Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    09-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vanuit het zuiden komt de verandering
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanuit het zuiden komt de verandering. Eerst in de vorm van de broodnodige regen. De akkers zijn kurkdroog en het gras op de weilanden lijkt hier en daar wel hooi. Maar daarna komt de lang verbeide zon de lente compleet maken. We zien er naar uit. Nu nog probeert de zon door de ochtendnevel te breken. Mooi weer voor de ochtendwandeling op de nieuwe boulevard van Scheveningen. Dat deed ik gisteren ook, maar toen was de wind nog koud bij een temperatuur om het vriespunt. Op het ogenblik is de temperatuur 3.0 graden. Op de boulevard is het nog stil, maar in het weekend zou het wel eens erg druk kunnen worden. Annemiek heeft gisteren van mij bijles gekregen om met de scootmobiel te rijden. In het begin stribbelde ze een beetje tegen, maar op een gegeven moment kreeg ze er zin in. Van Pier naar haven en terug. We hebben er anderhalf uur over gedaan en er zijn geen ongelukken en/of opstoppingen veroorzaakt. Koude handen, die had ze wel. In de ochtend liep ik met Scanner. Die leert het al aardig. Kijk maar op bijgevoegde foto. Hij bleef rustig zitten voor een foto in bewondering voor de sprookjestuin vóór het Beelden Museum.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    08-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als het zonnetje even scheen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is weer maandag en de dag begint met een schimmig zonnetje. Gisteren was het hier nog behoorlijk fris, zeken in die periodes waarin de mist de zon belemmerde om uitbundig te schijnen. Ik ging al vroeg op stap met de hond ons koesterend in de zon. Omstreeks twaalf uur kwam de mist opzetten en die bleef een tijd hangen. Later kwam er weer zon en zijn mijn dochter en ik nog een wandeling door de duinen gaan maken in de langzaam ondergaande zon. De komende dagen zal de zon zich wat minder laten zien. Hij moet even ruimte maken voor wat buien. De grond is kurkdroog en heeft dorst. Daarna aan het eind van de week lijkt de lente de overhand te krijgen. Nog even geduld. De ergste kou is de lucht uit. De winter van 1946/47 was ook koud en lang, maar de zomer daarna brak alle records. Wie weet wat ons nog te wachten staat. Ik wens iedereen een fijn en vrolijk begin van deze nieuwe week. Foto: zomaar een plaatje van een Schevenings straatje toen het zonntje even scheen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    07-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De natuur is royaal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het Kurhaus en de Pier zijn verdwenen achter een dichte mist. De daken zijn wit aangeslagen. De temperatuur buiten is -1.0. De wind is nauwelijks voelbaar. De weersvoorspelling is: de mist vertrekt, de zon gaat schijnen en het wordt een mooie dag. Ik hoor de optimist weer zeggen:”hij trekt wel op tie mist. Laten we het daar maar voorlopig bij houden. Gisteren zijn we even de polder in geweest. Overal lammetjes. We zagen zelfs twee keer een vijfling. De natuur is wel royaal. Na een paar dagen zonneschijn staan er overal narcissen in bloei. De natuur doet haar best, nu nog de temperatuur. Langzaamaan krijgt de lente wat ruimte. Wij zijn er echt aan toe. Even wat natuurlijke warmte in onze oude botten.  Als ik nu met Scanner op pad zou gaan, zou ik niet kunnen wat hij aan de andere kant van de lange lijn uitspookt. Maar even wachten dus tot de zon schijnt.
    Met op zonder mist: ik hoop toch dat u straks de mist mist en het zonnetje u verwarmt. Prettige zondag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    06-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bertozzi & Casoni en een voortreffelijke Marike Mingelen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteravond was ik uitgenodigd voor een speciale burenontvangst in Museum Beelden aan Zee. Ik ben al vaker in dit bijzondere museum geweest en heb in het verleden al meerdere keren via dit blog hier over verteld. Het museum was geopende vanaf 19.00 uur voor een bezoek aan de tentoonstelling “Bertozzi & Casoni.Timeless”. Om21.00 uur begon de voorstelling Maria Callas heart/broken voice.In “Maria Callas, broken heart/broken voice” beleven we de laatste seconden van Maria’s veelbewogen leven, waarin de dramatische gebeurtenissen uit haar leven voorbijtrekken als in een hallucinatie. Zij hoort stemmen waarmee zij had gehoopt te hebben afgerekend. Marike Mingelen vertolkte deze rol op indrukwekkende wijze. Tijdens deze voorstelling mochten jammer genoeg geen foto’s gemaakt worden.
