Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    01-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 april
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag, dinsdag, 1 april. De lucht is nog grijs. Misschien komt straks het zonnetje weer door. Gisteren duurde dat ook wat langer, maar het werd uiteindelijk toch weer een fraaie lentedag. Gisteren had ik wel een luie dag: wat ik wilde doen, ging niet: ik had lijm nodig, maar op maandag zijn hier veel winkels gesloten. Ja, die willen ook een vijfdaagse werkweek en als je dan zaterdags open bent, dan moet je dat toch met een andere dag compenseren. Sommige winkels zijn hier alle dagen open, maar dat zijn de winkels, die zich op de toeristen richten of de grote kruideniers, maar die verkopen geen glasvezellijm en dat had ik nou net nodig. In de middag ben ik maar gaan zwemmen. Normaal heb ik het hotelzwembad, waar ik naar toe ga, voor mij alleen. Maar gisteren zwom er al één in en lag een ander te spartelen en maakte weer een ander aanstalten om ook in het water te stappen. Ik heb toen maar even gewacht tot dat mijn baantje vrij was. Vanmorgen ga ik maar eerst naar de doe-het-zelf-winkel om lijm te halen. Ik wens iedereen een heel fijne en gezellige dag. Pas op laat je niet vangen: het is één april en dan weet je het nooit zeker.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    31-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 maart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    31 maart. De laatste dag van de lentemaand, morgen begint april de grasmaand. Op 1 april verloor Alva zijn bril(de stad Brielle). Op 1 april stuurt men de gekken waar men wil. Of de Belgische variant: op de eerste april schikt men de zotten den dril. Voordat zij mij wegsturen, ben ik er in ieder geval nu al op voorbereid. Ook in de diverse media zal wel een aprilmop staan. Pas dus op: laat u niet verrassen. De dag begint grijs en met weinig wind. Er is nog geen zonnegloren aan de horizont. Misschien wel in het zuiden of misschien heeft de zon zich verslapen. We zullen het wel merken in de loop van de dag. Het weerbericht had het over aangename temperaturen en afwisselend bewolking en zon. Het is maandag, de eerste dag van de werkweek. Maar voor mij gewoon een doordeweekse dag: veel verschil met de zondag is er voor mij niet. Alleen het is weer een nieuwe dag. Een dag, die mij gegeven is en waarvan ik kan en mag genieten. Ik wens u ook zo een dag: een dag niet genoten is een verloren dag. Die nieuwe dag van vandaag komt nooit meer weerom. Geniet er dus van.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    30-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goedemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben vandaag een uur later opgestaan dan de voorgaande dagen. Iemand heeft vannacht aan mijn klok zitten prutsen. In plaats van 06.30 uur is het nu ineens 07.30 uur. Toch klopt het wel want vannacht is de klok automatisch een uur verzet, net zoals de klok op mijn computerscherm. Om 02.00 uur draaide de wijzer door naar 03.00 uur. De winter is vergangen: het is nu zomertijd.
    En als het zomertijd slaat, dan verwacht je ook een zomerse dag.Dat wordt het vandaag: een bijna zomerse dag op de op één na laatste dag van maart 2014.
