Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    31-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.optimist...realist
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De laatste dag van het jaar en de eerste in de nieuwe week. Morgen de eerste dag van het nieuwe jaar. Wat zal het ons brengen? Verbeteringen of verslechteringen. Verbeteringen als het aan onszelf ligt. Als we de goede voornemens al niet naar één dag vergeten zijn. Verslechteringen als het aan de fiscus ligt: die heeft een paar maatregelen getroffen, die in ieder geval niet teruggedraaid gaan worden. Met de maatregelen, die nu gaan gelden, zal de portemonnee wat platter zijn, zullen de bestedingen teruglopen, zal de werkeloosheid oplopen, zullen er meer mensen naar de voedselbank moeten gaan, zullen er meer zwervers op straat gezien worden, zullen er…. Misschien zal de zon meer gaan schijnen, zodat we de warmte krijgen, die de cv ons niet geeft, want die hebben we, om geld te besparen, een paar graden lager gezet. Ik ben een echte optimist, maar ook een realist en die realist ziet niet veel goeds voor het nieuwe jaar. Maar misschien - wie weet – kleurt er toch wat licht aan de horizon. Als we onze eigen goede voornemens waar maken en iedere dag toch weer met een lach beginnen… wie weet. Ik wens iedereen een prettige en gezellige avond. Vandaag kan het wijntje nog volop vloeien, maar morgen gaat de accijns omhoog. Foto: hopelijk komt het scheepje weer als nieuw van de helling af.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    30-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geen slecht begin van de nieuwe dag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na een paar ontspannende dagen heb ik mij vanmorgen verslapen. De hemel kleurt al in het oosten. De eerste trams zijn al weer lang voorbij; ik heb er niets van gemerkt. Ik lag heerlijk in Morpheus armen te dromen. Dat gebeurt mij niet vaak, dat ik uitslaap. Maar een frisse kijk op de nieuwe morgen is geen slecht begin van de nieuwe dag.
    We waren voor een paar dagen even weg van onze dagelijkse beslommeringen. Wij wilden even een andere plaats zien: Amersfoort. Een plaats waar we als een eerder langs waren gereden, maar waarvan we de binnenstad nog nooit goed bekeken hadden. Dat hebben we dit keer ook niet goed kunnen doen: door het minder goede weer was zo ongeveer de hele omgeving en de bewoners zelf uitgelopen om juist op deze dagen door hun eigen stad rond te wandelen. Een drukte van jewelste. Geen parkeerplaats te vinden, ook niet in de parkeergarages. We zijn dan ook maar de stad uitgevlucht en gingen op zoek naar het plaatsje Spakenburg. Daar was het lekker gezellig rustig. Annemiek naar de winkeltjes en ik even een wandeling langs de oude haven.
    Boven de stad zie ik twee regenbuien. Het is een natte december dit jaar. Die buien hangen daar en nog niet hier. Misschien blijft het hier wel droog en kunnen we nog even van buiten genieten. Ik wens iedereen een fijne laatste zondag van het oude jaar. Vast wat proeven van de oliebollen. Foto: een kijkje op de haven van Spakenburg.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    28-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kort bericht.

    Even een kort berichtje uit Amersfoort. Deze morgen was het weer prima; geen zon, maar in ieder geval droog en fris. We wilden onze dag goed besteden en vertrokken naar Spakenburg. Dit is een vissersplaatsje aan de voormalige Zuiderzee. Vroeger belangrijk, maar tegenwoordig in hoofdzaak belangrijk voor het toerisme. Plaatselijke klederdracht, die hier nog regelmatig op straat te bewonderen valt. We hebben even met een oud vrouwtje(87 jaar) in klederdracht staan praten. Daarna nog even rondgewandeld, foto's gemaakt en richting Amersfoort, omdat we de stad wat beter wilden leren kennen. Vergeet het maar: geen parkeerplaats beschikbaar en bovendien begon het te regenen. Dus maar terug naar het hotel. Even een bericht sturen naar de blogvrienden. Een foto houden ze nog wel van mij te goed. Ik zit nu te tikken op een computer van het hotel en kan  niet over mijn eigen foto's beschikken. Morgen, zaterdag zijn we weer thuis. Een vriendelijke groet en een prettige avond.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    27-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.met een frisse duik
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik lees net in de krant, dat het (bijna) afgelopen jaar warm was, maar ook nat. Er waren 1717 zonuren(78 meer dan normaal) en er viel 900 millimeter neerslag, ook iets meer dan normaal. De gemiddelde temperatuur van 10,4 tegen normaal 10,1. We zien nu uit naar het komende jaar. De portemonnee wat platter, de keel wat droger en met een extra trui op de koude dagen zal het heus wel weer lukken. Naar Brussel zullen we voorlopig niet meer met de trein kunnen: de verbinding Den Haag – Brussel is een probleem geworden voor de twee regeringssteden.
