Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    09-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buurthuis van de Toekomst.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Van het beoogde tuintje is niet veel terecht gekomen. Op afgelopen woensdag en gisteren zouden een groot aantal volkstuintjes te huur worden aangeboden. Gisteren om 09.00 uur was ik present, maar kreeg te horen, dat alle perceeltjes al waren verhuurd. Jammer.
    Omstreeks 10.00 uur was er een bijeenkomst in de wijkwinkel van het Belgisch Park. Tijdens deze gezellige bijeenkomst heeft Karsten Klein, Wethouder jeugd, welzijn en sport, aan de wijkwindel het certificaat “Buurthuis van de Toekomst”uitgereikt en de bijbehorende plaquette eigenhandig op de vensterruit van de wijkwinkel bevestigd(zie foto). Het is een eer voor bestuur, medewerkers, vrijwilligers en bewoners van de wijk deze onderscheiding te mogen ontvangen.
    Daarna hebben we onze wekelijkse boodschappen gedaan en een klein ommetje door de polder gemaakt.
    Ik wens alle carnavalsvierders een heel gezellig, vreedzaam en ” alaaf” weekend toe.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    08-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goedemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag begin ik de dag met: Goedemorgen. Gewoon om dat mij weer een nieuwe dag gegeven wordt en aan iedereen die dit leest eveneens. Een dag voor een lach, omdat ik lachen mag. Gewoon omdat het een nieuwe dag is. Na mijn blogronde ga ik vandaag even kijken of ik in de buurt nog een volkstuintje kan bemachtigen. Een tuintje van dertig vierkante meter op loopafstand. Een tuintje voor wat tuinbomen, een paar courgettes, wat prei, prinsessenboontjes en veel zonnebloemen. Ik mis mijn vorige tuin wel. Uiteindelijk was die te groot en te ver weg. Om tien uur naar een opening en daarna op pad om de levensbehoeften voor de komende week in te slaan. Als het weer een beetje meewerkt nog even een rondje door de polder. Vandaag dus een beetje rustdag na een paar dagen werken om mijn kamertje op orde te krijgen. Foto: hoog in de lucht, door vleugels gedragen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    07-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren flink in mijn kamertje gewerkt. Één kastje is al verdwenen en het volgende volgt snel. Vandaag ga ik eens flink rauzen in de mijn rondslingerend archief. Daar uit zullen best verrassende documenten tevoorschijn komen. Dan staat er achter mij nog een krakkemikkige boekenkast, die ook moet verdwijnen. Daarna volgt er een kleine verbouwing en da verplaatsing van drie kasten, die nu op mijn werkblad staan. Dat zal ruimte en licht geven. Misschien nog een kwastje verf hier en daar, maar dat is van later zorg. Als het grote werk maar achter de rug is. Op de foto kunt u zien, hoe mijn kamertje en nu nog uitziet. Over een paar weken zal ik u laten zien hoe het er dan uit ziet. Annemiek zal wel blij zijn als alles achter de rug is en ook het laatste plekje in huis er ordentelijk uitziet. Aan het werk dus. Maar eerste even aan het blog en aan de koffie. Donderdag de schoonste aller dagen; ’s morgens nog een halve week en ’s avonds nog twee dagen. Prettige en werkzame dag allemaal.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    06-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vastenavond die komt an...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog een paar dagen en het carnaval breekt weer los. Vandaag over een week is het al weer Aswoensdag en is de vastentijd begonnen. Ongetwijfeld kent u dit liedje uit de oude doos:
    De vastenavond die komt an
    Wij zingen ho-man-ho
    Geeft ons een pankoek uit de pan
    En zo mijnheer al zo
    En nu het vastenavond is
    Nu zijn er alle keeltjes fris
    Diridon, diridon, diridon
    Diridon don deine
    Het spelen gaat gewis.
    Wij zongen het vroeger op Vastenavond, de avond vóór de vastentijd begon. Toen kenden we nog niet het carnaval van deze tijd. We hadden zelfs geen vrij van school: ’s avonds pas begon het carnaval. ’s Avonds iets lekkers bij de koffie. Geen snoepjes in de vastentijd, die gingen in het snoeptrommeltje en dat ging pas open op Paaszaterdag om 12.00. Nu vieren we geen Vastenavond meer. Nu zien we het alleen op de tv voorbijglijden.
