Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    30-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uitzicht over de bollenvelden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is nog donker en het zal ook wel een donkere dag blijven vandaag. Vandaag neemt de zon een rustdag. Heeft hij ook wel verdiend na al die dagen mooi weer. En voor de natuur is het ook goed. Even rust. Die blauwe envelop ergerde me. In de opruiming ben ik mijn gegevens kwijt geraakt en kan ze maar niet vinden. De fiscus moet maar even wachten. Ik heb nu uitstel tot 1 september. Even tijd om rustig te zoeken. Ze zullen heus wel ergens liggen. Vandaag een dag voor thuis. Een ommetje natuurlijk en misschien wat donateurs werven voor de stichting. Die kunnen we best wel gebruiken. Maar we blijven het zonnig inzien. Foto: op deze dag een bloemig uitzicht over de bollenvelden.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    29-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar de bollen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren weer even genoten van de onvolprezen Hollandse bollenvelden. Vandaag komt de zon een beetje wazig op. Het zal ook minder mooi weer worden da gisteren. Maar wat het begin van de lente betreft hebben we niet mogen mopperen. Nu volgen er een paar frisse dagen tussendoor en misschien is het de volgende week dan weer een zonnige paasweek. Tijdens onze bollentocht kwamen we ook even in Lisse en daar zag ik in een dierenwinkel het formaat aquarium, dat ik al zo lang liep te zoeken. Nu staat het bij mij in huis. Vandaag of morgen komen de vissen er in. Foto: de bollenvelden speciaal voor u gefotografeerd.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    28-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vliegtuigbewegingen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De temperatuur buiten op onze hoogte is al 8,3 graden. Er hangt een licht nevel en in de lucht zijn veel vliegtuigbewegingen te zien. Het begin van al weer een mooie zonnige lentedag. We worden wel verwend, alleen voor de bossen en de heide is het niet allemaal zo vrolijk. Door de droogte ligt daar een natuurbrand op de loer. Vandaag wil ik met Annemiek een tochtje door de bollenvelden maken. Nu is het daar nog rustig maar in het komen wekend en met de paasweek in het vooruitzicht zal het binnenkort wel weer file zijn tussen de bollenvelden. We moeten er nu van profiteren, als we niet in de file willen staan. Ik wens iedereen een aangename en vrolijke dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    27-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vliegtuigstrepen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een dag, dat ik eens niet naar de tuin ga. De aardappelen zijn gepoot, de tuinbonen, de peulen zitten in de grond en de kroten heb ik gezaaid en nu maar wachten tot alles groeit en bloeit. In de weiden lopen overal lammeren en de weidevogels zitten op hun nest en houden zich rustig. Het is broedtijd. Binnenkort wordt het weer wat drukker in de polder: dan komen de pullen uit het ei en hebben de ouders volle aandacht voor voeding en bescherming. Bij ons is het niet rustig in de lucht. Vooral in de avond zijn er veel vliegtuigstrepen in de lucht: Schiphol is niet zo ver en de aankomen en vertrekkende vliegtuigen laten duidelijk strepen achter in de lucht. Zie foto.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    26-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.werk aan de winkel.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is nog even wennen met de nieuwe tijd. Mijn klokje zegt al: opstaan. Jongen, het is al zes uur. Maar de zon is er nog niet en de mist hangt in de duinen. De temperatuut buten is zes graden, maar dat wordt ten minste verdubbeld vandaag. De krantenjongen heeft de krant op tijd bezorgd, zodat de dag normaal kan beginnen. Banaantje, ontbijtje, krantje lezen en het blog verzorgen. Toch even snel een foto van de duinen genomen. Straks naar de tuin. Er gaat heel wat de grond in. Bietjes, aardappelen, tuinbonen en peultjes. Met een zonnetje en af en toe een buitje zal het wel lukken, dit jaar. Hopelijk beter dan in 2011. Werk aan de winkel vandaag. Iedereen een heel mooie lentedag. Foto: zwanen op de achtergrond, midden Annemiek en onder reflectie: lente


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    25-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de dag begint laat.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De dag begint laat vandaag. Het is al acht uur voorbij. Er hangt mist boven Scheveningen en de zon ligt toegedekt met een wolkendeken. Maar hij trekt wel op tie mist, zodat we ook weer vandaag van een zonnige dag gaan genieten. Gisteren zijn we na het boodschappen doen heerlijk de polder in geweest. Je kunt merken, dat het broedtijd is in de polder: het was er heel erg stil. Een enkel torenvalkje en een paar voorbij schietende meeuwen bevolkten de lucht. Binnenkort wordt het wat drukker daar. Daarna terug naar Scheveningen, waar het snel afkoelende door opkomende zeedampen. Vandaag zijn we begonnen aan de zomertijd met lange avonden en late zonsondergangen. Geniet van de zomertijd. Foto: lente in de polder.