Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    18-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vrolijke goede morgen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een vrolijke goede morgen: een vrolijke goedemorgen maakt van de nieuwe dag een feest. De wind zit in de goede hoek en de zon verschijnt ter kimme. Alvast een goed begin van de dag. Gisteren was het hier echt rot weer. Niet alleen dat het regende – daar heb ik niet zo een hekel aan – maar die snijdende ijskoude wind maakte van de dag een ware winterdag. Met een gevoelstemperatuur stonden we in onze voorjaarsoutfit te wachten op de officiële herplaatsing van het Scheveningse Vrouwtje. Daarna direct weer terug naar de Oude Kerk, waar een hartverwarmertje  op ons stond te wachten. Dat maakte ook de monden los over de vernieuwing van de boulevard en van Scheveningen. Voor velen is de renaissance van Scheveningen begonnen, voor anderen een afscheid van een steeds verder wegglijdend verleden. Wie niet vooruit wil, komt ook geen stap verder. Foto: en daar verscheen ze dan.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    17-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20.33 uur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het heeft hier niet gevroren. De temperatuur is nu 4,3 graden boven nul. Het heeft hier ook (nog) niet geregend. De zon schijnt schimmig door een dun wolkendek. De wind komt uit het zuiden, Misschien windkracht 3. Vanmiddag wordt het Scheveningse Vrouwtje officieel op haar nieuw standplaats op de nieuwe boulevard verwelkomd en zal worden toegezongen door het Schevenings Vissersvrouwenkoor. Ik maakte gisteravond om 20.33 uur de bijgevoegd foto van Den Haag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    16-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een goed begin van de dag, als de zon tegen je lacht.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er hangen nog wat wolken, maar de zon schijnt mijn kamertje binnen. Een goed begin van de dag, als de zon tegen je lacht. Annemiek is al bezig met de voorbereidingen voor de vakantie. Ik wacht nog even: ik pak mijn koffer pas in vlak voor ik vertrek en het vertrek komt pas over een paar weken. De zon in Turkije moet eerst nog wat opwarmen. Begin mei is het zover. Gisteren scheen de zon wel uitbundig, maar met een straffe wind uit het noorden was het niet aangenaam vertoeven op de boulevard. Uit de wind was het heerlijk. Foto: de laatste zonnenstralen over de stad. Vaak een fantastisch mooi gezicht. 


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    15-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de A12 is vandaag jarig.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Snelweg A12 tussen Voorburg en Zoetermeer is vandaag jarig. Dan is het precies 75 jaar geleden, dat deze weg feestelijk in gebruik werd genomen. Het was de eerste snelweg in Nederland en de eerste in Europa met een vluchtstrook. Via deze weg kunt u snel Scheveningen bereiken. Maar vanuit België is dat niet de aangewezen weg. Dan  kunt u vanaf Rotterdam beter de A13 nemen. Hoe dan ook: Scheveningen moet u gezien hebben al is het maar eens in uw leven. Één maal gezien en u komt ongetwijfeld terug. Welkom in Scheveningen, maar niet allemaal tegelijk.Ik wens u een fijne dag. Foto: Toevallige passanten, maar niet toevallig buitenlanders.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    14-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Scheveningse Vrouwtje.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het Scheveningse Vrouwtje, met recht het boegbeeld van Scheveningen, verhuist 17 april 2012 naar de nieuwe boulevard. Zij heeft haar tijdelijke standplaats bij de Oude Kerk al verlaten en vertoeft nu ergens anders om a.s. dinsdag weer fris en monter het middelpunt te zijn van de feestelijke verhuizing naar haar nieuwe standplaats op de nieuwe Scheveningse boulevard. Weer een stap dichter bij de voltooiing van de nieuwe Scheveningse boulevard. Foto: Het oude centrum vanaf de nieuwe boulevard.