    Wel van de tentoonstelling. Daarvan hier een opname.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    05-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oh, oh, Den Haag, mooie stad achter de duinen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is zo ver. Morgen wordt de nieuwe boulevard van Scheveningen officieel geopend.
    De oude Pier lijkt onverkoopbaar, omdat het verroeste linkereiland op rijksgrond ligt en de overheid geen toestemming geeft om dit eiland buiten de verkoop te houden. Een eventuele koper moet, als hij koopt, beginnen met de sloop van dat eiland en daar heeft niemand zin in. De Pier is failliet. Wat er nu met de Pier gaat gebeuren is voor iedereen een vraagteken. Sluiten en gewoon laten wegrotten? Over een paar jaar is het dan een ruïne en hebben we er weer een antieke bezienswaardigheid bij. Maar daar zitten we toch niet op te wachten. De nieuwe boulevard wordt voor Scheveningen dan zijn luister ontnomen. Minder bezoekers is een strop voor de Scheveningse middenstand maar ook voor de Haagse financiën. Dat tekort zal dan weer door de burger opgehoest moeten worden. Een somber bericht voor Scheveningen juist vóór de dag, dat de nieuwe boulevard wordt geopend. Een oud Nederlands lied begint met de tekst  “O, Nederland, let op u saeck. De tijt en stond is daer.” Laat de overheid zelf maar het woord ‘Nederland’ vervangen door ‘oh, oh,Den Haag’.
    Ik wens iedereen een fijne dag en voor morgen een mooie dag bij de opening van de nieuwe boulevard. Foto: Scheveningen klaar voor het nieuwe seizoen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    04-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een frisse wind
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat doet u, als u de hond gaat uitlaten? Natuurlijk een poepzakje(zo noemen wij dat in Nederland) mee. Het is nu eenmaal verplicht, om dat wat de hond op straat achterlaat, op te rapen en in de vuilnisbak te deponeren. Maar wat, als de hond twee of zelfs drie keer tijdens de wandeling zijn darmen leegt en je maar een zakje bij je hebt? Dat overkwam mij gisteren. Ik had mijn plicht gedaan en een kwartier later was het weer raak. Geen zakje, maar wel een hoop. Schuldbewust kijk je dan om je heen of er niet ergens een stuk papier ligt. Niet dus. Daar komt al een auto aan, die de uitwerpselen pletten. Dat kan je niet meer oprapen. Om je heen kijkend of er geen politieagent in de buurt is, verwijder je je snel van de plek des onheil. En dan… na een paar honderd meter verder gebeurt het weer, dat de hond zijn darmen leegt. Ik keer me om en doe alsof er niets gebeurd is. Ik had geluk: het was koud en doodstil op de boulevard. Toch voel je je schuld bewust. Maar wat moet je dan. Geen fris praatje, maar het is me al drie keer overkomen. Twee keer had ik voldoende zakjes bij me, maar dit keer niet. Vandaag dus wel weer. Geen poep op straat.
    Vroeger hing bij mij op kantoor het volgende bericht:
    Kijk, als u het toilet verlaat
    nog even achterom
    of datgene, dat u achterlaat
    ook werkelijk door de afvoer gaat:
    want strepen in de pot
    Of vocht op de bril
    Is niet wat de volgende gebruiker graag wil.
    Als foto dit keer een frisse wind in de zeilen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    03-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dan maar een ochtend zonder koffie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gistermorgen belde een vriend mij op en zei haastig: “Loek, heb je je camera bij de hand? Ga direct naar de boulevard: er komen een paar oude zeilschepen voorbij.” Ik snel mijn camera gepakt, die altijd bedrijfsklaar op mij wacht, en met versnelde pas naar het eind van de Pier gelopen. Ik was sneller dan de meest schepen en kon een paar mooie opnames maken. Er was een harde wind en ondanks de blauwe hemel en een heldere zon was het behoorlijk koud.
