Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    15-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sneeuwpret.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is stil en wit buiten. Ik ben begonnen met de sneeuw voor de deur te ruimen. Het zal wel niet zoveel helpen: het sneeuwt nog steeds en de verwachting is dat er nog meer sneeuw komt. Buiten op ons balkon is het spekglad. De buitentemperatuur is -3.4 graden. Dus oppassen voor gladheid door het aanvriezen van sneeuw. Het licht komt nu van beneden: een sneeuwwolkendek houdt de zon tegen. Toch wil ik er straks wel even tussenuit. Fotograferen in de sneeuw kan je nu eenmaal niet iedere dag. Later op de dag is de sneeuw misschien weer platgetrapt of hebben de sneeuwruimers de sneeuw aan de kant geschoven. Waar ik zojuist geveegd heb, ligt nu al weer sneeuw. Ik heb wel even snel een foto van ons balkon genomen. Hij staat hiernaast of schijn linksboven. Druk er maar op voor een vergroting. Geniet van de dag en misschien willen de kinderen of kleinkinderen samen met u een sneeuwman maken en sneeuwballen gooien. Sneeuwpret.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    14-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toverhazelaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De wind is matig. (Nog) geen sneeuw op daken en straten. De wind zwak tot matig en de temperatuur -3,7 graden. De temperatuur zal wel stijgen vandaag naar ongeveer 0 graden. De wind blijft gelijk, maar de sneeuw zal komen. Zo hebben we een dag vol afwisseling. Gisteren hebben we – mijn zwager en ik – een heerlijke wandeling over de nieuwe boulevard gemaakt en via een omweg door de bebouwing heen weer terug naar huis. Onderweg zagen we bij twee huizen de toverhazelaar(hamelis virginiana) in bloei staan. Een vrolijk gezicht op die zonnige maar frisse zondag. Uiteraard een foto gemaakt, die u hiernaast aantreft. Druk – zoals altijd op mijn blog – even op de foto voor een vergroting. Thuisgekomen hebben we met bewondering gekeken naar de sportresultaten van onze schaats(ter)s bij de Europese kampioenschappen. Vandaag zijn de ijsmaker hard in de weer om zo spoedig mogelijk de marathon op natuurijs mogelijk te maken. Misschien vandaag nog of anders morgen. Hopelijk zal de sneeuw, die verwacht wordt - geen roet in het eten of sneeuw op het ijs strooien. Ik wens iedereen een heel fijne dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    13-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.met een warm hart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Brrrr. Zondag morgen en mijn thermometer geeft aan dat het buiten -3,5 graden is. Dat zal nog wel iets oplopen tegen de tijd dat de zon opkomt. Kou is niet erg zolang je hart maar warm blijft. Niet alleen warm binnen een warm lichaam, maar ook warm voor een ander. Zo dat is de preek voor vandaag.
    Straks krijgen we onze zwager op visite. Altijd gezellig. Hij is komkommerkweker. Wie weet hangen ze al aan de stokken. Als dat zo is, dan brengt hij altijd een paar echt goede komkommers meer. Niet dit in plastiek verpakte hoezen. Die noem ik altijd condoomkomkommers. Die komen vaak uit het buitenland. Nee, hij kweekt echt lekker komkommers. Niet een paar, maar vele duizenden, misschien wel honderdduizenden per jaar. Vroeger, maar dat is al heel wat jaren geleden, kweekten zij sla en/of tomaten. Maar dat is geen goede handel meer. In de drukke tijd en die begint over ongeveer twee weken, dan werken er in zijn kassen zo ongeveer vijftien man. Ik zeg wel zijn kassen, maar ik moet eigenlijk zeggen, hun kassen: samen met zijn twee broers vormen zij een maatschap.
