellige dag. Foto: volle maan boven Kurhaus; 8 maart 2012.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    10-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Den Haag internationale stad voor recht en vrede
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren ben ik bezig geweest om donateurs te werven voor de Stichting Zicht op Scheveningen; een stichting, die ten doel heeft activiteiten voor veiligheid en woonbeleving in Den Haag en in het bijzonder Scheveningen te bevorderen; en met een duidelijke verwijzing naar de expats. Die expats zijn een van de belangrijke doelgroepen, waarvoor de website Scheveningen-haringroute.nl is gebouwd. In het stadsdeel Scheveningen zijn veel internationale instellingen gevestigd met betrekking tot recht en vrede. Den Haag is er trots op ‘de internationale stad voor recht en vrede’ te zijn. Daarom in dan ook de website Scheveningen-haringroute.nl al in vier talen uitgevoerd. Binnenkort verschijnt het Spaans er ook nog bij en misschien ook Italiaans. Zo proberen we met die website het zoveel mogelijk mensen naar de zin te maken. Foto: gisteren gemaakt; in de internationale stad Den Haag moet de driekleur op  het Kurhaus altijd wapperen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    09-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.den haag met kleine letters
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het ziet er goed uit voor vandaag. Niet voor een aantal strandexploitanten: die zijn hard bezig met het opbouwen van hun paviljoens, maar kunnen hoogstwaarschijnlijk nog niet open: gas, licht en water kunnen door een grove fout van de gemeente nog niet aangesloten worden. Erg frustrerend. Voor de bezoekers belooft het een goed weekend te worden. Morgen de CPC-loop en zondag een zonnige dag. En nu maar hopen, dat de gemeente alles in het werk zal stellen om er voor te zorgen, dat de aansluitingen toch nog gerealiseerd kunnen worden. De gemeente den haag was vorig jaar ook al niet erg lief voor Scheveningen. Ik schrijf den haag expres met kleine letters, want de gemeente is op het ogenblik een hoofdletterniet waard. Jammer. Misschien kan een foto van het Westbroekpark toch een beetje vreugde brengen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    08-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een bloemetje voor iedereen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is nog vroeg, maar de zon schijnt mijn kamertje binnen. Zal hij een blijvertje worden vandaag? In ieder geval een mooi begin voor een nieuwe dag. Wat de weerprofeten voor vandaag voorspellen, dat weet ik niet. Hopelijk veel zon voor de komende dagen.
    Gisteren is de douchecel in de badkamer vernieuwd met een nieuwe glaswand. De badkuip, die bij ons als voorraadschuur fungeert, in ongemoeid gelaten. Het liefste zouden we die verwijderen, maar dat zou een hele verbouwing worden; daar hebben we geen zin meer in. Maar de douchecel was echt aan een modernisering toe. Die is nu wat ruimer geworden en van een goede handgreep voorzien.
    Ik wens iedereen een fraaie dag; liefst met veel zon. Foto: een bloemetje voor iedereen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    07-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eerste strandtent opent vandaag zijn deuren.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De wolken hangen wat lager en ook de temperatuur is lager dan gisteren. Er is wat meer wind en wat minder zon dan gisteren. Gisteren was er nog geen standtent open, maar vandaag wordt de deur van de eerste strandtent geopend om het publiek naar binnen te lokken. Wie is dit jaar weer de eerste: Bora Bora, een tent die door vier dames wordt geëxploiteerd.
    Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken, dat ook weersvoorspellers ook maar gewone mensen zijn. Één eigenzinnige wolkje kan heel anders uitpakken, dan de weerprofeten hadden voorzien. Dat blijkt ook weer vandaag. De regen zou vannacht en in de vroege ochtend met bakken uit de hemel vallen, maar de straten en de daken zijn droog. Vanmorgen om even na zevenen waren er zelfs rozige wolken aan de horizont. De voorspelde harde wind kan nog komen, maar op het ogenblik is het vrij rustig buiten. Als foto voor vandaag heb ik gekozen voor de in bloemetjes gezette eerst geopende strandtent op Scheveningen van dit jaar.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    06-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maar dat hij er is, weet ik zeker.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Terwijl het koud was en het soms regende, waren gisteren de strandexploitanten met hun hulptroepen ijverig bezig hun strandpaviljoens op te bouwen. Nu schijnt de zon en beginnen sommigen al aan de afbouw, om morgen als eerste de ‘tent’ te openen en gasten te ontvangen. Zoals het er gisteren naar uitzag zal dat wel ‘Bora-Bora’ zijn. Zaterdag zal Blue Lagoon volgen; maar of hij de tweede is val nog te bezien. Als de zon blijft, zal zondag een feestelijke dag op de boulevard zijn. Zaterdag is er de traditionele en internationale City-Pier-City(CPC)-loop zijn. Voor hoe lang vandaag de zon schijnt weet ik niet, maar dat hij er nu is, weet ik zeker. Voor iedereen een fijne dag. Foto: werkzaamheden op het strand.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    05-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.badderende duiven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nee, we beginnen vandaag niet te klagen over onze onbetrouwbare weerpartner. Misschien komt die later op de dag, of morgen , of overmorgen of… De duiven op het plein hebben al de lente in hun kopjes. Ze badderen in de regenplassen, maken plezier en laten zich verleiden door hun grotere broers. De krokussen vertellen van het nieuwe voor jaar. De opbouw van de strandpaviljoens begint vandaag en aan een nieuwe entree van de Palacepromenade wordt hard gewerkt. Alles duidt er op dat er verandering in de lucht hangt. De overheid gaat in conclaaf om te kijken hoe ze met pappen en nat houden het begrotingstekort het hoofd kunnen keren. Foto: Wij houden het vandaag bij de badderende duiven.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    04-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.erg vrolijk kijkt hij nog niet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zon doet pogingen om door te komen. Maar erg vrolijk hij kijkt nog niet. Beter iets dan niets. Misschien gaat het straks wat beter en komt het lentezonnetje alsnog. Wij willen haast maken met de lente, maar moeten voor het echte begin toch nog wachten tot 20 maart. Ondertussen komt de echte vakantie steeds dichterbij. Dan zoeken we de zuidelijke bijna zomerzon weer op. Nu zijn we nog wat aan het rommelen in huis. Tafels verzetten, kastjes verplaatsen en oude rommel naar het depot. Zo komt er weer wat ruimte in het huis en is er wat meer plaats voor de zon. Komende week achtergevel reinigen, bloembakken in orde maken, promoten van de website bij de diverse ambassades. Er is weer genoeg te doen. Stilzitten is er nog niet bij. Morgen beginnen de strandexploitanten met de opbouw van de strandpaviljoens; dat geeft extra drukte bij ons op het plein.
    Heeft u dat ook: je laat de spellingscontrole zijn doen en achteraf blijken er soms toch nog typefoutjes in te zitten. Zitten laten, denk ik dan maar. Ik wens iedereen een prettige zondag. Foto: we zullen maar eens bij schenken.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    03-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoop doet leven.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dat is nu het verrassende op Scheveningen. Maar dan? Voor de mensen met een handicap: rolstoelgebruikers, scootmobielen, rollators of gewoon slecht ter been. Na tweehonderdvijftig meter…wat dan. Toch maar even gaan kijken: daar zal wel aangegeven worden, hoe dan de weg vervolgd kan worden. Weer een bord linksaf een steile trap naar boven. Toch maar even proberen met de rollator. Dat gaat dus niet. Terug naar af. Maar dan wacht er een te steile helling naar de boulevard. Kan iemand mij helpen om boven te komen? Sommige sterke mensen zullen wel bereidwillig zijn. Maar als die er niet zijn? Wat dan? Terug naar af. Verkeersborden… er zal wel een uitleg voor zijn, die niet altijd duidelijke is. Een prettige dag, maar voorlopig niet met een rollator, scootmobiel of iets dergelijks naar de boulevard van Scheveningen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    02-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zelf het zonnetje in huis...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De lucht is…ik weet het niet: we zitten weer in een dichte mist. Misschien twee honderd meter zicht en dan een grijze muur. Iedere dacht op nieuw – de laatste tien dagen – denk ik hij trekt wel “op tie mist”, maar mooi niet.  Maar onzichtbaar is toch de lentemaand binnengeslopen. Misschien vandaag de laatste dag mist?? Maar we gaan niet bij de pakken neerzitten. Vanmorgen heb ik een afspraak om negen uur vanwege subsidie voor de website en daar na moet ik de vlaggen van de feestelijke opening nog terugbrengen bij Muzee Scheveningen. Daarna boodschappen – als de mist ten minste wat minder geworden is. En daar na weer tijd voor het blog. Ik wens iedereen een heel fijne dag… en als het zonnetje niet schijnt…dan moeten we zelf maar het zonnetje in huis proberen te zijn. Foto"wat dacht u van iets mistigs?