    Ik wens iedereen een mooie zonnige dag op de dag dat de zomertijd is ingegaan.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    29-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.niet vergeten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    29 maart, de laatste zaterdag. Komende nacht gaan we om 02.00 uur de klok een uur vooruit zetten naar 03.00 uur. Een uurtje korter slapen dus. Van de wintertijd naar de zomertijd. Na vijfmaanden wintertijd beginnen we dan aan zeven maanden zomertijd. Want eind oktober zetten we de klok weer een uurtje terug. De zon staat nu al weer hoog aan de hemel. Het is helder weer met aan de horizont een licht nevel. Niet al te veel wind. Lekker weer om buiten te zijn: wandelen, fietsen of lekker een terrasje pakken. Vandaag gaat de zon nog onder om 19.08 uur, maar morgen om 20.10 uur. Lekker lang licht. Dat maart zijn staart roert: daar hebben we dit jaar niet veel van gemerkt. Het was een echte mooie lentemaand. Wat de nieuwe maand gaat doen? Dat is afwachten geblazen. Het begin ziet er goed uit, maar ‘aprilletje zoet geeft nog wel eens een witte hoed’. Ook dat wordt afwachten geblazen. De krant op zaterdag komt altijd wat later. De krantenbezorger mag dan een uurtje uitslapen. Ik wens u allemaal een heel mooie zaterdag en een heel mooi weekend. Geniet van de zon en de nieuwe dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    28-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag, 28 maart; de zon is al op, maar de opkomst zelf kunnen we voorlopig niet zien. De zon komt nu op achter een appartementencomplex in het oosten. Over een paar weken komt hij weer op in noordoosten boven de duinen. Daar blijft hij dan even staan, om daarna weer achter dat huizenblok te verdwijnen. In augustus staat de zon weer in het oosten en kunnen we hem weer dagelijks zien opkomen. We zijn weer terug van een paar mooie dagen in het oosten van het land. ’s Morgens werd ik daar al vroeg door de zon en de vogels gewekt en begon dan om ongeveer zeven uur aan een ochtendwandeling in de prachtige omgeving van ons hotel. Annemiek is niet zo een vroege vogel. Die doet het allemaal wat rustiger aan; maar omstreeks acht uur was ze wel weer paraat voor het ontbijt. Meestal vertrokken we dan kort daarna, om buiten van de natuur te genieten. Vandaag beginnen we weer aan de dagelijkse beslommeringen; werken in en om het huis. De wandeling in de eigen, nu weer opgeruimde omgeving. Geen hekken meer en/of surveillerende agenten. Het belooft ook vandaag weer een heel mooie dag te worden met volop zon en aangename temperaturen. Het zal wel een druk weekend worden in Scheveningen met al die zonneschijn en flanerende bezoekers. Ik wens iedereen een heel fijne dag. Geniet er van.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    24-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lochem

    We hebben ons even teruggetrokken in de Achterhoek. Hier heerst rust. Niet die drukte van internationaal overleg. We genieten hier van een prachtige omgeving. Vanmorgen was ik al vroeg op pad voor een wandeling. Ik werd begeleid door een koor van kwinkelerende vogels. Al veel foto's gemaakt, maar die ziet u de komende weken wel op mijn blog verschijnen. Hier moet ik me behelpen met de kleine computer van Annemiek. Die is erg traag. Om te lezen is dat niet zo erg, maar het schrijven gaat erg traag. Ik wens iedereen een heel fijne dag. Hier schijnt de zon en daar gaan we vandaag van genieten.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    23-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondag, 22 maart. Het heeft iets geregend, maar niet veel. De wind is wat gaan liggen en aan de oostelijke horizont zie ik een rozige gloed. Er zijn wat wolken, maar ik zie ook wat blauw. Het is stil op straat. De meeste mensen slapen nog. Wij zijn er vroeg uit vandaag, want we gaan er even tussen uit. Geen hekken, geen patrouilles, geen herrie in de lucht. Wij zoeken een paar dagen de stilte van de bossen en het platteland. Als gesprekspartner hebben we de computer meegenomen, want waar we gaan, staat wifi vooraan. We zijn dus gewoon bereikbaar. Maar niet voor het geroezemoes van het NSS. Waar wij gaan, daar kraait de haan en worden we gewekt door vogelgezang. Alles wat wij wensen, wensen wij u ook: rust en vrede.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    22-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zon was er al vroeg vanmorgen, maar toen snel weer onder de wol gekropen. Nu zie ik alleen nog wat stralen vanachter de wolken. Het liefst zie ik hem de hele dag schijnen. Gisteren was het de dag, dat dag en nacht even lang waren, maar vanaf nu wordt de dag langer dan de nacht. Volgend weekend wordt de klok weer op zomertijd gezet. De avond wordt dan weer langer en de zon komt een uur later op. We gaan de zomer tegemoet met zwoele nachten en lange avonden. Op het plein staat nu een grote tent. Het heeft allemaal te maken met het NSS. Vanaf vandaag komen de eerste gasten; maar gisteren, toen ik naar het zwembad ging, werden er al een paar genodigden onder politiebegeleiding bij het Europahotel afgezet. Die waren zeker een vliegtuig eerder gekomen. Het koele weer van gisteren had tot gevolg, dat de boulevard uitgestorven leek. Voor vandaag wordt er wel wat zon, maar ook een straffe wind verwacht. Ik wens iedereen een heel aangename dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    21-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het regent, het regent;
    de pannen worden nat.
