Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    29-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geen Koninginnedag dit jaar: koningin Beatrix treedt op die dag, 30 april, terug als koningin van Nederland en daarmee wordt Prins Willem Alexander automatisch koning. Op 30 april 2013 zweert Koning Willem Alexander trouw aan de grondwet en aan de volkeren van het Koninkrijk.
    Op die dag zal Koningin Maxima voor ons oudjes de vierde Koningin zijn: Koningin Wilhelmina, Koningin Juliana, Koningin Beatrix en Koningin Maxima als vierde. En dan ben ik mijn eigen Koninginnetje Annemiek vergeten: in ons huis is Annemiek de Koningin.
    Als alles loopt zoals gepland zal vandaag het nieuwe modem komen en kan Annemiek weer bloggen. Ze heeft af en toe wel even achter mijn computer gezeten, maar dat beviel haar niet. Ze is gewend aan haar eigen computer. Als de installatie van het modem voorspoedig verloopt, zal zij u morgen zelf weer kunnen schrijven. Nu doe ik dat nog even op haar blog. Foto: Met dank aan hare Majesteit. Foto gemaakt vanaf tv.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    28-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterdiner.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De daken zijn weer zwart; de straten evenzo. Dat er hier een ijstijd en sneeuwperiode is geweest, is niet meer te zien. Het is weer voorbij, die mooie winter. We gaan nu voor de lente. Voor de bolletjes onder dier sneeuwdeken was het een goede tijd. Nu zullen snel de sneeuwklokjes overal hun klokjes laten wiegen op een zacht voorjaarswindje.
    Gisteren hebben we de dooi-inval gevierd met een winterdiner. IK had heerlijke erwtensoep voorbereid. Nog even opwarmen en dan op tafel. Foutje gemaakt: tijdens het opwarmen liep ik even weg om een slokje wijn te nemen en vergat terug naar de pan te gaan. De erwtensoep stond te koken. Snel overgegoten in een andere pan. Net op tijd: anders hadden we een aangebrand soepie in de vuilnisbak kunnen gieten. Maar het tweede deel van het diner was wel geslaagd. Ik had tijdig een zuurkoolschotel voorbereid. Vuurvaste schaal, laagje zuurkool, laagje worstjes, laagje zuurkool, laagje banaanschijven, laagje zuurkool, laagje ananasschijven en opnieuw een laagje zuurkool: daarna afgemaakt met appelschijven en paneermeel. Een uurtje in de oven bij 250 graden en daarna aanvallen. Iedereen was tevreden. Nog een kop koffie. De wijn hadden we vooraf en tijdens het diner al gedronken. Ik zou zeggen: maak er vandaag een smakelijke dag van. Foto: even aan de polonaise(feestje Ding a Dong).


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    27-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ding a Dong.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was een drukke en gezellige dag gisteren. Ondanks het slechte weer waren we al vroeg op stap om de voorbereidende werkzaamheden te doen voor de Ding a Dong activiteit in Duindorp Scheveningen. Waar moet opgetreden worden, waar komt de bus met geluidsapparatuur te staan, waar moeten eventueel de paaltjes tijdelijk verwijderd worden? Waar en hoe moesten de spandoeken opgehangen worden. Toen alles in orde was en dat was omstreeks 13.00 uur konden we even terug voor een kop koffie. Daarna moest de bus worden ingericht. De hemel begon te klaren en de sneeuwvlokken verdwenen. Om ongeveer half twee vertokken Ferrie en ik naar de eerste locatie. We hadden een aggregaat voor de elektriciteit, maar ook een kabelhaspel met een snoer voor 25 meter. Maar waarom niet aan een omwonende vragen of we de stekker niet bij hem in het stopcontact mochten steken. Geen enkel probleem. Een makkie voor ons: gedoe met aggregaat, geen extra geluidsoverlast. Kort daarna kwamen de muzikanten en de kinderen, die