    Ik was nu toch eenmaal buiten en heb maar gelijk mijn ochtendwandeling gemaakt, waarbij Skanner – de mij tijdelijk toevertrouwde beagle – mij vergezelde. Daarna was het bijna tijd voor de middagboterham en te laat om nog een bakkie te doen. Dan maar een ochtend zonder koffie. Nog even snel naar de Hema voor karnemelk, maar die was helaas na het afgelopen drukke weekend uitverkocht.
    Wat het weer vandaag zal worden? Daar heb in geen vrolijke gedachten bij, maar misschien valt het wel weer mee.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    02-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.we moeten het er maar mee doen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het goede bericht is, dat de krantenbezorger zich niet verslapen heeft en de krant keurig netjes op tijd in de brievenbus heeft gestopt. Het minder goede nieuws is, dat een bloembak van de stichting door marktkooplui aan de kant is gezet en ondanks de beloften van de marktmeester niet op de oude plaats is teruggezet. We zullen dus stappen moeten ondernemen. Het volgende goede bericht is, dat het weer vandaag een aangenaam karakter zal hebben. Maar het minder goede bericht is, dat de vorst tot 10 april zal aanhouden en de lente dit jaar pas gaat beginnen na die datum.
    Eindelijk is er een Nederlandse wielrenner erin geslaagd de Ronde van Vlaanderen te winnen. Het superfenomeen Marianne Vos leverde deze prestatie. Knap werk. Minder goed was de prestatie van ADO Den Haag, dat zich gisteren genadeloos liet afstraffen met een 4 -0 nederlaag.
    En verder: vandaag schijnt de zon, zal de wind uit het oosten wat milder zijn. Plus- en minpunten; we moeten het er maar mee doen. Toch wens ik iedereen een heel fijne en gezellige dag.Het is wel een voorjaarsfoto, maar minder mooi dan ik zou willen. De foto werd gemaakt op 27 maart van de lentemaand dit jaar.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    01-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2e paasdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    “Goede morgen”, dat zeg ik iedere morgen als ik wakker wordt en zo begin ik dan de nieuwe dag. Fluks zwaai ik mijn goede-humeur-been uit bed, verdwijn in de badkamer en begin verfrist aan mijn dagelijkse taak. Hulp in de huishouding. Computer aan zetten, krantje halen en lezen, fruit klaar leggen en zo meer van die kleine bezigheden. Als de krant gelezen is, de computer is opgestart en het ontbijt genuttigd is, dan is het al weer bijna tijd om Scanner uit te laten en een wandeling van ongeveer een uurtje te maken. Vervolgens een bakkie doen en overleggen hoe we de rest van de dag zullen aanpakken.
    Vandaag loopt het iets anders: Annemiek heeft problemen met haar computer en dan klinkt telkens : “Loek, kom eens even: er is weer iets mis.”
    Buiten is er nog steeds braderie; er komt bijna geen mens, maar ze blijven proberen. Misschien, als de temperatuur stijgt, zal ook het aantal bezoekers kunnen stijgen. Maar de meeste bezoekers gaan vandaag weer huiswaarts. Morgen moet er weer gewerkt worden. Foto: iedere dag 2 stuks fruit.
    Ik wens iedereen een heel gezellige 2e paasdag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    31-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zalig, vrolijk en gezellig Pasen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik begin vandaag iedereen een zalig, vrolijk en gezellig Pasen te wensen. Ik ben laat opgestaan vanmorgen. Het was al kwart voor acht. Maar ik had wel gisteravond de klok al een uur vooruit gezet. Het is niet alleen Pasen vandaag, maar ook de eerste dag van de zomertijd en de laatste dag van die veel te koude en daadoor te lange lentemaan maart. Maar vandaag gaat de zon schijnen en hier zal het niet zijn van “aprilletje zoet geeft nog wel eens een witte hoed”. Ik eet meer dan drie eitjes bij het paasontbijt: één kippenei en drie kwarteleitjes. Zo doen we dat bijna ieder jaar. Gisteren, vandaag en morgen is er een braderie voor de deur. Gisteren heb ik alleen maar kooplui gezien en een mensen, die zich over het plein spoedden om snel thuis te zijn. De kooplui stonden bij elkaar te klagen over de afwezigheid van kopers. Ik weet niet of het vandaag veel beter voor hen zal worden. Het weer is natuurlijk de spelbreker, maar misschien ook de crisis: er zijn veel minder bezoekers dan andere jaren en in de hotels is er nog volop ruimte om gasten te verwelkomen. Foto: een vrije creatie van mij om u een fijn Paasfeest te wensen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    30-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paaszaterdag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Paaszaterdag. Om 12 uur komen de klokken uit Rome al beierend ons land binnenvallen en mag het vastentrommeltje open. Een stille dag tussen Goede Vrijdag en het Paasfeest. Pasen, Pasen, feest der feesten. Maar merken we er nog wel wat van. Chocolade-eitjes, een Paasstol(een klein beetje anders dan de Kerststol). Marktdagen bij ons op het plein. Voor wie? Voor de toeristen, die de kou trotseren: pas later op de middag schijnt er het zonnetje.