    Maar wij trekken ons van al deze problemen niet veel aan. Laten beide regeringen eerst maar eens de zaken in eigen land goed op de rails zetten. De kerst is voorbij. De kerstbomen worden weer leeg gehaald en opgehaald door de jeugd om de vreugdevuren in de Nieuwjaarsnacht flink te laten branden. Een korte vakantieperiode is ingelast. Met een frisse duik op nieuwjaarsdag in de koude zilte zee zullen de gemoederen weer tot bedaren komen en gaan we aan een nieuw jaar beginnen.
    Ik wens iedereen een prettige dag. Foto: vandaag sluiten we af met een bloemetje.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    26-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een fraai natuurverschijnsel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanmorgen weer zo een fraai natuurverschijnsel. De zon is nog niet op maar vanaf achter de horizon beschijnt de zo de wolken en dan krijg je dit bijzondere effect. Ik heb de foto om 7.38 uur gemaakt uit de hand met een ISO-waarde van 6400. Of de zon vandaag werkelijk zal komen?  Hij heeft zich in ieder geval wel al aangekondigd. Het is droog en de buitentemperatuur is 7.0 graden. Voor veel winkels is het vandaag een werkdag. Voor de welkome bezoekers is het nu nog uitslapen geblazen. Buiten is het nog rustig: de trams rijden al, maar slechts met een enkele passagier. Als de zon straks door komt, dan komen er veel mensen naar Scheveningen voor een strandwandeling langs het strand of door de duinen. Gisteren zijn wij bij de kinderen op de koffie of  diner geweest. Vandaag vieren we thuis kerstfeest. Als ik elders ben en moet rijden, dan drink ik uit principe niet al wordt het nog zo aanlokkelijk aangeboden. Maar vandaag hoef ik niet te rijden en dan drinken we thuis een  - misschien wel meer dan één – glaasje goede cognac. Annemiek drinkt dan één borreltje mee: bij de medicijnen, die ze moet gebruiken is één glaasje wijn of likeur toegestaan en daar houdt zij zich streng aan. Morgen gaan we weer even van de natuur genieten. Maar de computer reist met ons mee, zodat wij bij minder goed weer ook daar kunnen bloggen. Verder wens ik iedereen een aangename dag. Foto: die ik vanmorgen maakte.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    25-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zali Kerstfeest
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We vieren opnieuw kerstfeest: misschien wat minder kerks, maar toch blijft iets van het oude bestaan: vrede en licht. En dat wens ik u toe op deze bijzondere dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    24-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.droge momenten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren waren er ook droge momenten en dus ben ik aan de wandel gegaan. Een bezoekje aan het Kurhaus om de kerstversiering te bewonderen en daarna een wandeling naar de watertoren in de duinen. Het was stil buiten. No stil op de kunstijsbaan vóór het Kurhaus en later ook stil in de duinen. Een enkele fietser, een paar wandelaars en wat kinderen die er lol in hadden om in de plassen rond te stappen. Hier en daar een konijn. Niet te veel. Bang misschien voor de pan? Ten onrecht in het duin bij ons mag niet gejaagd worden. Misschien maakt een vos zich daaraan wel eens schuldig.
    Door het natte weer van de laatste dagen was het duin wel erg mooi: mooi groen mos op de grond en ander kleurig mos op de bijna verdorde takken en bomen. Ik heb veel foto’s gemaakt van die verstilde natuur.
