Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    25-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verkoudheidsduiveltje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eergisteren maakte ik bijgevoegde foto van Annemiek; ze voelde zich niet helemaal lekker, maar er kon nog wel een lachje af. Nu heeft de verkoudheid echt toegeslagen en ligt ze met een verhit gezicht in bed. Het raam staat op een kier, zodat er wat frisse lucht binnen kan stromen, maar zij ligt hoestend goed toegedekt en lekker warm onder het dekbed. Misschien mag ze vanmiddag van mij een uurtje op om even met haar computer te spelen, maar ik ben een strenge heelmeester: rusten, veel drinken en frisse lucht, dan zal het verkoudheidsduiveltje weer snel op de vlucht slaan.


    >> Reageer (0)
    24-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.niets is minder waar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sommige bloggers interpreteerden mijn berichtje van gisteren verkeerd. Zij meenden te moeten concluderen, dat ik met mijn blog zou stoppen. Niets is minder waar. Ik heb alleen gezegd, dat ik wat werk ga afstoten, maar dat had niets met het blog te maken. Ik onderhoud namelijk een grote website over Scheveningen. En voor deze grote site heb ik met mijn vriend goede afspraken gemaakt. Hij krijgt de domeinnaam en hij gaat die website verder ontwikkelen en beheren. Dat is een hele last van mijn schouders. Nee, mijn blog blijft bestaan. Ik krijg er nu zelfs wat meer tijd voor. En ik kan wat meer tijd besteden aan mijn website www.badplaats-scheveningen.nl, en mijn hobby fotograferen. Deze foto maakte ik op 12 februari 2008. De lente begon toen wel erg vroeg.


    >> Reageer (0)
    23-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een drukke dag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het wordt vandaag een drukke dag. Een grote website van mij ga ik overdragen aan een vriend. Dat omvat heel wat werk en moet accuraat gebeuren. Langzaamaan ga ik een en ander afstoten en daardoor kan ik meer van mijn vrije tijd gaan genieten en krijg ik wat meer tijd voor andere hebbedingetjes.
    Het weer wordt wat beter en een fikse wandeling deze middag staat op het programma. Maar ook het blog vraagt mijn aandacht. Reacties beantwoorden en blogs bekijken is een aangename tijdspassering bij minder fraai weer, maar als het weer het toelaat dan ben ik liever buiten dan binnen. Ik wens iedereen een aangename dag. Foto: alvast een beetje lente.


    >> Reageer (0)
    22-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vrijplaats
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Temperatuur plus 3; windrichting zuid; windkracht ongeveer  Bft 3. Allemaal ingrediënten voor de start van een lentedag in februari. Alleen de zon heeft zich nog niet aangekondigd. Maar we gaan in ieder geval de goede kant op: voor de komende week wordt geen vorst meer verwacht. Sommige loggers reageerden op het verkeersbord van gisteren. Leuke reacties. Dit voor Nederland niet zo een onbekend bord – wij barsten van verkeersborden – kan je tegenkomen bij natuurgebieden, die niet toegankelijk voor het publiek zijn. Maar zo een bord hoort niet te staan aan de ingang van een parkeerplaats, die grenst aan een natuurgebied, maar aan de rand van het natuurgebied, dat in het onderliggende geval direct achter het parkeerterrein begint. Nu is dit natuurgebied een vrijplaats voor loslopende honden en spelende jeugd. De bordjes staan wel eens vaker verkeerd in Nederland. Foto: 22 februari 2009, maar misschien ook nog vandaag?


    >> Reageer (0)
    21-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wel een erg vreemde plaats voor dit verkeersbord.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren was ik even met mijn dochter naar Hoek van Holland. Ik parkeerde netjes mijn auto naast de container op de foto, deed de deuren op slot en liep samen naar de plaats, waar zij moest zijn. Toen we terugkwamen stond ik voor een heel onaangename situatie. Een slagboom en een verkeersbord belemmerden mij. Om de slagboom heenlopen was wel op te lossen, maar dat verkeersbord, dat was veel erger: het terrein was verboden voor voetgangers. Overal kijken, waar die politieagent zich verstopt zou hebben. En met mijn ogen dicht, alsof ik niets kon zien, ben ik toch maar naar mijn auto geslopen. Gelukkig geen diender in de buurt. Foto: de betreffende locatie.