de omwonenden verblijdden met vrolijke liedjes. Dat was op het Vrouwezandpleinn; vervolgen afbreken en op naar het Hof van Scheveningen(een nieuwbouwcomplex, waar vroeger het Meeuwenhof was) om daar de stekker weer in een stopcontact te steken. Er werd gezongen, gedanst en de polonaise gehost. Om 16.00 uur het slotconcert op het Tesselseplein. Vervolgens opruimen en terug naar het Treftpunt. Het was een gezellige dag met veel plezier voor jong en oud. De hele middag was het droog gebleven. Met een prettig gevoel gingen we allemaal weer tevreden huiswaarts. Er wordt nu al gesproken over een herhaling van het concept: kinderen ontmoeten ouderen en ouderen ontmoeten kinderen. Foto: uiteraard van dit evenement.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    26-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een superstille dag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was een superstille dag gisteren op het blog. Weinig bezoekers en evenzo reacties. Nu moet ik wel toegeven, dat ik gisteren ook niet zo actief was, maar ik had een excuus: ik had het druk en kwam er bijna niet aan toe om iets op het blog te zetten. Vandaag is het weer zo een dag. Vanaf 9.30 uur tot vanmiddag ca 19.00 uur ben ik bezet door mijn deelname aan het project Ding a Dong. Het ouderenproject waarbij kinderen en senioren de hoofdrol spelen. Samen elkaar ontmoeten en samen zingen. Het weer zal in de loop van de ochtend wat aangenamer worden en als de sneeuw langzaam naar benedendwarrelt zal een leuk winterse sfeer een mooie achtergrond van dit feest kunnen worden. Voorlopig de laatste winterse dag. De temperatuur is nu nog -3.4, maar zal in de loop van de dag stijgen naar positieve waarden. De dooi zal vandaag inzetten. Morgen heb ik in ieder geval wel de tijd om mijn rondje blog te kunnen doen. Ik wens u een heel fijne dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    25-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.enig oponthoud
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Enig oponthoud. Annemiek haar computer kan geen verbinding met internet maken. Het IP adres van haar computer kan niet vernieuwd worden. Dus even met de KPN gebeld. Nou ja, even. Het ging redelijk vlot. De man aan de andere kant stelde de vragen, maar ik had alles al gedaan wat hij vroeg. De man aan de andere kant ging even wat uitzoeken en kort daarna viel de verbinding weg. Straks nog maar opnieuw proberen. De zon schijnt. Annemiek zoekt nu een alternatief. Wat opruimen in de linnenkast etc. Ze mag op mijn computer, maar dat durft ze niet. Dadelijk misschien wel. Ik kan best even wachten.
    De temperatuur schommelt om het vriespunt. Het belooft weer een mooie dag te worden. Straks even de boodschappen voor het weekend doen. Nu nog even ontbijten. Ik wens iedereen een prettige en zonnige dag. Foto: nog even en de fietsen kunnen weer gebruikt worden.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    24-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Les Miserables
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eindelijk gevonden. Ik was een cd kwijt. Ik had wel de hoes in mijn hand, maar de cd zat er niet in. Ik heb overal in huis gezocht, maar niet gevonden. Opeens dacht ik er aan, dat ik die muziek enige weken geleden tijdens een ritje door de polder gehoord had en toen dacht ik aan de auto. Inderdaad, daar lag die cd veilig opgesloten in een verkeerd doosje. Waardoor werd ik aan deze muziek herinnerd? Door de film, die sinds kort in de bioscoop te zien is en waar ik graag naar wil gaan kijken en luisteren. Les Miserables. Muziek: Claude-Michel Schönberg. Nu draait hij weer speciaal voor mij. Uiteraard in de fraaie Franse versie. Ik voel me weer helemaal opgelucht.
