Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    28-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fris
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is fris vanmorgen bij het opstaan. Niet opstaan is blijven liggen. Aan blijven liggen en naar het plafond staren, daaraan heb ik een hekel. Dus ben ik opgestaan, heb me gedoucht, gekleed en ben achter de computer gekropen. De verwachting voor de ochtend is zonnig, maar daarna wordt er weer regen verwacht. Beter een halve dag zon, dan een hele dag regen. Gisteravond ben ik naar de laatste nieuwjaarsreceptie van dit jaar geweest. Het was er weer als vanouds gezellig met een praatje, een hapje en een drankje. Alles met mate, zei de jonge dief en nam het aambeeld uit de smidse mee. Vandaag een dag van studie en overleg. In ieder geval geen zware arbeid. Vanmiddag weer even mijn baantjes trekken. Met wandeling naar en vanaf het zwembad in dat anderhalf uur beweging. Bewegen is goed en als je al wat ouder bent een must. Ik wens iedereen een heel fijne dag van rust en beweging. Foto: als de dag zo begint...


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    27-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb net mijn praatje gedaan, maar met mijn nog slaperige kop, niet goed opgelet en op een verkeerd toetsje gedrukt, zodat ik nu opnieuw mag beginnen. Ondertussen is het al bijna acht uur. Er hangen zware wolken buiten in de toch wel open hemel. Is dat het teken voor het weer, dat we vandaag gaan krijgen. Ik ben nog niet wakker. Zit iedere keer op een verkeerde toets te drukken en er gebeurt niets. Tekens, die ik niet wens en in de verkeerde volgorde ook nog eens. Ik heb wel de krant gehaald, dat weet ik nog. Mijn haren zijn gekamd, maar zelfs de koude douche heeft mij nog niet wakker kunnen maken. Langzamerhand begin ik te ontwaken na een nacht, zo lijkt het ten minste, van veel afwisselende dromen. Toch stond ik al om 6.40 uur naast mijn bed. Heb ik mijn ochtendfruit al gegeten en ben ik al tot de ontdekking gekomen, dat het vandaag maandag is. De laatste maandag van januari. Zaterdag beginnen we aan de nieuwe maand: de sprokkelmaand. Het zit me nog niet mee; ik weet wel wat ik nu ga doen: u allemaal een heel fijne, nieuwe dag wensen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    26-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk dan...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een stevige storm is gisteravond en vannacht over ons heen gegaan. We merkten het pas toen plotseling één van de ramen open waaide. Harde regen en een donderslag. Verder hebben we er niet veel van gemerkt. De vlaggenstok op het Kurhaus leek wel een doorgezakt wandelstok. Nu staat die stok weer recht. De straten zijn weer droog. Ik ben even buiten geweest en het weer voelt aangenaam aan. Er drijven wat wolken over. De meeuwen zijn nog in diepe rust en alleen een tram verstoort af en toe de stilte. De hemel kleurt aal in het oosten of zal dat stadslicht zijn. Nee geen stadslicht. Vanaf achter de horizon kleurt de zon de hoge wolken al een beetje. Over een uurtje zal de zon verschijnen. Maar het weer kan ook weer omslaan als dat overgebleven blad aan een boom. Mijn partij ADO Den Haag heeft eindelijk weer eens een overwinning behaald. Deze keer op het roemrucht Fijenoord. Het werd hoog tijd want een laatste plaat in het rechtse rijtje is niet acceptabel. Maar vandaag kan het tij weer keren als alle wedstrijden zijn gespeeld. Ik wens iedereen een heel aangename dag. Hopelijk met een zonnige zondagochtend en misschien ook -middag. Foto: gevangen achter glas.