Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    10-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wilder kan niet

    Er was eens een kerel in wilders

    die wilde graag weten wat wild is

    dus ging hij op stap

    naar een vreemde stad

    en leerde daar eerst wat mild is.

     

    Er kwam eens een staatsman uit milders

    Een plaatsje niet verre van wilders

    Hij sloeg wild om zich heen

    Omdat hij naar het scheen

    Nog niet wist wat Geert wilde.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sophia Stichting
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Naast een website over Belgisch Park ben ik bezig met een site over Scheveningen Badplaats en het herschrijven van de site Sophia-stichting. Omdat ik gebrek had aan goed fotomateriaal, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben naar de huismeester gestapt van een van de meest luxueuze appartementen van Scheveningen: Het Seinpostduin. Ik vertelde hem waarvoor ik kwam en binnen de kortste keren was ik met hem op het hoogste punt van het complex. Een prachtig uitzicht over Scheveningen. Aan mijn voeten lag het gebouw van de Sophia-stichting, waar binnenkort een nieuwbouwproject zal starten met behoud van het oude voorgebouw met gevel.

    Foto: het gebouw van de Sophia-stichting.


    >> Reageer (0)
    09-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch Park 125 jaar(3)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Badhuisweg is in 1828 aangelegd en ligt precies op de as van het Kurhaus. Het was destijds een gedeelte van noordelijke verbinding tussen Den Haag en Scheveningen en werd ook wel de Nieuwe Scheveningseweg genoemd. Aan deze weg was in 1875 Hotel Continental gevestigd - later Grand Hotel Royal; in 1922 werd dit complex Huize Royal, een huis voor “dames uit de gegoede stand, die in deze moeilijke tijd achteruit gegaan zijn, tegen een zo billijk mogelijke vergoeding huisvesting te verschaffen”. Dit gebouw werd afgebroken in 1979; nu ligt op dit terrein een appartementencomplex. Dit gebied maakt tegenwoordig deel uit van de wijk Belgisch Park. Andere bekende gebouwen in de huidige wijk Belgisch Park zijn o.a. het voormalige Palacehotel(1904) en het Hotel D’Orange(1872), de Oranjegalerij(1903), inmiddels allemaal afgebroken, en de nieuwe Pier(1961).

    Foto: de Pier van Scheveningen


    >> Reageer (0)
    08-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch Park 125 jaar(2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het open gedeelte van Belgisch Park omvat veel straten met namen van Belgische steden: Leuvensestraat, Antwerpsestraat, Luiksestraat, Brugsestraat, Brusselselaan, Gentsestraat, Mechelsestraat, Doorniksestraat, Hasseltsestraat, Kortrijksestraat , Veurnsestraat, Duinkerksestraat, Ypersestraat, Namensestraat, het Belgischeplein en de Brusselselaan. Opvallend is dat in dit hoofdzakelijk open gebied slechts één laan en één plein is opgenomen. Het andere meer gesloten gebied van Belgisch Park omvat wat meer variatie in straten, wegen en pleinen maar geen laan; Harstenhoekplein, Palaceplein, Pompstationsweg, Badhuisweg, Harstenhoekweg, Gevers Deynootweg, Strandweg, Kurhausweg, Zeekant, Hoornsehop en een twintigtal straten, die in hoofdzaak naar Nederlandse plaatsen zijn vernoemd. Zo kan een Antwerpenaar, een Brusselaar of welke Belg dan ook zich nog best thuis voelen in onze wijk.

    Foto: een overzichtsfoto van een groot gedeelte van de wijk. Morgen een andere gedeelte

    >> Reageer (0)
    07-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch Park 125 jaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In 1864 is de paardentramlijn Den Haag – Scheveningen aangelegd. E. Cambier, directeur van de Societé Anonyme des Tramways de la Haye, gaf opdracht aan Architect T. Coppieters het park te ontwerpen om zodoende een groter aanbod van passagiers voor de tramlijn te krijgen. Belgisch Park heette aanvankelijk Nederlandsch-Belgisch Park. Belgisch Park bestaat uit twee nogal verschillende gebieden: een open villa-achtig gebied en een gesloten bebouwing van rijtjeshuizen.
    Belgisch Park is niet gebouwd in een kort tijdsbestek: 1883 het eerste huis aan de thans geheten Antwerpsestraat(1899), Pompstationsweg(1884), Middelburgsestraat(1905), Mechelsestraat(1917), Kortrijksestraat(1928), Maastrichtsestraat(1928) en als laatste uitbreiding de luxe wijk Hoornsehop(2006). Tot 2008 wordt geen uitbreiding meer voorzien. In deze wijk zijn allerlei bouwstijlen te bewonderen.