    Toch wens ik iedereen voor het komende weekend een leuke en gezellige tijd en voor vandaag natuurlijk ook. Foto: zo maar een winterplaatje.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    05-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een felle flits en ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik had net de radio aangezet voor het nieuws van 5.00 uur. De nieuwslezer was al bij het weerbericht. Hij zei kans op onweer en juist op dat moment een felle flits en een enorme explosie van donderslagen inde lucht. Vlak boven ons was het onweer losgebarsten. Nog een paar flitsen en donderslagen. Toen stierf het onweer weg boven de stad. Ik liep naar de voorkamer en zag een onbetreden witte sneeuwstraat. Nu is de sneeuw al weer weg en de lucht gebroken. Misschien breekt dadelijk de zon weer door. De wind staat pal west en is krachtig.
    Binnenkort hebben we weer een ALV(Algemene Leden Vergadering). Gisteren ben ik begonnen om de onzin in de notulen te corrigeren. Het komt – en niet alleen hier – vaak voor dat de ontwerpnotulen niet een goede weergave zijn van een vergadering. Gelukkig kan daar vaak nog wat aan gewijzigd worden vóór ze door de vergadering worden gearresteerd. Op de agenda van onze vergadering is geen ruimte opengelaten voor bespreking van de notulen. Ik ben benieuw. Ik was zelf niet aanwezig bij de vorige vergadering. Wat ik gelezen heb is echter voor een belangrijk deel niet conform de akte. Ik ben benieuwd. Ik wens iedereen een fijne en ontspannen dag. Foto: zicht op Boskoop.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    04-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.leun niet tegen mij
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er stondweer een straffe wind. Je kon er bijna tegen leunen. Maar de wind waarschuwde mij en zei: “leun niet tegen mij, want als ik ga liggen val jij”. Dit had de SNS-bank  ook tegen haar leden moeten zeggen. Nu ligt de bank op zijn k… oh nee op de grond en kan iedere Nederlander er voor betalen. Zo ongeveer 220 euro kost het iedere Nederlander om SNS te redden. De afgelopen jaren, hebben de hoge heren via bonussen het spaargeld zitten verteren.
    Gisteren zat ik achter mijn computer te peinzen en dacht er op eens aan om alles wat ik de afgelopen jaren in en voor Scheveningen heb gedaan eens op een rijtje te zetten. Dat is een heel lang rijtje aan het worden. Ik ga dat nu allemaal eens in een eigen webzet zetten en misschien later die website ook nog eens op het internet publiceren. Maar voorlopig heb ik genoeg te doen met alles netjes te ordenen. Het begon allemaal in de zestiger/zeventiger  jaren van de vorige eeuw.
    Er staat een straffe wind; het regent niet en straks komt misschien nog even om het hoekje kijken. Geniet van de nieuwe dag en lach de dag vriendelijk tegen: een lach in de morgen, kan voor een fijne dag zorgen. Foto: vogels vliegen vrij en hebben geen zorgen om hun geld.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    03-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.decadent
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Leek het gisteren aanvankelijk een trieste dag te worden, toch klaarde het allengskens op en werd het met een matige temperatuur en een stevige noordoostelijke wind toch nog een zonnige dag achter de ruiten van onze Agila. We moesten nog even een boodschap doen en daarvandaan gingen we richting Zoeterwoude. Even verpozen op ons plekje bij Gelderswoude en vandaar via allerlei onbekende weggetjes – maar onze Tomtom kende ze wel – kwamen we in Boskoop, waar het marktdag was. Waar markt is, komt Annemiek uit de auto. Met haar rollator kan ze, als de straten maar glad en goed zijn, aardig uit de voeten. Via Alphen weer huiswaarts. Even een glazen tafel, die we onderweg gekocht hadden, in elkaar zetten. Na ook het vest voor mij, dat we met een korting van 90 euro onderweg gekocht hadden, gecontroleerd te hebben, waren we toe aan een versnapering. Foto: plotseling werdonze aandacht getrokken door een in bloeistaande boom. Dat dachten we: naderbij gekomen zagen we dat het een neppert was. Zo decadent zijn sommige mensen al, dat zelfs de natuur uit hun tuin geweerd wordt.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    02-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een idiote discussie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb het er een beetje moeilijk mee. Hoe kan het gebeuren, dat een bank, die een paar jaar geleden nog een overheidssteun kreeg van 750 miljoen euro, nu genationaliseerd is met 3,7 miljard euro van ons belastinggeld en krijgt de nieuwe topman van SNS Reaal, Gerard van Olphen een salaris van € 550.000 per jaar. Dat deze nieuwe topman niet onder de balkenendenorm blijft doet onze premier af als “een idiote discussie”. Hij zet zichzelf te kijk als hij daarna nog eens zegt:”Als je niet bereid bent dit soort bedragen te betalen, krijg je er niet de goede mensen voor”. Wat is de functie van premier Rutte eigenlijk? Hij valt toch wel onder de balkenendenorm? Vroeger gingen we onregelmatig naar de bank om onze gespaarde centen weg te brengen en zo een spaarpotje te creëren voor latere tijden. Was dat niet diezelfde bank? Toch triest als je even achterom kijkt. Mijn moeder leerde mij: Omzien is de haas zijn dood. Heb ik dan toch even omgekeken?
