Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    10-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 februari
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag, 10 februari, de lucht kleurt al rood in het oosten. Dat belooft in ieder geval wat beter weer dan gisteren. Veel thuis gezeten, gepuzzeld en naar de tv gekeken: het schaatsen van Irene Wüst en de andere Nederlandse dames. Wat zijn we trotst op wat zij presteerden. Er is bijna de hele dag sport op de tv. Op de andere zenders is niet veel te beleven. De puzzel is niet helemaal af gekomen. Op een gegeven moment waren er nog teveel stukjes, die ontbraken. Ja, dat kan gebeuren als je een al wat oudere puzzel krijgt. Dat risico zit er in. Maar niet getreurd, ik heb er mijn plezier aan gehad. Misschien begin ik binnenkort aan een andere. Die lijk nog nieuw te zijn. Misschien moet ik straks naar Wateringen. Daar ligt wat werk, dat onderzocht moet worden. Spannend. Niet alleen voor mij, maar ook voor de bewoners van onze vereniging. Het is wel even wat zoek en schrijfwerk, maar ik hoop te vinden, wat ik nodig heb voor een verslag Ik wens iedereen een heel fijne en droge dag en dat het zonnetje maar schijnen mag. Foto: wij zijn trots op wat zij presteerden.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    09-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is zondag. Al weer 9 februari. Over twintig dagen begint de lente. Wat is de winter snel voorbij gegaan de jaar. De herfst heeft wat langer geduurd. De wind fluit over ons balkon, terwijl ik zit te luisteren naar een nocturne van de componist Frederic Chopin. Lekker rustig zo op de vroege zondagochtend. Straks gaan we even naar onze zoon en schoondochter. Ze hebben nieuwe vloerbedekking laten leggen en dat moeten we even gaan bewonderen. De straten zijn droog en het is bewolkt. Het weer lijkt wat beter dan gisteren. Veel heb ik vandaag niet te vertellen. Over schaatsen, maar dat interesseert veel mensen niet. Leuk om naar te kijken, maar soms duurt een tien kilometer toch wel een beetje lang. Ik vind schaatsen wel mooi. De overige wintersporten hebben niet zo mijn belangstelling. Ik wens iedereen een heel fijne en gezellige zondag. Foto: ik zeg het vandaag met een bloemetje.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    08-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zaterdag; dit keer een dag van wind en regen. Maar dat weer dat deert ons niet: wij kunnen er wel tegen. Nog genoeg te doen in huis. Er ligt een puzzel te wachten, die dit weekend af moet. Of het lukt. Dat vertellen we u later wel. Duizend stukjes op de goede plaats: als dat klaar is dan maar ik er foto van en zal hem u laten zien. Maar na deze liggen er nog twee te wachten, ook duizend stukjes. Vooral met regenachtige dagen. Het grootste probleem is goed licht. Maandag ligt me nog een andere puzzel te wachten: een presentielijst, waarmee geknoeid is. Voor vandaag hebben we geen verdere plannen. De boodschappen zijn in huis. De gewone dagelijkse bezigheden en als het even droog is, een wandeling over de boulevard richting zwembad. Daar even wat conditietraining doen en dan weer wandelend naar huis. Misschien wordt het weer morgen beter. We kunnen nu niet zien uit welke hoek de wind waait. De vlag op het Kurhaus is van de vlaggenstok gerukt door de harde winden van de laatste tijd. Nu is onze windvaan al een paar dagen verdwenen. Ik wens iedereen een heel fijne dag. Foto: de ooievaars houden hun woning bezet.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    07-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wie zijn billen brandt....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het regent, oh wat regent het. Ik hoor het in mijn warme bed. Toch ben ik op gestaan en ben naar de douche en daarna naar beneden gegaan, om de krant te halen. Ik de Nederlandse politiek is er weer wat mis: een minister zit op de wip. Verkeerde informatie gekregen en daar voor wordt een minister verantwoordelijk gesteld. Een opvallende figuur: Plasterk. Maar ja wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten. Van de Gemeentesecretaris kreeg ik een verzoek om nog vijftien kalenders beschikbaar te stellen. Gelukkig had ik ze nog. Vanmorgen kwam er nog een mailtje voor nog een kalender. Gelukkig had ik er nog een paar over. Maar nu moet ik zelf op zoek, of er nog ergens een paar kalenders zijn blijven liggen. Ik wens iedereen een heel fijne dag: we moeten ons vandaag en de komende dagen met herfstachtig weer tevreden stellen. Maar na de herfst komt lente: de winter zullen we maar overslaan. Foto: vergane glorie, maar wie ruimt hem op. Hij ligt aan een dikke stalen kabel. Links op de foto mijn auto met Annemiek er nog in.Eeen beetje verscholen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    06-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.doe er iets mee.