Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    23-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een zonnige week gewenst.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    En daar is hij dus: de zon. Bij een aflandige wind. Dat wordt een mooie zomerse dag. Er valt nog wel wat te doen in huis, maar misschien is buiten zijn toch een betere optie. Zaterdag heb ik onkruid gewied en dat ligt nu lekker te drogen in de zon. Morgen kan ik dan het droge onkruid verwijderen en de tuin netjes aanharken. Veel zal er wel niet meer gezaaid worden. Maar nu hebben de boontjes de kans ook van het mooie weer te genieten en dan in september een nieuwe voorraad voor de winter te geven. Voor iedereen een heel fijne en zonnige week gewenst. Foto: de duinen, gisteravond.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    22-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scheveningen par Mars
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mars is het pseudoniem van: Maurice Charles Bonvoisin (1849-1912) Belgisch illustrator. Hij bezogt in 1897 Scheveningen en maakte diverse schetsen van het strandleven. Ik maakte er bijgevoegde compilatie van.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de orgeldraaier.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zon is zojuist opgestaan. Ik heb het gezien. Ik stond op het balkon en zag hem komen. Het was nog fris buiten, maar spoedig zal de zon ons verwarmen. Volgens het weerbericht van zes uur kan de temperatuur vandaag tot twintig graden oplopen. Ik denk dat het in de zon heel wat aangenamer zal worden: twintig graden voor een mooie zomerdag vind ik toch nog te laag. Misschien heeft die weervoorspeller een kapotte temperatuurmeter. Nu is het nog fris buiten± 13.8 graden. Bijna geen wolkje aan de hemel. Niet boven de stad, niet boven zee. De vlag op het Kurhaus hangt lusteloos slap. Zelfs de windrichting kan ik niet bepalen. Blijft de wind weg, dan zal het warm kunnen worden. Het zeewater is nog steeds te koud voor de tijd van het jaar. Die heeft ook een opwarmertje nog.
    Foto. Gisteren waren we in Maasluis. Wat is dat toch een leuk stadje. Niet de naoorlogse wijken, maar het oude centrum. Met zijn terrasjes en zijn orgeldraaier. Echt Hollands. Ik heb de orgeldraaier maar op een plaatje gezet.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    21-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komt ie wel of komt ie niet.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is nog te vroeg om de krant te halen. Die zit nog niet in de brievenbus. Op de werkweekdagen moet de krant om 07.00 uur in de bus zitten, maar in het weekend om uiterlijk 09.00 uur. De krantenlezer wordt geacht niet voor negen uur behoefte aan een krant te hebben.
    Gelukkig is de wind gaan liggen. Gisteren was het onstuimig weer. Wel zon maar veel wind. Nou echt geen weer om aan het strand te liggen. Vandaag zal de zon wel komen. Nu is hij er nog niet. Hij is wel opgestaan, maar zit nog verborgen achter de ochtend nevels.