    Vandaag wordt het ook weer zo een regenachtige dag. Misschien gaan we er wel even tussenuit: een paar uurtjes genieten van het buiten zijn: in de auto met de raampjes open. Misschien heeft Annemiek andere plannen. Foto: kerstversiering in het Kurhaus.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    23-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rorate caeli...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag, vierde zondag van de advent. “Rorate, caeli,  desuper,  et nubes pluant justum”;  zo begon op de vierde adventszondag vroeger de H. Mis in de katholieke kerken. Het was al bijna een feestzondag: spoedig zal het kerstfeest zijn. Dit jaar wel heel spoedig. Ons scheidt nog slechts één dag van het kerstfeest. Niet de ondergang van de wereld, maar juist opnieuw de nieuwe tijd van vrede en gerechtigheid… en ieder jaar opnieuw zingen wij “vrede op aarde”.
    Dat was een kort preekje voor vandaag. Vandaag de laatste voorbereidingen in huis. Buiten is het nog niet zo lekker: de temperatuur hier is 9.5 graden. Als het een beetje meezit en de regen op afstand blijft, dan krijgen we een lenteachtige dag. Dan kunnen we toch nog naar buiten en genieten van een winterzonnetje of is het al een lentezonnetje.
    Afgelopen week waren we weer even in de polder en daar stond hij weer: het echtpaar grote zilveren reiger. Samen wilden ze niet op de foto, maar met spiegelbeeld lijkt het toch een beetje op een dubbelportret. Ik wens iedereen een aangename zondag en vandaag beginnen we toch al een beetje aan vrede-op-aarde te denken.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    22-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen....en de wereld draait weer rustig door
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    …en de wereld draait weer (on)rustig door. Annemiek vertrouwde het gisteren niet helemaal. Maar toen de klok in de avond twaalf keer sloeg, toen wist ze zeker dat de wereld niet vergaan was. Fris en monter is ze weer opgestaan en zit nu achter haar computer, de wereld te vertellen, dat de wereld niet vergaan is en dat we er weer veel mooie jaren aan toe willen voegen. Misschien heeft die ene Maya zich wel vergist en moest hei gebeuren op de dertiende van de dertiende maand om 13.13 uur in het jaar 2013 volgens de Maya-kalender dan. Tegen die tijd zullen er meer plaatsen beschikbaar zijn om je in veiligheid te stellen of wordt er dan een reisje tussendoor naar Mars georganiseerd. Niet de ark van Noé (mag ook Noach zijn)maar het luchtschip van Mars. Wij zullen dat niet beleven of misschien vanaf omhoog toezien met een lodderoog.
    Het is nog donker voor en achter, de straten zijn droog en de temperatuur is plus 6.5 graden. Daar zullen er in de loop van de dag nog een paar bijkomen en kunnen we genieten van een bijna lentedag op de tweede dag van de winter.
    Ik wens iedereen een fijne werkdag en een mooie voorbereiding op Kerstmis. Morgen de laatste zondag van de advent; nog even nadenken wat we allemaal niet meer zullen doen of wat we zullen doen. Op 2 januari zijn onze voornemens al weer in de vergetelheid geraakt. Foto: niet deze Kerstman, die heeft alles in zijn boek genoteerd en ziet pas volgend jaar weer wat zijn voornemens waren.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    21-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.genieten van iedere dag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het gure weer van gisteren is voorbij. De wind is zwak vanuit het zuiden. De temperatuur vier graden boven nul. Een bewolkte hemel en wat mist op afstand. Vandaag begint in Nederland de winter om 12.12 uur MET. De zon gaat vandaag één minuut later onder. De dag blijft even lang, want de zon komt één minuut later op. Officieel dan ook de kortste dag. Voor morgen geldt ongeveer hetzelfde, zij het dat gemeten in seconden de dag iets langer wordt. Maar overmorgen gaan de dagen pas echt lengen en u weet “als de dagen lengen, gaat de winter strengen”. Dus toch nog maar niet in een optimistische bui de winterkleren in de koffer bergen.