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    13-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag...boodschappendag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik zag eventjes de zon vanmorgen. Nu drijven er wat wolken langs de horizont. Zullen die wolken voorbijdrijven en krijgen we net zo een mooie dag als de afgelopen twee dagen? De temperatuur buiten is al acht graden. Vandaag vrij en dus boodschappendag en vaak ook polderen, als de zon meewerkt. Afwachten maar. De dag begint pas. Ik wens iedereen een mooie en droge en misschien zonnige dag. Foto: de vos van eergisteren.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    12-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.belhamel en kuddedier.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De dag begint met zon en boven de stad met een lichte nevel. Vrijwel geen wind. Gisteren ben ik niet naar de vergadering geweest; ik vind zoiets als: de kudde loopt achter de belhamel aan. Ik ben nu eenmaal geen kuddedier en geen schaap. Wel heb is gisteren in de middag van het mooie weer genoten. Vandaag marktdag. Verder zien we wel hoe de dag verloopt. Over drie weken begint de vakantie. Voor die tijd nog wat aan de tuin doen. Onkruid wieden en de grond met antiworteldoek afdekken. Vorig jaar had ik dat niet gedaan en toen ik thuiskwam lag mijn tuin als een groen tapijt bij: allemaal onkruid, dat zelfs de ingezaaide groente overwoekerd had. Dat zal me dit jaar niet gebeuren. Foto van de dag: op één stam twee kleuren, gewoon ergens in een voortuintje.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    11-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wandelen en babbelen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zon is er al vroeg bij. Voor vandaag heb ik nog geen bijzondere dingen gepland. Dat zal wel wat administratie, opruimen en bloggen zijn. Maar natuurlijk wel mijn ommetje Scheveningen. Maar dat is de dagelijkse gang van zaken. Want de hele dag binnen achter de geraniums is niets voor. Wandelen betekent voor mij ook vaak babbelen. Altijd kom ik wel bekenden tegen en dan worden de dagelijkse beslommeringen opnieuw besproken. Vanavond is er een bijeenkomst in het complex. Daar ga ik niet heen. Ik houd niet van dat soort bijeenkomsten, waar slechts een paar mensen vertellen, wat je moet doen, terwijl zij zelf niet eens weten waarover zij praten. Nee hoor, niets voor mij. Overleg is goed, maar het moet wel van twee kanten komen. Voor iedereen een fijne dag. En de foto? Ik weet het nog niet, maar zeker geen sombere. Kampen aan de IJssel.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    10-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pech
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De reis naar Noord-Holland gisteren begon met regen. De ruitenwisser aan tot aan bestemming en terug op nieuw de ruitenwisser aan tot thuiskomst. Geen bollenveld gezien. Gelukkig wordt het vandaag wat beter: in de loop van de dag. Nu is het nog grijs, maar het begint te klaren. Tijd voor wat dingen binnenshuis. Een computerprobleempje oplossen en dergelijke kleine dingen, die soms wel eens meer tijd in gaan nemen dan vooraf was ingepland. We wachten maar af. Het plein is weer schoon van marktkramen. De lift doet het al drie dagen niet. Pech voor marktkooplui en pech voor de bewoners van de paarse lift, die ook onze lift is. Foto: het zijn niet de meest geliefde vogels, maar ze zijn wel mooi: de ekster.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    09-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar de bollen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Paasmaandag. Ook in België een feestdag. Het belooft geen zonnige dag te worden in Holland. Regenvoorspelling. Toch moeten we er vandaag even uit… naar Noord-Holland. Onze zwager is morgen jarig, maar viert het vandaag. Even wat kilometers maken: honderd heen en honderd terug. En onderweg toch ook nog even van de bollenvelden genieten. Gezien de werkdag morgen voor mijn zwager - hij is komkommerkweker en moet al vroeg aan de pluk, misschien zelfs van ook – viert hij zijn verjaardag vandaag. Door de regen zal het niet zo druk zijn op de weg. Veel toeristen zullen vandaag al huiswaarts gaan. Maar dat is naar het oosten en wij gaan naar het noorden. We zijn weer op tijd terug: we gaan vroeg, zo omstreeks een uur of twaalf op de koffie. Nog een prettige dag voor iedereen. Foto: gisteren paaszondag boven het Kurhaus.