    Gisteren heb ik prei geplant. Dat geeft wat zekerheid voor de toekomst. Daarna nog een stuk tuin geschoffeld. Het is wel groeizaam weer voor het onkruid. Wat we verder gaan doen vandaag, is nog afhankelijk van de zon. Komt die echt daar met een mooi blauwe hemel met hier en daar een wolkje of wordt het een dag van afwachten. Mijn barometer geeft in ieder geval geen regen aan. Ik wens iedereen een fijn weekend. Foto: de koning, de koningin en de twee koningskinderen op de boulevard van Scheveningen. Ik voel mij altijd een beetje gestreeld als ik daar langs loop.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    20-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ik heb de zon zien opkomen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is vandaag de eerste keer sinds lang geleden dat ik de zon heb zien opkomen. Gisteren, Annemiek was net even uit huis om een boodschap in de Palace-promenade te gaan doen, werd zij overvallen door een wolkbreuk. Ik stond bij het raam met mijn camera in de buurt. Natuurlijk moest ik die wolkbreuk even vastleggen. Annemiek de regen op haar hoofd en ik de regenfoto, zoals ik hem hierbij afbeeld. Annemiek kwam thuis als een verzopen katje. Ze kon er wel een beetje om lachen, maar moest wel andere kleren aan gaan trekken. In de avond, toen het weer wat beter geworden was, zijn we nog even samen boodschappen gaan doen. Vandaag ga ik even in de tuin kijken naar de gevolge van de buienactiviteit van gisteren.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    19-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen gaat 't beter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wind, wind en natte daken. Rechts van mij de zee, waar een zwakke zon met de golven speelt. Windkracht 5. De vlag boven het Kurhaus steekt strak af tegen een donker wolkendek , dat vanuit het westen de kust aanvalt. Op de ruiten kringelen de regeldruppels rusteloos naar beneden. “Wat voor weer zal het zijn in Den Haag” zong jaren geleden een bekende Nederlandse zangeres Conny Stuart. Zij is al weer lang geleden overleden. Het liedje klinkt in deze regentijd als een stille herinnering aan haar. Een andere, maar dit keer een zanger, zong: “Morgen gaat ’t beter”. Laten we het daar op maar houden. Ik wens iedereen een fijne dag. O. ja. Rechts op mijn blog staat de link naar mijn laatste website in het Frans, Duits, Engels, Spaans en Nederlands: Scheveningen-haringroute. Ik wens u een prettige wandeling door Scheveningen. Foto: misschien maakt een bloemetje onze dag wat vrolijker.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    18-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wie niet denkt aan de toekomst, kan het heden wel vergeten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn elektronische barometer geeft regen aan voor vandaag. Hij is nog van het oudere type en doet al jaren lang dienst. Bij grote verschillen in de luchtdruk begint hij luid te piepen. Een waarschuwingssignaal. De laatste tijd is hij erg rustig. Dat klopt ook wel: er zijn geen onverwachte grote verschillen in de lichtdruk. Misschien heeft hij wel gelijk, maar volgens het weerbericht zou het vandaag met een kleine kans op een bui een aangename dag moeten worden. Temperaturen van 19 tot 25 graden. Mijn buitentemperatuurmeter geeft al 19 graden aan. Maar door de stevige wind is de gevoelstemperatuur aanzienlijk lager. Misschien als de wind afneemt en de zon doorbreekt… wie weet. We wachten maar af. Eerst bloggen en koffie drinken en dan – dan is het inmiddels al weer 10.00 uur – misschien komt dan de zon en gaan we van een mooie dag genieten. Wie niet denkt aan de toekomst, kan het heden wel vergeten.
    Ik wens iedereen een fijne dag. Foto: nu nog stil en verlaten, maar als straks de zon komt...


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    17-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De paden op, de lanen in...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er is weer wat aan de hand met het blog. Tot nu toe geen geregistreerde bezoekers: op andere dagen is dat wel zo. Veel bloggers komen in de nacht of in de vroege ochtend een bezoekje brengen, maar vandaag was er niemand. Misschien zijn de statistieken nog niet bijgewerkt. De vierdaagse van Nijmegen is vannacht om 04.00 uur van start gegaan. De eerste wandelaars gingen in de regen op pad voor een wandeling van 50 kilometer. Haal voor mij het nulletje er maar van af: de tijd, dat ik lange wandelingen maakte is voor mij verleden tijd. Vroeger draaide ik mijn hand er niet voor om voor een wandeling van dertig kilometer of meer. Nu wandel ik nog wel eens naar de stad; dat is heen en terug samen zo ongeveer 10 à 12 kilometer en dat voel ik dan de volgende dag nog in mijn kuiten. Maar petje af voor al die wandelaars. Hopelijk kan er de komende dagen met aangenamer weer worden gewandeld. Foto: ze staan hoog op de boulevard van Scheveningen te horen, te zien en te zwijgen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    16-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hij leest mijn blog niet.