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    25-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Goedemorgen. Als ik op buienradar kijk, dan lijkt het voorlopig een redelijke dag te worden. Gisteren was het hier niet zo mooi, maar vandaag schijnt er wat meer zon te zien. Zaterdag, de laatste zaterdag van januari. Vrijdag begint de nieuwe maand en dat is de kortste van het jaar. Zo schieten we lekker op naar de lente. Het lijkt wel alsof de lucht in het oosten al wat begint te kleuren. Als het goed is, dan komt om 8.30 uur de zon op. De straten zijn droog. Hier heeft het niet gevroren. De verwachting is ongeveer 5 à 6 graden in de plus. Niet slecht voor de tijd van het jaar. Verder heb ik vandaag niet zo veel schrijfwater. Mijn pen is leeg. Ik stop er maar mee en wens iedereen een mooie, gezellige en aangename dag en weekend.Foto: hoop doet leven.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    24-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De krant is gehaald, maar nog niet gelezen. In de brievenbus zaten, die tot enige verwarring in de komende ALV kunnen leiden. We zullen het binnenkort wel zien. Als ik naar buiten kijk, dan heb ik enige twijfels aan een mooie dag. Het is redelijk helder. Ik kan het rode licht op één van de hoge flats zien flikkeren. Dat is toch een afstand van naar schatting hemelsbreed 5 kilometer. Het is bewolkt, nat en winderig, maar wat minder wind dan de afgelopen dagen. Het weekend gaat weer beginnen en hopelijk zal de zon zijn best gaan doen. Veel plannen heb ik niet voor de komende dagen. Misschien wat meer tijd om te lezen en/of een stevige wandeling te doen. De toch al wat stramme benen kunnen wel wat extra beweging gebruiken. Ik heb tussendoor nog even in de krant gelezen. Het gesteggel in de gemeenteraad over de ontwikkeling van Scheveningen gaat nog steeds door. Wel hotels of geen hotels. Wel hangbrug of geen hangbrug. We wachten maar af. Eerst gemeenteraadsverkiezingen en daarna maar verder zien. Ik wens iedereen een heel fijne dag. Foto: Ik houd van het water, de wind en de wolken.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    23-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vandaag marktdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag begin ik mijn blog met u een goedemorgen te wensen. Maar misschien moet ik voor de latere lezer goedemiddag of zelfs goedenavond zeggen. Wat dan ook ik wens iedereen een goede dag. Het is al weer donderdag, marktdag op Scheveningen. Dat betekent dan ook even naar de markt vandaag. Meestal ga ik in de ochtend. Vandaag dan ook. Even langs de kramen slenteren, hier en daar wat kletsen en misschien koop ik wat. Wat weet ik ook nog niet: dat hangt af van de aanbiedingen. Annemiek haar blog loopt nu weer als een speer. Alles functioneert nu goed en de laptop is weer redelijk snel. Af en toe moet ik haar nog wel even helpen. De krant heb ik nog niet gehaald. Die zal wel vol staan met de vredesconferentie Syrië en met de voetbal van gisteravond. Ik heb gisteren niet gekeken of geluisterd, dadelijk ga ik de krant halen en dan lees ik de uitslagen wel. Volgende week hebben we een Algemene Leden Vergadering. Ik moet nog even aandacht schenken aan de notulen en de agenda. Volgens een vluchtige blik lijken hier en daar nog een behoorlijk aantal aandachtpunten nader verklaard te worden. Ik wens iedereen een heel fijne dag met hier en daar een beetje regen, maar misschien toch ook nog een zonnetje. Foto: we waren weer even bij de Nieuwe Waterweg.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    22-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NSS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De krant vertelt mij, dat het vandaag 22 januari 2014 is. Op de voorpagina staat: “Obama slaapt bij bezoek aan Den Haag op oorlogsschip”. Het is nu definitief: president Obama komt eind maart naar Den Haag. Hij neemt deel aan de Nuclear Security Summit(NSS) op 24 en 25 maart. Hij slaapt aan boord van een Amerikaans oorlogsschip voor de Scheveningse kust. Met 53 deelnemende landen, 5000 delegatieleden en 3000 journalisten