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Even zag ik Venus; kort daarna werd zij verzwolgen door de wolken. Maar aan de horizon wordt het lichter. Spoedig zal de zon opkomen. Misschien in de loop van de dag weer wat bewolking en een lichte kans op regen. Afwachten maar. Gisteren heb ik het boek met foto’s van Scheveningse klederdracht gekregen van een vriendin. Na veel omzwervingen kwam dat boek bij haar terecht: zij wist er geen raad mee en heeft het aan mij meegegeven. Zij dacht: in ieder geval bij iemand, die van Scheveningen houdt: misschien komt het zo toch weer bij de rechtmatige eigenares terug; er zaten wat oude ansichtkaarten in dat boek. Die zal ik digitaliseren en weer gebruiken in mijn website schoenendoos.eu . Vandaag is het donderdag. Aha, daar is Venus weer terug en nu aan een heldere hemel. De dag begint met een vrolijke lacht. Op mijn blog heb ik een spreuk gezet:

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Doen zou ik zeggen. Geniet van de nieuwe dag en doe er iets mee. Foto: zij staan al bijna twintig dagen in die vaas en ik wil ze nog niet weg gooien.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    05-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vingertje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De dag is met wind en regen begonnen. Daar zal de komende uren niet veel verandering in komen. Ons huis is winddicht en de regen kan niet ongevraagd binnen komen. Dat wordt een thuisblijvertje vandaag. Toch moet ik even weg. Mijn bedoeling was met de fiets. Het zal de auto wel worden. Het wordt dan wel even zoeken naar een parkeerplaats. Maar dat is van later zorg. Een vriendin heeft wat oude ansichtkaarten van Scheveningen voor mij. Ik heb om 13.00 uur afgesproken Een buitje regen vind ik geen excuus om een afspraak af te zeggen. Ik ben ook erg benieuwd naar die kaarten. De laatste tijd krijg ik er niet veel meer. De krant heb ik al gehaald. Er zat zelfs een aanbieding in de bus voor twee weken gratis een andere krant zonder verplichting. Daar zal ik maar op reageren. Misschien wel leuk om al die commentaren te lezen van Olympische wintersport in Rusland. En de verschillende politieke commentaren op het bezoek van onze vingerwijzende minister-president bij die gebeurtenis. Verder heb ik niet veel te vertellen en daarom sluit ik vandaag met u allemaal een heel fijne dag te wensen. Foto: zo te zien heeft die een beetje last van de kou.Eergisteren genomen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    04-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is dinsdag, 4 februari. Het is niet zo helder als gisteren. Venus zit verstopt achter de wolken. De lucht is niet zwaarbewolkt. Aan de horizon is het morgenrood nog niet zichtbaar. Er staat een stevige brief en kans op een buitje is groot. Maar niet voor de hele dag. Straks komt de zon ook. Het is nog wel fris buiten, maar hier heeft het niet gevroren. Misschien wat gladde wegen meer landinwaarts; het is dus oppassen geblazen. Gisteren heb ik gezwommen, een boulvardje gepakt en even heerlijk genoten van het mooie weer. Verder is er weinig over gisteren te vertellen. Niet dat ik de hele dag stilgezeten heb, maar omdat ik bezigheden had, die voor anderen niet interessant zijn. Wat er vandaag gaat gebeuren weet ik nog niet. Ik moet nog een afspraak maken, maar weet niet of dat schikt met de persoon, die mij en ik haar wil ontmoeten. Het gaat vanwege en foto’s en oude ansichtkaarten van Scheveningen. Ik houd u op de hoogte. Ik wens iedereen een heel fijne dag. Misschien kan er een buitje vallen, De paraplu en/of regenkleding niet vergeten. Foto: een lentegroet