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    24-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.komende nacht één uur vooruit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Leuke berichten vanmorgen op het internet. Een vriend schreef me een heel leuke mop, die ik nog niet eerder gehoord heb. En het bowlingcentrum hier op Scheveningen zegde me een mooie donatie toe voor de Stichting Zicht op Scheveningen, waarvan ik bestuurslid ben. Gisteren heb ik mijn tuin de bijna laatste behandeling gegeven. Nu ligt er alleen nog wat onkruid te drogen in de zon en dat ga ik straks even weg halen. Kan Annemiek ook even mijn tuin zien: aansluitend gaan we boodschappen doen en een bezoekje aan de polder brengen. De zon was er al vroeg bij, maar moet nog even de mist van zich af schudden. Morgen komt hij een uurtje later. Dat ligt niet aan hem, maar aan het feit, dat we vannacht de klok één uur vooruit zetten. Niet vergeten. Om 02.00 uur één uur vooruit. Prettig weekend. Foto: De zon deze morgen om 7.30 uur.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    23-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wintertijd - zomertijd: de klok een uur vooruit.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We gaan het laatste weekend van de maand maart in en dat betekent einde wintertijd: zondagnacht 25 maart om 02.00 uur wordt de klok één uur vooruit gezet. Soms moet je de klok een handje helpen. Als u het vergeet en u vertrouwt op uw horloge en u wilt ter kerke gaan voor de mis van 12.00 uur, dan heeft u bof of pech: als u dan bij de kerk komt, dan gaat de kerk net uit en kunt u gelijk het café in voor het zondagse kopje koffie of het eerste zondagpilsje. Het kan natuurlijk ook gebeuren, dat de koster vergeten is de klok op tijd te stellen. En dan, dan wordt het een kopje koffie vooraf en misschien ook een pilsje vooraf. Vraag me niet wat er gebeurt als de kastelein vergeten is de klok bij te stellen. Ik wens iedereen een fijn, gezellig en zonnig weekend. Foto: uitzicht van het Museum Beelden aan Zee over Scheveningen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    22-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vrijaf van de tuin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag neem ik een dagje vrijaf van de tuin. Met dit weer kan het geschoffelde onkruid even drogen. Morgen kan ik dan ruimen en mijn tuin schoon voor het seizoen opleveren. Daarna is het wachten op het inzaaien en/of planten van groente en bloemen. Ik ga nog kijken in de tuincentra wat ik dit jaar in mijn tuin ga kweken. De frambozen beginnen al uit te lopen en ook vanuit de grond zijn er weer veel nieuwe scheuten. Daar zal nog wat in gesnoeid moeten worden. Die jonge scheuten kan ik nog inbrengen bij de maandelijkse tuindag op de gemeentekwekerij. Daar zijn altijd wel liefhebbers voor. Foto: een fotografe op het strand, spelende honden in zee. Zondagochtend.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    21-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mooi weer doet de levenslust groeien.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag is het de eerste dag dat ik de zonsopgang niet kan zien: de zon verschuilt zich achter een groot appartementencomplex en dat duurt een hele tijd. Wanneer die weer tevoorschijn komt weet ik niet. Daar heb ik eigenlijk nooit op gelet. Na mijn vakantie zal hij in ieder geval weer beschikbaar zijn voor een ochtendportret. Vandaag ga ik beginnen aan het laatste gedeelte van mijn tuin. De moestuin is klaar maar het stukje “siertuin” moet nog even goed onderhanden worden genomen. In mijn siertuin staan wat rozen, lupinen en kruiden. Maar ook een veldje witte aardbeien en rabarber. Onkruid wieden betekent dat voor vandaag. En morgen het terrasje weer zitklaar maken. Het wordt weer een mooie dag. Geniet van het mooie weer: mooi weer doet de levenslust groeien. Foto: de laatste keer dat ik de ochtendzon fotografeerde was 17 mei. Links op de foto het wooncomplex, dat mijn uitzicht belemmert.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    20-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag is de lente begonnen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren schreef ik: nog twee dagen en de lente begint. Ik sliep zeker nog: vanmorgen omstreeks 6.15 uur is de lente echt begonnen. Morgen is de eerste volledige 24 uur durende lentedag. De zon staat al boven de horizont. Hier heeft het niet gevroren: de daken van de huizen aan de overkant zijn niet wit. Misschien aan de grond lichte vorst: dat betekent dan ruiten krabben. Daar heb ik de laatste zeven jaar geen probleem meer mee gehad. Op Één keer na: dat was een paar weken geleden toen we een paar dagen elders in het land vertoefden. Toen waren de ruiten dik bevroren en ik had geen ruitenkrabber. Gelukkig iemand anders wel. Vandaag begint de zon lekker vroeg en dat betekent op tijd naar de tuin om vandaag nog een stukje grond om te leggen en morgen of overmorgen ligt mijn tuin er dan lentefris bij. Ik doe niet teveel tegelijk: twee uurtjes per dag. Je moet niet te veel hooi op je vork nemen…zeker niet op mijn leeftijd. Rustig aan, dan breekt het lijntje niet. Ik wens iedereen een mooie lentedag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    19-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bijna wolkenloos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog twee dagen en de lente begint. Vaarwel winter met je witte straten en daken. Zondagnacht begint de zomertijd. Vaarwel vroeg donkere avonden.
