Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    21-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de zon komt tevoorschijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog even en de zon komt tevoorschijn. Net als gisteren zit ik nu zonder kunstlicht in mijn kamertje en langzaam begint de zon mijn kamertje binnen te kruipen. De temperatuur is -2.7 graden, maar dat zal straks wel lopen naar de +2.7. Hoopt doet leven, zeg ik maar. De wind is zwak. Aan beide kanten (landzijde en zeezijde) hangen boven de horizont wat wolken. Langzamerhand zullen die elkaar naderen en dan wordt het een bewolkte dag. Maar dat kan nog wel een paar uurtjes duren. Voorlopig genieten we van de warme stralen van de zon. De aanstormende lente is niet meer tegen te houden. En daar is hij: de zon; het is nu vijf minuten over acht en ik zit in het zonnetje. De temperatuur is al 0,3 graden gestegen. Ik doe mijn best om deze zon ook uw kant uit te sturen. Ik kan er niets aan doen als boze weergoden dat gaan verhinderen. Foto: het vroege morgenlicht over de duinen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    20-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.die oude Willem III
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is net acht uur als de eerste zonnestralen mijn kamertje binnen vallen. De temperatuur is nog nipt onder het vriespunt. Geen wolken aan de hemel. De wind is licht matig en uit de wind zal het heerlijk zitten zijn op het balkon. Nog niet direct maar over een paar uurtjes zal het er aangenaam zijn. Op het strand zijn de voorbereidingen voor het nieuwe badseizoen al in volle gang. De betonpaden worden gelegd en de containers ingegraven. Ik denk dat dit weekend al begonnen mag worden met de opbouw van de paviljoens. Gisteren hadden we maar ook vandaag hebben we weinig om handen. Lekker rustig. Een oude Willem III tafel wordt straks opgehaald door een antiquair; die stond een beetje in de weg en bracht weer een aardig zakcentje binnen. Weer een extraatje voor leuke dingen. In de plaats van die oude tafel hebben we twee kleinere glazen plantentafeltjes gekocht en die staan nu in de serre. Ik wens iedereen een aangename, gezellige en fijne dag. Foto: de oude Willem III.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    19-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.o stulti et tarde corde
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Daar zitten we weer. Een ALV en daarin zou de brief, die ik aan de bestuurder heb geschreven, behandeld worden. Maar direct in het begin van de vergadering wordt de voorzitter gewisseld en de nieuwe tijdelijke voorzitter, die zo positief reageerde op mijn brief, negeert de brief en alles wat daarin geschreven staat. Oh domkoppen en traag van geest. En als ik dan later nog een keer vertel, dat de akte van splitsing ons uitgangspunt moet zijn, volgt er een reactie van: daar hebben we niets mee te maken, wij bepalen zelf wel wat we doen. “O stulti et tarde corde” denk ik bij mezelf en vertaal de tekst vrij “stelletje domkoppen”en dan ben ik nog heel vriendelijk.
    Nog nooit eerder een mens gezien dat zo kwaad naar me kon kijken. Zij  - die denkt,dat zij het is  -  die als keizerin de kroon draagt van Europe.
    Weer een reden om afscheid te nemen van dit soort vergaderingen. Recht en regelgeving moeten er zijn. Het was weer een vergadering vol leugen en bedrog. Soit. Het is gebeurd.
    En de dag was gisteren zo mooi begonnen. Een vriendelijke zon, een beetje fris en een korte wandeling over de Pier, die ook al te lijden heeft van al dat geharrewar.
    Maar toch zeggen we weer: een heel fijne dag voor iedereen. Foto: een lenteboeketje voor iedereen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    18-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lentekriebels.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisterochtend was het weer zo een dag, dat ik al vroeg de duinen in kon struinen. De opkomende zon achter een beetje ochtendnevel verwelkomde mij. Die dag ben ik een paar keer gaan wandelen. Samen met Annemiek een kleine wandeling naar de supermarkt en daarna aansluitend alleen nog een extra rondje. Ik had de camera niet bij me. Ik zag echter zoveel moois dat ik later gewapend met de camera op stap gegaan ben om de lente welkom te heten. Een stralende dag met een nog stralender zonsondergang. Ook voor vandaag ziet het er weer goed uit. Dadelijk even met Annemiek n aar naar het laboratorium voor een bloedafname ter controle. Daarna me voorbereiden op de algemene ledenvergadering van vanavond.
    Gisteren heb ik de gemaakte foto’s overgezet op mijn computer en voor u een kleine compilatie gemaakt van al die lentekriebels, die ik onderweg in de natuur ben tegengekomen. Ik wil dat graag delen met u en u daarmee een prettig gevoel geven. Klik in ieder geval even op het plaatje voor een vergroting en uw lentegevoel zal daardoor nog groter worden.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    17-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.die zuinige Ollanders
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Goede morgen. Denk vandaag aan vandaag en geniet van de dag, die ons weer opnieuw gegeven is. De temperatuur is nu 2.6 graden en die zal zich vandaag nog wel kunnen verdrievoudigen; de lucht is nog ochtendgrijs met hier en daar wat lichte vlekken. De vlag zwabbert wat om de vlaggenstok boven op het Kurhaus en komt uit zuidelijke richting. Als het een beetje meezit, zullen de wolken grotere gaten gaan vertonen, zodat de zondagzon er even doorheen kan prikken. Al met al een dag, die ons weer gegeven is en waarvan wij het beste mogen maken.
    Wij hebben op het ogenblik twee kranten: het Algemeen Dagblad en de Telegraaf. Het AD meldt een meevaller als gevolg van de eurocrisis: omdat de Nederlandse Bank het afgelopen jaar veel geld heeft uitgeleend aan o.a. Griekenland en Spanje, ontvangt de bank meer rente dan verwacht; die winst van ruim 800 miljoen wordt uitgekeerd aan de staat. De Telegraaf meldt een miljoenenstrop als gevolg van de hogere accijns; deze hogere accijns leidt tot toegenomen aankopen over de grens; in januari betekende dit al 34 miljoen euro minder aan accijns.
    Als je aankopen in het binnenland duurder maakt en de belastingdruk steeds groter wordt dan zoeken – zeker die zuinige Ollanders – compensatie in het buitenland(lees België en Duitsland). Met dit soort plussen en minnen wordt de crisis niet opgelost.
    Somber? Nee, hoor… zolang de zon iedere dag weer opkomt, blijven we hopen op een betere toekomst.
    Ik wens iedereen een fijne zondag. Foto: vandaag laat ik de kerk in het midden


