Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    08-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Familie meerkoet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het ei is gelegd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het ei is gelegd. Tokkend loopt de kip rond. Ze heeft nog een lange weg te gaan. Wat voor kuiken zal er uit het ei kruipen. Voor de slacht hoeft zij niet bang te zijn: zij is een vrije meid, die rondscharrelt op de boerderij. Er lopen geen agressieve beesten rond, waarvoor ze bang hoeft te zijn. Alleen een oude bijtgrage hond, maar die ligt aan een stevige ketting. Ze zal er voor moeten zorgen, dat haar kuiken niet te dicht bij dat beest komt. Voorzichtigheid is geboden. Maar ze heeft nog even de tijd om voorzorgsmaatregelen te treffen. Misschien wordt de hond wel verkocht; zoiets heeft ze de boer tegen de boerin horen zeggen. Vol vertrouwen ziet ze de toekomst tegemoet. Als ze om zich heen kijkt ziet ze wel dreigende wolken. Ze houdt niet van de regen. Een enkele bui kan geen kwaad: dan komen de wormen naar boven en dat is spekkie voor haar bekkie. Zij wenst iedereen een zorgvrije dag. Foto: een pril begin van de zomer.


    >> Reageer (0)
    07-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een spannende week
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Maandag. Het begin van de nieuwe week. Niet zo maar een nieuwe week. Het wordt een week van veel praten en veel overleg, maar ook een week van veel luisteren. Een week van zoeken en hopelijk wat vinden. Een oplossing. Een brug, die meningen verbindt. Er moet rust komen, waar onrust is. Er moet saamhorigheid komen, waar meningen teveel op eigenbelang lijken te zijn gericht. Waar teveel naar zichzelf en niet naar anderen wordt geluisterd. En nu praat ik niet over de verkiezingen van komende woensdag. Ook daar wordt teveel over zaken en te weinig over idealen gesproken. U begrijpt het al: het wordt een week waar veel meningen over elkaar zullen duikelen, maar waardoor misschien toch de neuzen de dezelfde richting uit zullen gaan wijzen. Hoe dan ook; het wordt een week met lichtpunten. En dat is al een belangrijke stap in de goede richting. De oogkleppen af voor een wat bredere kijk, op wat saamhorigheid heet. Ik wens u in ieder geval een heel fijne en spannende week toe. Foto: Kees zet zijn strandstoelen al klaar. Het weer wordt niet zo mooi als gisteren. Maar je weet nooit.


    >> Reageer (0)
    06-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De trams rijden al weer. Een enkele fietser passeert. Schoonmaak- en winkelpersoneel komen aan. Hier en daar wordt een hond uitgelaten. Er is maar weinig wind. Lichtbewolkt en een wazig zonnetje. Een beetje mokkig weer. Foei, het woordenboek kent dit woord mokkig niet. Zeker dialect. Wij gebruiken dat woord als er wat onrust/onweer in de lucht zit. Het onweer is er nog niet, alleen dat dreigende gevoel. Vanmorgen vroeg wandelde ik al in de Harstenhoek. De konijnen waren nog niet wakker; hier en daar zag ik er een. Maar zo tegen zeven uur kwamen ze uit hun holen tevoorschijn. De vos sloop door het hoge gras. Een reebok en reegeit liepen te grazen. Een bonte specht passeerde mij rakelings en een eekhoorntje vluchtte weg, toen hij me zag. Een vredig stille ochtend na het geluidgeweld van gisteren. Geniet van de dag, de natuur en het leven. Ik wens u een fijne zondag met waarschijnlijk wat minder mooi weer. Maar de eerste dagen van juni waren in ieder geval een goed voorteken. Foto: een veldboeketje