    Als de wind niet te schraal is en het zonnetje schijnt zullen we ongetwijfeld een wandeling over de boulevard maken. Dat vindt hij en ik ook altijd gezellig. Zo dat is het dan weer voor vandaag. Ik wens u allemaal een fijne dag met een warm hart. Foto:Zo kwam gisterochtend de zon op.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    12-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pech komt altijd ongelegen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is hier nu 1,1 graad boven nul: de zon moet nog komen. De temperatuur zal nog wat zakken, maar als de zon eenmaal boven de kim verschenen is, zal de temperatuur weer oplopen naar ongeveer 7 graden plus. Met niet te veel wind, kan het weer een aardige dag worden. Gisteren liep alles een beetje uit de hand. In de ochtend ging het nog wel, maar in de middag hadden we pech met een printer, die maar niet wilde doen, wat wij wilden. Dat kostte een hoop tijd. Nee, het was niet mijn printer thuis, maar een commerciële printer in het zorgcentrum. We staan een beetje onder tijdsdruk met de uitgave van ons boekje. Iemand van het team gaat op vakantie en daardoor moet alles aanstaande donderdag bij de drukker zijn. Dat geeft extra druk, omdat ik woensdag a.s. een druk bezette dag tegemoet ga. Maar met meten en passen zal het wel lukken; moet het wel lukken.
    Misschien vandaag weer wat tijd om van buiten te genieten. Even de polder in of langs de meren. In ieder geval ook wat meer tijd aan het blog besteden. Het is nog vroeg en de dag nog lang. Geniet er van. Soms heeft de natuur wel een erg schilderachtige verrassing in petto.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    11-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.net boven nul
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is hier nog net boven nul: 0,7 graden. Aan de horizon gloort al de dageraad. Het is nu echt te merken dat de dagen weer langer worden. In de ochtend komt de zon al weer eerder op en gaat tegen de avond al weer later onder. Vooral met helder weer is dat goed te merken en vandaag lijkt het zo een helder dag te worden. Maar nu gaat wel de winter strengen. Maar of we echt nog veel ijs krijgen? Ik betwijfel dat. Ik heb zo een gevoel, dat de vorst niet heel lang aan zal houden. Ik heb geen hekel aan vorst; ik heb een hekel aan snijdende kou. Het ijs, dat doet me niet meer zo veel: mijn benen zijn te stram om te schaatsen en van het kijken naar schaatsers krijg ik koude voeten. Naar schaatsers op de tv kijk ik graag. Daarvan kan ik genieten met een wijntje, onderuit gezakt in een luie stoel. Die stoel is niet lui: dat ben ik. Die “luie stoel” is maar een uitdrukking.
    De nieuwjaarsrecepties zijn bijna achter de rug: vanavond nog een en dan maandag de laatste. Het zijn van die recepties waar je veel vrienden en bekenden tegenkomt. Je hebt ze waarschijnlijk allemaal al een gelukkig of voorspoedig Nieuwjaar gewenst. Maar toch… Ik selecteer wat recepties betreft. Alleen die recepties, die ik gezellig vind. Geen recepties met lange speeches; daar zit je maar vooruit te staren en moet je luisteren naar allerlei dingen, die je toch al weet of die je eigenlijk niet wilt horen. Dus alleen de gezellige.