    Foto: Manege de Cavelier(wordt op dit moment gesloopt) met daarachter de Hoornsehop

     


    >> Reageer (0)
    06-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amor bedankt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Amor Fati stuurde mij vandaag een berichtje met foto en op deze foto stond een figuurtje lasergegrafeerd in een blokje glas. Dat bracht mij een cadeautje in gedachten dat ik jaren geleden kreeg  van Annemiek bij gelegenheid van de registratie van de naam Spinfos bij de KvK: een spinnetje gegraveerd in een kristallen blokje van 7 centimeter hoog. Het spinnetje zelf is 4 centimeter. De naam Spinfos gebruik ik om informatie te verzamelen en door te geven aan mensen, die geïnteresseerd zijn in alles over Scheveningen. Verklaring  van de naam is als volgt: Spinnenweb INFO Scheveningen.

    Foto: het spinnetje gevangen in een blokje kristal


    >> Reageer (0)
    05-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoonmaak
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zo af en toe moet je je computer eens even schoonmaken en dan bedoel ik niet afstoffen. Maar gewoon je bestanden eens opschonen, je prullenbak leegmaken, schijf opruimen  en zo nodig defragmenteren. En dat kost allemaal even tijd. Maar als dat alles weer is gebeurd, dan is je computer ook weer een stuk sneller. Maar ik moet ook die van Annemiek dan gelijk even onder handen nemen en die is een stuk trager dan die van mij. Zij heeft mijn oude laptop en ik een pc. Maar zij is er dik tevreden mee. En dat heb ik nu dan maar weer eens gedaan.


    >> Reageer (0)
    04-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een stralende ster
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De openingskoers van het klassieke wielerseizoen, Omloop Het Volk, zit er weer op; Filippo Pozzato was in een flitsende demarrage de andere renners te snel af.
    In de televisieshow “Sterren dansen op het ijs” hebben de fans Jasmine in de steek gelaten: met een minimaal verschil mag zij de volgende vrijdag toekijken. Jammer zij was mijn en Annemieks favoriet: een stralende ster!!
    En dan hadden we ook nog de maansverduistering. Bij ons was die maan helemaal verduisterd. Een dikke wolkenpartij onttrok om ca 22.30 uur de maan aan het zicht. Op bijgevoegd foto, gemaakt om 21.56 uur, was het laatste dat ik gisteren van de maan gezien heb. Maar in augustus 2008 is er weer een maansverduistering.


    >> Reageer (0)
    03-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al weer twee jaar geleden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag, twee jaar geleden; er ligt nog een dik pak sneeuw, die gisteren is gevallen, maar vandaag is het koud; de sneeuw is opgehouden en door een miezerig regentje zijn de straten glad en op de dag dat we zullen verhuizen. Om 7.30 uur komen de verhuiswagens voorrijden. We hebben er de avond van tevoren al voor gezorgd, dat er parkeerruimte is. De verhuislift wordt uitgezet en een paar stoere mannen komen het karwei even klaren. Om ca. 10.00 uur staat alles in de wagen. Schuifelend door de sneeuw gaan Annemiek en Michiel naar onze nieuwe woning om daar de verhuizers op te wachten; maar die gaan eerst even een bakkie doen, ik controleer nog even het huis en sluit af; de verhuizers arriveren omstreeks 11.00 uur bij ons nieuwe huis, dat slechts een paar honderd meter verwijderd ligt van onze oude behuizing. Omstreeks 13.00 uur is onze nieuwe woonplek keurig ingericht: alles staat op zijn plaats. Twee jaar geleden: wat gaat de tijd toch snel.

    Foto: nu zien we dagelijks mensen van de reinigingsdienst, die het plein voor ons huis schoonhouden: bedankt jongens!!