    >> Reageer (0)
    05-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De grote druktemaker vandaag op Scheveningen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Morgen zal het ook weer druk zijn op Scheveningen, maar minder lawaai.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een ontmoeting
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is weer een stralende dag. Over een paar uur begint de drukte in Scheveningen. Ik zal deze middag de drukte ontvluchten. Ik ga om 15.00 uur kijken naar hockeyclub Klein Zwitserland, die in een thuis(Scheveningen) en uitwedstrijd(Tilburg) promotie naar de hoofdklasse hoopt te realiseren. Het is inmiddels ongeveer 35 jaar geleden, dat ik regelmatig te vinden was op het hockeyveld van Klein Zwitserland. Mijn zoon Michiel speelde daar en ik was een aantal jaren begeleidende vader. Klein Zwitserland eens dé topclub van Nederland is jarenlang in de versukkeling geweest, maar ik hoop, dat de club nu terugkeert in de hoofdklasse. Na de wedstrijd ga ik nog even naar de muziek luisteren. Ik wens iedereen een heel fijne dag. Foto: gistermorgen 06.30 uur: een ontmoeting in de duinen.


    >> Reageer (0)
    04-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.muurvast
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren Sacramentsdag(Fronleichnam in Duitsland). Voor veel Duitsers een bijzonder feest. Voor veel andere Duitsers alleen maar een extra vrije dag en door ook de vrijdag vrijaf te nemen een extra lang weekend. Voor Scheveningen – vooral bij dit schitterende weer – extra drukte in dit weekend.
    Op Scheveningen bovendien morgen het Royal Beach Concert; een openluchtconcert op het Scheveningse strand(12.00 tot 19.00 uur) met o.a. optredens van Di-rect(14.00 uur), Kane( 15.00 uur) en Bon Jovi(17.00 uur). Extra drukte. Scheveningen zal dit weekend muurvast zitten. Uit het hele land en van ver over de grens zullen mensen Scheveningen komen bezoeken. Het worden topdagen. De hemel boven Scheveningen in stralend blauw; de wind is zwak tot matig. En het strand ziet er uit als een prachtig strak geel kleed. Vanavond zal het er wel weer een vuilnishoop zijn van door bezoekers weggeworpen blikjes, etensresten etc. Maar morgen om zes uur zal de schoonmaakploeg het strand weer tot een strak geel kleed omtoveren. Foto: vanmorgen gemaakt om 06.30 uur.


    >> Reageer (0)
    03-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is nog stil om me heen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is nog stil om me heen. Alleen een vroege tram verstoort de stilte. De zon is al op. Hij komt nu op in het noordoosten. Het is 05.46 uur. Een wolkeloze hemel. Ik wilde een foto van de ochtendzon maken. Maar het licht is al zo fel, dat ik er van af moest zien. Annemiek hoor ik al door het huis heen hobbelen. ‘Vogeltjes, die vroeg zingen, zijn ’s avonds voor de poes.’zeggen ze wel eens, maar ik denk dat deze vroege ochtendzon vanavond stralend zal ondergaan. De wind komt uit het noorden en dat betekent aan zee meestal aan de frisse kant; het wordt dan niet te heet, maar wel een aangename temperatuur in deze tijd van het jaar. Uit de wind kan het erg heet worden: pas dus maar op dat u zich goed insmeert tegen zonnebrand. Het is beter voorkomen da genezen. Ik wens iedereen, die dit leest, een fijne dag. Foto: de ceanothus, ook wel Amerikaanse sering, groeit als onkruid vanaf Zuid-Alaska tot Mexico. Maar u komt hem hier tegen als een sierheester.


    >> Reageer (0)
    02-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oranje tompouces
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nederland lijkt wel helemaal in zichzelf gekeerd te zijn. De krant heeft het maar over een paar dingen: de binnenlandse politiek en de voetbalgekte. Van beide onderwerpen snap ik niets meer. De politiek is ondoorzichtig geworden. Wie biedt wat en wat zijn de gevolgen daarvan. Worden de rijken weer rijker en de armen weer armer. Moet de komende generatie gaan betalen voor de vraatzucht van de huidige generatie? Politiek? Het is een spelletje geworden en uiteindelijk blijkt er niets veranderd te zijn. Het mes er echt in? Niemand durft, bang voor kiezersverlies. En het voetbal: Nederland kleurt oranje. Als het aan de commercie ligt draag binnenkort iedereen oranje kleding, slaapt tussen oranje lakens, douchet zich met oranjesap en eet alleen nog maar oranje tompouces. En als het tegenvalt – dat is toch ook een mogelijkheid? – krijgt de ander de schuld. Wie zal dit keer de schuldige worden? Maar niet getreurd: het oranjezonnetje gaat schijnen en er komen een paar mooie zomerse dagen aan. Veel plezier. Foto: zomaar een tuintje langs de laan: wel met oranje klaprozen.