    Ik wens iedereen een heel fijne, zonnig en niet te koude dag. Foto: nog even geduld.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    10-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.niet dan?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na een regenachtige woensdag komt dan vandaag een wat zonniger dag. Weliswaar met wat lagere temperaturen, maar daar is het per slot van de rekening toch winter voor. Vaandag weer marktdag. Het zal wat drukker worden dan vorige week: toen was er veel wind en veel regen. Wel gezellig die donderdag: even een praatje – soms wel een lang praatje – met de buurtgenoten. Deze dag natuurlijk over de Scheveningse Pier en de goede voornemers van de wethouder, die de pier ziet verdwijnen en daarmee een belangrijk stuk inkomen voor de regering: geen Pier, minder bezoekers en minder bezoekers dan ook minder inkomsten voor het bedrijfsleven en als gevolg daarvan minder belastinginkomsten. De kosten gaan voor de baten uit. Zo leerden wij vroeger. Niets doen betekent later meer doen. Tegen die tijd zal de gemeentekas en de staatskas wel helemaal leeg zijn. Dan verpaupert het land en gaat ook Nederland zijn hand ophouden voor ondersteuning bij de overige euro-landen. We zeggen wel “produceren doet consumeren”, maar ook in Nederland gaat het economisch niet zo goed. Ondanks al deze malheur maken we er vandaag toch maar weer een mooie dag van. Niet dan? Foto: de natuur heeft geen last van de economie.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    09-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weer een faillissement erbij
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het gaat steeds slechter met de Pier van Scheveningen. Na het faillissement van de Pier Exploitatie B.V. is nu het restaurant bankroet en binnenkort volgt de Pier Vastgoed B.V. War zal er daarna volgen? Zit er een doorstart in met een nieuwe eigenaar. Is de Pier nog rendabel te maken? Met een bezoekersaantal van bijna 1,2 miljoen bezoekers moet dat toch mogelijk zijn? Misschien mogelijk maar niet met de familie Van der Valk. De gemeente zal moeten bijspringen: wat blijft er van Scheveningen over, als de Pier ineens in de golven verdwenen is? Dan blijft alleen nog maar de boulevard en een heel groot strand. Het aantal bezoekers zal terug gaan lopen: een bezoekje aan de Pier was voor veel weekendbezoekers een must. Zoals de Pier er nu nog bij ligt en niemand er wat aan doet, zal voor Scheveningen en Den Haag als internationale stad van vrede en recht een aanfluiting zijn. Nu, met dit sompige weer zijn er ook niet veel bezoekers op Scheveningen. Maar zodra het zonnetje schijnt willen de mensen er op uit en dan zal het strand een lokkertje zijn, maar dat zal dan niet alleen voor Scheveningen gelden. Wij hopen op zon en wij kunnen alle kanten uit. Ik wens iedereen een prettige dag: een kaarsje aan, een borreltje ingeschonken en dan maar denken dat het al erg vroeg avond is vandaag. Foto: de meerkoet is in zijn element, maar ik heb toch liever een zonnetje er bij.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    08-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.werk aan de winkel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geen mooi weer, maar wel werk aan de winkel. Het boekje voor Ding a Dong is bijna klaar. Vandaag nog wel aan werken. Woensdag of donderdag nog een paar aanpassingen en dan kan het boekje naar de drukker. Het boekje voor ouderen in de wijk Duindorp is klein: zestien bladzijden A5. Voorwoord, liedjes, puzzel en een paar korte artikeltjes. Omslag in kleur en de binnenpagina’s in zwart/wit. Oplage 350 stuks. Ik mocht de lay-out verzorgen.
    Deze morgen nog kalenders brengen naar twee zorghuizen. Opbrengst gaat naar de Stichting Zicht op Scheveningen. Gisteren ben ik weer een stuk lichter geworden. De kapster heeft mijn haardos gekortwiekt. Vanavond nieuwjaarsreceptie Bewoners- en wijkvereniging. Altijd gezellig om andere mensen uit de wijk te ontmoeten. Gelijk even reclame maken voor de Wandelingen door Scheveningen en de hierboven al genoemde stichting. Een hapje, een drankje, handjes schudden en op tijd weer terug naar huis voor het avondeten.
    Ik wens iedereen een heel prettige dag; het weerbericht voorspelt een beetje mistig en vochtig weer, maar geen regenbuien en harde windstoten. Deze dag komen we dan ook wel door. Foto: even genieten van het mooie weer. Foto gemaakt op 6 januari dit jaar.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    07-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.veel te laat bezorgd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Start van de eerste volle week van het jaar. De meest vakanties zijn weer voorbij; er is weer werk aan de winkel. Ik vond deze morgen een boekje in mijn brievenbus – ik zal de naam niet noemen – met kerstmenu’s, kerstcadeaus en heerlijke kerstrecepten en allerlei activiteiten vanaf 21 november tot 30 december. Heerlijk genieten in Den Haag. En de aanbiedingen lopen tot en met januari 2012. Splinternieuw. Het boekje zag er goed verzorgd – maar veel te laat bezorgd - uit. Weggegooid reclamegeld. O ja, er stond wel de jaarhoroscoop voor 2013 in. Heeft dat boekje toch nog zin. Maar ik geloof niet in horoscopen. Nee, geef mij maar het kerstmenu 2012. Daar sloot het boekje mee. Gezien, dichtgeslagen en in de prullenbak.