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is maandag. Nog vroeg. De torenklok moet nog zes uur slaan. Toch zit ik al achter mijn computer en kijk naar buiten. Naar het weer. Zal het net zo zijn als gisteren. In het begin van de ochtend zonneschijn, daarna bewolking en uiteindelijk een mooie zonnige dag. Boven de zee is de lucht helder met een rozige gloed. Aan de stadkant wat bewolking. De straten zijn droog en nog stil. Alleen de trams verbreken af en toe de stilte. Ik had geen slaap meer en ben maar opgestaan. Bezig met mijn blog om iedere lezer een fijne dag toe te wensen. Ik wens het ook de niet lezer, maar daar kan ik het niet tegen zeggen: hij leest mijn blog niet. Mist hij toch iets. Foto: een groep Braziliaanse jongeren, die gisteren musiceerden op het plein voor het Kurhaus.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    15-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een stekelig humeur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondag, 15 juli. We zijn al weer bijna op de helft van de maand. Wanneer komt de zomer vraag ik me wel eens af. De weervoorspellers melden voor vandaag een zonnige dag, met hier en daar kans op een buitje. Ik hoop niet dat ze dit keer weer ongelijk krijgen en hun voorspelling juist andersom uitkomt. De zon heeft me in ieder geval wel vroeg gewekt. De temperatuur buiten is bijna negentien graden. Het is wel de zonnekant; de afgelopen twee weken – misschien wel meer – was het nog niet zo hoog om deze tijd: 07.50 uur. Gisteren is de Stichting Zicht op Scheveningen weer bezig geweest op het plein; er is weer een deel van het plein gekuist. Als het morgen droog weer is, gaan ze weer verder. Ik wens iedereen een zonnige zondag en hopelijk een wat zonniger nieuwe werk- of vakantieweek. Foto: manshoog zijn ze soms, een stekelig humeur, maar wonderschoon: distels aan de duinrand.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    14-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verboden fietsen neer te zetten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Stichting Zicht op Scheveningen is gisteren begonnen het vuil rondom de bomen op het plein voor ons appartement te verwijderen. Bij zes bomen werd ongeveer 100 kilo vuil verwijderd. Onkruid, stenen, hondenpoep en vier fietsen. Wat maken sommige mensen toch een troep van hun omgeving. Ik keek net uit het raam en zag weer een fiets geparkeerd staan tegen een boom. Toch staat op het plein duidelijk een bord, dat het verboden is fietsen neer te zetten, behalve bij de daarvoor geplaatste beugels. Die fiets zal straks wel weer verwijderd worden. Aanvankelijk was het gisteren slecht weer, maar na de middag begon het toch weer op te klaren. Vannacht is het droog gebleven. Hopelijk vandaag weer wat zomerse zon. Foto:zomaar een plaatje van de nieuwe boulevard van Scheveningen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    13-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ga je mee naar boven...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik wou dat ik een visje was. Waarom? De visjes in mijn tropisch aquariumpje zwemmen rond in een temperatuur van 25 graden. En ik? Ik zit achter mijn computer in een t=shirtje met korte mouwen, terwijl het buiten pijpenstelen regent en de temperatuur elf graden lager is dan in het visbakje. Maar we blijven hopen, dat het vandaag, net als gisteren, over een paar uurtjes weer opknapt en we toch weer van de zon kunnen genieten. Gisteren zijn we nog even naar de tuin geweest om preipillen in de grond te stoppen, zodat we in de winter lekkere prei kunnen eten. Morgen of overmorgen, als het weer het toelaat ga ik ook nog wat andere prei poten. Die prei is voorgezaaid en moet nu verspeend worden. Preipillen zaai je ter plekken en hoef je niet meer te verspenen. Het resultaat zien we in het najaar wel. Vroeger zongen we bij dit slechte weer het liedje: “ga je mee naar boven, ga je mee naar bed: onder de wollen dekens heb je de meeste pret.” Dat zijn herinneringen aan lang vervlogen tijden. Misschien toch nog een goed idee. Prettige dag.Foto: ik zit toch liever een beetje verscholen in het zonnetje, denkt Annemiek.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    12-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomerzon?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik werd laat wakker vanmorgen. Zeker omdat de zon mij nog niet kon wekken. Die zat nog opgesloten achter donkere regen- en onweerswolken. Nu, inmiddels twee uur later is het nog bewolkt, maar de regen is opgehouden en ook het gedonder is weg. De wolken zijn nu lichter van kleur en lijken nog maar weinig regen mee te dragen. De wind is stevig uit het noordwesten en de temperatuur slechts dertien graden. Gistermorgen begon de dag ook zo, hoewel met minder donkere wolken. Maar na het middaguur klaarde de hemel en had we toch nog plezier met zon en wind. Misschien wordt het hier straks ook weer wat aangenamer en kunnen we toch nog van een beetje zomerzon genieten. Foto: verstilde reflectie.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    11-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.herinneringen aan vroeger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het plensde vanmorgen van de regen. Ik dacht aan vroeger; bijna zeventig jaar geleden. Aan de zomervakantie. De maand augustus. Als het regende. Thuis zitten en kijken naar de wolken in de hoop dat het even zou opklaren en je naar buiten kon om te spelen. Misschien kon er dan een kaakje af: zo een Maria kaakje. Rond. Misschien een beker warme chocolademelk. De straat, dat was onze speelplek. Er stonden geen auto’s in de straat. Ja, toch… een Studebaker, zo eentje met vleugeltjes aan de achterzijde en als je daar op duwde, dan stond die auto nog een hele tijd na te wiebelen. Verder niets. Uit de brievenbussen hingen touwtjes. Als je daar aan trok kon je de deur openen. Ook in de nacht hingen die touwtjes uit de bus. Inbrekers waren er niet: er was toch niets te halen. Waarom zou je die touwtjes ook binnenhalen. De meeste voordeuren hadden lopers. Zo noemden wij de sleutels, die op de meeste deuren van de straat pasten. Pas later kwam het Lipsslot met ieder een eigen sleutel. Toch waren die lopers wel makkelijk: als het touwtje er niet was en moeder niet thuis, dan kon je gewoon even de loper bij de buren halen. Mijn vader was nogal vooruitstrevend en liet al snel een Lipsslot inbouwen en later zelfs een deurgrendel aan de binnenkant. Het zijn zo maar wat herinneringen aan de oude tijd.Foto: de tijden zijn veranderd, maar de natuur is gebleven.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    10-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vakantie-doe-dag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De donkere dreigende wolk is verdwenen en hoewel de temperatuur gematigd zal blijven zullen we toch van een mooie dag gaan genieten. Niet een van bakken in de zon, maar meer van wandelen door bos, duin of langs het strand. Laat ik het een vakantie-doe-dag noemen. We hebben geen plannen gemaakt voor vandaag, Annemiek moet eerst op controle bij de trombosedienst. Ik ga de lege flessen wegbrengen naar de glasbak en daarna even naar de drukker. Als Annemiek terugkomt van de controle samen een bakkie doen en daarna bekijken we de dag voor de rest van de tijd. Foto: er staan volop braamstruiken in bloei. Daarom vandaag een braambloemetje.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    09-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.niets doen is verloren tijd.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Goede morgen. De krant heb ik al gelezen. Weinig nieuws. De weervoorspellers worden weer eens aangevallen, omdat hun voorspellingen niet uitkomen; vooral aan de kust zaten de meeste voorspellers fout. Kan gebeuren. Het was rust aan de kust dit weekend, terwijl de zon aangenaam scheen, vergezeld door wat wolken en geen regen. Het was aangenaam vertoeven voor de weinige bezoekers. Alleen op zondag was het even goed mis. Fikse buien, ten minste hier op Scheveningen. Maar later klaarde het weer op. Vannacht heeft het wat geregend, maar de straten zijn weer droog. Voor vandaag geen regenverwachting, wel wind en wolken. Ik leg me er maar bij neer en ben begonnen mijn werkkamer te fatsoeneren. Er kan heel wat rommel weg en de rest kan en moet geordend worden. Soms is het zoeken naar een speld in de hooiberg als ik op zoek ben naar een aantekening. Misschien vanmiddag nog even naar de tuin, maar dan moet wel het zonnetje komen. Maak er vandaag wat moois van: niets doen is verloren tijd. Foto: kijk eens hoe mooi de duinen nu zijn.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    08-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tuinbonen, smullen maar.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De tuinbonen zijn geplukt. Dat wordt smullen vandaag en op de goede dag; 8 juli, traditioneel. Gisteren dus even in de tuin. Het worteldoek is verwijderd; de prinsessenbonen en snijbonen heb ik één centimeter diep in de grond gelegd. Hopelijk geen regen vandaag, dan kunnen de bonen snel kiemen. Boontjes kiemen door warmte. Als het een beetje mee zit heb ik in september verse bonen voor najaar en winter. De tuin ligt er nu weer redelijk goed bij. Er moet nogwel wat gedaan worden, maar dat hoop ik de komende week af te ronden.