    Vandaag moet ik de deur wel uit: er ligt nog wat kerstpost, die vandaag gepost of bezorgd moet worden. Veel uitstel is niet meer mogelijk. Veel bedrijven sluiten vroeg in verband met de kerst en de kerstvakanties en eerst donderdag zal het gewone leven weer een beetje zijn gang krijgen. De jaarwisseling zit er nog even tussen in, maar dat is slechts één dag. Daarna merken we dat de dag sinds vandaag al weer bijna een kwartier langer is. De dagen gaan vanaf nu dagelijks lengen en het voorjaar komt weer steeds dichterbij.
    Het kan natuurlijk zijn, dat deze dag de laatste dag is, maar ik geloof daar niet in: dan zou namelijk op dit moment Australië en Nieuw Zeeland niet meer bestaan en dat zouden ze zeker op het nieuws al gemeld hebben. We gaan dus vrolijk verder en genieten van iedere dag, die ons gegeven wordt. Foto: let maar niet op de draadjes, maar luister naar de klokjes, die door het luchtruim zweven.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    20-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De gemeente heeft geen geld...?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben wat later dan op andere dagen. Het is al licht; zelfs de straatverlichting is al uit. Toch ben ik niet later opgestaan dan anders. Alleen de dagelijkse volgorde is wat anders. Vandaag kreeg na de douche de krant de voorrang en dat kost even tijd. Daarom ben ik nu meer dan een later dan gewoonlijk. Gistermorgen moest ik al vroeg op pad, kregen we al vroeg bezoek en moesten ’s avonds ook nog een bezoek afleggen. Bij elkaar dus een drukke dag. Vandaag geen drukke dag in het vooruitzicht, maar je kunt nooit weten. Ineens kan er een belletje overgaan of komt er een niet aangekondigd bezoek. De deur staat altijd open(figuurlijk dan).
    De gemeente heeft geen geld om ons plein in de verlichting te zetten. Wat ze wel eens zeggen: het mooiste plein van Scheveningen, maar nu slechts een enkele lantaarnpaal. Geen kerstverlichting, volkomen sfeerloos. De enige versiering zijn de bloembakken, die door de Stichting Zicht op Scheveningen zijn geplaatst, maar die vallenniet op als er geen verlichting is. Niet de gebruikelijke kerstboom. In de appartement is wel veel kerstverlichting, maar dat accentueert alleen maar de troosteloosheid van het plein. In de krant wordt geschreven over de gezellige boulevard, maar met dit weer is er bijna geen mens te bekennen. De verlichting in de bomen op het plein is weggehaald of kapot. De sierverlichting van de gevel is verwijderd. Er prijkt alleen een bordje “gezellige feestdagen” bij de ingang van de Palacepromenade. We maken er toch een gezellige dag van. Foto: misschien zien we in de omgeving toch nog een paar kerstmannen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    19-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En waar de ster bleef stille staan.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gistermorgen hadden we een kerstdiner in het zorgcentrum, waarbij wij als zorgabonnee zijn ingeschreven. Het was er gezellig en het eten was goed verzorgd, maar wel aangepast aan heel oude mensen. Zoutarm en pepervrij. Ik houd juist van kruiden. De wijn mooi rood maar zoet… Gelukkig kwam er mijn verzoek een droge wijn, die wel smaakte. Ik had een compilatie gemaakt van “En waar de ster bleef stille staan”, een kerstlegende geschreven door Felix Timmermans en voor het eerst ten tonele gebracht op donderdag 5 Febr. 1925, in de Koninklijke Schouwburg te ‘s-Gravenhage. Het was muisstil in de zaal terwijl ik het verhaal vertelde van Polien Pap, Suskewiet, Schrobberbeek en Pitje Vogel. Mijn verhaal betrof het eerst deel  “Eerste Kerstmis” van de legende. De hele legende zou te lang zijn geweest en te gecompliceerd met de vele personages. Als u deze legende van deze Vlaamse schrijver nog niet kent, dan raad ik u aan om even bij de bibliotheek langs te gaan en naar het boekje te vragen. Echt de moeite waard.
    Foto: de tweede kerstsok, die Annemiek vele jaren geleden maakte. 


