Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    25-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Achtergrondfoto
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bij dit praatje prijkt een sering, die ik een paar dagen geleden gefotografeerd heb in het groene hart van Holland. Hier in Scheveningen groeien ook seringen, maar deze sering stond aangeleund tegen een koeienstal en zag er als boompje heel armtierig uit, maar de bloem was schitterend. De sering op zich is geen schoonheid maar als ze bloeit, dan kan de hele buurt ervan meegenieten. Hier hebben ze het wel eens over een seringenboom; de sering is echter geen boom, maar een sierheester. Twee jaar geleden waren we voor vakantie in Canada. Daar tiert de sering op sommige plaatsen zo welig, dat ze als onkruid beschouwd wordt. Toen wij er waren, stonden de seringen in volle bloei. De foto heb ik op mijn computer als achtergrond geïnstalleerd. Dat gaat heel eenvoudig.

    Klik op de kleine foto voor vergroting. Ga op de foto staan met de muis en klik op rechtermuisknop; u ziet de tekst “als achtergrond gebruiken”; ga daar op staan en klik dan met de linkermuisknop. En klaar is Kees.


    >> Reageer (0)
    24-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.service
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Twee dagen geleden belde mijn buurvrouw mij en vroeg:”doet jullie tv het ook niet?” Als zij problemen heeft met tv of computer komt ze altijd eerst bij mij langs. Wij hebben digitale tv en zij ook en nog wel van dezelfde leverancier; het is dan ook niet zo vreemd, dat ze even bij mij kwam met haar vraag. Daar zij grage tv-kijkers zijn, waren ze erg onthand, toen hun tv met geen mogelijkheid aan de praat was te brengen. De leverancier dus maar gebeld. Die is op zondag en maandag gesloten en ook de 24-uur servicedienst geeft op die dagen geen gehoor. En daar zit je dan als fervente tv-kijker. Sommige programma’s willen ze echt niet missen; bij mij mogen ze altijd komen kijken; dat is in ieder geval een tijdelijke oplossing. Nu maar voor hen hopen, dat hun tv vandaag gerepareerd wordt of er ten minste een vervangend toestel komt. Service… dat kan tegenwoordig soms wel een paar dagen duren.
    foto: gelukkig is het tv-scherm van de natuur nooit defect.


    >> Reageer (0)
    23-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het kaasfeest
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren waren we dan dus op het kaasfeest te Zoeterwoude. Het was een kaasfeest georganiseerd door de plaatselijk kaasboerderijen. Er was muziek, informatie over de omgeving, proeverij en uiteraard verkoop van kaas en kaasproducten. Er was ook een wedstrijd aan verbonden, maar daar ik meer van haring dan van kaas weet, was het voor mij een hele puzzel om alle stukjes op de goede plaats te krijgen. En als er vragen waren over kaasbereiding dan kreeg je vakkundig uitleg in een duidelijke taal. Na het bezoek aan de feesttent hebben we nog een paar uur genoten van het heerlijke weer in het prachtige polderlandschap met de vele koeien.
    Deze prachtige foto maakte ik gisteren in de omgeving van de drie molens bij Leidschendam


    >> Reageer (0)
    22-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De IJsheiligen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op de wekelijkse markt hier in Scheveningen, maar dat zal elders ook wel het geval zijn, wordt weer volop zomergoed voor de tuin aangeboden en gekocht. Toch is het beter te wachten tot na de IJsheiligen op 11, 12, 13, en 14 mei, maar wie denkt er tegenwoordig nog aan die IJsheiligen. Vorig jaar hebben we ook al geen last van ze gehad: we hadden toen ook een goed voorjaar en een mooie start van de zomer?  Maar toch; nachtvorst blijft mogelijk tot ongeveer 15 mei. Maar zelf geloof ik er dit jaar toch niet meer in. De zee en de grond zijn al aardig opgewarmd en zelfs het leggen van prinsessenboontjes nu zou voor mij, als ik nog een tuintje zou hebben gehad, geen probleem zijn geweest. Weet u nog wie de IJsheiligen zijn? Mamertus, Pancratius, Servatius en Bonifatius.


    >> Reageer (0)
    21-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kaasfeest
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We zijn er de afgelopen week weer goed door heen gerold. Veel zon en een aangename gemiddelde temperatuur. En ook voor het weekend zijn er goede verwachtingen. Het is nog vroeg, maar in mijn werkkamertje heb ik geen verlichting aan. Nog even en de zon verschijnt weer. Morgen gaan we met zijn vieren – Annemiek, dochter, schoondochter en ik - naar het kaasfeest in Zoeterwoude. In Zoeterwoude doen wij tegenwoordig op een kaasboerderij onze kaasinkopen. Via de polder rijden we en genieten dan van de weidsheid van het Hollands polderlandschap.