    De weersverwachting voor vandaag ziet er goed uit: zon, niet te veel wind, en een temperatuur tussen de nul en min vijf graden. Misschien weer een kans om mooie foto’s te maken. Maar vanmorgen eerst even naar de verjaardag van een vriend. Waarschijnlijk leest hij wat ik nu schrijf: ik wens hem van harte met zijn verjaardag en met zijn vaste aanstelling en wens hem veel succes met de activiteit Ding a Dong van aanstaande zaterdag in de Scheveningse wijk Duindorp. Foto: het weer gaat veranderen. De sneeuw zal verdwijnen. Daarom nog een afscheid van de ijs- en sneeuwperiode.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    23-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zojuist was het -7.8 graden en nu weer -7.1; de temperatuur schommelt heel erg, maar de hemel klaart; dat betekent dat de zon tevoorschijn komt. Ze zeggen wel eens, dat de vorst vlak voor zonsopgang het hoogst is. Van mij mag de temperatuur omhoog, zodat het net zo een aangename winterdag wordt als gisteren.
    Misschien is het toeval, maar zowel de huisbel in de hal als die aan de centrale buitendeur weigert dienst. De elektronica lijkt last van de kou te hebben. Gelukkig doen de liften het wel. Maar je zou met deze kou toch vast komen te zitten in de lift. In een buitenlift nog wel, waar de temperatuur bijna net zo laag is als buiten. Ik heb wel eens drie kwartier in de lift vastgezeten, maar gelukkig was het toen niet zo koud. Aangenaam was het niet.
    Komend weekend neem ik deel aan een activiteit in Duindorp(een wijk van Scheveningen); ouderen en kinderen ontmoeten elkaar. Ik ga er foto’s van maken. Hopelijk zal de zon schijnen en zal het wat minder koud worden. Ik wens u allemaal een heel fijne woensdag met weinig wind, veel zon en een warm hart. Foto: ik denk niet dat ik vandaag de duinen in ga: er ligt nog te veel sneeuw.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    22-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heren bloggers, opgepast.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Heren bloggers, opgepast!! De AD Haagsche Courant begint vandaag met “Crimineel is steeds vaker een vrouw”. Het gaat natuurlijk over Nederland; 30.000 vrouwen en meisjes vanaf 12 komen jaarlijks in aanraking met de politie tegen 180.000 mannen. ( Ha, ha…Vrouwen willen nu eenmaal graag aangeraakt worden, maar dat is toch niet crimineel?)
    Nu algemeen: “Dijsselbloem – (bijna geen een buitenlander kan die naam uitspreken, maar ze zullen wel van hem horen) – benoemd tot voorzitter eurogroep”. Zeg maar gewoon “Jeroen”; dat is zijn voornaam en makkelijker uit te spreken.
    De volgende kop: “We zijn optimistischer”. Wie zijn we? Het Centraal Bureau voor de statistiek zegt het iets voorzichtiger:“Het vertrouwen van de consument is gestegen”.
    En als klap op de vuurpijl: “België schiet ons te hulp na Fyra-debacle”. De Belgen gaan een wandeltocht organiseren van Amsterdam naar Brussel, dan ben je er net zo snel.
    Die Hollandse vrouwen willen best graag door de Belgische politie aangeraakt worden(ha, ha, ha.).
    Foto: Heren opgepast, misschien zit achter die bosjes een sneeuwvrouw.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    21-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het lag aan de thermostaat.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Inderdaad; het lag aan de thermostaat. De oude kwikthermostaat is verwijderd en een nieuwe elektronische is geïnstalleerd. Na een kwartiertje was de servicedienst klaar. Nog even het kopje thee leeg drinken en op weg na de volgende storing. Ik knoei zelf nooit aan de centrale verwarming, daarvoor heb ik een serviceabonnement en dat functioneert prima. Ook hier heeft het weer gesneeuwd, maar niet zo veel als de vorige keer. De lucht is nog grijs en de temperatuur – 3.0 graden; een stuk minder dan de afgelopen dagen. Wel staat er een straffe wind zal ongeveer -10 graden zijn. Voor onze deur ligt geen sneeuw. Ik hoef dus geen sneeuw te schuiven. Wel voorzichtig lopen: het kan glad zijn. Het wordt vandaag weer thuiszitten: een wandeling in de omgeving zie ik vandaag niet zitten. Misschien even een boodschap, maar daar zal het wel bij blijven.