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    18-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedankt, buurtjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren belde onze buurvrouw aan – zij doet dit wel vaker – maar dit keer met een hotelvoucher in haar hand; voor twee personen, voor twee nachten en voor twee keer ontbijt in een Golden Tulip hotel. Er was één voorwaarde: op basis van beschikbaarheid t/m 31 december 2012. Dat was kort dag. Door omstandigheden kon zij er geen gebruik van maken. Misschien wij. Wij konden wel tijd vrijmaken voor zo een verrassing. Dus op zoek naar een Golden Tulip hotel. En ja hoor; we konden terecht bij het viersterren hotel Amersfoort. Dat uitstapje hebben we direct geboekt. Amersfoort, een middelgrote stad, waar we nooit langer vertoefd hebben dan één keer even uitstappen voor een korte rustpauze, toevallig omdat we verkeerd gereden waren. Nu gaan we die stad binnenkort eens rustig bekijken. Wel bedankt, buurtjes!!!
    Een minder prettig bericht voor het personeel van een ziekenhuis in Zoetermeer. Dat kreeg te horen, dat het salaris voor december maar voor de helft wordt uitbetaald. De tweede helft zal dan volgen in januari 2013. Schandalig! In de duurste maand van het jaar. Zou dit ook gelden voor de bestuurder en de leiding? Die zouden het niet merken: die hebben waarschijnlijk de maanden daar voor al genoeg gekregen. Schaam je, bestuur. Fouten afwentelen op medewerkers!!!
    Wij wensen die mensen in het overleg heel veel succes. 
    Foto: kerstsok gemaakt door Annemiek. 


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    17-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de tijd opnieuw opstart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Goedemorgen, allemaal. Het is weer maandag. Een nieuwe week met nieuwe mogelijkheden. Blijft de wereld bestaan of gaan we kerstfeest vieren. Ik lees net in de krant, dat de Maya’s zich voorbereiden op een nieuw begin. De Maya’s vieren het einde van hun cyclus en de start van een nieuwe cyclus in Mexico, Guatamala, Belize, El Salvador en Honduras. Het zijn de landen van de oorspronkelijke Maya-cultuur. De huidige cyclus begon in 3114 voor Christus en loopt aanstaande vrijdag af; de datum, die wordt aangeduid als “4 ahau 3 kankin”, geldt als het einde van een cyclus, maar ook als, de datum,  waarop de god Bolon Yokte de tijd opnieuw opstart. Laten we die nieuwe tijd omarmen en hopen dat dat een tijd van vrede zal worden. Dus, beste mensen, geen einde van de wereld, maar een nieuw begin, zoals iedere dag een nieuw begin is van een nieuwe tijd. Geniet van de nieuwe dag. Morgen is die voorbij en beginnen we weer opnieuw aan een nieuwe dag. Foto: mijn kerstklokje


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    16-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor de echte stemming moeten we zelf zorgen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zestien december; we naderen midwinter. 21 december 12.12 MEP. Dat is een zekerheid. Dat is de kortste dag en de langste nacht van dit jaar. Midwinter: een heidens feest. Later gekerstend tot Kerstmis en op een vaste datum geprikt. De astrologische winter is begonnen en die heeft één heel belangrijk iets in zich; hij eindigt namelijk met de lente. En in de lente staan de bloemen niet meer op de ramen, maar in het veld. Maar de mens verlangt zo erg naar de lente, zodat hij die op 1 maart laat beginnen. Dat hebben we dan weer van de winter afgesnoept. Na 21 december geldt het gezegde “als de dagen lengen, gaat de winter strengen”. Dus toch nog maar niet de winterkleding in de kast maar uit de kast. Muts op en sjaal om weggedoken in een in warme jas en de kraag op. Misschien sneeuw en sneeuwplezier, misschien een spiegelende ijsbaan. Niet meer voor mij, mijn ledematen zijn te stram, maar nog goed om te lopen en buiten te genieten van al het moois, dat de winter ons kan brengen. Vandaag en de komende dagen geen sneeuw; daar voor moet je naar de wintersportgebieden gaan en een botbreuk willen trotseren. Maar ik niet. Ik blijf thuis; eind februari heb ik een weekendje gepland, zelfs al besproken, in de hoop, dat de lente zich al heeft aangekondigd.