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    03-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venus en de nieuwe dag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Venus, de Morgenster, staat te schitteren aan de hemel. In het oosten kleurt de horizon. Het is 3 februari en volgens de laatste berichten ligt de natuur dertig dagen voor op het tijdschema. Gisteren plaatste ik bij mijn blog een bosje sneeuwklokjes: dat was een foto van 17 februari vorig jaar. Nu staan sommige tuinen vol met die bloemetjes. De bloemetjes, die mijn praatje van vandaag sieren, heb ik gisteren gefotografeerd. Die avondmaaltijd, die onze dochter ons voorschotelde, was een succes. De pannen waren schoon leeg. Vandaag begint de nieuwe week, de eerste week van februari. Over twee weken maken we even een korte tussenpauze elders in het land. Misschien licht er dan sneeuw. Dat zal er dan wel in die vrijwel ongerepte natuur van ons verblijf daar mooi uitzien. Misschien regent het of hangen er ijspegels aan de dakranden. Misschien laat de lente zich gelden. Het blijft allemaal een verrassing. Vandaag is het nu en daar genieten we van. Ik wens u allemaal een heel mooie dag. Geniet er van.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    02-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maria Lichtmis.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is al licht. Zondag 2 februari. Maria Lichtmis. Het wordt in iedere geval een helder ochtend. Gisteren was het eerste kwartier en dus een wassende maan. Ik zie Venus nog niet, noch dat cirkeltje maan. Dadelijk omstreeks twintig over acht gaat de zon al weer op. De vlag van het Kurhaus, onze windvaan, heeft het begeven en ligt, verslagen door de wind van gisteren, onder aan de mast. Straks kunnen we de ‘waaghals’, die een nieuwe vlag moet vastmaken en hijsen, weer boven op de ladder zijn kunstje zien doen. Gisteravond zijn we even bij onze dochter gaan koffiedrinken. Vandaag komt zij bij ons eten en maakt zij het avondeten klaar. Ik zie de zon, nog in nevelen gehuld, zijn best doen om door te breken. Gisteren heb ik een oude bronzen kandelaar voor de koperprijs op de kop getikt, vervuild, maar inmiddels al weer schoon, staat die nu te pronken in onze woonkamer. Ik wens u een heel aangename dag. Mooi weer voor een wandeling in de omgeving of even om een boulevardje te doen of de zee met een bezoek te vereren.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    01-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 februari
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eindelijk, het is zo ver. Hoewel de tijd snel vergaat, duurde het toch nog even voor februari zich aanmeldde. Hij is gekomen met regen en wind en wolken. In de loop van de dag komt hij ook met wat zon. Zaterdag: de laatste dag van de week, maar dit keer ook de eerste dag van de sprokkelmaand. Op sommige plaatsen staan de krokussen al in bloei, of laten al duidelijk zien, dat ze binnenkort hun kleuren gaan tonen. En dat betekent dat de lente al weer in aantocht is. Vandaag hebben we geen plannen gemaakt. We hoeven niet weg voor inkopen, we hebben geen afspraken voor besprekingen of familiebezoek. We hebben gewoon niets om handen vandaag. Vrij van doen en laten. Lekker rustig het krantje lezen; het zijn wel heel wat pagina’s, maar we kunnen gerust de reclamepagina’s omslaan zonder te bekijken en zonder iets van het nieuws te missen. Wat mij betreft mogen de reclames uit de krant en van televisie en van de radio. Reclame vind ik vooral op de televisie echte stoorzenders, maar ik moet me wel realiseren, dat zonder reclame radio, televisie en kranten onbetaalbaar zouden worden. Daarom moet ik dat ongerief toch maar accepteren. Ik wens iedereen een genoeglijke dag. De eerste lentebodes.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    31-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de laatste dag van januari