    >> Reageer (0)
    20-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begonia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze begonia stond gisteren nog in een tuincentrum bij Katwijk. Nu siert hij onze woonkamer.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.liefste 'k moet je gaan verlaten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zon schijnt vrolijk mijn kamer binnen. Het is al bijna kwart voor negen. Ik ben net uit bed. Ik heb vannacht het gehakketak gevolgd op de radio. En het slot van het liedje was: liefste 'k moet je gaan verlaten. Alle ministers en staatssecretarissen van de Partij van de Arbeid zijn opgestapt. Overblijft een rompkabinet met een aantal ministers en staatssecretarissen van CDA en CU. Nu mag Jan Peter Balkenende op bezoek bij de koningin om het ontslag aan te bieden van de PvdA en zichzelf met CDA en Cu ter beschikking te stellen. Een leuke opdracht is dat niet. Maar als je met zijn tweeën tegelijk door een smalle deur wil, dan wordt het vechten en zal de een de ander toch voor moeten laten gaan of anders zegt de een tegen de ander: liefste 'k moet je gaan verlaten. Foto: met het zonnetje van vandaag, mag je die rode paraplu wel inklappen.


    >> Reageer (0)
    19-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er viel gisteren wel wat te beleven in Scheveningen. Het startschot voor een nieuwe boulevard werd gegeven met een besloten bijeenkomst bijeenkomst in de Oude Kerk en vervolgens een kort vuurwerk op het strand. Het beloofde kopje warme chocolademelk is vrijwel aan ieders neus voorbijgegaan, maar beloftes moet je ook niet altijd als  “echt geven” beschouwen. Ook van de live muziek en dans was weinig te merken. Maar het vuurwerk was wel duidelijk aanwezig, hoewel in de krant staat dat dit letterlijk enigszins de mist in ging. Ik was er bij, maar heb geen mist gezien, wel wolken meeuwen, die aanvankelijk rustig zittend op het strand, door het geknetter van het vuurwerk werd opgeschrikt. Één ding is nu wel duidelijk: de werkzaamheden zijn feestelijk begonnen.
    Maar er gebeurde nog meer op Scheveningen. Het leggen van het betonnen pad, dat ieder jaar langs de strandtenten wordt geplaatst, begon gisteren om 09.00 uur. Ik was als enige toeschouwer daarbij aanwezig. Toevallig had ik geen fotocamera bij me; ik ben snel naar huis gelopen om mijn camera te halen, en speciaal voor de foto werd ‘het leggen van de eerste steen’ officieel vastgelegd. Foto: de start van het strandpad.


    >> Reageer (0)
    18-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de bulldozer aan het werk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dat het badseizoen in aantocht is, is in Scheveningen nu al te merken. De bulldozers zijn bezig het strand te egaliseren en de betonplaten voor het wandelpad over het strand liggen klaar om in een rij geplaatst te worden. En zodra dat pad ligt staan in een mum van tijd de strandpaviljoens weer uitnodigend te pronken om bezoekers te ontvangen. Een zonnetje en een plaatsje uit de wind en de vroegbruiners zitten weer in de strandstoelen.  Ik houd u op de hoogte. Foto: de bulldozer aan het werk.