    Vanmiddag een kennismakingsgesprek over activiteiten in Scheveningen voor het jaar 2013. Toch er even uit: het weer is tegengesteld aan dat van gisteren. Toen hadden wij hier veel zon(echt waar), maar vandaag wordt het een sombere dag. Droog, mistig en laaghangende bewolking en een temperatuur van nu al (acht uur in de morgen) van acht graden en weinig wind. Al bij al niet onaardig voor de tijd van het jaar. Maar voor mij mag het zonnetje schijnen. Foto: met op de achtergrond een blauwe hemel gisteren gefotografeerd.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    06-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie Koning.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Drie Koningen, Drie Koningen,
    Geef mij een nieuwe hoed.
    Mijn ouwe is versleten,
    mijn moeder mag 't niet weten
    mijn vader heeft het geld
    al op de toonbank neergeteld.
    Oorspronkelijk heette het feest van Drie Koningen Epiphania, de verschijning van Christus, en was in de oudheid de geboorte van Jezus. Maar in West-Europa werd het feest van Jezus al vroeg verplaatst naar 25 december, om zo het heidense midwinterfeest te kerstenen. In de huidige kerkelijke liturgie heeft het feest van Drie Koningen een hogere rang dan het Kerstfeest. Vandaag weten de mensen niets meer van Drie Koningen en wordt het feest nog nauwelijks gevierd. Bij ons wordt en werd op deze dag de kerststal weer in de watten gelegd, om bewaard te worden voor een volgende keer. De kerstboom, zo die er al was, werd buiten naast de vuilnisbak gelegd. De kerstversiering in de winkel begint weer plaats te maken voor Valentijn: rode hartjes en bloemetjes.
    Vannacht scheen de maan onze slaapkamer binnen, maar nu ziet het er buiten een beetje mistig uit; toch komt hier in het westen de zon nog eventjes door. Voor iedereen wens ij een prettige dag. Foto: hier rechts op de foto staan ze nog, maar vandaag worden ze weer in de watten gelegd.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    05-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het is al acht uur voorbij
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is nog donker en dat blijft het vandaag misschien wel de hele dag. Niet echt donker, zodat je een zwarte kat niet kunt zien lopen, maar bewolkt. Op sommige plaatsen komt de zon er vandaag toch wel even tussen door en ik hoop dat het bij de lezer van dit verhaaltje zal zijn, maar ook bij de schrijver. Zo genieten we er allemaal een beetje van. Van één ding genieten we allemaal in ieder geval: van een aangename temperatuur. Als ik dit schrijf is het al acht uur voorbij en is de temperatuur al acht graden voorbij. Ik las net in de krant dat de gemiddelde temperatuur voor deze tijd van het jaar 0(u leest het goed)graden is. De wind houdt zich rustig, zodat het ook aardig wandelweer zal zijn. Ik heb wel het een en ander te doen, maar geen urgente dingen. Ik houd me maar rustig vandaag; ik heb nog geen plannetje getrokken. Maar dat kan ook nog niet: ik moet eerst bloggen en mijn blogvrienden bezoeken. Dat laatste is er de laatste tijd wat bij ingeschoten; daar had ik niet veel tijd voor, maar vandaag maak er wel tijd voor vrij. Misschien kom ik u straks nog tegen op het blog. Ik wens iedereen een heel fijne dag. En… als er zon is… geniet er dan van; als er geen zon is… herinnert u zich dan mijn spreuk: wees zelf het zonnetje. Foto: zo maar een boerenerf onder de rook van de stad.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    04-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wachtgeldregeling...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor het ontbijt heb ik al de krant in handen. Even koppen snellen. Wat mij het eerst opvalt is: “Wethouders bij bosjes ontslagen” en de onderkop “Vorig jaar 105 weggestuurd na conflict”. Maar wat mij het meest verontrustte was een regel uit dat artikel “Al die vertrekkende wethouders hebben 3 jaar en 2 maanden recht op wachtgeld”. Afhankelijk van de grootte van de gemeente komt dat neer op € 1200 tot € 8.000. Slecht presteren en dan met zo een vergoeding naar huis gestuurd. Als bijzonderheid staat er nog bij vermeld, dat 28 van die personen namens de VVD hun gemeente vertegenwoordigde. Wordt het niet eens tijd om deze wachtgeldregeling af te schaffen.