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag, vrijdag, de laatste dag van de maand januari en tevens de laatste dag van de kortstondige winter van de afgelopen week. Gisteravond kwam ik laat thuis van een vergadering, die net zo goed niet gehouden had kunnen zijn. Aan het eind van de vergadering volgde een stemming. Na de stemming hebben we moeten constateren, dat de stemming ongeldig was. Het aantal stemmen was namelijk hoger dan de aan het begin van de avond geregistreerde stemmen en dat kan natuurlijk niet. Een goede les voor de volgende keer. Overigens waren er van de uitgebrachte stemmen meer tegen dan voor. Gisteren had ik geen tijd voor mijn sport, maar vandaag kan ik uitrusten en rustig mijn baantjes trekken. De boog hoeft niet elke dag gespannen te staan. Het is al helder buiten met een lichte nevel aan de horizon. Die nevel zal straks wel verdwijnen en de zon vrij spel geven. In de loop van de dag zullen er weer wat wolken uit het zuiden overtrekken. Ik wens iedereen een heel fijne dag.Foto: hopelijk afscheid van de winter.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    30-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uit de wind en in de zon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De straten zijn nat, maar niet glad. De wind is wat gaan liggen. Daardoor zal het weer wat aangenamer zijn dan gisteren. Ik ben gisteren wezen zwemmen en over de boulevard naar huis teruggewandeld. Uit de wind en in de zon. Dat was aangenaam. Verder zijn we even naar de Slagroom geweest. Daar kreeg je bij besteding van € 50 een grote appeltaart cadeau: 12 diepvries punten. Het zag er lekker uit, maar toen ik thuis de doos openmaakte was het niet zo lekker: een stank van kaneel kwam mij tegemoet. Sommige mensen zouden zeggen een geur van…. Kaneel is een kruid waar ik niet van houd. Annemiek kan nu die twaalf punten in haar eentje opeten. Ik neem wel een stroopwafel. Vandaag is het de eerste Algemenen Leden Vergadering van ons appartement. Het gaat er weer spannen vanavond. Zullen wel weer harde noten gekraakt moeten worden. Ik heb er eigenlijk niet zo veel zin in, maar ja, het moet, want anders wordt er weer met je gesold en bepalen ongeschoolden de rechten en de regels, die nu eenmaal gelden in een VvE. Niet lezen is niet weten. Ik wens iedereen een heel aangename dag. De zon zal afgewisseld worden met wat wolken.Foto: vorig jaar zag het er wat anders uit dan vandaag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    29-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de buurman
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is koud en guur buiten, maar wel helder. Straks zal de zon ons verwarmen. Gisteravond laat belde een buurman mij en vroeg of ik even tijd had om langs te komen. Niet voor de borrel, hoewel we achteraf wel een glaasje wijn gedronken hebben, maar voor zijn computer. De computer bleek het wel te doen, maar hij had geen internetverbinding. Ook de andere apparatuur, zoals printer en laptop deden niets, en ook met zijn televisie was het niet in orde. ‘Ziggo’ zei ik en dat was een schot in de roos. We hebben al een hele tijd problemen. De Ziggo-monteur komt wel, maar als hij de deur achter zich toegeslagen, dan begint de ellende weer. Nou is het wel een oude computer met Windows XP, maar die moet het toch doen. Ik heb van alles geprobeerd, maar niets leidde tot resultaat. Naar de reparateur, maar dat is met een oude machine en XP niet een goed advies. Hij besluit toch maar om eindelijk een nieuwe aan te schaffen. Daarna kwam het wijntje en na wat gepraat stapte ik twee uur later in mijn bed. Ik wens u een fijne dag en geen problemen met de computer.Foto: vrij als een vogel in de lucht.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    28-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fris
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is fris vanmorgen bij het opstaan. Niet opstaan is blijven liggen. Aan blijven liggen en naar het plafond staren, daaraan heb ik een hekel. Dus ben ik opgestaan, heb me gedoucht, gekleed en ben achter de computer gekropen. De verwachting voor de ochtend is zonnig, maar daarna wordt er weer regen verwacht. Beter een halve dag zon, dan een hele dag regen. Gisteravond ben ik naar de laatste nieuwjaarsreceptie van dit jaar geweest. Het was er weer als vanouds gezellig met een praatje, een hapje en een drankje. Alles met mate, zei de jonge dief en nam het aambeeld uit de smidse mee. Vandaag een dag van studie en overleg. In ieder geval geen zware arbeid. Vanmiddag weer even mijn baantjes trekken. Met wandeling naar en vanaf het zwembad in dat anderhalf uur beweging. Bewegen is goed en als je al wat ouder bent een must. Ik wens iedereen een heel fijne dag van rust en beweging. Foto: als de dag zo begint...