    Nu schijnt de zon mijn kamertje binnen. Over een paar dagen zal dat wat later zijn. De zon verdwijnt dan achter een groot huizenblok en de zonsopgang kan ik dan tijdelijk niet zien. Er is nu een bijna wolkenloze hemel in het zuidoosten en boven zee aan de horizont verdwijnen de laatste wolken. Het beloofd een schitterende dag te worden. Misschien een beetje vorst in de ochtend, maar daarna de strelende warmte van de lentezon. Ik wens iedereen een fijne dag. Foto: vandaag al lekker liggen in de zon; een beeld uit de sprookjestuin: Gulliver.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    18-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een jonge lente
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zon doet wel pogingen, maar de wolken doen pogingen om de zon te bedekken. Zal dat zo de hele dag zijn. In ieder geval zien we dan af en toe de zon. Gisteren naar het rozen snoeien geest. De koude februarimaand heeft veel schade aan de rozenstruiken gegeven. In mijn tuin lopen de roosjes toch uit. Misschien toch overleefd. Bij het snoeien moesten we diep gaan. Soms zelfs tot net boven de wortel. Toch heb ik nog een paar rozenstruikjes gevonden, die hopelijk de winter hebben overleefd. Voor de rozenkwekers wordt het echt een minder goed jaar. Het rosarium in Scheveningen heeft er een zwaar hoofd in. Misschien brengt de lente toch nog wat rozengeur. Prettige zondag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    17-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rozen snoeien
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zon is er vroeg ij. Maar of hij vandaag een blijvertje is, wordt door de weerkundigen betwijfeld. In ieder geval is hij er nu bij een zwakke wind en een temperatuur van 7 graden. Vanmorgen ga ik even naar de gemeentekwekerij. Eén keer per maand, op de derde zaterdag, is daar een bijeenkomst van tuin- en plantenliefhebbers. Ervaringen worden uitgewisseld en planten wisselen van eigenaar. Vandaag is er ook een kleine cursus rozen snoeien. De rozen, die in de rozentuin zijn geruimd, dienen als lesmateriaal en mogen daarna door de cursisten mee naar huis worden genomen voor een tweede leven. Het vrijgemaakte bed in de rozentuin wordt dan weer gevuld met een nieuwe soort. Als de zon blijft ga ik daarna naar mijn eigen tuin, om de meegekregen rozen daar te planten. De nieuwe boulevard is vandaag en morgen voor het publiek opengesteld; op 4 april volgt de officiële opening. Maandag wordt er weer verder gewerkt en is de boulevard werkterrein en mag niet door vreemden bewandeld worden. Zo krijgen we af en toe toch even de gelegenheid om te ervaren hoe de nieuwe boulevard er binnenkort uit komt te zien. Foto: natuurlijk de boulevard in een nieuwe jas.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    16-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Haringhapper
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren dan toch eindelijk de eerste spade in de grond gezet. Ik schrijf wel spade, maar het was een viertandige riek, waarmee het spitten heel wat lichter gaat. Ook een groot deel van mijn tuin geëgaliseerd, zodat het er een stuk beter uitziet. Als de mist opgetrokken is – er hangt nu een lichte mist – dan ga ik weer een stuk verder. Vandaag moet ik ook uien, sjalotten en knoflook poten op het stuk grond, dat ik gisteren vlak gemaakt heb.