    Dit onderwerp zal wel weer voor veel praatvoer zorgen op de werkvloer. Veel mensen moeten hard ploeteren voor hun kost, veel wethouders hebben hun portefeuille niet op orde en verdwijnen in de vergetelheid van hun zelf gecreëerde wachtgeldregeling.
    Hopelijk staan er in de krant toch ook nog wel aardige dingen te lezen. Voor iedereen een fijne dag. Een beetje grijze dag met voor de tijd van het jaar hoge temperaturen. Gisteren fotografeerde ik de eerste lentebode.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    03-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hebt u wel eens geklikt op...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het nieuwe jaar is net begonnen en er zijn al een paar afspraken gemaakt. De eigenaar van de Scheveningse Pier is failliet en Scheveningen zit met een icoon uit het verleden, waarvoor niemand meer belangstelling heeft. De Scheveningse Pier, wereldberoemd, is op sterven na dood. Wie zal er gaan zorgen voor de afgang. De Gemeente den Haag heeft geen belangstelling. De eigenaar is failliet en heeft geen cent te makken. De kand dat de gemeenschap er voor op moet draven is wel heel erg groot. De bouwwethouder heeft waarschijnlijk geen zin in dit soort problemen en helemaal niet voor het oplossen daarvan. Wel voor twee torens aan de havenmond: 80 en 60 meter hoog: de nieuwe iconen voor Scheveningen? Een nieuwe boulevard alleen kan Scheveningen niet redden. Of zal er toch nog iemand opstaan, die zich het lot van de pier aantrekt. Een hele nieuwe pier misschien, gebouwd met oosters geld? Ik gis maar wat. Ik weet het ook niet. Schluss. Ander onderwerp.
    Hebt u wel eens geklikt op de tekst hiernaast: “Klik hier voor meer foto’s over de zee en de visserij”?
    Nog niet. Toch maar eens doen. U kunt daar een diapresentatie zien over zee, vogels en spanvisserij.
    Ik wens iedereen een heel fijne dag. Het is een beetje somber weer, maar u weet: als het zonnetje er niet is, wees dan zelf het zonnetje voor uw omgeving. Foto: dit liet de zee achter.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    02-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de eerste werkdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De eerst werkdag in het nieuwe jaar is weer begonnen. Niet voor iedereen: de vakantiegangers feesten nog een paar dagen door. Voor mij is de werkweek weer begonnen. De komende dagen verschillende nieuwjaarsrecepties waar ik mijn gezicht moet laten zien. Meestal zijn het wel gezellige recepties, met niet al te veel formaliteiten. Goede wensen uitwisselen en even kletsen met elkaar onder het genot van een fris drankje of een borreltje. De meeste recepties doe ik te voet: er kan dan ook een wijntje gedronken worden. Als ik met de auto ga, dan drink ik een frisje, nooit een alcoholhoudend drankje. Uit die recepties volgen vaak weer nieuwe afspraken of worden er nieuwe ideeën geboren. Deze maand is er weer een activiteit samen met het “Uiterjoon”. Daar moeten we vandaag over praten. Wat het Uiterjoon is vertel ik later wel en ook de naamsverklaring. We zitten niet stil en gaan weer aan de slag. Afgelopen week heb ik de website zicht-op-scheveningen.nl aangepast en van een nieuw logo voorzien.