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    16-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de naderende lente.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog maar amper twee weken en de lente begint. Een echt gebeurt verhaal. Ik denk dat ik ongeveer zestien of zeventien jaar was. Ik zat op het seminarie in Kaatsheuvel. Het was in het voorjaar en ik dacht aan de lente. Plotseling schrok ik op: de leraar Latijn herhaalde zijn vraag. De vraag was waarschijnlijk niet tot mij doorgedrongen en hij was nogal pissig. Hij schreeuwde naar mij: “festina lente” en het was de bedoeling dat ik daarvan de Nederlandse vertaling gaf. Nog met mijn hoofd zwevend door de lentelucht antwoordde ik: de naderende lente. Alleen het woordje lente was tot mij doorgedrongen. Wat de leraar daarna zei, weet ik niet meer, maar ik had wel een heel slechte beurt gemaakt. De vertaling van “festijn lente” is “haast je langzaam”. Ik weet wel dat ik aan het eind van het kwartaal een laag cijfer voor Latijn op mijn rapport had staan. Die ‘goede man is waarschijnlijk al lang overleden: hij heeft zich waarschijnlijk te veel gehaast. Ik ben er nog en denk nu aan “de naderende lente”. Heus waar… het verhaal is waar.
    Ik wens iedereen dat naderende lente gevoel. Foto: deze foto doet mij denken aan het einde van de ijstijd en het begin van het voorjaar.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    15-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vriendschap.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren waren we uitgenodigd voor een bijeenkomst met film in het zorgcentrum Uiterjoon. Daarbij waren ook Heldring-VMBO-leerlingen uitgenodigd, die een gedicht of iets dergelijks, dat zij zelf gemaakt hadden voorlazen. Er kwamen twee jongens naar mij toe en vroegen of ze hun gedichtje mochten voorlezen. Natuurlijk mochten zij dat. Na het voorlezen overhandigden zij mij hun gedichtje.