    Gelukkig was er ook een ander bericht naast de ondergang van de SNS en de falende Fyra. Vanaf 18 februari rijdt twee keer per dag een intercity tussen Den Haag en Brussel. Den Haag wordt weer een beetje gered uit haar isolement. Al met al: wij zullen nu opnieuw onze spaarcenten neer moeten tellen, terwijl mijn inkomsten uit pensioen en AOW deze maand € 49,14 lager zijn dan vorige maand. Dat betekent wat minder consumeren, wat minder produceren, wat meer mensen zonder werk.
    Toch wens ik u een prettige dag. Met de zon op mijn gezicht, valt het leven toch nog licht. Foto: Misschien kan ik iemand nog een plezier doen met een afdankertje.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    01-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomtom
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het regende wel iets gisterochtend, maar toch weer niet zoveel, dat we daarvoor thuis hoefden te blijven. Omstreeks 11.00 uur zijn we gaan winkelen en hebben onze wekelijkse etenswaren weer in huis gehaald. Onderweg zagen we vanen met gelukwensen aan onze koningin Beatrix. Daarvan heb ik een foto gemaakt, die ik vandaag bijvoeg. Na de boodschappen klaarde het op en we besloten, na thuis even iets gedronken te hebben, onze Tomtom, de we het afgelopen weekend gekocht hadden, uit te proberen. We gingen op weg naar Hoek van Holland en kwamen er goed begeleid aan. Onderweg zijn we een paar keer afgeweken van de geadviseerde route, omdat wij de route eigenlijk al goed kenden en wij de problemen onderweg makkelijker op konden lossen. Maar de Tomtom had zijn diensten bewezen. In Hoek van Holland hebben we een tijdje naar voorbijvarende schepen en langsvliegende vogels zitten kijken. Ik had wat oud brood meegenomen en dat vond gretig aftrek bij de altijd hongerige vogels. Met de ene hand gaf ik brood en met de andere maakte ik foto’s. Na een tijdje daar zo gezeten te hebben zijn we om 15.00 uur weer samen met Tomtom huiswaarts gegaan en hebben ons geheel door de Tomton laten leiden. Hij deed het voortreffelijk.
    Ik wens iedereen een gezellige dag en misschien komt het zonnetje ook vandaag weer even om de hoek gluren.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    31-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foutje

    Ik maakte in mijn onderstaand bericht een storende fout. Daarom hier de correctie:
    “Donderdag, de schoonste aller dagen: ’s morgens nog een halve week en ’s avonds nog twee dagen!”.

     


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koninin Beatrix, 75 jaar van harte.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    “Donderdag, de schoonste dag; ’s morgens nog een halve dag en ’s avonds nog twee dagen!”. Dat werd vroeger gezegd bij de toe geldende 48–urige werkweek. Zo lang werken we al lang niet meer. Tegenwoordig kan je in overleg met je werkgever zo ongeveer je eigen werkweek bepalen. Ik kan me de tijd nog herinneren, dat mijn vader op zondag, thuiskomende vanuit de kerk, een kopje koffie dronk en daarna in de luie stoel ging zitten om uit te rusten van de lange werkweek. Soms gingen we daarna nog even wandelen of vertelde hij een verhaaltje.