wordt deze top de grootste internationale conferentie ooit in Nederland georganiseerd. Scheveningen is er trots op dat het NNS in het stadsdeel Scheveningen plaats vindt. Laat ze maar vergaderen in Scheveningen, wij zoeken dan de rust en de stilte in het plaatsje Lochem. Gisteren hadden we een rustige dag; uitrusten van de vermoeiende dag op maandag. Ik ben zelfs niet naar het zwembad gegaan. Dat doe ik vandaag wel. Er staat een harde wind en het ziet er donker uit. Misschien valt het straks toch weer beter uit, als de zon eenmaal over de horizon heen is. Ik wens iedereen een heel fijne, vriendelijke dag. Een dag met een lach. Een dag, die er zijn mag. Foto: nog een keer een mooie bloem.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    21-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag was vloertje vegen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat een rustige dag had moeten zijn, werd gisteren een zware dag. We waren al langer van plan om de vloer van de kamer een flinke beurt te geven. Gisteren kreeg ik het ineens op mijn heupen. Meubels van de ene kant van de kamer naar de andere. Stofzuigen, zwabberen en daarna dweilen met een wash & shine parketreiniger. Even een uurtje laten drogen. Even tijd voor een bakkie doen. Daarna de spulletjes terug naar de rechterkant even eten en daarna de spulletjes van de linkerkant naar de rechterkant. Weer opnieuw beginnen met stofzuigen, zwabberen en dweilen. Een uurtje drogen, even tijd voor mijn blog. De meubels allemaal weer op de goede plaats en we konden tevreden maar vermoeid terugkijken naar een vernieuwde huiskamer. Die huiskamer is we ongeveer 50 vierkante meter groot. Maar het karwei is nu geklaard en ziet er weer paasbest uit. Vandaag wat rust in ons koninklijk paleis. Lekker onderuit de krant lezen, een bakkie doen, wat luieren en blog doen. Ik wens iedereen een spannende dag. Werken of luieren. Maar geniet er van. Foto: lui onderuit geniet van schoonheid.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    20-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met een bloemetje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben wat later vandaag. Waarom? Ik ben gisteren achter de computer in slaap gevallen: zo stil was het op het blog. Plots ben ik wakker: onze goede oude makker en Tailand bezoeker Jos is weer terug. Die heeft van een mooie en lange vakantie kunnen genieten! Gelukkig hebben we tijdens zijn afwezigheid  ons niet hoeven te vermaken in een winters sneeuwlandschap. Zo ziet het er voor vandaag ook nog niet naar uit. Het kan heus wel nog gaan winteren, maar de eerste twee maanden van de meteorolische winter zitten er bijna op. Die zijn we goed doorgekomen. Volgende week begint er weer een nieuwe maand, februari, en die duurt maar vier weken en dan beginnen we aan een nieuw seizoen. Wat gaat het allemaal toch snel. Maar vandaag hebben we rustdag. Misschien een beetje grijs, misschien ook nog een zonnetje. Maar in ieder geval geen sneeuw en ijs. Kan nog komen; tegen de tijd dat februari zich aandient. En februari kan koud zijn. Ik schrijf "kan", maar het hoeft niet. Ik ga voor een verdubbeling van de maand januari. Ik begin na 31 januari weer met één januari. Ik ga proberen de weergoden van de wijs te brengen. Lukt dan niet, dan heb ik het toch geprobeerd. Ik wens iedereen een heel fijne en als het effe kan ook nog een zonnig begin van de nieuwe week. Ik zeg het vandaag met een bloemetje.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    19-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.al doende leer je.