    “Vriendschap

    Vriendschap is het voor elkaar opnemen, en voor elkaar vechten.
    Vriendschap is liefde en leed met elkaar delen.
    Vriendschap is speciaal ook al lijkt het vanzelfsprekend.
    Vriendschap is elkaar steunen in elke situatie.
    Vriendschap is iets dat niet uit de zee komt opduiken.
    Vriendschap is niet iets wat te gronde gaat.
    Vriendschap is oneindig en vergaat nooit: het zal altijd blijven.”
    Gemaakt door Richard Kuiper(leelrling Heldring VMBO)

    Ik vind het leuk deze ervaring met u te mogen delen en wens u een vriendelijk dag.

    Foto: al een heel vroege bloeier. Staat in een buitenkas bij een tuincentrum.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    14-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne Valentijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het weerbericht is niet erg duidelijk. Op buienradar drijft een groot regen/sneeuwgebied langs de kust, maar het lijkt of het aan ons voorbij gaat. Het weerbericht zelf vertelt dat dit gebied zich over het land zal uitbreiden. Eerst in het zuidwesten. Het ziet er hier op dit moment nog niet naar uit dat het gaat sneeuwen. Maar over een uur kan dat ander zijn. We moesten echter wel even weg, maar gelukkig kan dat uitgesteld worden. Vanmiddag zijn we uitgenodigd in het Uiterjoon voor de film Amélie. Tegen die tijd zal er wel wat meer duidelijkheid over het weer zijn. En vandaag is het natuurlijk Valentijn. Eerlijk gezegd Valentijn mij niet zo veel. Ik weet, dat er twee heiligen zijn, die Valentijn heten en die samen op deze dag worden herdacht. Wie nu de echte is weet ik niet. Maar ik weet ook niet wie de echte Sinterklaas is. Maar vandaag zullen veel mannen zich als Valentijn gedragen en hun geliefde met rode rozen overladen. Ik wens iedereen een fijne dag. Foto: een bos rozen kan ik u niet sturen, maar wel een fleurig plaatje.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    13-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stoeptegel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er zwemmen weer heel wat haringen door de Scheveningse straten. Nee… er is geen overstroming. Het idee van Hans Grijzen om stoeptegels met daarin gestempeld de drie haringen van het Scheveningse wapen is een groot succes geworden. Was het idee eerst om met haringen de elf wandelingen van de haringroute te begeleiden, al spoedig bleek dat er een grote belangstelling bestond, om de stoeptegels ook op andere plaatsen in te zetten. Gisteren tijdens een wandeling door Scheveningen zag ik al op veel plaatsen zilvergrijze haringen rond zwemmen. He t gaf me wel een fijn Schevenings gevoel. Er zullen binnenkort nog heel wat haringen bijkomen. De stoeptegels zijn ca 30x30(de exacte maat weet ik nog niet).
    Dadelijk moet ik met Annemiek naar de dokter. Gewoon normale periodieke controle. Daar moeten we om 08.45 zijn. Wel vroeg, maar daarna hebben we weer de hele dag om te boeten voor onze carnavaleske uitspattingen. Foto: de al beroemd aan het worden Scheveningse stoeptegel.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    12-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    En nu het vastenavond is
    Nu zijn er alle keeltjes fris

    De laatste dag van het lange carnavalsweekend. Morgen weer vroeg op. Ter kerke voor het askruisje.  Met een zwart bekruist voorhoofd komen we terug om met energieke kracht weer het dagelijkse werk te hervatten. Veel denken carnaval … ja, maar de rest mag je vergeten. Over het wereldnieuws hoeven we het niet te hebben: dat heeft de paus zelf al bekend gemaakt. In maart maar hopen op snelle witte rook.
    Gisteren was er niet veel zon, maar vandaag gaat de zon uitbundig schijnen. Nu is het nog donker, maar over een uurtje zal het al weer licht zijn en kan ik de schakelaar omdraaien om van het natuurlijke licht te genieten.

    En nu het vastenavond is
    Nu zijn er alle keeltjes fris

    Maak ik er voor vandaag een vrolijke dag van en wens iedereen hetzelfde.

    ALAAF!!

    Foto: Scheveningen in de laatste sneeuw(?).