    De daken zijn wit. Het heeft licht gevroren. De vlag op het Kurhaus hangt slap. Dat is een goed teken: dan is de gevoelswaarde niet zo hoog(of laag net hoe je er tegen aankijkt). Bij min -2 en kan de gevoelswaarde – 4 zijn en dat is dan lager dan -2. Wat maakt het eigenlijk uit. Het is dan kouder dan de temperatuurmeter aangeeft.
    De zon schijnt. Dat is in ieder geval een aangenaam teken. Fijn om te wandelen of te fietsen. Toch een beetje lentegevoel. Vrolijke gezichten en een vriendelijk groet, dat is iets dat de mensen goed doet. En daarom wens ik u op ouderwetse wijze een Zalig Pasen en heel fijne feestdagen. Foto: Denekamp, waar  natuur en cultuur samengaan.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    29-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denekamp.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eindelijk is de wind wat gaan liggen. Nog niet tot zwak, maar matig. De harde wind, die de laatste dagen zorgde voor een temperatuurgevoelswaarde van soms -6 tot -8 graden, is gelukkig afgezwakt. Tijdens onze korte vakantie in hotel De Schout te Denekamp was het voor Annemiek geen pretje om buiten te zijn. Je moet echt flink door kunnen stappen om warm te blijven en zij is niet meer zo vlug te been. ’s Morgens gingen we met de auto rondrijden door Twente. Dorpen bezoeken en genieten van de mooie omgeving. In de loop van de middag namen we een bord heerlijke soep in ons hotel en ging Annemiek bij de open haard(het was geen echte openhaard, maar het leek er wel erg veel op) zitten om de kou een beetje uit haar lichaam te verdrijven, terwijl zij in een van de vele tijdschriften zat te snuffelen. Daarna ging ze op de kamer zitten genieten van de televisie. Ik ging dan op stap(ik ben niet zo een tv-kijker) en bleef dan ongeveer anderhalf uur weg voor een wandeling in de bossen en velden rondom onze verblijfplaats. Bij thuiskomst een wijntje en daarna aan een heerlijke avondmaaltijd a la carte. Om 20.00 uur het nieuws en de weersverwachting, die iedere dag hetzelfde was: koud en veel wind. Al met al hadden we het in dit knusse vier sterren hotel best naar de zin. Mocht u nog eens een keer naar Twente gaan dan kunnen we dit hotel van harte aanbevelen. Wij gaan er zeker nog een keer terug.