    >> Reageer (0)
    20-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een bloemetje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Speciaal voor ons jarige Celientje. Van harte gefeliciteerd vanuit Scheveningen.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.algemene ledenvergadering
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteravond: algemene ledenvergadering van de wijk en bewonersvereniging; na een korte en rustig verlopen vergadering nemen we afscheid van onze voorzitter en verwelkomen de nieuwe voorzitter. In een ongedwongen sfeer wordt daarna de avond voortgezet met praten en lobbyen over het volgende jaar te vieren 125-jarig jubileum van onze wijk. Een aantal gemeenteraadsleden en een wethouder geven acte de présence bij de afscheidsborrel van de oud-voorzitter. Om 23.00 uur keren we na een geslaagde avond weer huiswaarts.


    >> Reageer (0)
    19-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Digitale televisie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb, nu ruim twee jaar geleden, gekozen voor digitale televisie. We zouden gaan verhuizen en wisten nog niet hoe wij ons huis in zouden richten. De tv zou in ieder geval niet komen te staan op de plaats waar de kabelaansluiting zat en van draden door het huis houden we niet. Digitale tv stond toen nog in de kinderschoenen en het gaf ook wel wat problemen, maar langzamerhand zijn we dik tevreden. Zo niet mijn buurman. Gisteren was hij weer een beetje boos: hij wilde voetbal kijken, maar dat net stond toevallig niet op zijn digitale aansluiting: dat dacht hij. Enige tijd geleden hadden we van de KPN bericht gekregen dat omstreeks deze periode de software aangepast zou worden. Dat had mijn buurman wel gelezen, maar er niets van begrepen. Ik mocht voor hem de reddende engel zijn en hij was gisteravond dik tevreden.
    Foto: de bouwput van het appartementengebouw, waarin we nu wonen 1996.
    in die tijd hebben we nooit gedacht, ooit hier te kunnen en mogen wonen.


    >> Reageer (0)
    18-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zonder aanhef
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag zijn we er weer vroeg bij. Veel mensen draaien zich nog even om, maar op de wegen is de piek weer ingegaan. De zon schijnt en het belooft een mooie dag te worden. De temperatuur is aantrekkelijk voor de tijd van het jaar. Wat wil een mens nog meer. Ja. Natuurlijk het ochtendblad, maar daar zullen we nog even op moeten wachten: er schijnen geen bezorgers genoeg te zijn en dan moeten andere bezoekers dubbele wijken lopen en daar zijn wij de dupe van. Zo omstreeks 8.00 uur of 8.30 uur zal de krant wel in de bus liggen, maar hij moet er vóór 7.00 uur eigenlijk al zijn.


    >> Reageer (0)
    17-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.als het
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik was u niet vergeten, maar ik had het nogal druk vandaag. Overleg over een nieuwe website of liever een oude website moet vernieuwd worden. Hij moet een nieuw jasje krijgen en dat is maatwerk. En dan moet je aan heel veel details denken. Neen voor zoiets heb je geen standaard. Je moet zelf zoeken en overleggen, hoe en en ander het beste neergezet kan worden. Vooral de bezoeker moet het naar zijn zin hebben en kunnen vinden wat hij zoekt. En daarna moet alles nog eens nagemeten worden en gekeken worden hoe het staat. Want een website in een flodderpak wordt misschien wel één keer bekeken, maar de bezoeker houdt het daarna wel voor gezien. Zodra die website helemaal “af” is, zal ik er u wel attent op maken. Het is vandaag wel wat kouder dan gisteren, maar ik voel me er prima bij.


    >> Reageer (0)
    16-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brandweerweekend
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was me een drukte wel, het afgelopen weekend in Scheveningen. En dan niet alleen van auto’s en zonaanbidders. Nee, ik bedoel nu het bezoek van de brandweerauto’s. Eerst zaterdag bij de Pier: Annemiek en ik maken een wandeling over de boulevard richting huis; ineens tutu tutu en een motoragent baant zich een weg door de menigte, direct daarop gevolgd door een brandweerauto en een ambulance. Drukte bij de Pier; het is in ieder geval geen oefening. Dan zaterdagavond: van alle kanten tutu tutu: vijf brandweerwagens, twee politiewagens, motoragenten en een ambulance; de reden een brand in de keuken bij een fastfoodrestaurant. En gisteravond tutu tutu, een politie motor, drie bandweerwagens aan de voet van ons appartement; ik ben maar niet gaan kijken, In ieder geval vertrokken na twee uur de brandweerwagens.