    Ik heb wel wat te doen. Ik ben bezig aan een nieuwe kalender voor 2014. De kalender zelf is al gemaakt. Het gaat om de presentatie en daar wil ik dit jaar iets heel bijzonders van maken. Ideeën zijn er wel, maar voor de technische uitvoering moet nog heel wat gedaan worden. Het klinkt allemaal interessant, maar of het lukt, zal later blijken.
    Ik wens iedereen een warm hart en een heel fijne dag. Als u naar buiten gaat vergeet uw oren, neus en ogen niet: dat zijn gevoelige plaatsen bij vorst. Foto: sneeuw, sneeuw, sneeuw.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    20-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.in de plus gelukkig.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is zondag, 20 januari, 07.45 uur. De thermometer geeft een buitentemperatuur aan van -6,5. De gevoelstemperatuur ligt op ongeveer -13 graden. Er wordt sneeuw verwacht vanuit het zuiden en met een aanwakkerende wind zou het wel eens een sneeuwstorm kunnen gaan worden. Afwachten maar. We zitten aan de goede kant van het raam. De verwarming is onwillig. Ik denk dat de kwikthermostaat niet meer zo goed functioneert. Straks zal ik de servicedienst maar eens bellen. Misschien hebben ze tijd een nieuwe thermostaat te plaatsen. Ik heb de thermostaat nu heel hoog gezet en de verwarmingsketel heeft er op gereageerd. Voorlopig zitten we dus goed.
    Gisteren zijn we niet lang naar buiten geweest. Annemiek wil iedere keer naar de overkant, naar de Palacepromenade, maar een wit sneeuwtapijt is voor haar een moeilijke en gevaarlijke hindernis. Ik ben heel even naar buiten geweest. Het was glibberig en riskant. Ik was snel weer terug. Zo snel, dat Annemiek dacht, dat ik nog niet weg was geweest. De temperatuur in mijn kamertje loopt iets op, maar is nog pas 9.4 graden; in de plus gelukkig. Ik wens iedereen een genoeglijke dag met verse sneeuw voor de kinderen en een wegvallende wind. Foto: de hindernis voor Annemiek


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    19-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een gezellige huislijke dag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bijna iedereen denkt als hij of zij bij ons binnenkomt en naar buiten kijkt, dat ons uitzicht naar het oosten(vanaf de voordeur) of naar het westen vanuit onze woonkamer is. Veel mensen denken dat je als je van de kust naar de zee kijkt dat je dan naar het westen kijkt. De ligging van ons huis is noordoost/zuidwest. Zo staat onze salontafel(nou ja...salon; het is gewoon een oude vierkante eiken keukentafel)evenwijdig aan de muren opgesteld, zodat de hoeken van de tafel precies wijzen naar noord, zuid, oost en west. Wij zijn het zo gewend, maar onze bezoekers kijken ons ongeloofwaardig aan. En als we dan het kompas op tafel leggen dan zeggen ze: oooh, goh, wat interessant. Wij denken dan: het is maar een weet. Maar de volgende keer vergissen ze zich toch weer opnieuw. Dan denken we: laat maar zitten. Noord is noord en west is west en wij kijken uit naar het noordwesten.
    Vandaag is de lucht(nog) grijs, maar niet zo somber als gisteren. De temperatuur is -4.2 graden, maar door de straffe wind zal de gevoelswaarde een stuk lager liggen; ik denk zo op ongeveer - 7 graden. Binnenblijven dan ook, totdat de zon komt en de wind gaat liggen. Ondanks dat alles wens ik u een gezellige huiselijke dag. Foto: de natuur kent veel gezichten.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    18-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stilte, ruimte en sneeuw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bijna half negen. De buitentemperatuur is – 2,9 graden. De lucht is grijs en de wind zwak. Uiteindelijk werd het gistermiddag toch nog wel redelijk. Ik ben in ieder geval wel naar buiten geweest en heb een wandeling over de Pier gemaakt. Het was gisteren een dag, waarvan ik dacht dat die heel rustig zou verlopen. Maar dat was niet waar. Eerst naar de drukker. Dat was snel geregeld. De aanlevering van het materiaal was prima. Even een klein misverstand van mij, maar dat werd spoedig rechtgezet. Daarna kwamen er allerlei kleine dingetjes, die de aandacht vroegen. Toen dat voorbij was, maar toen was het inmiddels bij 18.00 uur, toen kon ik mijn aandacht wijden aan het blog. Om 20.15 uur kwam mijn vriend mij helpen met de installatie van een nieuwe printer. Op zich stelt dat niet zoveel voor, maar in mijn geval moest pack 3 voor Windows XP worden geïnstalleerd. Maar om pach3 te installeren, moest ook pack 1 en 2 worden geïnstalleerd. Mijn vriend had de goede oplossing op zijn wonder sticky  staan en toen was het leed gauw geleden.