    >> Reageer (0)
    17-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wordt wakker, het zonnetje is al op.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Belgen en de Nederlandse carnavalsvierders slapen nog of zijn ter kerke om het askruisje te halen: gisteravond en vannacht was het heel stil op het seniorennet. Carnaval zit er op en we moeten weer ruim een jaar wachten voor er een nieuw carnaval gevierd gaat worden: dinsdag 8 maart 2011. De zon staat al te glunderen boven de horizon. De dag begint goed. Koud (-3), maar zonnig. Nu weet ik wel, dat hij niet de hele dag zal blijven, want in de loop van de dag gaat het weer huilen van de regen, de sneeuw of hagel. Maar die zonballon wil ik niet gauw uit handen geven. De morgenstond heeft goud in de mond. En daar houd ik het voorlopig bij. Goede morgen, zon.


    >> Reageer (2)
    16-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jouwweb.nl
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren kwam ik op het blog “jouwweb.nl” tegen. Toch eens kijken wat dat is. Jouwweb is een initiatief van de Technische Hogeschool Eindhoven. Gratis een eigen website maken. Meestal ga ik op dit soort aanbiedingen niet in. Ik ben tevreden met het seniorennet. Toch ben ik op die uitnodiging ingegaan. De opzet lijkt een beetje op sennet, maar bij jouwweb kan ik een lange tijd bouwen aan één doorlopend onderwerp. En uiteraard is dat weer Scheveningen, maar nu meer gericht op de natuur; veel prachtige foto’s en korte commentaren. Foto: toch is het geen zwart/wit opname.


    >> Reageer (0)
    15-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De meteorolische lente begint op 1 maart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We zijn al weer aan de tweede helft van de maand begonnen. Toe ik gisteren in mijn eigen archief zat te snuffelen ontdekte ik dat op 14 februari vorig jaar het eerste sneeuwklokje fotografeerde en op de achttiende de eerst gele krokus. Sneeuwklokjes zag ik dit jaar al eerder, maar de krokus heb ik nog niet gezien. Misschien in de loop van deze week. De temperatuur gaat weer wat stijgen, hoewel de thermometer vanmorgen op -4,5 stond. Ik begin mijn buik vol te krijgen van dit weer. Laat het maar snel lente worden. De lente, meteorologisch, begint op 1 maart. Nog even vol- en de kachel aanhouden. Foto:Het was gisteren wel druk op Scheveningen. Veel Belgische en Zuid-Nederlandse caranvalsvluchtelingen.


    >> Reageer (0)
    14-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de eerste plak
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nederland kan rustig slapen: Sven Kramer heeft zijn eerste gouden plak. Hoewel hij ongunstig geloot had, konden zijn belagers hem niet meer verbeteren. Op de televisie riep al een verslaggever: wij hebben een gouden plak. Onzin natuurlijk: wij hebben niet geschaatst; Sven deed het; hem komt alle eer toe. Voor hem vandaag een ‘happy Valentine’.  Vannacht heeft het hier niet gevroren. De thermometer wees zojuist  1,5 plus aan. We gaan weer de goede kant uit. Ik wens iedereen ‘happy Valentine’ en een heel vrolijk carnaval. Foto: daar gaat hij... en zoveel...


    >> Reageer (0)
    13-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'dankjewel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is net of iemand vlokjes sneeuw keurig netjes naast elkaar heeft gelegd. Zo netjes en zo dun is de sneeuwlaag buiten op het plein. De oude sneeuw lijkt als bergjes af te steken tegen de nieuwe sneeuw. Een mooi gezicht, maar of ons balkon ging ik bijna onderuit, omdat ik de nieuwe sneeuwlaag niet onderkende. Gelukkig voor mij liep het goed af. De temperatuur is één graad onder nul. Vandaag worden op veel plaatsen carnavalsoptochten gehouden, zijn de Olympische winterspelen in Vancouver geopend en proberen de bloemverkopers hun laatste bos rozen voor Valentijn nog aan de man/vrouw te brengen. De zon had al lang op moeten zijn, maar heeft zich nog verstopt achter een lichtgrijze wolkenlucht. Afwachten maar wat het vandaag gaat worden. Iedereen wens ik een fijn weekend. En een ‘dankjewel’ voor het bezoek aan mijn blog. Foto: happy Valentine.