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    27-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb net mijn praatje gedaan, maar met mijn nog slaperige kop, niet goed opgelet en op een verkeerd toetsje gedrukt, zodat ik nu opnieuw mag beginnen. Ondertussen is het al bijna acht uur. Er hangen zware wolken buiten in de toch wel open hemel. Is dat het teken voor het weer, dat we vandaag gaan krijgen. Ik ben nog niet wakker. Zit iedere keer op een verkeerde toets te drukken en er gebeurt niets. Tekens, die ik niet wens en in de verkeerde volgorde ook nog eens. Ik heb wel de krant gehaald, dat weet ik nog. Mijn haren zijn gekamd, maar zelfs de koude douche heeft mij nog niet wakker kunnen maken. Langzamerhand begin ik te ontwaken na een nacht, zo lijkt het ten minste, van veel afwisselende dromen. Toch stond ik al om 6.40 uur naast mijn bed. Heb ik mijn ochtendfruit al gegeten en ben ik al tot de ontdekking gekomen, dat het vandaag maandag is. De laatste maandag van januari. Zaterdag beginnen we aan de nieuwe maand: de sprokkelmaand. Het zit me nog niet mee; ik weet wel wat ik nu ga doen: u allemaal een heel fijne, nieuwe dag wensen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    26-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk dan...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een stevige storm is gisteravond en vannacht over ons heen gegaan. We merkten het pas toen plotseling één van de ramen open waaide. Harde regen en een donderslag. Verder hebben we er niet veel van gemerkt. De vlaggenstok op het Kurhaus leek wel een doorgezakt wandelstok. Nu staat die stok weer recht. De straten zijn weer droog. Ik ben even buiten geweest en het weer voelt aangenaam aan. Er drijven wat wolken over. De meeuwen zijn nog in diepe rust en alleen een tram verstoort af en toe de stilte. De hemel kleurt aal in het oosten of zal dat stadslicht zijn. Nee geen stadslicht. Vanaf achter de horizon kleurt de zon de hoge wolken al een beetje. Over een uurtje zal de zon verschijnen. Maar het weer kan ook weer omslaan als dat overgebleven blad aan een boom. Mijn partij ADO Den Haag heeft eindelijk weer eens een overwinning behaald. Deze keer op het roemrucht Fijenoord. Het werd hoog tijd want een laatste plaat in het rechtse rijtje is niet acceptabel. Maar vandaag kan het tij weer keren als alle wedstrijden zijn gespeeld. Ik wens iedereen een heel aangename dag. Hopelijk met een zonnige zondagochtend en misschien ook -middag. Foto: gevangen achter glas.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    25-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Goedemorgen. Als ik op buienradar kijk, dan lijkt het voorlopig een redelijke dag te worden. Gisteren was het hier niet zo mooi, maar vandaag schijnt er wat meer zon te zien. Zaterdag, de laatste zaterdag van januari. Vrijdag begint de nieuwe maand en dat is de kortste van het jaar. Zo schieten we lekker op naar de lente. Het lijkt wel alsof de lucht in het oosten al wat begint te kleuren. Als het goed is, dan komt om 8.30 uur de zon op. De straten zijn droog. Hier heeft het niet gevroren. De verwachting is ongeveer 5 à 6 graden in de plus. Niet slecht voor de tijd van het jaar. Verder heb ik vandaag niet zo veel schrijfwater. Mijn pen is leeg. Ik stop er maar mee en wens iedereen een mooie, gezellige en aangename dag en weekend.Foto: hoop doet leven.