    Als je nu over de Pier loopt ligt er om je heen één grote sneeuwvlakte met een wazige gloed. Een beetje saai gezicht. Toch heb ik er een foto van gemaakt en die plaats ik vandaag. Stilte, ruimte en sneeuw.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    17-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de koudste nacht tot nu toe.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De koudste nacht tot nu toe dit jaar gemeten met mijn thermometer: -6,5 graden. De lucht is grijs. Nog niets te zien van een opkomende zon. Zal het vandaag een grijze dag blijven. Niet zo gezellig na die stralende dag van gisteren. Als ik weermaker was, dan… Gelukkig ben ik geen weermaker en ook geen weerprofeet. Ik constateer alleen. Ik kijk naar buiten hoe de vlag boven op het Kurhaus wappert. Dat is vandaag matig. Dat kan dan wel eens een koude dag worden. De gevoelswaarde zal wat hoger liggen dan de gemeten waarde. Kleed u maar goed warm als u naar buiten gaat. Sjaal om, pet op en warme sokken. Dan zal alles wel weer meevallen. Gelukkig kunnen we het in huis warm houden.
    Gisteren hadden we de laatste nieuwjaarsreceptie. Overvloedig drank en hapjes en gezellige mensen. Weer veel gelobbyd. Daar is zo een bijeenkomst ook voor. Kennis maken met de achter nieuwe gezichten verscholen personen en met de bekende personen van gedachten wisselen. Ik wens u allen een gezellige en niet al te koude dag. Een beetje kou mag, als het hart maar warm blijft. Foto: ook op kleine takjes ligt de sneeuw.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    16-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er was matige tot strenge vorst voorspeld, maar met verbaasde blik kijk ik op de thermometer, die slechts -2.9 aangeeft. Bijna geen wind. De dag begint dan ook met een prettige groet.
    Gisteren – temperatuur was iets lager en de wind stevig – ben ik goed ingepakt en geschoeid naar de duinen gegaan om daar van het vlekkeloze duinlandschap te genieten en een en ander vast te leggen. Resultaat: natte schoenen, natte sokken, een natte broek(af en toe kennis gemaakt met op de grond liggende sneeuw) en veel foto’s. Soms kwam even de zon door de nevelige lucht schijnen. Later op de dag scheen de zon overvloedig, maar door de toen harde wind was het niet altijd even aangenaam. Uit de wind en in de zon leek het wel een lentedag.