    Vandaag is het ook donderdag en viert Koningin Beatrix haar 75ste verjaardag. Voor het laatst als koningin, volgende jaren als Prinses Beatrix. Wij wensen haar allen van harte proficiat. In Den Haag wapperen vandaag 75 banieren met de tekst “Majesteit van harte”.
    Op 17 mei zal Koningin Maxima haar eerste verjaardag als Koningin vieren. Twee keer “koninginne”verjaardag in één jaar.
    Met een beetje weemoed nemen we afscheid van 30 april als Koninginnedag.
    Maar vandaag zal het wel een schone dag van deze week zijn. Geniet van die dag, want deze dag komt nooit weerom.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    30-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Souvereine Vorst.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De temperatuur daalt. Vannacht om 05.00 uur wees mijn thermometer 11.5 graden aan, nu – het is inmiddels 08.17 uur – geeft de thermometer 8,5 graden. Afgelopen nacht is er wel een record gevestigd: Even na middernacht werd door het KNMI een temperatuur gemeten van 14 graden. De hoogste nachttemperatuur ooit op 30 januari. De wind giert af en toe om het huis. Zware windstoten, echter geen storm: dan moet namelijk gedurende een periode van 10 minuten een constante stormwind(windkracht 9) gemeten worden. Nu zijn het vlagen.
    In de kranten laait de discussie op, wanneer eigenlijk het 200-jarig bestaan van het koninkrijk gevierd mag worden. Is dat 200 jaar na 2 december 1813 of na maart 1814 of na 16 maart 1815. 2 december 1813: toen werd Willem I in Amsterdam toegejuicht als Souvereine Vorst. Maart 1814 toen het ontwerp grondwet door de Vergadering van Notabelen met 448 tegen 26 stemmen werd aangenomen. 16 maart 1815 toen de Souvereine Vorst de titel van Koning der Nederlanden aannam. Wat het ook moge zijn: op 30 november 1813 om vier uur ’s middags bereikte Prins Willem het Scheveningse strand. Foto: sneeuwklokjes zijn nu overal zichtbaar.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    29-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geen Koninginnedag dit jaar: koningin Beatrix treedt op die dag, 30 april, terug als koningin van Nederland en daarmee wordt Prins Willem Alexander automatisch koning. Op 30 april 2013 zweert Koning Willem Alexander trouw aan de grondwet en aan de volkeren van het Koninkrijk.
    Op die dag zal Koningin Maxima voor ons oudjes de vierde Koningin zijn: Koningin Wilhelmina, Koningin Juliana, Koningin Beatrix en Koningin Maxima als vierde. En dan ben ik mijn eigen Koninginnetje Annemiek vergeten: in ons huis is Annemiek de Koningin.
    Als alles loopt zoals gepland zal vandaag het nieuwe modem komen en kan Annemiek weer bloggen. Ze heeft af en toe wel even achter mijn computer gezeten, maar dat beviel haar niet. Ze is gewend aan haar eigen computer. Als de installatie van het modem voorspoedig verloopt, zal zij u morgen zelf weer kunnen schrijven. Nu doe ik dat nog even op haar blog. Foto: Met dank aan hare Majesteit. Foto gemaakt vanaf tv.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    28-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterdiner.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De daken zijn weer zwart; de straten evenzo. Dat er hier een ijstijd en sneeuwperiode is geweest, is niet meer te zien. Het is weer voorbij, die mooie winter. We gaan nu voor de lente. Voor de bolletjes onder dier sneeuwdeken was het een goede tijd. Nu zullen snel de sneeuwklokjes overal hun klokjes laten wiegen op een zacht voorjaarswindje.
    Gisteren hebben we de dooi-inval gevierd met een winterdiner. IK had heerlijke erwtensoep voorbereid. Nog even opwarmen en dan op tafel. Foutje gemaakt: tijdens het opwarmen liep ik even weg om een slokje wijn te nemen en vergat terug naar de pan te gaan. De erwtensoep stond te koken. Snel overgegoten in een andere pan. Net op tijd: anders hadden we een aangebrand soepie in de vuilnisbak kunnen gieten. Maar het tweede deel van het diner was wel geslaagd. Ik had tijdig een zuurkoolschotel voorbereid. Vuurvaste schaal, laagje zuurkool, laagje worstjes, laagje zuurkool, laagje banaanschijven, laagje zuurkool, laagje ananasschijven en opnieuw een laagje zuurkool: daarna afgemaakt met appelschijven en paneermeel. Een uurtje in de oven bij 250 graden en daarna aanvallen. Iedereen was tevreden. Nog een kop koffie. De wijn hadden we vooraf en tijdens het diner al gedronken. Ik zou zeggen: maak er vandaag een smakelijke dag van. Foto: even aan de polonaise(feestje Ding a Dong).