    >> Reageer (0)
    02-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We genoten vandaag van een stralende dag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ..

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voorbereiding voor het nieuwe seizoen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanmorgen ben ik eerst even naar het strand gegaan; voor mij slechts een luttele 100 meter van mijn huis verwijderd. Er is het een en ander te doen op het strand; de paden bestaande uit stelconplaten worden of zijn al geplaatst. De bulldozers rijden over het strand om dat te egaliseren zodat komende week de strandtenten geplaatst kunnen worden. Het is al een en al bedrijvigheid rondom boulevard en strand om het voor de komende toeristen zo aangenaam mogelijk te maken. Het enige dat de werkers niet in de hand hebben, zijn de weersomstandigheden, maar daar hebben ze de afgelopen dagen gelukkig niet al te veel last van gehad. Een beetje wind zijn we in Scheveningen wel gewend en af en toe een buitje… de zee is ook nat en het meeste valt er toch naast.

    Foto: activiteit op het strand 2-3-2007


    >> Reageer (0)
    01-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De lente
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wanneer begint de lente? Welke lente wordt er dan bedoeld: de meteorologische, de astronomische of de biologische lente? De biologische lente is de lente, die de natuur aangeeft en die is niet aan een datum gebonden. De meteorolische lente is de lente die de weermannen hanteren en dat is 1 maart. Maar meestal wordt met de lente bedoeld het moment dat de zon precies boven de evenaar staat en dat is dit jaar 21 maart om 01.07 uur. De lente valt niet altijd op dezelfde datum, maar de komende decennia zal de lente ieder jaar op 20 maart vallen. Maar in de lente begint ook de zomertijd en dit jaar op 25 maart. In de nacht van 24/25 maart moeten we de klok één uur vooruit zetten, zodat de dag één uur langer lijkt. Nog een bijzonderheid in maart: op 3 maart zal er een totale maansverduistering zijn, die begint om 22.30 uur en eindigt op 4 maar om 02.21 uur.

    Foto: een lentegroet vanuit Scheveningen.


    >> Reageer (0)
    28-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.45 jaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    45 jaar, dat moeten we toch een beetje vieren.
    Soms zitten op een bankje op de boulevard,

    kijken naar de zee en de verre horizon,

    waar de zon wegzakt in het stille licht.

    Er is veel gebeurd in al die jaren:

    Wij zijn een beetje ouder geworden,

    maar van binnen nog steeds niet oud.

    Er is veel gebeurd in al die jaren,

    maar de zon is altijd blijven schijnen.


    >> Reageer (0)
    27-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips voor een goede nachtrust

    Slaap niet meer dan nodig;

    ga op tijd naar bed;

    ga op dezelfde tijd naar bed;

    slaap niet overdag;

    drink ’s avonds geen koffie of alcohol;

    vermijd voor het slapen gaan te veel inspanning;

    zorg voor een frisse slaapkamer.

    En voor vanavond: wel te rusten.

     


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hazen en konijnen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De meeste mensen weten wel dat hazen en konijnen verschillende dieren zijn. Maar er zijn ook mensen, die het onderscheid niet weten. Zowel de haas, die wij kennen, het lepus europaeus als het wilde konijn, de oryctolagus cuniculus, behoren tot het geslacht haasachtigen, de lagamorpha.
    Toch bestaan er grote verschillen; het konijn graaft een hol, de haas maakt een soort nestje op de grond: het leger; het konijn komt meestal voor in duinen en bossen, de haas meestal in het open veld; het konijn huppelt, een haas loopt; een konijn heeft knaagtanden, terwijl de haas hoort tot de groep dubbeletanden. Een konijn is gemakkelijk als huisdier te houden, een haas niet. De jagers onder u weten ook, dat de jacht op hazen heel anders is dan die op konijnen. Hier bij ons in de duinen komen wel konijnen voor, maar geen hazen.