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hert is zondag, 19 januari. Er volgt nog slechts één zondag in deze maand. De tijd gaat snel en ook de winter trekt snel aan ons voorbij. Voorlopig althans. Hij kan nog altijd komen. Maar als hij komt, dan komt hij maar voor korte duur. De zon begint al aan kracht te winnen en toont dat iedere dag opnieuw door vroeger op te staan en later onder te gaan. Gisteren was ik aanwezig bij een bijzonder mooie tentoonstelling van hedendaagse kunstenaars, die in Scheveningen wonen. Ik heb echter niet alle schilderijen kunnen bekijken, want in die ruimte kwam ik een paar medebewoners uit ons appartement tegen en als je daarmee in gesprek komt, dan komt het onderwerp reilen en zeilen van de VvE al snel ter sprake. Maar dit gesprek zal hopelijk nog een staartje krijgen. Zo lenteachtig als de dag gisteren was, zo zal het vandaag niet worden, al hoop ik wel op een zonnetje. “Hoop doet leven” wordt er wel eens gezegd. Annemiek had nieuwe foto’s nodig, dus zijn we er gisteren voor op pad te gegaan. Ze heeft heel wat plaatjes geschoten en begint het al aardig te leren. Ik geef haar wat technische ondersteuning, maar de foto’s moet ze zelf maken. Ik wens iedereen een heel fijne dag. Foto: we waren eventje weg.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    18-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het lijkt wel lente
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Laat ik vandaag - het lijkt wel lente als je je neus buiten de deur steekt - beginnen met u een goedemorgen, een goedemiddag en een alvast een goedenavond te wensen. Ik ben wat laat, maar het lijkt wel of iedereen vandaag aan de late kant is. Het is nog doodstil buiten. Ik hoor zelfs nog geen meeuwen krijsen. Alles om me heen lijkt nog te slapen. Ik hoor nog geen trams en toch ben ik wakker. Ik heb me zojuist nog in mijn arm geknepen om te voelen of ik wel wakker ben. Gisteren WA het een gezellige bijeenkomst, welke geopend werd door een wat zeurderig Kamerlid. Daarna kwam Karsten Klein, een wethouder in Den Haag, met een sprankelende speech over wat er het afgelopen de jaar allemaal gerealiseerd is en een blik op de toekomst. Wat een spreker is die man. De zon komt al bijna op. De horizon kleurt al. We gaan een mooie dag tegemoet. De boodschappen hebben we in huis, misschien straks toch nog even en rondje door en om de stad. Even kijken hoe het in de polder is of in het Westland. Maar we gaan even van het buiten zijn genieten. Foto: al een beetje lente.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    17-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De regenboog
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na een dag van somber weer en regen spetterde tegen de avond de hemel open. Een regenboog verbond de hemel met de aarde. Een hoge torenflat werd als het waren door de regenboog verzwolgen. Ik vond het een adembenemend gezicht. Kort daarna ging de zon onder. Gelukkig had ik mijn camera bij de hand. Dit beeld wil ik u niet onthouden. Vanmiddag moet ik toch nog even naar een borreluurtje buitenshuis. Op de fiets als het weer het toelaat en als het weer niet meewerkt met de auto. Ik drink geen alcoholische drank op zo’n receptie: ik neem een sappie. Geen alcohol in het verkeer: daar ben ik heel consequent in. Een bijeenkomst met een tintje lokale politiek en nieuwe of oude vrienden. Eigenlijk was ik het niet van plan, maar een bevriend raadslid vroeg mij toch te komen. Morgenmiddag ook weer een bijeenkomst: opening van een schilderijententoonstelling. Dat is lekker in de buurt. Daar kan ik lopend heen. Morgen in de ochtend eerst even boodschappen en als het weer mee zit even door de polder. Ik wens iedereen een heel fijne en gezellige dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    16-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het deftige pak