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    27-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ding a Dong.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was een drukke en gezellige dag gisteren. Ondanks het slechte weer waren we al vroeg op stap om de voorbereidende werkzaamheden te doen voor de Ding a Dong activiteit in Duindorp Scheveningen. Waar moet opgetreden worden, waar komt de bus met geluidsapparatuur te staan, waar moeten eventueel de paaltjes tijdelijk verwijderd worden? Waar en hoe moesten de spandoeken opgehangen worden. Toen alles in orde was en dat was omstreeks 13.00 uur konden we even terug voor een kop koffie. Daarna moest de bus worden ingericht. De hemel begon te klaren en de sneeuwvlokken verdwenen. Om ongeveer half twee vertokken Ferrie en ik naar de eerste locatie. We hadden een aggregaat voor de elektriciteit, maar ook een kabelhaspel met een snoer voor 25 meter. Maar waarom niet aan een omwonende vragen of we de stekker niet bij hem in het stopcontact mochten steken. Geen enkel probleem. Een makkie voor ons: gedoe met aggregaat, geen extra geluidsoverlast. Kort daarna kwamen de muzikanten en de kinderen, die de omwonenden verblijdden met vrolijke liedjes. Dat was op het Vrouwezandpleinn; vervolgen afbreken en op naar het Hof van Scheveningen(een nieuwbouwcomplex, waar vroeger het Meeuwenhof was) om daar de stekker weer in een stopcontact te steken. Er werd gezongen, gedanst en de polonaise gehost. Om 16.00 uur het slotconcert op het Tesselseplein. Vervolgens opruimen en terug naar het Treftpunt. Het was een gezellige dag met veel plezier voor jong en oud. De hele middag was het droog gebleven. Met een prettig gevoel gingen we allemaal weer tevreden huiswaarts. Er wordt nu al gesproken over een herhaling van het concept: kinderen ontmoeten ouderen en ouderen ontmoeten kinderen. Foto: uiteraard van dit evenement.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    26-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een superstille dag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was een superstille dag gisteren op het blog. Weinig bezoekers en evenzo reacties. Nu moet ik wel toegeven, dat ik gisteren ook niet zo actief was, maar ik had een excuus: ik had het druk en kwam er bijna niet aan toe om iets op het blog te zetten. Vandaag is het weer zo een dag. Vanaf 9.30 uur tot vanmiddag ca 19.00 uur ben ik bezet door mijn deelname aan het project Ding a Dong. Het ouderenproject waarbij kinderen en senioren de hoofdrol spelen. Samen elkaar ontmoeten en samen zingen. Het weer zal in de loop van de ochtend wat aangenamer worden en als de sneeuw langzaam naar benedendwarrelt zal een leuk winterse sfeer een mooie achtergrond van dit feest kunnen worden. Voorlopig de laatste winterse dag. De temperatuur is nu nog -3.4, maar zal in de loop van de dag stijgen naar positieve waarden. De dooi zal vandaag inzetten. Morgen heb ik in ieder geval wel de tijd om mijn rondje blog te kunnen doen. Ik wens u een heel fijne dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    25-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.enig oponthoud
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Enig oponthoud. Annemiek haar computer kan geen verbinding met internet maken. Het IP adres van haar computer kan niet vernieuwd worden. Dus even met de KPN gebeld. Nou ja, even. Het ging redelijk vlot. De man aan de andere kant stelde de vragen, maar ik had alles al gedaan wat hij vroeg. De man aan de andere kant ging even wat uitzoeken en kort daarna viel de verbinding weg. Straks nog maar opnieuw proberen. De zon schijnt. Annemiek zoekt nu een alternatief. Wat opruimen in de linnenkast etc. Ze mag op mijn computer, maar dat durft ze niet. Dadelijk misschien wel. Ik kan best even wachten.