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (2)
    01-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn weer terug
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    <p>Op de eerste plaats om iedereen te bedanken voor de goede wensen bij gelegenheid van onze 50-jarige bruiloft. Na een paar dagen samenzijn in familieverband en genietend van de mooie omgeving zijn we weer terug. Ondanks het mistige weer van de laatste dagen hebben we toch genoten van de mooie natuur, van de bezoeken in de omgeving en van elkaar.</p>


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    27-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De maand is bijna om.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De maand is bijna om. Donderdag begint de lentemaand. De krokussen staan in bloei. Je hoort buiten al weer vogels zingen. Een stuk nieuwe boulevard was gisteren opengesteld voor bezoekers. Maar nog geen flaneergebied. Zand van de laatste storm was nog niet verwijderd van het werkterrein. Maar daar zal binnenkort een einde aan zijn, zodra de standtenten weer staan opgesteld. Volgende week maandag wordt begonnen met de opbouw van de tenten. Dan staan er veel kranen om de tenten te plaatsen en lopende de strandexploitanten nerveus rond om er op toe te zien dat alles gaat zoals zij dat wensen. En wij, wij vieren elders een feestje. Ik wens iedereen een fijne en hopelijk zonnige week… dan hebben wij dat ook. Foto: Even een kijkje nemen in Katwijk a/d Rijn.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    26-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik zat zojuist even te kijken naar oude foto’s. Eigenlijk niet zo oud, maar oud gezien de fotografische ontwikkeling van de laatste tien jaar. De digitale fotografie stond nog in haar kinderschoenen. Het was het jaar 2002. Een familiefoto, gemaakt met de Mavica. Mijn eerste digitale camera. In die tijd was de kwaliteit, gemaakt met een analoge fotocamera, nog stukken beter. Nu is dat andersom. Het oude filmpje is verdwenen, We werken niet meer met negatieven, maar pats…boem…, direct het goede beeld. Niet dagen wachten op een fotoafdruk. Eerst moest hel filmrolletje vol zijn, daarna na de fotograaf, die het ontwikkelde en uit eindelijk het positieve beeld. Ja, die tijd is verleden tijd. Maar toch plaats ik vandaag een foto uit die tijd, gemaakt met de Mavica.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    25-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.laatste weekend februari
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat wolken in het oosten. Maar verder een heldere hemel. Voor wie vandaag richting Scheveningen komt: mooi weer en een zwakke wind. Mooi wandelweer langs strand en door de duinen. We gaan ons nu weer op andere dingen richten dan websites. Folders verspreiden bij hotels en winkels. Folders over de website. En op de volgende week, waarin de lentemaand begint. Toen we trouwden was dat de eerste dag na ons trouwen, nu is het een dag extra: schrikkeljaar. Een extra dag, waarop wel gewerkt moet worden, maar niet betaald. Het jaarloon in Nederland is gebaseerd op365 dagen en een schrikkeljaar duurt een dag langer. Maar dat is al eeuwen zo. Waarom zouden we dat dan veranderen. Als de schrikkeldag op zondag valt, dan merkt niemand er wat van. Voor de koffie is het nog te vroeg en de zaterdagkrant komt wat later. Foto: er wordt hard gewerkt op het strand..


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!