    Ik wens iedereen heel fijn en gezellige Paasdagen. Foto: de lente weerspiegeld in het ijs.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    28-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weer thuis van even weg geweest
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Weer thuis van even weg geweest. We wilden de lente opzoeken in het oosten van ons land, maar ook daar was ze niet te vinden. We hebben wel veel zon gehad, maar de temperatuur wilde niet boven het vriespunt stijgen. Met schrale lippen heb ik de vorst getrotseerd. In de bossen en de velden bij het riviertje de Dinkel: “er ligt tussen Regge en Dinkel een land, ons mooie en nijvere Twente” zo begint het Twentse volkslied. Het is er mooi en de Dinkel stroomt op een aantal plaatsen, maar zelfs in de Dinkel was er op vele plaatsen het water tot ijs geworden. Mooie winterfoto’s, maar de lente was afwezig. Op een enkele plaats en krokus of een sneeuwklokje en zelfs de winterviooltjes lieten hun kopjes hangen. Er waren al wel veel kievieten, die normaal de vorstgrens volgen, maar nu in het broedseizoen moeten de eieren bebroed worden en kunnen ze niet van hun eenmaal gekozen plaats meer weg. Het nest is gemaakt, de eitjes gelegd. Dat was eigenlijk het enige teken van de lente. Vanmorgen was het eindelijk zover, dat we, toen we al vroeg in de auto stapten de thermometer één graad in de plus stond. Onderweg naar huis werd zelfs een keer de 4 graden gehaald. Nu wijst de thermometer in Scheveningen plus drie graden, bij een licht bewolkte hemel. Zal nu toch binnenkort nog een lentetemperatuur worden gehaald? Misschien met Pasen, de  laatste dag van deze maand. Ondanks dit tekort aan lentedagen wens ik toch iedereen een mooie en lentevol Paasweekend. Foto: een “lente”foto van Twente.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    27-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.niet alles

    Niet alles dat je van verre haalt is lekker. Meer dan elf jaar geleden vierden wij onze 40-jarige bruiloft in Bad Bentheim; dat waseen echt succes voor de hele familie.  Gisteren waren we er weer voor een heriineringsbezoek. Ondanks de verbouwing is het een oubollig hotel geworden. Daarna even naar Nordhorn, maar ook die plaats heeft niet meer dat allure van toe, Dit ligt waarschijnlijk ook aan het prijsverschil met Nederland. Vroeger was  Nordhorn aantrekkelijker, maart dat is nu verleden tijd. Daarnaterug naar onzeuitvalsbasis Denekamp; daar  hebben we nog wat gewinkelf en Annamiek achtergelaten in ons hotel De Schout. Ik heb nog een zwerftocht gemaakt door de omgeving en na behouden thuiskomst onze koude botten opgewarmd. Daarna hebben we onder het genot van een glaasje wijn bij het open haardvuur onze koude botten gewarmd. Morgen gaan we weer huiswaarts in de hoop daar wat beter weer te vinden. Met een hartelijke groet sluit ik voorlopig.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    26-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede morgen, Allemaal

    Het lijkt hier wek denoordpool. Niet  alleen wat betrefthet weer, maar ook vanwege het internet. Het lukt niet allemaal. Soms even wel, maar vaak ook niet. We  hopen het woensdag allemaal weer in orde te hebben als we weer thuis zijn.Geduld dus.  Ik heb wel veel foto's gemaakt van lente onder pooltemperaturen. Vaak met de handschoenen aan. Zonder handschoenen loop je de kans dat de camera aan je handen vastgevroren wordt. Toch wel een paar mooie tochten gemaakt en leuke contacten met andere kouverkleumde vakantiezoekers. Gedeelde vreugd is dubbele vreugd; daar zorgt het prima hotel wel voor: goed ontbijt en prima diner, dat we met dit weer rijkelijk met een goede wijn nog een extra  vakantievreugde geeft. Vanaf donderdag weer het gebruikelijke praatje met plaatje. We  proberen van iedere dag een mooie dag te maken: ook doen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    25-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag niet op het eigen stekkie...

    Een nieuwe lente en een nieuw geluid,
    maar de goden  hadden een ander besluit
    dat voor de nieuwe lente zo jong en zo pril,
    niet te horen en te zien zijn voor april.
    Eerst komt de Pasen zeiden zij
    en eerst pas later zoals Gorter in Mei zei:
    een nieuwe lente en een nieuw geluid.

    Vandaag niet op ons eigen stekkie,
    maar even op een ander plekkie.
    Internet is overal.

    Geen plaatje in dit geval, alleen maar een praatje voor allemaal.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    24-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Palmpasen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We wensen elkaar allemaal lentegroeten, maar de natuur werkt nog niet erg mee. Toch moet de lente komen, misschien in deze paasweek. Vandaag Palmzondag: Palmpasen:
    Palm palm Pasen, ei koerei
    Over ene zondag dan hebben wij een ei
    Eén ei is geen ei
    Twee ei is een hallef ei
    Drie ei is een Paasei !
    Vroeger optocht. Misschien nog hier of daar in het land; misschien op de televisie. Voor de kinderen is dat een leuke dag, maar met dit lenteweer is het blauwbekken. Maar misschien, als de zon komt en de wind wat wegzakt , wordt het toch nog een vrolijk palmpasen.