    Gisteren ben ik even naar de Nieuwjaarsduik geweest, niet te lang: er was visite. Toch even een paar foto’s gemaakt. Foto van vandaag: de Nieuwjaarsduik van gisteren.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    01-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaar 2013
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De daken zijn nat, de straten zijn nat en de zee is nat. Straks gaan de droge, soms ietwat aangeschoten Nieuwjaar-vierders duiken in het zilte nat. Nu is het nog rustig, maar vanaf een uur of tien zullen kleurige oranje mutsen het plein voor ons appartement opfleuren. Want komen zullen ze, die mensen onder hun oranje mutsen om een sportieve duik te nemen. Het zullen er weer duizenden zijn, die de regen en het koude zeewater gaan trotseren. In 1965 doken zeven sportievelingen op 1 januari in de zee bij Scheveningen. Sindsdien wordt dit voorbeeld door veel zwemmers gevolgd. Ieder jaar meer. Een enkele keer onderbroken door de weersomstandigheden. Tegenwoordig is het een echt georganiseerd evenement, dat veel sportievelingen en bezoekers naar Scheveningen lokt. Tegenwoordig zijn er op veel plaatsen Nieuwjaarsduiken. Als het straks droog is ga ik wel even kijken, maar dit jaar ga ik geen permissie ophalen. Met een permissie mag je je vrij tussen de deelnemers bewegen om een reportage te maken.
    Het was vannacht een luidruchtige nacht hier in de omgeving. Ondanks de regen werd er veel vuurwerk afgeschoten. De lucht was bezaaid met sterren en vuurbollen, onder begeleiding van donderslagen en gillende keukenmeiden. In ging om 0.30 uur naar bed en heb daarna niets meer gehoord van al dat geluid, hoewel het slaapkamerraam de hele nacht heeft opengestaan. Om 7.00 uur stond ik weer naast mijn bed en even later onder een lekker warme douche.
    Dadelijk gaan we weer aan de koffie met een oliebol, die nog van gisteravond is overgebleven. Even in de oven en ij is weer lekker knapperig. Daarna beginnen we met de nieuwe voornemens. Ik ben al weer vergeten, wat mijn voornemen was. Dat komt dan wel weer aan het eind van het jaar. Ik wens iedereen een mooi jaar in alle opzichten. Foto: het is foto van de nieuwjaarsduik in 2008.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    31-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alles wat maar wenselijk is voor het nieuwe jaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.optimist...realist
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De laatste dag van het jaar en de eerste in de nieuwe week. Morgen de eerste dag van het nieuwe jaar. Wat zal het ons brengen? Verbeteringen of verslechteringen. Verbeteringen als het aan onszelf ligt. Als we de goede voornemens al niet naar één dag vergeten zijn. Verslechteringen als het aan de fiscus ligt: die heeft een paar maatregelen getroffen, die in ieder geval niet teruggedraaid gaan worden. Met de maatregelen, die nu gaan gelden, zal de portemonnee wat platter zijn, zullen de bestedingen teruglopen, zal de werkeloosheid oplopen, zullen er meer mensen naar de voedselbank moeten gaan, zullen er meer zwervers op straat gezien worden, zullen er…. Misschien zal de zon meer gaan schijnen, zodat we de warmte krijgen, die de cv ons niet geeft, want die hebben we, om geld te besparen, een paar graden lager gezet. Ik ben een echte optimist, maar ook een realist en die realist ziet niet veel goeds voor het nieuwe jaar. Maar misschien - wie weet – kleurt er toch wat licht aan de horizon. Als we onze eigen goede voornemens waar maken en iedere dag toch weer met een lach beginnen… wie weet. Ik wens iedereen een prettige en gezellige avond. Vandaag kan het wijntje nog volop vloeien, maar morgen gaat de accijns omhoog. Foto: hopelijk komt het scheepje weer als nieuw van de helling af.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    30-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geen slecht begin van de nieuwe dag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na een paar ontspannende dagen heb ik mij vanmorgen verslapen. De hemel kleurt al in het oosten. De eerste trams zijn al weer lang voorbij; ik heb er niets van gemerkt. Ik lag heerlijk in Morpheus armen te dromen. Dat gebeurt mij niet vaak, dat ik uitslaap. Maar een frisse kijk op de nieuwe morgen is geen slecht begin van de nieuwe dag.