    Daar kwamen twee soldaatjes aan,
    die vielen op hun gat.

    De eerste lenteregen. De natuur heeft ook wat nodig. De straten zijn nat, maar hard regenen, doet het niet. Er staat wel een harde wind. De lucht is grijs, de zee is grijs. Grijze hekken worden om ons heen geplaatst. We moeten door gele poortjes voor de veiligheid. Er staan nog veel meer hekken klaar; allemaal voor hun veiligheid. Voor de congresganger van het NSS. Gisteren kwamen er zeven zware helikopters over. Oefening voor de komende dagen. Politie op motoren rijden af en aan. Voor de veiligheid. Wij gaan er het komende weekend een paar dagen tussenuit: voor de veiligheid. Met al die hekken om ons heen voelen we ons opgesloten. Vanaf zondag kunnen we Scheveningen uit, maar moeilijk weer in. Er zijn nog niet veel soldaten, maar er komen er wel en heel veel. Het zijn niet twee soldaatjes die komen. Het regent, het regent, daar komen de soldaatjes aan. Maar ondanks al dat ongerief genieten we weer van de nieuwe dag, die ons gegeven wordt. Het is een nieuwe lente met een niet geluid. Ik wens iedereen een heel fijne dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    20-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haagse Hopje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik moet de luxaflex omlaag doen om op mijn computerscherm te kunnen zien, waar ik mee bezig ben. Het zal u duidelijk zijn, dat de zon al uitbundig aan de hemel staat. Toch is het pas net acht uur. Ik ben wat later dan anders: de krant was even belangrijker vanwege de verkiezingsuitslagen. Wij hadden geen stembiljet ontvangen en hebben dan ook geen invloed kunnen uitoefenen op de uitslag van de verkiezingen. Wat een opschepperij, alsof die stemmen wat uitgemaakt zouden hebben. Maar ik ben wel tevreden met het feit, dat de twee “grootmachten” in de gemeenteraad een flinke veer hebben moeten laten. Zal er dan nu eindelijk eens geluisterd worden naar de kiezers? Ik zet hier wel grote vraagtekens bij. Politiek riekt vaak naar eigenbelang. We zullen afwachten naar wat de nieuwe gemeenteraad er van gaat bakken. Het zullen in ieder geval geen Haagse Hopjes zijn: een lekkernij waar bijna iedere Hagenees van houdt. De zon schijnt, de wind is aan de stevige kant. Maar een beetje uit de wind zal het een fantastische eerste lentedag kunnen worden. Want de echte lente begint vandaag. Geniet er van.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    19-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een beetje cynisch
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Woensdag, 19 maart. Morgen begin van de lente. De astronomische lente dus, zoals wij dat vroeger leerden. De zon is al aan de kim verschenen en de wind staat stevig uit het westen. De straten zijn droog. Gisteren heeft het even geregend. Hier en daar ligt er nog een plasje op de daken. Goed voor de natuur. Die heeft het weer nodig. Maar liever niet alles in een keer. Vandaag gemeenteraadsverkiezingen. Hoeveel mensen zullen zich nog betrokken voelen. Misschien vijftig porcent? Misschien wat geïnteresseerden of mensen, die zich verplicht voelen te gaan stemmen. Al zouden wij willen gaan stemmen, dan nog kunnen we niet: we hebben geen stemformulieren ontvangen. Hier in Nederland bestaat geen stemplicht, zelfs geen opkomstplicht. We zullen wel zien wat er komt. In ieder geval voor de senioren niet veel. Niet getreurd. We kunnen nog ademhalen en veelvraten zijn we niet. Wij passen nog op de kleintjes. Wij zijn tevreden met iedere dag, die ons gegeven wordt. Ik wens alle senioren een aangename nieuwe dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    18-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.als het eventjes kan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is al weer 18 maart, dinsdag. 