    De temperatuur schommelt om het vriespunt. Het belooft weer een mooie dag te worden. Straks even de boodschappen voor het weekend doen. Nu nog even ontbijten. Ik wens iedereen een prettige en zonnige dag. Foto: nog even en de fietsen kunnen weer gebruikt worden.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    24-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Les Miserables
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eindelijk gevonden. Ik was een cd kwijt. Ik had wel de hoes in mijn hand, maar de cd zat er niet in. Ik heb overal in huis gezocht, maar niet gevonden. Opeens dacht ik er aan, dat ik die muziek enige weken geleden tijdens een ritje door de polder gehoord had en toen dacht ik aan de auto. Inderdaad, daar lag die cd veilig opgesloten in een verkeerd doosje. Waardoor werd ik aan deze muziek herinnerd? Door de film, die sinds kort in de bioscoop te zien is en waar ik graag naar wil gaan kijken en luisteren. Les Miserables. Muziek: Claude-Michel Schönberg. Nu draait hij weer speciaal voor mij. Uiteraard in de fraaie Franse versie. Ik voel me weer helemaal opgelucht.
    De weersverwachting voor vandaag ziet er goed uit: zon, niet te veel wind, en een temperatuur tussen de nul en min vijf graden. Misschien weer een kans om mooie foto’s te maken. Maar vanmorgen eerst even naar de verjaardag van een vriend. Waarschijnlijk leest hij wat ik nu schrijf: ik wens hem van harte met zijn verjaardag en met zijn vaste aanstelling en wens hem veel succes met de activiteit Ding a Dong van aanstaande zaterdag in de Scheveningse wijk Duindorp. Foto: het weer gaat veranderen. De sneeuw zal verdwijnen. Daarom nog een afscheid van de ijs- en sneeuwperiode.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    23-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zojuist was het -7.8 graden en nu weer -7.1; de temperatuur schommelt heel erg, maar de hemel klaart; dat betekent dat de zon tevoorschijn komt. Ze zeggen wel eens, dat de vorst vlak voor zonsopgang het hoogst is. Van mij mag de temperatuur omhoog, zodat het net zo een aangename winterdag wordt als gisteren.
    Misschien is het toeval, maar zowel de huisbel in de hal als die aan de centrale buitendeur weigert dienst. De elektronica lijkt last van de kou te hebben. Gelukkig doen de liften het wel. Maar je zou met deze kou toch vast komen te zitten in de lift. In een buitenlift nog wel, waar de temperatuur bijna net zo laag is als buiten. Ik heb wel eens drie kwartier in de lift vastgezeten, maar gelukkig was het toen niet zo koud. Aangenaam was het niet.
    Komend weekend neem ik deel aan een activiteit in Duindorp(een wijk van Scheveningen); ouderen en kinderen ontmoeten elkaar. Ik ga er foto’s van maken. Hopelijk zal de zon schijnen en zal het wat minder koud worden. Ik wens u allemaal een heel fijne woensdag met weinig wind, veel zon en een warm hart. Foto: ik denk niet dat ik vandaag de duinen in ga: er ligt nog te veel sneeuw.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    22-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heren bloggers, opgepast.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Heren bloggers, opgepast!! De AD Haagsche Courant begint vandaag met “Crimineel is steeds vaker een vrouw”. Het gaat natuurlijk over Nederland; 30.000 vrouwen en meisjes vanaf 12 komen jaarlijks in aanraking met de politie tegen 180.000 mannen. ( Ha, ha…Vrouwen willen nu eenmaal graag aangeraakt worden, maar dat is toch niet crimineel?)
    Nu algemeen: “Dijsselbloem – (bijna geen een buitenlander kan die naam uitspreken, maar ze zullen wel van hem horen) – benoemd tot voorzitter eurogroep”. Zeg maar gewoon “Jeroen”; dat is zijn voornaam en makkelijker uit te spreken.
    De volgende kop: “We zijn optimistischer”. Wie zijn we? Het Centraal Bureau voor de statistiek zegt het iets voorzichtiger:“Het vertrouwen van de consument is gestegen”.
    En als klap op de vuurpijl: “België schiet ons te hulp na Fyra-debacle”. De Belgen gaan een wandeltocht organiseren van Amsterdam naar Brussel, dan ben je er net zo snel.
    Die Hollandse vrouwen willen best graag door de Belgische politie aangeraakt worden(ha, ha, ha.).
    Foto: Heren opgepast, misschien zit achter die bosjes een sneeuwvrouw.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!