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    08-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrolijk Paasfeest.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat hebben mandarijntjes en een banaan nu met Pasen te maken? Niets natuurlijk, maar ik werd er vrolijk van. En daarom kom ik u allereerst een vrolijk en zalig Paasfeest wensen. De lucht bestaat vanmorgen uit twee delen: een donker deel en een zonnig deel. Dat donkere deel gaat langzaam aan mij voorbij, maar het zonnige komt steeds naderbij. Vrolijk Paasfeest dus. Dadelijk gaan we aan de maaltijd met natuurlijk een paasei er bij. En de rest van de dag vieren we vrolijk Paasfeest met een hapje en een drankje, een wandeling over de boulevard. Dat hoort erbij: het is vrolijk Paasfeest. De foto: ’s morgens eten we altijd een banaan. Er lagen vandaag toevallig wat mandarijntjes op tafel. Achteloos legde ik de banaan erbij. Toen zag ik ineens die kleurencombinatie en legde die vast. Een vrolijk plaatje bij een vrolijk Paasfeest.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    07-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paaszaterdag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Paaszaterdag. Om twaalf uur beieren de Paasklokken en kan het Paasfeest beginnen. De vastentrommeltjes mogen geopend worden. Ja, zo was het vroeger. Maar vroeger is verleden tijd. Nu wordt Pasen heel anders beleefd. Nu is Pasen de opening van een nieuw seizoen. Afscheid van de winter. Misschien nog af en toe een sneeuwbuitje: aprilletje zoet geeft nog wel eens een witte hoed. Maar verder. De vakanties zijn of worden gepland en we zien met verlangen uit naar de realisatie daarvan. Over vier weken zijn wij er weer tussen uit: Turkije roept: merhaba en hos geldeniz. Ik wens iedereen gezellig en gezegend Paasfeest. Ja,…ik ben nog van de oude stempel. Foto: niet mijn huisje, maar wel een droomhuisje.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    06-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede Vrijdag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag Goede Vrijdag. De dag begint met zonneschijn en witte daken. Het heeft vannacht iets gevroren, maar bij mij wijst de buitenthermometer nu al zes graden boven nul aan. Toen ik opstond en de zon nog niet zichtbaar, was het plus 2,7 graden. Maar wat dichter bij de grond witte daken. Voor een aantal mensen zal het wel ruitenkrabben worden. Morgen, eerste en tweede Paasdag is er markt bij ons op het plein. Voor de kooplui hopelijk zon: als er geen zon komt, is het koukleumen op het plein. Straks even boodschappen doen met Annemiek en onze dochter Marlies. Morgen Paasdiner bij haar thuis. Vandaag opent ook het VVV-kantoor zijn deuren weer op de Pier. Ik wens iedereen mooie en gezellige Paasdagen. Foto: de ooievaars staan weer klaar om paasbabies te bezorgen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    05-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De paashaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We zijn weer terug van even weggeweest. We hebben genoten van twee mooie dagen in de omgeving van Epe, een plaats in de Veluwe. Wilde dieren hebben we daar niet ontmoet; geen herten of reeën. Ja, toch wel herten in een hertenpark, maar dat waren wel heel tamme herten. En we hebben één haas gespot; die wilde de weg oversteken, maar moest iedere keer weer wachten op een passerende auto. Uiteindelijk lukte het hem toch om aan de overkant van de weg te komen. Als paashaas kan hij nu nog optreden. Het was bladstil en zelfs de IJssel leek niet te stromen. Één minpuntje: het diner in het hotel was niet erg verrassend. Verrassend was wel dat de patatten niet in een schaal, maar in een puntzakje werden geserveerd… het wat geen lopend buffet. Foto: Elburg, een rustiek plaatsje in Gelderland.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    02-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wie anders?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De dag begint met een rozige streep aan de horizont. De ronde van Vlaanderen is ondanks de vele kritiek toch een mooie en spannende strijd geworden met als winnaar – je zou haast zeggen ‘wie anders?’ –  de Vlaamse kei Tom Boonen.