    Vandaag zouden we naar Heiloo gaan, maar de situatie op de weg lokt mij niet om te gaan rijden. Dat hebben we maar even uitgesteld. Straks wat sneeuwruimen en ondanks het weer toch nog even overleg elders en vanavond de laatste nieuwjaarsbijeenkomst. Het zal wel wat rustiger zijn dan andere jaren. Foto: sneeuw in de duinen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    15-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sneeuwpret.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is stil en wit buiten. Ik ben begonnen met de sneeuw voor de deur te ruimen. Het zal wel niet zoveel helpen: het sneeuwt nog steeds en de verwachting is dat er nog meer sneeuw komt. Buiten op ons balkon is het spekglad. De buitentemperatuur is -3.4 graden. Dus oppassen voor gladheid door het aanvriezen van sneeuw. Het licht komt nu van beneden: een sneeuwwolkendek houdt de zon tegen. Toch wil ik er straks wel even tussenuit. Fotograferen in de sneeuw kan je nu eenmaal niet iedere dag. Later op de dag is de sneeuw misschien weer platgetrapt of hebben de sneeuwruimers de sneeuw aan de kant geschoven. Waar ik zojuist geveegd heb, ligt nu al weer sneeuw. Ik heb wel even snel een foto van ons balkon genomen. Hij staat hiernaast of schijn linksboven. Druk er maar op voor een vergroting. Geniet van de dag en misschien willen de kinderen of kleinkinderen samen met u een sneeuwman maken en sneeuwballen gooien. Sneeuwpret.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    14-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toverhazelaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De wind is matig. (Nog) geen sneeuw op daken en straten. De wind zwak tot matig en de temperatuur -3,7 graden. De temperatuur zal wel stijgen vandaag naar ongeveer 0 graden. De wind blijft gelijk, maar de sneeuw zal komen. Zo hebben we een dag vol afwisseling. Gisteren hebben we – mijn zwager en ik – een heerlijke wandeling over de nieuwe boulevard gemaakt en via een omweg door de bebouwing heen weer terug naar huis. Onderweg zagen we bij twee huizen de toverhazelaar(hamelis virginiana) in bloei staan. Een vrolijk gezicht op die zonnige maar frisse zondag. Uiteraard een foto gemaakt, die u hiernaast aantreft. Druk – zoals altijd op mijn blog – even op de foto voor een vergroting. Thuisgekomen hebben we met bewondering gekeken naar de sportresultaten van onze schaats(ter)s bij de Europese kampioenschappen. Vandaag zijn de ijsmaker hard in de weer om zo spoedig mogelijk de marathon op natuurijs mogelijk te maken. Misschien vandaag nog of anders morgen. Hopelijk zal de sneeuw, die verwacht wordt - geen roet in het eten of sneeuw op het ijs strooien. Ik wens iedereen een heel fijne dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    13-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.met een warm hart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Brrrr. Zondag morgen en mijn thermometer geeft aan dat het buiten -3,5 graden is. Dat zal nog wel iets oplopen tegen de tijd dat de zon opkomt. Kou is niet erg zolang je hart maar warm blijft. Niet alleen warm binnen een warm lichaam, maar ook warm voor een ander. Zo dat is de preek voor vandaag.
    Straks krijgen we onze zwager op visite. Altijd gezellig. Hij is komkommerkweker. Wie weet hangen ze al aan de stokken. Als dat zo is, dan brengt hij altijd een paar echt goede komkommers meer. Niet dit in plastiek verpakte hoezen. Die noem ik altijd condoomkomkommers. Die komen vaak uit het buitenland. Nee, hij kweekt echt lekker komkommers. Niet een paar, maar vele duizenden, misschien wel honderdduizenden per jaar. Vroeger, maar dat is al heel wat jaren geleden, kweekten zij sla en/of tomaten. Maar dat is geen goede handel meer. In de drukke tijd en die begint over ongeveer twee weken, dan werken er in zijn kassen zo ongeveer vijftien man. Ik zeg wel zijn kassen, maar ik moet eigenlijk zeggen, hun kassen: samen met zijn twee broers vormen zij een maatschap.
    Als de wind niet te schraal is en het zonnetje schijnt zullen we ongetwijfeld een wandeling over de boulevard maken. Dat vindt hij en ik ook altijd gezellig. Zo dat is het dan weer voor vandaag. Ik wens u allemaal een fijne dag met een warm hart. Foto:Zo kwam gisterochtend de zon op.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    12-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pech komt altijd ongelegen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is hier nu 1,1 graad boven nul: de zon moet nog komen. De temperatuur zal nog wat zakken, maar als de zon eenmaal boven de kim verschenen is, zal de temperatuur weer oplopen naar ongeveer 7 graden plus. Met niet te veel wind, kan het weer een aardige dag worden. Gisteren liep alles een beetje uit de hand. In de ochtend ging het nog wel, maar in de middag hadden we pech met een printer, die maar niet wilde doen, wat wij wilden. Dat kostte een hoop tijd. Nee, het was niet mijn printer thuis, maar een commerciële printer in het zorgcentrum. We staan een beetje onder tijdsdruk met de uitgave van ons boekje. Iemand van het team gaat op vakantie en daardoor moet alles aanstaande donderdag bij de drukker zijn. Dat geeft extra druk, omdat ik woensdag a.s. een druk bezette dag tegemoet ga. Maar met meten en passen zal het wel lukken; moet het wel lukken.