    Ik wens iedereen een fijne dag. De kerstspullen uit de kelder of uit de kist; zij krijgen de kans om er wat stemming in te brengen. Voor de echte stemming moeten we zelf zorgen.
    Foto: denk ook aan hen, zij zullen onze hulp nodig hebben. 


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    15-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7.2 graden boven nul.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het weer is weer omgeslagen. Gistermorgen nog vorst(een klein beetje) en nu een buitentemperatuur van 7.2 graden boven nul. Het is al weer 7.16 uur. Ik zit nog wat te gapen. Ik ben nog niet helemaal uitgeslapen. Maar als ik eenmaal wakker ben, dan kan ik de slaap niet meer vatten. Dan moet ik die in de loop van de dag, met een kort middagdutje weer even inhalen. Meestal gebeurt dat dan bij het kijken naar de voorbijflitsende beelden van de tv. Beelden, die niet boeien, omdat je ze al eerder hebt gezien. Domme herhalingen van nog dommere programma’s. Eigenlijk moet je je eigen programma kunnen samenstellen, maar dat gaat alleen via je eigen cd-speler. Dan kan je je eigen keuze maken. De muziek die je zelf mooi vindt. De dvd-speler hebben we weer weggedaan. Die gebruiken we toch niet. Stapels dvd, die nog in de niet opengemaakte verpakking zaten, heb ik neergelegd op de tafel in de gang. Daar wisselden ze binnen de kortste tijd van eigenaar. Ik weet niet of die eigenaar werkelijk al die dvd gaat bekijken. Misschien verzamelt hij ze wel voor verkoop op een vlooienmarkt. Zo heeft een ander nog wat plezier van de dingen waarop ik uitgekeken was. Ik wens iedereen een heel fijn en gezellig weekend. De weerman zegt, dat er veel zon zal zijn; daar gaan we dan van genieten. Foto: vandaag wordt de kerstversiering weer tevoorschijn gehaald. De tuincentra hadden dat al eerder gedaan.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    14-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maya-kalender en decolleté
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Maya-kalender eindigt op vrijdag 21 december 2012 en dat zou volgens Maya-kenners betekenen, dat op die dag de wereld vergaat. Ik ben daar niet zo bang voor: ik ben Nederlander. “Waarom hoeven Nederlanders dan niet bang te zijn?” zult u zich afvragen. Dat is nog al simpel. In Nederland lopen we vijftig jaar achter, wordt er wel eens gezegd. Ik heb dus na 21 december nog vijftig jaar voor de boeg. Is vijftig jaar niet een beetje te veel. Misschien wel. Maar als we naar de Fyra kijken – u weet wel die snelle trein tussen Amsterdam en Brussel – dan begint u toch te twijfelen. En wat dacht u van ons financieringstekort? Voordat die opgelost is duurt nog jaaaaaren. Je kunt je land toch niet met een schuld achterlaten? Wat dacht u van de uitverkoop: veel mensen wachten met de nieuwste snufjes tot die in de uitverkoop komen. Ik heb een vrouw gekend, die een prachtige robe zag hangen in een Haags modehuis. “Die wil ik hebben, precies mijn maat.” Maar het duurde meerdere jaren en toen was die in de uitverkoop voor een spotprijs. Trots trok die vrouw de robe aan maar was vergeten, dat haar maat van vroeger iets veranderd was. Toen ze eindelijk die robe aan had, slaagde ze een zucht van verlichting, haalde heel diep adem. De knopen vlogen door haar kamer. Ik heb nog nooit zo een laag decolleté gezien. Flauwe kul natuurlijk. Zorg er maar voor dat u in Scheveningen woont als de wereld vergaat, want wie weet…
    Ik wens iedereen een fijne dag. Foto: zicht op Scheveningen vanaf Katwijk op Scheveningen. Bij die torens in het midden, daar wonen wij.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    13-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.diefstal of baldadigheid