    De nieuwe boulevard van Scheveningen lag gisteren te blinken onder de zon. Ik vind hem ongelooflijk mooi geworden. Nu nog wachten op de finishing touch: straatmeubilair en dergelijke belangrijke onderdelen. Foto: een deel van de nieuwe boulevard.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    01-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.op één na
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 april en de zon schijnt mijn kamertje binnen. Een goed begin van een nieuwe week en een nieuwe maand. Palmzondag, het begin van de Goede Week en volgende week Pasen. Nu begint het echte lentegevoel. Misschien daar nog een beetje vorst, maar hier niet. Vandaag opening van een tentoonstelling in ons complex: Compositie Art and Nature. Op de foto geen art maar nature in mijn kleine aquarium; leuk om naar te kijken. Allemaal guppy’s, op één na: dat is een black molly. Voor iedereen een fijne dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    31-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.laat u morgen niet foppen: 1 april.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren is een groot gedeelte van de nieuwe boulevard onofficieel geopend. Bijgaand een foto voor een eerste indruk. Zelf vind ik deze boulevard een belangrijke en grote verbetering, maar niet iedereen is het daarmee eens. De kritiekasters moeten nog maar even wachten tot de hele boulevard in 2013 gereed is. Maar ook van veel aanvankelijke tegenstanders hoer ik nu positieve berichten. Scheveningen wordt mooier, maar is nog niet klaar voor de toekomst. Er moeten nog heel wat vernieuwingen en/of veranderingen worden doorgevoerd. Maar niet alle voorstellen hebben mijn instemming. Wie ben ik? Slechts een Scheveninger en die mensen worden door de ambtelijke haagse(expres met een kleine letter) molen niet voor vol aangezien. De complete voltooiing van Scheveningen zal ik wel van boven zittend op een wolkje glimlachend bekijken. Voor iedereen nog een fijne laatste dag van maart; morgen is het 1 april; laat u dus niet foppen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    30-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uitzicht over de bollenvelden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is nog donker en het zal ook wel een donkere dag blijven vandaag. Vandaag neemt de zon een rustdag. Heeft hij ook wel verdiend na al die dagen mooi weer. En voor de natuur is het ook goed. Even rust. Die blauwe envelop ergerde me. In de opruiming ben ik mijn gegevens kwijt geraakt en kan ze maar niet vinden. De fiscus moet maar even wachten. Ik heb nu uitstel tot 1 september. Even tijd om rustig te zoeken. Ze zullen heus wel ergens liggen. Vandaag een dag voor thuis. Een ommetje natuurlijk en misschien wat donateurs werven voor de stichting. Die kunnen we best wel gebruiken. Maar we blijven het zonnig inzien. Foto: op deze dag een bloemig uitzicht over de bollenvelden.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    29-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar de bollen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren weer even genoten van de onvolprezen Hollandse bollenvelden. Vandaag komt de zon een beetje wazig op. Het zal ook minder mooi weer worden da gisteren. Maar wat het begin van de lente betreft hebben we niet mogen mopperen. Nu volgen er een paar frisse dagen tussendoor en misschien is het de volgende week dan weer een zonnige paasweek. Tijdens onze bollentocht kwamen we ook even in Lisse en daar zag ik in een dierenwinkel het formaat aquarium, dat ik al zo lang liep te zoeken. Nu staat het bij mij in huis. Vandaag of morgen komen de vissen er in. Foto: de bollenvelden speciaal voor u gefotografeerd.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    28-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vliegtuigbewegingen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De temperatuur buiten op onze hoogte is al 8,3 graden. Er hangt een licht nevel en in de lucht zijn veel vliegtuigbewegingen te zien. Het begin van al weer een mooie zonnige lentedag. We worden wel verwend, alleen voor de bossen en de heide is het niet allemaal zo vrolijk. Door de droogte ligt daar een natuurbrand op de loer. Vandaag wil ik met Annemiek een tochtje door de bollenvelden maken. Nu is het daar nog rustig maar in het komen wekend en met de paasweek in het vooruitzicht zal het binnenkort wel weer file zijn tussen de bollenvelden. We moeten er nu van profiteren, als we niet in de file willen staan. Ik wens iedereen een aangename en vrolijke dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!