2014. Het is nog donker buiten. De lucht is grijs. De zon verschuilt zich nog en de vlag op het Kurhaus geeft aan dat er een matige wind staat. De straten zijn droog. Zo begint de dag van vandaag. Een nieuwe dag. Wat die brengen zal, ligt nog versluiert in de toekomst. Gisteren had ik wat probleempjes met Windows 8. Ik wilde een programma activeren, maar dat wordt niet ondersteund. Vanmiddag komt een vriend dit eventjes rechtzetten. Hij is een kei op dit gebied. Morgen zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Ik weet nog steeds niet of en op wie ik moet stemmen. De landelijke politiek lijkt een te grote invloed te hebben op de lokale politiek. Ik denk dat ik me aansluit bij de meerderheid en dat zou wel eens kunnen zijn niet stemmen. Maar de dag duurt nog lang. Misschien komt er een lichtpuntje. Ik wens iedereen een rustige en gezellige dag. Wat rustig weer met ook, als het eventjes kan, een zonnetje.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    17-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.die goede oude tijd.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is weer maandag; wasdag was dat vroeger. Dat is het allang niet meer. Ja. Vroeger; toen hadden we één verschoning in de kast. Iedere zaterdag schoon ondergoed. Daarna ging het ondergoed in de wasketel en stond vol met meter urenlang te pruttelen op het gasfornuis. Daarna overladen in de houten kuip van de wasmachine; een tijdje draaien en daarna spoelen, door de handwringer en dan aan de drooglijn. Dinsdag was het strijkdag. Dat is morgen dus. Woensdag kon er even uitgerust worden. Woensdag was toen een fijne dag: ’s middag hoefden we niet naar school. Dat was die goede oude tijd. Goed; daar moet ik nu dan toch een paar vraagtekens bij zetten: vader moest werken en moeder uitrusten. Tijd voor een wandeling was er niet. Dat kon dan op zondag na het middageten. Maar dan moest papa rusten, want maandag was er weer een werkdag. Zes dagen werken: achtenveertig uur en soms zelfs nog langer. Was dat die goede oude tijd? Ik heb dat nog meegemaakt, maar die goede oude tijd was niet zo goed, als we die met de nieuwe tijd vergelijken. Maar dat doe ik niet, want ik ga u nu een heel fijne nieuwe dag wensen: een maandag in de nieuwe tijd. Geniet er maar van.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    16-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Oost west thuis best. Het is zondag 16 maart. De helft van de maand zit er al weer op. Over een paar dagen, 20 maart 17.57 uur, begint de astronomische lente. De zon komt al weer vroeg op en verwarmt nu al mijn kamertje. De slinger van mijn oude klok heb ik weer een zetje gegeven: zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. Het zal een drukke week worden. Zeker hier in Den Haag/Scheveningen: gemeenteraadsverkiezingen, het Nuclear Security Summit 2014. Het geeft allemaal veel drukte. Het NSS ontvluchten we. We pakken dan de computer in en vestigen ons tijdelijk ergens in het oosten van het land, waar rust en natuur ons deel zullen worden. Alleen de tv, radio en de krant zullen ons achtervolgen. Maar die informatiebron kunnen we negeren. Ik wens iedereen een heel fijne en sportieve dag en dat het zonnetje maar schijnen mag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    15-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We zijn weer terug van even weggeweest. We hebben bezoek gebracht aan een bedrijf en daarop volgend een rondrit op een door twee paarden getrokken huifkar. We hadden er goed weer bij. Misschien voor een aantal personen een beetje fris. Maar ik kan wel een stootje hebben. De reis verliep heel voorspoedig, zowel heen als terug. Nu weer thuis, verwarming een paar graden hoger, zodat ook spoedig hier in huis weer een aangename temperatuur van ongeveer tweeëntwintig graden, heerst. Goedemorgen zeggen, daar is het te laat voor. Maar een fijne middag en avond, daarvoor ben ik nog wel op tijd.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    14-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.met of zonder paraplu