    Misschien vandaag weer wat tijd om van buiten te genieten. Even de polder in of langs de meren. In ieder geval ook wat meer tijd aan het blog besteden. Het is nog vroeg en de dag nog lang. Geniet er van. Soms heeft de natuur wel een erg schilderachtige verrassing in petto.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    11-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.net boven nul
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is hier nog net boven nul: 0,7 graden. Aan de horizon gloort al de dageraad. Het is nu echt te merken dat de dagen weer langer worden. In de ochtend komt de zon al weer eerder op en gaat tegen de avond al weer later onder. Vooral met helder weer is dat goed te merken en vandaag lijkt het zo een helder dag te worden. Maar nu gaat wel de winter strengen. Maar of we echt nog veel ijs krijgen? Ik betwijfel dat. Ik heb zo een gevoel, dat de vorst niet heel lang aan zal houden. Ik heb geen hekel aan vorst; ik heb een hekel aan snijdende kou. Het ijs, dat doet me niet meer zo veel: mijn benen zijn te stram om te schaatsen en van het kijken naar schaatsers krijg ik koude voeten. Naar schaatsers op de tv kijk ik graag. Daarvan kan ik genieten met een wijntje, onderuit gezakt in een luie stoel. Die stoel is niet lui: dat ben ik. Die “luie stoel” is maar een uitdrukking.
    De nieuwjaarsrecepties zijn bijna achter de rug: vanavond nog een en dan maandag de laatste. Het zijn van die recepties waar je veel vrienden en bekenden tegenkomt. Je hebt ze waarschijnlijk allemaal al een gelukkig of voorspoedig Nieuwjaar gewenst. Maar toch… Ik selecteer wat recepties betreft. Alleen die recepties, die ik gezellig vind. Geen recepties met lange speeches; daar zit je maar vooruit te staren en moet je luisteren naar allerlei dingen, die je toch al weet of die je eigenlijk niet wilt horen. Dus alleen de gezellige.
    Ik wens iedereen een heel fijne, zonnig en niet te koude dag. Foto: nog even geduld.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    10-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.niet dan?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na een regenachtige woensdag komt dan vandaag een wat zonniger dag. Weliswaar met wat lagere temperaturen, maar daar is het per slot van de rekening toch winter voor. Vaandag weer marktdag. Het zal wat drukker worden dan vorige week: toen was er veel wind en veel regen. Wel gezellig die donderdag: even een praatje – soms wel een lang praatje – met de buurtgenoten. Deze dag natuurlijk over de Scheveningse Pier en de goede voornemers van de wethouder, die de pier ziet verdwijnen en daarmee een belangrijk stuk inkomen voor de regering: geen Pier, minder bezoekers en minder bezoekers dan ook minder inkomsten voor het bedrijfsleven en als gevolg daarvan minder belastinginkomsten. De kosten gaan voor de baten uit. Zo leerden wij vroeger. Niets doen betekent later meer doen. Tegen die tijd zal de gemeentekas en de staatskas wel helemaal leeg zijn. Dan verpaupert het land en gaat ook Nederland zijn hand ophouden voor ondersteuning bij de overige euro-landen. We zeggen wel “produceren doet consumeren”, maar ook in Nederland gaat het economisch niet zo goed. Ondanks al deze malheur maken we er vandaag toch maar weer een mooie dag van. Niet dan? Foto: de natuur heeft geen last van de economie.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!