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    11-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zon en leut
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vannacht heeft het licht gevroren. Mijn thermometer wijst -2,7. De sneeuw van gisteren is weer bijna helemaal weg. Daar heeft de zon van gisteren voor gezorgd. Vandaag hoop ik de zon weer te zien. Als ik hem zie – en dat weet ik bijna wel zeker – dan zal ik hem doorsturen naar al die mensen, die nu van een korte vakantie willen genieten.
    Gisteren heb ik - naast mijn opruimwoede – toch nog een brief naar de bestuurder kunnen sturen. Die maakt er een janboel van. Hopelijk zet mijn brief hem en een groot aantal medebewoners aan het denken en gaat onze vereniging beter functioneren.
    Ik heb gisteren een korte wandeling gemaakt, maar, hoewel het zonnetje scheen, was het buiten niet aangenaam toeven. Een schrale wind blies mij bijna uit mijn jasje.
    In het zuiden beginnen vandaag rond het middaguur de carnavalsoptochten. Ik hoop voor de carnavalsvierders, dat zon en leut goed zullen samen gaan. Foto: een koud plaatje van de boulevard.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    10-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Witte carnaval. De straten zijn wit en de daken zijn wit. Maar de lucht klaart. De temperatuur buten is -0,5 graden. De wind is niet al te straf. Het zou dus best aardig weer geweest zijn om een wandeling langs strand en duin temaken, maar de sneeuw is nog even de spelbreker. Misschien straks als de zon door komt en dat gaat hij vast en zeker doen, zal de sneeuw snel verdwijnen. De bakker aan de overkant heeft weer zijn weekaanbieding en dat is deze keert: een één euro moorkop. En dat is niet zomaar een moorkop, maar een heel grote, zo iets van de moorkop van 8 centimeter doorsnee; een moorkopmaaltijd zou je dat bijna kunnen noemen. Die ga ik dan ook straks even halen.
    In mijn kamertje is al heel wat verdwenen en nu al voel ik meer ruimte om me heen. Dis pas het begin en vandaag – na de energiegevende moorkop – ga ik weer verder. Nog meer ruimte op de planken maken. Sommige boeken laat ik bij toverslag verdwijnen samen oude archieven, waarvoor zelfs de fiscus geen belangstelling meer voor zal hebben.
    Ik wens iedereen een gezellige moorkopzondag en een fijne voortzetting van de carnaval.
    Foto: bij het opruimen kwam ik nog wat verloren gewaande foto's tegen. Dit is onze woonkamer in ons vorige huis: 15 jaar geleden.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    09-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buurthuis van de Toekomst.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Van het beoogde tuintje is niet veel terecht gekomen. Op afgelopen woensdag en gisteren zouden een groot aantal volkstuintjes te huur worden aangeboden. Gisteren om 09.00 uur was ik present, maar kreeg te horen, dat alle perceeltjes al waren verhuurd. Jammer.
    Omstreeks 10.00 uur was er een bijeenkomst in de wijkwinkel van het Belgisch Park. Tijdens deze gezellige bijeenkomst heeft Karsten Klein, Wethouder jeugd, welzijn en sport, aan de wijkwindel het certificaat “Buurthuis van de Toekomst”uitgereikt en de bijbehorende plaquette eigenhandig op de vensterruit van de wijkwinkel bevestigd(zie foto). Het is een eer voor bestuur, medewerkers, vrijwilligers en bewoners van de wijk deze onderscheiding te mogen ontvangen.
    Daarna hebben we onze wekelijkse boodschappen gedaan en een klein ommetje door de polder gemaakt.
    Ik wens alle carnavalsvierders een heel gezellig, vreedzaam en ” alaaf” weekend toe.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    08-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goedemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag begin ik de dag met: Goedemorgen. Gewoon om dat mij weer een nieuwe dag gegeven wordt en aan iedereen die dit leest eveneens. Een dag voor een lach, omdat ik lachen mag. Gewoon omdat het een nieuwe dag is. Na mijn blogronde ga ik vandaag even kijken of ik in de buurt nog een volkstuintje kan bemachtigen. Een tuintje van dertig vierkante meter op loopafstand. Een tuintje voor wat tuinbomen, een paar courgettes, wat prei, prinsessenboontjes en veel zonnebloemen. Ik mis mijn vorige tuin wel. Uiteindelijk