    >> Reageer (0)
    12-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Annemiek op de fitness.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Annemiek en ik proberen twee keer per week onze conditie op peil te houden in de fitnessreuimte van een seniorencomplex bij ons in de buurt. Wij hebben ons daar in laten schrijven als zorgabonnee. Altijd makkelijk als er thuis iets misgaat. Je weet maar nooit. Piepende wagens lopen het langst.
    En dat Annemiek ijverig bezig is ziet u op bijgevoede foto onder het toeziend oog van de instructrice..


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feesten mag, maar...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De thermometer geeft -4,5 aan. De vlag op het Kurhaus hangt er een beetje lusteloos bij. Om 08.01 uur komt de zon op. Boven de kim hangt nog wat lichte nevel. Het weekend begint stralend. Fris maar zonnig. Prima Valentijn- en carnavalweer. De komende dagen worden wat minder koud, maar de kans op licht sneeuw en/of regen blijft aanwezig. Voorzichtig dus in het verkeer. Feesten mag, maar de bestuurder van de auto e.d. moet nuchter blijven. Maak er een mooi weekend van.


    >> Reageer (0)
    11-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maar o wee.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de zon en uit de wind is het best goed uit te houden, maar in de wind is het echt koud in Scheveningen. Met een heel dikke jas aan, een sjaal om en een wollen hoofddeksel en… de wind in de rug, dan gaat het goed, maar o wee als je de andere kant op moet. Nee hoor, blijf maar beter thuis. Foto: dat die vogels het niet koud hebben, begrijp ik niet.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.slechts -1,5
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er waait een straffe wind en met slechts -1,5 graad voelt het aan als -9 graden. Maar de verwachting is dat de wind zal afnemen en misschien ook het zonnetje door komt; dan kan het toch nog een mooie winterdag in februari worden. Intussen wordt het steeds onrustiger in het zuiden van ons land en in België: het carnavalsweekend nadert. Hier in Scheveningen zijn sommige hotels al volgeboekt met zuiderlingen, die de huidige vorm van carnavalvieren ontvluchten. Andere mensen, de schoolvakantie begint morgen, staan al klaar om elders van een wintersport- of zonvakantie te gaan genieten. En ongetwijfeld zullen er weer veel oosterburen Scheveningen komen bezoeken om een frisse neus te halen. Op Scheveningen is iedereen wellekom, behalve oproerkraaiers: want die kunnen we missen als kiespijn. Foto: binnenkort zal deze strekdam ook onder het zand verdwijnen.


    >> Reageer (0)
    10-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De straatlantaarns branden nog.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De straatlantaarns branden nog, behalve op ons plein: daar zijn ze al een maand of twee buiten werking. Maar onder de lantaarnpalen ligt sneeuw. Die trekt zich niets aan van licht of donker. Er hangt zo op het eerste gezicht geen zware bewolking. In het oosten kleurt de hemel zachtgeel tot zachtroze. Je zou zeggen dat de zon over een uurtje zichtbaar wordt. De temperatuur bedraagt bij mij op het balkon -5 graden. En dat is voor Scheveningen behoorlijk laag. Nu is het wel zo, dat de laagste temperatuur meest al de temperatuur is vlak voor zonsopgang, maar ik hoop toch maar dat die temperatuur snel wat hoger wordt. We hadden vandaag weg willen gaan, maar rijden in de sneeuw doe ik liever niet. Misschien verdwijnt de sneeuw snel, dan kunnen we altijd nog wel even weg. Ik wens iedereen met of zonder sneeuw een fijne dag.


    >> Reageer (0)
    09-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet jaloers worden hoor.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het weer viel best wel mee vandaag. Zo omstreeks een uur of tien kwam de zon door. Nu is hij sinds vier uur weer achter de wolken gedoken. Bij een rustige wind was het goed toeven buiten. De temperatuur schommelde zo omstreeks -1; in het zonnetje was het best aangenaam. Foto: zo maar een plaatje zonder bijbedoeling.


    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!