    Op de nieuwe boulevard zijn ze gisteren begonnen met de beeldentuin te herplaatsen. Het grootste beeld is gisteren met behulp van een grote kraan op zijn sokkel gezet: de Haringhapper. Op de foto, misschien niet helemaal duidelijk, maar ik vond het leuk om ook de ondergaande zon in het plaatje te betrekken.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    15-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een stille dag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag is het dan zo ver… ik ga naar de tuin. Het moet er toch eens van komen. Het is nog wel fris, maar dat zal na 9.00 uur wel wat anders zijn. Warmte is niet fijn bij het spitten: daar word je vanzelf wel warm van. Sommige daken zijn wit, maar mijn buitenthermometer wijst ondanks dat toch een temperatuur van 4 graden aan. De zon is ook al aan de kim verschenen. Het beloofd een mooie dag te worden. Het wordt wel een stille dag: met mijn gedachten ben ik bij het ernstige ongeluk, dat voor tweeëntwintig kinderen en zes volwassenen zo een tragisch einde betekende. Foto: de stilte van zee en strand


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (1)
    14-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een fijne kleurvolle dag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Iedere morgen, na de douche, ontbijt en kopje thee en krant lezen, emails controleren, beantwoorden waar nodig en weggooien wat overbodig is, daarna op blogronde en vervolgens een kort verhaaltje of belevenis op mijn eigen blog zetten en dan de blogpost behandelen. Daarna koffiepauze. De rest van de dag is iedere dag weer spannend voor wat er gaat gebeuren. Gisteren geen foto’s gemaakt. Ja toch: naaktfoto’s van een naakthond in het donker… helaas de flits deed het niet. Ik zal dan ook een andere foto moeten zoeken. Waar onze minister-president Marc Rutte geen standpunt wenst in te nemen ten aanzien van allochtonen, durf ik te zeggen, dat ik in ieder geval zijn mening niet deel. Mijn moeder leerde mij, dat de regenboog alle kleuren omvat en die les zal ik nooit vergeten. Ik wens iedereen een fijne kleurvolle dag. Foto: een nieuwe kleurrijke attractie op Scheveningen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    13-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.anders krijg ik het spit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren hadden wij zon, maar om 16.00 uur kwam er een dichte mistmuur op ons af. Vandaag beginnen we met bewolking en komt straks de zon. Misschien vanmiddag naar de tuin. Een uurtje spitten… niet te lang: anders krijg ik het spit en ik heb nog een lange zomer te gaan Rustig aan, dan breekt het lijntje niet. Op onze leeftijd moeten we toch met het een en ander rekening houden. Gisteren kreeg ik weer een aantal oude ansichtkaarten voor met website www.schoenendoos.eu; weer werk aan de winkel, alsof ik niets anders te doen heb. Maar gelukkig hebben die kaarten geen haast. Maar het moet wel gebeuren. Zondagavond gingen Marlies(mijn dochter) en ik weer even de duinen in. Het is tot ongeveer 19.00 uur nog goed licht om rond te kijken; we telden zes reeën en ongeveer dertig duinkonijntjes. Een goede score zo vroeg nog in het jaar. Één van die konijntjes zat te posten voor zijn holletje. Ik fotografeerde het en hierbij dan zijn portret.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    12-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de zon van deze morgen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Daar is hij dan…de zon van deze morgen. En net op tijd genomen: als ik wat later bent dan overstraalt de zon mijn opname. Te veellicht dan. Het belooft een mooie dag te worden. Ik was van plan deze morgen naar mijn tuin te gaan, maar ik krijg bezoek. De tuin is verschoven naar morgen. Een extra dagje zonnewarmte maakt de grond wat droger en dan kan ik ook wat makkelijker spitten. En de rest van de week veel aandacht voor de tuin. Want het voorjaar komt er aan en een aantal zaden moeten al vroeg de grond in. Tuinbonen, uien en misschien vroege aardappelen. Zaterdag is er bij de gemeente weer een opendag; daar leren we weer wat van rozen snoeien en daarna mogen we de gesnoeide rozen mee naar huis nemen. Leuk voor de tuin en ons balkon. Die zaterdag is al gepland in mijn agenda. En verder deze week: promotie van mijn Stichting Zicht op Scheveningen. We hebben geld nodig om projecten te kunnen realiseren. Voor iedereen een fijne dag. Foto: de zon van deze morgen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    11-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een 'alles sal reg kom'smile
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondag, 11 maart. Het is nog geen acht uur. De zon schijnt mijn kamertje binnen. Aan voor en achterzijde van ons appartement bijna wolkenloze hemel. Dat zal druk worden op Scheveningen. Helaas heeft den haag(kleine letters) nog steeds niet de nodige voorzieningen getroffen voor de aansluiting van een te groot aantal strandpaviljoens. Dat stelt veel toeristen voor vraagtekens en natuurlijk ergernis bij exploitanten en personeel. Zonder water, elektra en/of kas kan zelfs nog geen kopje koffie worden gepresenteerd. Met een grote ‘alles sal reg kom’ smile wordt iedereen in het ootje genomen.Ondanks alles wensen wij u een fijne, zonnige en gezellige dag. Foto: volle maan boven Kurhaus; 8 maart 2012.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!