was die te groot en te ver weg. Om tien uur naar een opening en daarna op pad om de levensbehoeften voor de komende week in te slaan. Als het weer een beetje meewerkt nog even een rondje door de polder. Vandaag dus een beetje rustdag na een paar dagen werken om mijn kamertje op orde te krijgen. Foto: hoog in de lucht, door vleugels gedragen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    07-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren flink in mijn kamertje gewerkt. Één kastje is al verdwenen en het volgende volgt snel. Vandaag ga ik eens flink rauzen in de mijn rondslingerend archief. Daar uit zullen best verrassende documenten tevoorschijn komen. Dan staat er achter mij nog een krakkemikkige boekenkast, die ook moet verdwijnen. Daarna volgt er een kleine verbouwing en da verplaatsing van drie kasten, die nu op mijn werkblad staan. Dat zal ruimte en licht geven. Misschien nog een kwastje verf hier en daar, maar dat is van later zorg. Als het grote werk maar achter de rug is. Op de foto kunt u zien, hoe mijn kamertje en nu nog uitziet. Over een paar weken zal ik u laten zien hoe het er dan uit ziet. Annemiek zal wel blij zijn als alles achter de rug is en ook het laatste plekje in huis er ordentelijk uitziet. Aan het werk dus. Maar eerste even aan het blog en aan de koffie. Donderdag de schoonste aller dagen; ’s morgens nog een halve week en ’s avonds nog twee dagen. Prettige en werkzame dag allemaal.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    06-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vastenavond die komt an...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog een paar dagen en het carnaval breekt weer los. Vandaag over een week is het al weer Aswoensdag en is de vastentijd begonnen. Ongetwijfeld kent u dit liedje uit de oude doos:
    De vastenavond die komt an
    Wij zingen ho-man-ho
    Geeft ons een pankoek uit de pan
    En zo mijnheer al zo
    En nu het vastenavond is
    Nu zijn er alle keeltjes fris
    Diridon, diridon, diridon
    Diridon don deine
    Het spelen gaat gewis.
    Wij zongen het vroeger op Vastenavond, de avond vóór de vastentijd begon. Toen kenden we nog niet het carnaval van deze tijd. We hadden zelfs geen vrij van school: ’s avonds pas begon het carnaval. ’s Avonds iets lekkers bij de koffie. Geen snoepjes in de vastentijd, die gingen in het snoeptrommeltje en dat ging pas open op Paaszaterdag om 12.00. Nu vieren we geen Vastenavond meer. Nu zien we het alleen op de tv voorbijglijden.
    Toch wens ik iedereen voor het komende weekend een leuke en gezellige tijd en voor vandaag natuurlijk ook. Foto: zo maar een winterplaatje.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    05-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een felle flits en ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik had net de radio aangezet voor het nieuws van 5.00 uur. De nieuwslezer was al bij het weerbericht. Hij zei kans op onweer en juist op dat moment een felle flits en een enorme explosie van donderslagen inde lucht. Vlak boven ons was het onweer losgebarsten. Nog een paar flitsen en donderslagen. Toen stierf het onweer weg boven de stad. Ik liep naar de voorkamer en zag een onbetreden witte sneeuwstraat. Nu is de sneeuw al weer weg en de lucht gebroken. Misschien breekt dadelijk de zon weer door. De wind staat pal west en is krachtig.
    Binnenkort hebben we weer een ALV(Algemene Leden Vergadering). Gisteren ben ik begonnen om de onzin in de notulen te corrigeren. Het komt – en niet alleen hier – vaak voor dat de ontwerpnotulen niet een goede weergave zijn van een vergadering. Gelukkig kan daar vaak nog wat aan gewijzigd worden vóór ze door de vergadering worden gearresteerd. Op de agenda van onze vergadering is geen ruimte opengelaten voor bespreking van de notulen. Ik ben benieuw. Ik was zelf niet aanwezig bij de vorige vergadering. Wat ik gelezen heb is echter voor een belangrijk deel niet conform de akte. Ik ben benieuwd. Ik wens iedereen een fijne en ontspannen dag. Foto: zicht op Boskoop.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    04-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.leun niet tegen mij