    We waren voor een paar dagen even weg van onze dagelijkse beslommeringen. Wij wilden even een andere plaats zien: Amersfoort. Een plaats waar we als een eerder langs waren gereden, maar waarvan we de binnenstad nog nooit goed bekeken hadden. Dat hebben we dit keer ook niet goed kunnen doen: door het minder goede weer was zo ongeveer de hele omgeving en de bewoners zelf uitgelopen om juist op deze dagen door hun eigen stad rond te wandelen. Een drukte van jewelste. Geen parkeerplaats te vinden, ook niet in de parkeergarages. We zijn dan ook maar de stad uitgevlucht en gingen op zoek naar het plaatsje Spakenburg. Daar was het lekker gezellig rustig. Annemiek naar de winkeltjes en ik even een wandeling langs de oude haven.
    Boven de stad zie ik twee regenbuien. Het is een natte december dit jaar. Die buien hangen daar en nog niet hier. Misschien blijft het hier wel droog en kunnen we nog even van buiten genieten. Ik wens iedereen een fijne laatste zondag van het oude jaar. Vast wat proeven van de oliebollen. Foto: een kijkje op de haven van Spakenburg.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    28-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kort bericht.

    Even een kort berichtje uit Amersfoort. Deze morgen was het weer prima; geen zon, maar in ieder geval droog en fris. We wilden onze dag goed besteden en vertrokken naar Spakenburg. Dit is een vissersplaatsje aan de voormalige Zuiderzee. Vroeger belangrijk, maar tegenwoordig in hoofdzaak belangrijk voor het toerisme. Plaatselijke klederdracht, die hier nog regelmatig op straat te bewonderen valt. We hebben even met een oud vrouwtje(87 jaar) in klederdracht staan praten. Daarna nog even rondgewandeld, foto's gemaakt en richting Amersfoort, omdat we de stad wat beter wilden leren kennen. Vergeet het maar: geen parkeerplaats beschikbaar en bovendien begon het te regenen. Dus maar terug naar het hotel. Even een bericht sturen naar de blogvrienden. Een foto houden ze nog wel van mij te goed. Ik zit nu te tikken op een computer van het hotel en kan  niet over mijn eigen foto's beschikken. Morgen, zaterdag zijn we weer thuis. Een vriendelijke groet en een prettige avond.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    27-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.met een frisse duik
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik lees net in de krant, dat het (bijna) afgelopen jaar warm was, maar ook nat. Er waren 1717 zonuren(78 meer dan normaal) en er viel 900 millimeter neerslag, ook iets meer dan normaal. De gemiddelde temperatuur van 10,4 tegen normaal 10,1. We zien nu uit naar het komende jaar. De portemonnee wat platter, de keel wat droger en met een extra trui op de koude dagen zal het heus wel weer lukken. Naar Brussel zullen we voorlopig niet meer met de trein kunnen: de verbinding Den Haag – Brussel is een probleem geworden voor de twee regeringssteden.
    Maar wij trekken ons van al deze problemen niet veel aan. Laten beide regeringen eerst maar eens de zaken in eigen land goed op de rails zetten. De kerst is voorbij. De kerstbomen worden weer leeg gehaald en opgehaald door de jeugd om de vreugdevuren in de Nieuwjaarsnacht flink te laten branden. Een korte vakantieperiode is ingelast. Met een frisse duik op nieuwjaarsdag in de koude zilte zee zullen de gemoederen weer tot bedaren komen en gaan we aan een nieuw jaar beginnen.
    Ik wens iedereen een prettige dag. Foto: vandaag sluiten we af met een bloemetje.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!