    Vandaag genieten we van een vrije dag. Vroeger, toen ik nog op studie was, moesten we samenkomen in de recreatiezaal en luisteren naar de Mattheuspasion van  J.S. Bach. Ik volgde die altijd gespannen met oor en partituur. Ik vind het nog steeds één van de mooiste muziekwerken ooit geschreven. Ik wens u allen een heel fijne zondag en hopelijk geeft de paasweek wat meer zon. Foto: als de zon vanavond zo onder gaat hebben we in ieder geval toch zon gehad.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    23-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat is een bloemetje waard. 0 - 2.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We beginnen vandaag met een felicitatie aan het Belgische voetbalelftal, dat de moeilijke uitwedstrijd tegen Macedonië met 2 -0 heeft gewonnen en daarmee trotse koploper blijft in groep A. Proficiat. Dat is een bloemetje waard.
    De harde wind staat op de achterkant van ons appartement. De hele nacht hebben we het gefluit en geruis van de wind kunnen horen. Gelukkig geen regen en/of sneeuw. Wel lichte vorst -1.8 graden, die door de harde wind een veel hogere gevoelswaarde heeft. Het is lente, maar de lente is nog ver te zoeken. Maar wat nog niet is, kan komen. Misschien zingen we over negen dagen op 1 april het lentelied, misschien een beetje voorbarig: want ook “aprilletje zoet geeft nog wel eens een witte hoed”.
    “ 'T is meie, 't is meie ! 'T is meie, 't is meie !
    En als de knoppen springen, Ontwaakt het gans heelal;
    De vogels gaan weer zingen, De beek ruist door het dal, ...’t is meie”.
    Dan zijn we het slechte begin van het nieuwe jaargetij weer vergeten.
    Ik wens iedereen een fijne dag en begin maar vast het liedje te repeteren. Foto: zo zag Holland er uit op 28 maart 2012.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    22-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erdogan uit Turkije op bezoek.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een harde oostenwind zal het vandaag niet aangenaam maken. Blijf aan de luwtekant van huizen en gebouwen en met het zonnetje, dat volop gaat schijnen, zal het toch een beetje de lente lijken.  Maar met pet, wanten aan en een warme sjaal om zal het heus nog wel wandelweer kunnen zijn. Vrijdag, toch de werkdag van de week, zal de meeste mensen binnen houden. Lekker in de serre, uit de wind en in de zon zal een extra kopje koffie of een beker snert goed smaken.
    Gistermiddag was het even druk op Scheveningen. Onder begeleiding van een cordon motoragenten en agenten op de fiets kwam een stoet van auto’s aan met bestemming Kurhaus. Dat zal wel de begeiding geweest zijn van president Erdogan uit Turkije, die Nederland een bezoek bracht. Om een uur of zeven vertrok de stoet weer. Waar heen? Ik denk richting vliegveld, om zo spoedig mogelijk een eind te maken aan een werkbezoek, dat niet zo prettig was verlopen. Nederland is de baas hier, en President Erdogan in Turkije.  Foto: een kijkje op het plein vóór het Kurhaus.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    21-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uit de wind is het best aangenaam.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren 12.02 uur scheen de zon mijn kamertje binnen en met de zon kwam de lente aarzelend binnen. Ze schaamde zich een beetje omdat we zo lang op haar hebben moeten wachten. Ze moet zich nu maar waar maken. Dus was ze deze morgen samen met de zon al vroeg uit de veren. Er hangen nog een paar ochtendwolken, maar die zullen door de zon spoedig geconsumeerd worden. Eindelijk is ze er dan.
    Gisteren ben ik met Skanner de boulevard op geweest. Hij wist niet wat hij zag. Zo iets had hij nog niet eerder gezien. Gehoorzaam bleef hij vlak bij mij. Iedere keer opkijkend: soms een beetje bang van al die nieuwigheid. Het was lekker rustig op de boulevard. Af en toe een bekende voor de bekende ochtendgroet. Straks gaan we weer aan de wandel. Weer een andere route. Misschien even door het bos: daar is hij nog niet geweest. En zo leert hij iedere dag wat nieuws.
    Ik wens iedereen een heel fijne dag en ga genieten van de zon. De temperatuur is nog iets te laag, maar uit de wind is het best aangenaam.
    De toekomstige koning en koningin waren ook zondag aanwezig in Rome en felicteerden onze nieuwe Paus Franciscus I.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!