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het gebeurt wel vaker, dat uit parken, tuinen en bloembakken planten voor eigen gebruik worden meegenomen. Soms is het ook vandalisme. Het gebeurde ook onze stichting. In de nacht van dinsdag op woensdag werd uit een van de bloembakken op ons plein een conifeer gestolen. Op de grond waren duidelijke sporen te zien waarheen de plant versleept was. Bijna driehonderd meter verder eindigde het spoor aan een stoeprand. Onderweg was er veel aarde verloren en de wortels zullen wel ernstige schade hebben opgelopen. Einde van een plantenleven. Ik ben gisteren naar een plantencentrum gegaan en heb een nieuw plant gekocht. Kosten negen gulden. Maar nu ziet de bloembak er tenminste weer netjes uit. Ik hoop maar dat de bewoners van ons appartementencomplex hun waardering laten blijken: er is slechts één eigenaar, die een donatie aan de stichting gedaan heeft; dat is minder dan 0,3% van de eigenaars. Een beetje veel beschamend, maar misschien zal dat het komende jaar veranderen. Ik wens iedereen mooie dagen en een gezellige en vredige voorbereiding op het kerstfeest. We waren gisteren ook even in Katwijk; daar stonden deze twee oudjes met blote voeten in het zand.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    12-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Correctie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In mijn eerder geschreven verhaaltje staan een paar storende fouten, die ik te laat merkte. Daarom eev corectie.
    Ruim veertig jaar geleden kreeg ik van een bevriende kunstschilder een door hemzelf in elkaar geknutseld klokje. Het uurwerkje kwam uit een oude koekoeksklok en het kastje was het overblijfsel van een dag roken. Het slingertje werd omgetoverd tot een kleine brandende sigaar, de eikeltjes boven op het klokje veranderden in sigarenpeukjes, het gewicht in een ferme sigaar en de uren werden hoopjes sigarenas. Dat klokje hangt altijd ergens in huis, maar het wilde maar niet lopen, ondanks al mijn ervaringen met klokreparaties. Een paar dagen geleden hing ik het weer even recht en vanaf toen is het gaan lopen en blijven lopen. Het enige wat ik moet doen is regelmatig het gewicht weer omhoog halen. Verwonderlijk: zo oud en zo primitief in elkaar geknutseld en dan na jaren stijfkoppigheid toch weer aan het lopen. De schilder is H.J. Duiverman, geboren  in Leiden(1906) en overleden in Den Haag(1973). Ik heb meerdere werken van hem in mijn bezit. Bijna veertig jaren na zijn overlijden herinnerde hij mij weer aan zijn vriendschap. Zijn naam hoor je niet zo vaak, maar in zijn tijd was hij een gezien kunstenaar, met mooie vaak romantische landschappen en bloemstukken. Een enkele keer wordt hij wel eens op een veiling aangeboden.

    Zo juist heb ik een foto van het klokje gemaakt en dat laat ik u vandaag zie. Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. Het kastje meet 11 x 11 centimeter.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    11-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pa Pinkelman.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Daar lag hij dan: het door Godfried Bomans geschreven boek: De avonturen van Pa Pinkelman en Tante Pollewop. Op de leestafel bij ons de gang. Tussen een aantal andere boeken. Ik heb geen ogenblik geaarzeld en heb dat boek gepakt en meegenomen met dank aan de gever. Toen ik op het seminarie zat mocht er tijdens de hoofdmaaltijden niet gesproken worden aan tafel. Dan werd eerst een stukje uit de bijbel voorgelezen en daarna een profaan boek, zoals bij voorbeeld het boek dat ik zojuist heb meegenomen van de leestafel. We hebben wat afgelachen bij het horen van die verhalen. Nu is het boek wat vergeten en ligt het nog hier en daar in een boekenkast of op een leesplank in de bibliotheek. De eerst druk van dit boek verscheen in november 1952; de voorliggende druk de negende is van september 1976. Godfried Bomans zelf leefde van 2 maart 1913 – 22 december 1971. Ik ga er weer met plezier in zitten lezen. Ik wens u allen een fijne dag en een vrolijk zonnetje. Foto:wat groen en een web.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!