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn deftige pak hangt weer in de kast. Een enkele keer mag het uit de kast, zoals bij een nieuwjaarsreceptie of bij een andere plechtigheid. Maar normaal hangt het in de kast te wachten tot het niet meer past. Het past mij nog steeds na al die lange jaren. Ik heb het wel eens gehad, dat het wat strak om de buik zat. Dan had ik het liever uit dan aan. Maar nu zat het weer prima. De pijpen waren misschien een beetje aan de smalle kant. Een deftig pak doet niet aan mode. De wethouder was vol lof. Op datgene wat de afgelopen jaren was gerealiseerd. In de zaal was dat enthousiasme niet zo groot. Er werd toegegeven, dat de boulevard er mooi uitziet, maar over de haven was men het kennelijk niet helemaal eens. In maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen; daarna komt er een nieuw wethouder voor Scheveningen. Daarop hebben we nog geen bezwaar, maar hopen wel dat hij/zij iemand zal zijn, die ook echt naar Scheveningen luistert. Niet alleen naar de zee, maar ook naar de bewoners. Ik wens u allen een heel fijne, jammer genoeg een beetje regenachtige, maar toch gezellige dag.Foto: zo maar ergens langs de Vliet.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    15-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiek en samen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Weer een nieuwe dag vandaag. In de namiddag nieuwjaarsreceptie van Stadsdeel Scheveningen. Veel oude gezichten en veel Scheveningse politiek. Uit de zaal zal wel wat reactie komen als de niet-gekozen wethouder van Scheveningen zijn woordje zal doen. Veel Scheveningers zijn het niet eens met zijn visie op onze badplaats. Het is de laatste keer dat hij als wethouder zijn prevelementje doet. Binnenkort zijn er gemeenteraadsverkiezingen en komt hij niet meer terug als wethouder. Wie zal het wel worden? Krijgen we nu iemand, die wel het goede hart op de goede plaats zal hebben? Het wordt vaak vergeten, dat politiek op de eerste plaats betekent: luisteren naar de kiezers en niet alleen je eigen ideeën volgen. Maar, gelukkig, zal de bijeenkomst niet alleen om hem draaien. Het is ook weer een moment van ontmoeting en begroeting en nieuwe kennissen en/of relaties ontmoeten. Een hapje en een drankje en tenslotte toch weer tevreden naar huis. Ik wens iedereen een heel gezellige dag; het weer zal niet zo erg meewerken, maar ja, dáár kunnen we zelf niets aan doen(en de politiek ook niet). Foto: alleen en samen


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    14-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alles op zijn tijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De week heeft weer zijn eerste stappen gezet. Het is vandaag, dinsdag, 14 december. Annemiek moet vroeg bij de trombosedienst zijn ter controle. Dan doet ze altijd een beetje nerveus en heeft haast. Eerst moet nog dit en dat moet nog gedaan worden, alsof ze geen tijd meer heeft, als ze terugkomt van de controle. Dan gaan we eerst koffie drinken en wat kletsen en daarna kan er altijd nog wel op de computer een bezoekje worden gebracht aan blogvriend(inn)en. Daar maak ik mij helemaal geen zorgen om: ik doe het wanneer ik zin heb. Soms is dat vroeg, soms wat later. Ik denk altijd maar: niets moet alles mag. Als je alles niet zelf in de hand houdt, dan word je een paniekeling en ga je fouten maken. Gisteren heb ik bij het zwemmen mijn door mij zelf gestelde limiet met zwemmen gehaald: honderd baantjes. Ik denk dat ik met zwemmen, fietsen, wandelen en af en toe wat aan rekken en strekken wel voldoende doe aan mijn conditie. Het blijft voorlopig zacht voor de tijd van het jaar. De dagen lengen en de lente komt steeds nader. Het zonnetje krijgt al weer wat meer kracht en de natuur om ons heen wordt langzaamaan wakker. Ik wens iedereen een heel fijne dag. Foto: aan het eind van de avond ziet onze tafel er soms wat rommelig uit.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    13-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nu doet die het wel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag.