    >> Reageer (0)
    15-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.even een zondagse groet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geniet van deze stralende dag. Ga fietsen of wandelen of lekker tuinieren. Niet thuis blijven, maar van de zonnige dag genieten. Ook de dieren genieten van het mooie weer en het stralende voorjaar. Buiten hoor je overal de vogels. Geniet van deze mooie dagen: het is nog voorjaar en de rest van de week kan het weer wel  omslaan en moeten we weer wennen aan de normale voorjaarstemperaturen. Maak er een mooie dag van.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sommige bloggers

    Sommige bloggers houden er toch wel gekke gewoontes op na. Als je vaak wat schrijft, wordt je blog ook regelmatig bezocht. Maar als je een paar keer per dag hetzelfde verhaaltje steeds opnieuw herhaalt, dan wordt het wel erg onelegant. Zo breng je mensen in verwarring. En wat heeft het uiteindelijk voor resultaat? Iemand, die denkt:  “he, hij of zij heeft wat nieuws op het blog gezet, gauw even kijken”. Levert dat een bezoeker op: neen, want een bezoeker wordt maar één keer per dag als unieke bezoeker geregistreerd. En de andere keren als pageviewer en die telt niet mee voor de rangorde. Waarom dan al die verwarring. Jammer, maar dat betekent op een gegeven moment, dat zo’n blog niet meer bezocht wordt. En was dat de bedoeling? Wees eerlijk, ook op het blog. Vertel je verhaal en als je een foutje hebt gemaakt, dan mag je dat best corrigeren.


    >> Reageer (0)
    14-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een zonnige groet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Even een zonnige groet uit het Zuid-Hollandse polderlandschap in de omgeving van Leidschendam. Ik was daar vandaag op de fiets en kon het weer niet laten om een stukje van ons prachtige land in een foto vast te leggen.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de koeien
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het mooie weer en het vroege opstaan heeft mij zeker parten gespeeld. Ik kom nu pas tot de ontdekking, dat ik vergeten ben iets op het blog te zetten. De Telegraaf was er weer niet vanmorgen en als ik de krant niet gelezen heb, ben ik een beetje uit mijn doen. Ik ben al vroeg op de fiets gestapt en heb een mooie fietstocht gemaakt door het mooie polderland achter Leidschendam. En uiteraard met fotocamera. Op een gegeven moment stond ik in de wei, met toestemming van de veeboer, en werd omringd door nieuwsgierige koeien. Ze wilden, leek het wel, allemaal tegelijk op de foto. Nu zijn koeien niet alleen erg nieuwsgierig, maar ook een beetje angstig. Als ik één pas vooruit zette, deden zij er gelijk wel twee achteruit om daarna toch weer dichterbij te komen. In ieder geval was het een gezellig onderonsje, de koeien en ik.


    >> Reageer (0)
    13-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.waar blijft de krant?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik zal wel net zo zijn als de meeste bloggers: bij mooi weer de computer aan de kant, de fiets pakken en genieten van de natuur en ’s avonds met een pilsje naast me lui onderuit zitten kijken naar dat balletje dat over het tv-scherm rolt. De Telegraaf is vanmorgen weer niet gekomen, maar dat is de laatste 30 dagen niet ongebruikelijk. Het laatste nieuws moeten we van het net pakken. Vandaag maar een zonnige dag gewenst en tot ziens op het blog.


    >> Reageer (0)
    12-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Meestal worden we ’s morgens al wakker gemaakt door het gekrijs van de meeuwen. Vanmorgen hangt er een licht nevel en is de wind uit oostelijke richting. De meeuwen zijn landinwaarts gevlogen, zijn weer ingeslapen of wachten op de verwarmende zonnestralen. Het zal niet lang duren tot de nevel optrekt. Of zijn de weergoden ons plotsklaps ongezind geworden. Annemiek gaat vandaag fietsen met haar vriendin en ik… ik wacht nog even af of ik ook de fiets zal pakken en van de natuur ga genieten. Éen uur later; inmiddels schijnt de zon in mijn kamertje. Het besluit is genomen ik ga ook fietsen.
    foto: een Schevenings straatje


    >> Reageer (0)
    11-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het prinsesje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hierbij een foto van het nieuwe prinsesje, dat gisteravond, 10 april 2007 om 21.56 uu is geboren.
    De foto is genomen vanaf de televisie.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is een prinsesje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteravond heeft prinses Maxima het leven geschonken aan een gezonde dochter van 4135 gram en een lengte van 52 cm. Wij feliciteren prinses Maxima, prins Willem Alexander en de prinsesjes Amalia en Alexia met hun dochter resp. zusje.
    Foto: deze ooievaar fotografeerde ik op 19 februari 2007


    >> Reageer (0)
    10-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dinsdag na Pasen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op het plein voor ons appartement was het druk, op de boulevard was het druk en in de duinen was het druk met de paasdagen. De zwager van Annemiek was gisteren jarig - hij is natuurlijk ook mijn zwager, maar deze zwager in de enige van Annemiek haar kant – en daar hij in Heiloo woont, moesten we ook van de drukke wegen gebruik maken. Dat betekent dus af en toe in de file staan. Als je dan toch in de file moet staan, dacht ik, dan gaan we maar achterom via de bollenvelden, daar is in ieder geval nog wat moois te zien. Maar ik had er niet aan gedacht dat het autoraceseizoen net gisteren begon en tussen Voorhout en Zandvoort stonden we stil midden in de natuur. Bij de eerste kruising ben ik maar afgeslagen en reed toen op een smalle weg met veel fietsers en wandelaars langs de tulpenbollenvelden.

    Foto: bollenvelden bij Sassenheim.


    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!