    Foto: het duinkonijn

     


    >> Reageer (0)
    26-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28 februari 1962
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is al weer lang geleden, dat Annemiek en ik in het oude stadhuis stonden voor de ambtenaar van de burgerlijke stand, om elkaar eeuwige trouw te beloven. Samen met ons stonden er nog twee andere echtparen met dezelfde bedoeling. Het was 28 februari 1962. Met ingang van 1 mei 1962 zouden we een huis kunnen huren, maar… dan moesten we wel getrouwd zijn!! Dat wij op die bewuste 28 februari voor de ambtenaar stonden was dus echt een “moetje”. In Nederland noemen we een stelletje dat moet trouwen omdat de bruid in verwachting is een “moetje”. In Nederland moet je eerst trouwen voor de burgerlijke stand en daarna mag je pas trouwen in de kerk. Wij trouwden op 1 juni van datzelfde jaar voor de kerk. In 1965 werd onze tweeling geboren. En woensdag is het dan de officiële dag dat we 45 jaar getrouwd zijn.

    Foto: we zijn er nog nooit achtergekomen, wie nu echt de baas is, loopt zij voorop of hij.


    >> Reageer (0)
    25-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Belgisch Park 125 jaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het Belgisch Park is een wijk in het stadsdeel Scheveningen. De ontwikkeling van deze wijk is gestart in 1883. Volgend jaar vieren we het 125-jarig bestaan. De naam Belgisch Park is destijds niet zomaar gekozen: Belgische ondernemers hebben bij de ontwikkeling van deze wijk een belangrijke rol gespeeld. In de loop van het jaar zal ik hier wat vaker op terugkomen. We zijn nu bezig met het opzetten van een feest bij gelegenheid van deze 125 ste verjaardag.
    Als foto: de eerste woning in het Belgisch Park.


    >> Reageer (0)
    24-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sneeuwklokjes en lammetjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De ene dag lijkt het wel lente en de andere dag miezert het als op een herfstige dag in september. Maar als we naar buiten gaan en goed om ons heen kijken dan zien we toch dat het voorjaar in aankomst is. De tulpen, narcissen en hyacinthen komen al boven de grond, terwijl de sneeuwklokjes uitbundig bloeien. Soms lijkt het wel of er sneeuw gevallen is, maar als je dan dichterbij komt zijn het de sneeuwklokjes, die ons verrassen. In de polder zien we hier en daar een paar lammeren, maar uitbundig is het nog niet. Misschien nog iets te koud. Afgelopen week zagen we ze toch wel: drie witte en een zwarte en zelfs een jonge lama, die even van het zonnetje mocht genieten.

    Foto de vier lammetjes


    >> Reageer (0)
    23-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Weipoortsche Vliet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er is gisteren heel wat gebeurd. Terwijl Annemiek en ik in het ‘Land van Wijk en Wouden’ wat vertier zochten, werd het nieuwe kabinet door HKH Koningin Beatrix beëdigd. We brachten een bezoek aan de kaasboerderij van Sjaak en KarinVeen aan de Weipoortseweg te Zoeterwoude.  En laat nu net over Karin van Veen in de Telegraaf  van vandaag een artikeltje staan over o.a. haar inmiddels wereldberoemde hartjeskaas. En terwijl ik gisteravond naar een vergadering moest over de kustbeveiliging, zat de hele wereld geboeid te kijken naar de achter een bal aanhollende mannen. Op het internet was het doodstil. O ja, nog een berichtje in de Telegraaf: ‘Turkse president Sezer niet naar concert Beatrix’. Tijdens haar bezoek aan Turkije wordt de president een concert aangeboden. Gedurende dit concert en de receptie daarna zullen vrouwen met hoofddoekjes aanwezig zijn en juist dit is al sinds 1924 in openbare gebouwen in Turkije verboden.

    Foto: een uitzicht over de Weipoortsche Vliet.


    >> Reageer (0)
    22-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haganum 100 jaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Net op de rand van Scheveningen en Den Haag aan de beroemde Laan van Meerdervoort ligt het Haganum, dat dit jaar 100 jaar bestaat. Het 100-jarige pand met zijn karakteristieke poort en toren was in 1907 het nieuwe onderkomen van het Stedelijk Gymnasium, dat voorheen aan het Westeinde in Den Haag was gevestigd. Het gebouw is ontworpen door architect Jacobus van Lonkhorst, rijksbouwmeester voor de gebouwen van onderwijs. Het verhaal over Haganum en zijn voorlopers kent een lange geschiedenis, die teruggrijpt naar 1327.

    Foto: Laan van Meerdervoort het Haganum


    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!