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    24-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De krant is gehaald, maar nog niet gelezen. In de brievenbus zaten, die tot enige verwarring in de komende ALV kunnen leiden. We zullen het binnenkort wel zien. Als ik naar buiten kijk, dan heb ik enige twijfels aan een mooie dag. Het is redelijk helder. Ik kan het rode licht op één van de hoge flats zien flikkeren. Dat is toch een afstand van naar schatting hemelsbreed 5 kilometer. Het is bewolkt, nat en winderig, maar wat minder wind dan de afgelopen dagen. Het weekend gaat weer beginnen en hopelijk zal de zon zijn best gaan doen. Veel plannen heb ik niet voor de komende dagen. Misschien wat meer tijd om te lezen en/of een stevige wandeling te doen. De toch al wat stramme benen kunnen wel wat extra beweging gebruiken. Ik heb tussendoor nog even in de krant gelezen. Het gesteggel in de gemeenteraad over de ontwikkeling van Scheveningen gaat nog steeds door. Wel hotels of geen hotels. Wel hangbrug of geen hangbrug. We wachten maar af. Eerst gemeenteraadsverkiezingen en daarna maar verder zien. Ik wens iedereen een heel fijne dag. Foto: Ik houd van het water, de wind en de wolken.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    23-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vandaag marktdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag begin ik mijn blog met u een goedemorgen te wensen. Maar misschien moet ik voor de latere lezer goedemiddag of zelfs goedenavond zeggen. Wat dan ook ik wens iedereen een goede dag. Het is al weer donderdag, marktdag op Scheveningen. Dat betekent dan ook even naar de markt vandaag. Meestal ga ik in de ochtend. Vandaag dan ook. Even langs de kramen slenteren, hier en daar wat kletsen en misschien koop ik wat. Wat weet ik ook nog niet: dat hangt af van de aanbiedingen. Annemiek haar blog loopt nu weer als een speer. Alles functioneert nu goed en de laptop is weer redelijk snel. Af en toe moet ik haar nog wel even helpen. De krant heb ik nog niet gehaald. Die zal wel vol staan met de vredesconferentie Syrië en met de voetbal van gisteravond. Ik heb gisteren niet gekeken of geluisterd, dadelijk ga ik de krant halen en dan lees ik de uitslagen wel. Volgende week hebben we een Algemene Leden Vergadering. Ik moet nog even aandacht schenken aan de notulen en de agenda. Volgens een vluchtige blik lijken hier en daar nog een behoorlijk aantal aandachtpunten nader verklaard te worden. Ik wens iedereen een heel fijne dag met hier en daar een beetje regen, maar misschien toch ook nog een zonnetje. Foto: we waren weer even bij de Nieuwe Waterweg.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    22-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NSS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De krant vertelt mij, dat het vandaag 22 januari 2014 is. Op de voorpagina staat: “Obama slaapt bij bezoek aan Den Haag op oorlogsschip”. Het is nu definitief: president Obama komt eind maart naar Den Haag. Hij neemt deel aan de Nuclear Security Summit(NSS) op 24 en 25 maart. Hij slaapt aan boord van een Amerikaans oorlogsschip voor de Scheveningse kust. Met 53 deelnemende landen, 5000 delegatieleden en 3000 journalisten wordt deze top de grootste internationale conferentie ooit in Nederland georganiseerd. Scheveningen is er trots op dat het NNS in het stadsdeel Scheveningen plaats vindt. Laat ze maar vergaderen in Scheveningen, wij zoeken dan de rust en de stilte in het plaatsje Lochem. Gisteren hadden we een rustige dag; uitrusten van de vermoeiende dag op maandag. Ik ben zelfs niet naar het zwembad gegaan. Dat doe ik vandaag wel. Er staat een harde wind en het ziet er donker uit. Misschien valt het straks toch weer beter uit, als de zon eenmaal over de horizon heen is. Ik wens iedereen een heel fijne, vriendelijke dag. Een dag met een lach. Een dag, die er zijn mag. Foto: nog een keer een mooie bloem.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!