    Gisteren was het hier een aangename dag. Niet de hele dag die felle zon, maar afwisselend met mooi wolkpartijen. Zo mag de zomer voor mij wel verder gaan. Misschien willen de badgasten/zonaanbidders wat meer zon, maar ik ben er tevreden mee. Ik wens iedereen een aangename zondag. Hier op Scheveningen met streetdance, Parade en de jaarlijkse rozendag in het Westbroekpark. Foto: dit bord zag ik staan in het water. In ieder geval aan de verkeerde kant van de weg. Ik zal maar niet inhalen hier.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    07-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tuinbonen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De echte vakantie is begonnen. Ik merkte het, toen ik deze morgen naar de brievenbus ging om de krant te halen: geen krant. Die zal dan wel later of niet komen. Nog maar een (paar) keer lopen. Goed voor de beweging van de spieren. Daar doen we vandaag ook weer wat anders aan: de tuinbonen moeten worden geplukt: morgen is de traditionele eerste dag, dat we verse tuinbonen eten. Mijn dochter houdt daar niet van; voor haar zullen we maar een blikje doperwtjes opentrekken. Na de tuin waarschijnlijk even ontspannen in de polder. Het weer ziet er redelijk uit; niet echt zomers, maar ja… we hebben het niet voor het zeggen. Genieten van wat je gegeven wordt: als je dat niet doet, dan heb je ook niets. Voor iedereen een fijne dag. Foto: opvliegende ganzen in de polder.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    06-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kleur boeide mij.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er hangt een grijze damp boven zee en stad. De buitentemperatuur is 19 graden. Er is geen zon – ja, wel achter de wolken – , de vlaggen op het Kurhaus zwabberen lusteloos langs de stokken. Vanmiddag komt in het zuidwesten de zon door. Prettig te horen voor de Belgen en voor ons in het Zuidwesten van Nederland. Het heeft vannacht geregend, maar ik heb er niets van gemerkt; er was onweer, maar ik heb maar één lichtflits gezien en geen donderslag gehoord. Gisteravond was de hemel roodgekleurd en dat gaf op de huizen een speciaal effect. Ik heb er een foto van gemaakt. De kleur boeide mij. Ik hoop dat u de foto ook mooi vindt. Ondanks het nog ontbreken van de zon, wens ik iedereen een fijne dag zonder ongemakken van slagregens en overlopende riolen. 


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    05-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vlinderfotojacht of fotovlinderjacht, ach wat doet het er toe.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren was het (te) warm en zonnig. In de ochtend hadden we nog heel wat werk te doen, maar in de middag zijn we toch even van het mooie weer gaan geniet. Uiteraard via de polder naar ons favoriete plekje “De Dick”. Alleen al van de rit daar naar toe wordt Annemiek blij. Ze heeft dan echt dat Holland gevoel van ruimte en mooie wolkpartijen. Die weidse blik met mooie bomenrijen en koeien in de wei. Het is allemaal zo rustgevend. Ik was daar even op fotovlinderjacht of is het vlinderfotojacht.  De vlinders, die ik zag heb ik vastgelegd op bijgevoegd plaatje. Jammer genoeg waren er niet zoveel vlinders. Misschien later nog een kans.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!