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is een mooie tijd voor even een dagje vrijaf. Dat doen we dan ook. Even weg uit de beslommeringen om morgen weer fit het weekend in te gaan. Dat zullen we wel nodig hebben, want voor het weekend wordt er niet zulk mooi weer voorspeld als waarvan we de afgelopen dagen hebben kunnen genieten. Maar niet getreurd: ook de natuur moet af en toe een schoonmaakbeurt in de vorm van wat regen krijgen. Wij niet nat, want wij blijven wel binnen of nemen een paraplu mee naar buiten, maar zij wel nat: zij(de natuur dan) staat in de regen en heeft geen paraplu. Niet getreurd: misschien komt daarna de zon weer. Regen of geen regen: toch wens ik u een heel fijne dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    13-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een dag niet genieten is een verloren dag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Den Haag kleurt groen en geel. Niet alleen de Haagsche vlag, maar ook de natuur, waar in het overvloedige groene en onder de al groenkleurende heesters, duizenden narcissen hun kopjes naar de zon richten. Ook kennen we wel de uitdrukking: “je groen en geel ergeren”. Dat doen wij ook wel eens in de regeringsstad Den Haag. De kleuren groen en geel zijn wel terecht de echte stadskleuren. Maar ergeren doen we ons vandaag niet, dat roept alleen maar agressie op. Neen, we willen ons verheugen en vermaken met de mooie kleuren van de natuur. We gaan er vandaag een dagje tussen uit, maar blijven u wel volgen op het blog. Gedeelde vreugd is dubbele vreugd. Voor morgen plaats ik ook een berichtje op het blog en zaterdag zijn we weer thuis. Tegenwoordig hebben ze in Nederland bijna overal gratis Wifi en/of gratis internet op een van de computers van het hotel. Wij, dat is geen majesteitsmeervoud, maar slaat op Annemiek en mij, wensen u een heel mooie dag toe. Geniet van iedere dag, die u gegeven wordt: een dag niet genieten is een verloren dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    12-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je moet niet alles geloven wat de krant schrijft.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De mist en de wolken zijn verdwenen. De vlag op het Kurhaus hangt er wat lusteloos bij. De tramrails zijn gisteren weer geslepen. De trams rijden geruisloos onder het appartement door. Stilte en rust alom. De horizont kleurt. De zon wordt langzaam wakker en zal spoedig de horizon met kleuren sieren. Gisteren was het een vrij rustige dag en ook voor vandaag staan er geen grote activiteiten op het programma. Er is een nieuw gebouw gerealiseerd op de plaats, waar volgens een krantenbericht de beroemde en geliefde componist Wolfgang Amadeus Mozart 250 jaar gewoond heeft. Echt waar: het stond in de krant. Ik heb altijd gedacht, dat Mozart tamelijk jong gestorven is. Hij is toch geboren in 1758 en overleden in 1791? Maar de krant beweert dat hij tijdens zijn leven 250 jaar in Den Haag gewoond heeft. Het zullen wel ongeveer 250 dagen zijn geweest. Zo zie je maar weer: een krant maakt soms vreemde capriolen. Die kan je niet altijd geven. Ik wens iedereen een heel fijne en mooie lentedag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    11-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 maart

    Het is dinsdag. 11 maart. De lucht is grijs. De horizont vertoont nog geen morgenrood. De zon komt vandaag wat later. De vlag op het Kurhaus heeft er ook nog geen zin in: die hangt slap langs de vlaggenmast. Maar het is droog. Gisteren was de dag mooi begonnen, maar zo omstreeks drie uur in de middag kwam er een koude mist vanaf zee Scheveningen binnendrijven. In de loop van de avond verdween die weer, maar de koude lucht hangt er nu nog. In de loop van de dag zal de temperatuur weer wat op lopen, maar niet meer tot het niveau van afgelopen zondag. Vandaag maar weer een trui uit en een warm jack aan bij het naar buiten gaan. Gisteren is dag verder rustig verlopen. Even een bezoekje bij de accountant voor informatie. Vandaag hebben we ook niet veel om handen. Misschien even tijd voor mijn baantjes in het zwembad. Ik ben nog even naar de kruidenier geweest om lege flessen terug te brengen. Die blijven meestal liggen tot het er veel zijn. Nu zijn we even lege-flessen-vrij. De kamer en mijn aquarium heb ik gisteren gedaan. Hoe de rest van de dag ingevuld gaat worden weet ik nog niet. Ik heb toegezegd beschikbaar te zijn voor juridische ondersteuning inzake een bezwaarschrift bij de kantonrechter. Maar of ik werkelijk moet opdraven, dat weet ik nog niet. Ik wens iedereen wat warmte en gezelligheid op deze nieuwe dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!