    Het is vandaag, 14 januari, maandag, wasdag, werkdag. Het enige dat voor mij geldt is: er is weer een nieuwe dag. Net als gisteren zal de zon weer gaan schijnen, zal de kou, die voorspeld was, verdwijnen. De winter is ons gunstig gezind. Natuurlijk kan er nog wel wat winter komen, maar voorlopig ligt die nu nog op afstand. Gisteren was het druk op Scheveningen; bijna een zomerse drukte. Veel mensen op boulevard en strand, die allemaal genoten van een mooie dag. Allemaal met een vriendelijke groet op een lachende snoet. Wat wil een mens nog meer. Alleen de Pier was dood. Nog steeds en niemand kan of wil ons informeren over afbraak of renovatie. Nieuwe plannen liggen er wel, maar daar zijn veel Scheveningers het niet mee eens. De overheid beslist. Ook tegen de wens van de bevolking in. Scheveningen moet een bruisende badplaats worden, maar de inwoners houden meer van de rust; de rust die de zee ons schenkt. Maar we gaan niet kniezen vandaag: we gaan weer geniet van een nieuwe dag. Na mij de zondvloed. Ik wens iedereen een dag vol vreugde en rust; en dag, die er zijn mag. Foto: pootjebaden, maar wel met laarsjes aan. De foto wil niet lukken. Ik krijg steeds bericht: internet explorer reageert niet. Dan maar later de foto.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    12-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonsopkomst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is zondag, 12 januari 2014, 07.45 uur en aan de wolkeloze hemel gloort in het noordoosten het morgenrood. Het is al echt te merken, dat de dagen lengen. Mijn buitenthermometer is kapot; ik weet dus niet exact hoe koud of hoe warm het vannacht geweest is. Er is weinig wind en volgens mij heeft het hier niet gevroren. Volgens de weerprofeten wordt het een mooie en zonnige dag. Als dat zo is, dan zal het weer wat drukker zijn op de boulevard en het strand. Veel stedelingen willen er dan even uit. Hup, de auto in of met tram of fiets richting de zee. Toch gaat het winteren. Ik denk voorlopig niet streng; van dit soort winter houd ik wel. Niet van winters met sneeuwbergen, gladde straten en harde wind. Dit weer is lekker om naar buiten te gaan en te genieten van de al ontluikende natuur. Viel bloembollen hebben hun neus al boven de aarde gestoken. Op sommige plaatsen schijnen zelfs al sneeuwklokjes gespot te zijn. Ik wens iedereen een heel aangename dag. Foto: zo ging gisteren in het zuidwesten de zon onder op Scheveningen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    11-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toen en nu.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik word wakker als de zon opkomt of als de eerste trams gaan rijden, maar vanmorgen werd ik wakker na acht uur slapen en dat was laat want ik kroop pas na elleven onder de wol. Nu weet u hoe laat ik ben opgestaan. Ik heb me niet verslapen. Zou ook niet geven: het is toch zaterdag, de elfde van de eerste maand. Gisteren had ik het in mijn bol. Ik wilde mijn leeftijd zwemmen. Zoveel baantjes als ik jong ben. Het werden er dus negenenzeventig. Het tachtigste baantje wilde ik niet zwemmen, dat bewaar ik voor vandaag. Ik ben dus weer helemaal terug op mijn oude niveau. Nu ga ik door tot honderd d.w.z. 1000 meter achter elkaar, zonder stiekeme rustpauze. Ik moet er bij zeggen, dat ik niet zo snel zwom, dat ik er oververmoeid van raakt. Toch vond ik het zelf wel weer een hele prestatie. Gisteren kreeg ik twee boeken over Den Haag: een betrof het jaar 1956. In dat jaar zat ik nog in het klooster. Daar wist je niets van wat er buiten het klooster gebeurde: zelfs geen krant, Die krant mag ik nu lezen. Een lege bladzijde in mijn leven wordt weer opgevuld. Het andere boek gaat over Den Haag toen en nu met een voorwoord van Dr. Willem Drees. Hij was minister-president van Nederland 1948 – 1958, een roerige periode. Vandaag ga ik deze boeken eens nader bekijken en herinneringen ophalen. Ik wens iedereen een heel fijne dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    10-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.misschien nu
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    even een kleinbe storing


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!