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er stondweer een straffe wind. Je kon er bijna tegen leunen. Maar de wind waarschuwde mij en zei: “leun niet tegen mij, want als ik ga liggen val jij”. Dit had de SNS-bank  ook tegen haar leden moeten zeggen. Nu ligt de bank op zijn k… oh nee op de grond en kan iedere Nederlander er voor betalen. Zo ongeveer 220 euro kost het iedere Nederlander om SNS te redden. De afgelopen jaren, hebben de hoge heren via bonussen het spaargeld zitten verteren.
    Gisteren zat ik achter mijn computer te peinzen en dacht er op eens aan om alles wat ik de afgelopen jaren in en voor Scheveningen heb gedaan eens op een rijtje te zetten. Dat is een heel lang rijtje aan het worden. Ik ga dat nu allemaal eens in een eigen webzet zetten en misschien later die website ook nog eens op het internet publiceren. Maar voorlopig heb ik genoeg te doen met alles netjes te ordenen. Het begon allemaal in de zestiger/zeventiger  jaren van de vorige eeuw.
    Er staat een straffe wind; het regent niet en straks komt misschien nog even om het hoekje kijken. Geniet van de nieuwe dag en lach de dag vriendelijk tegen: een lach in de morgen, kan voor een fijne dag zorgen. Foto: vogels vliegen vrij en hebben geen zorgen om hun geld.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    03-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.decadent
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Leek het gisteren aanvankelijk een trieste dag te worden, toch klaarde het allengskens op en werd het met een matige temperatuur en een stevige noordoostelijke wind toch nog een zonnige dag achter de ruiten van onze Agila. We moesten nog even een boodschap doen en daarvandaan gingen we richting Zoeterwoude. Even verpozen op ons plekje bij Gelderswoude en vandaar via allerlei onbekende weggetjes – maar onze Tomtom kende ze wel – kwamen we in Boskoop, waar het marktdag was. Waar markt is, komt Annemiek uit de auto. Met haar rollator kan ze, als de straten maar glad en goed zijn, aardig uit de voeten. Via Alphen weer huiswaarts. Even een glazen tafel, die we onderweg gekocht hadden, in elkaar zetten. Na ook het vest voor mij, dat we met een korting van 90 euro onderweg gekocht hadden, gecontroleerd te hebben, waren we toe aan een versnapering. Foto: plotseling werdonze aandacht getrokken door een in bloeistaande boom. Dat dachten we: naderbij gekomen zagen we dat het een neppert was. Zo decadent zijn sommige mensen al, dat zelfs de natuur uit hun tuin geweerd wordt.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    02-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een idiote discussie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb het er een beetje moeilijk mee. Hoe kan het gebeuren, dat een bank, die een paar jaar geleden nog een overheidssteun kreeg van 750 miljoen euro, nu genationaliseerd is met 3,7 miljard euro van ons belastinggeld en krijgt de nieuwe topman van SNS Reaal, Gerard van Olphen een salaris van € 550.000 per jaar. Dat deze nieuwe topman niet onder de balkenendenorm blijft doet onze premier af als “een idiote discussie”. Hij zet zichzelf te kijk als hij daarna nog eens zegt:”Als je niet bereid bent dit soort bedragen te betalen, krijg je er niet de goede mensen voor”. Wat is de functie van premier Rutte eigenlijk? Hij valt toch wel onder de balkenendenorm? Vroeger gingen we onregelmatig naar de bank om onze gespaarde centen weg te brengen en zo een spaarpotje te creëren voor latere tijden. Was dat niet diezelfde bank? Toch triest als je even achterom kijkt. Mijn moeder leerde mij: Omzien is de haas zijn dood. Heb ik dan toch even omgekeken?
    Gelukkig was er ook een ander bericht naast de ondergang van de SNS en de falende Fyra. Vanaf 18 februari rijdt twee keer per dag een intercity tussen Den Haag en Brussel. Den Haag wordt weer een beetje gered uit haar isolement. Al met al: wij zullen nu opnieuw onze spaarcenten neer moeten tellen, terwijl mijn inkomsten uit pensioen en AOW deze maand € 49,14 lager zijn dan vorige maand. Dat betekent wat minder consumeren, wat minder produceren, wat meer mensen zonder werk.
    Toch wens ik u een prettige dag. Met de zon op mijn gezicht, valt het leven toch nog licht. Foto: Misschien kan ik iemand nog een plezier doen met een afdankertje.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!