    >> Reageer (0)
    01-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De natuur komt tot leven.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanmorgen, Annemiek is met haar vriendin op stap, maakte ik een wandeling in het Westbroekpark. Vlak bij de ingang zat een grote vaderzwaan te waken over zijn echtgenote en een aantal koters, die in de vijver rondzwommen. Voorzichtig, want zwanen kunnen heel agressief zijn, kwam ik wat dichterbij. Vaderzwaan liet toe, dat ik moeder en kinderen kon fotograferen.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwe maand.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een nieuwe maand. De zomermaand: op 21 juni  13.28 MEZT(Midden-Europese Zomertijd) begint de zomer. 1 juni 1962 zat ik in een witte koets op weg naar Scheveningen. Het was een koude dag, maar de zon scheen bij tijd en wijle. In mijn hoofd klonk het lied, dat ik diezelfde morgen op de radio hoorde, nog door: ‘Heut ist der schönste Tag in meinem Leben’. Die avond vertrokken wij om 20.00 uur op huwelijksreis richting Venetië. Dat is al weer een hele tijd geleden. Maar als je terugkijkt, is het wel allemaal heel erg snel gegaan. Foto: de wereld is niet veel veranderd sindsdien.


    >> Reageer (0)
    31-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen 1 juni.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Morgen 1 juni. Voor Annemiek en mij een gedenkwaardige dag, want, alhoewel wij op 28 februari 1962 al voor de wet getrouwd waren, moest destijds het kerkelijk huwelijk nog worden ingezegend en dat gebeurde op 1 juni. Vóór die dag gold voor katholieken alleen het kerkelijk huwelijk en was het burgerlijk huwelijk alleen maar een noodzakelijke voorbereiding. Tegenwoordig wordt aan een kerkelijk huwelijk maar weinig waarde gehecht. De tijden zijn wel echt veranderd. Toch gedenken wij ieder jaar beide datums met een gebakje en een extra drankje. Op naar de 50. Foto: avondschemering in de duinen.

     


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.avondstilte
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was een sombere dag gisteren. Een harde bries en lage temperatuur. Geen lekker weer voor een vroege wandeling. Maar er moet bewogen worden: zonder beweging gaan de gewrichten kraken en het is wel zo dat het spreekwoord zegt: “krakende/piepende wagens lopen het langst’, maar een goed gesmeerde kar loopt wel wat soepeler. Dus in de avond toch maar even een avondwandeling gemaakt. De wolken waren wel dreigend, maar de regen was er voorlopig uit. Door de Harstenhoek: doodstil, maar met fraaie luchten. Foto: avondstilte in de duinen.


    >> Reageer (0)
    30-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede gedaan, Tom. Proficiat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Terwijl wij gisteravond naar het televisieprogramma de X-Factor zaten te kijken, zaten onze Belgische vrienden gekluisterd aan het televisieprogramma Eurovisiesongfestival. Begrijpelijk, want de Belgisch zanger Tom Dice met de Belgische song  ‘Me and my guitar’ stond hooggeklasseerd. Zoals ik vrijdag schreef, waren de liedjes van Roemenie, Denemarken, Azerbeidzjan, België en Ierland mij opgevallen. Dat was in de tweede voorronde, waarin Sientje namens Nederland deelnam. De eerste voorronde heb ik niet gezien. Ook gisteravond heb ik niet gekeken, maar ik was vanmorgen wel benieuwd of mijn favorieten goed gescoord hadden. En jawel hoor: 4 van mijn favorieten staan bij de eerste zes. En Tom Dice met een goede score op de zesde plaats. Proficiat. Foto: een bloemetje voor alle Belgen, speciaal voor Tom.


    >> Reageer (0)
    29-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede avond.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik was vandaag niet in de gelegenheid u allemaal te bedanken voor uw bezoekjes en lieve wensen. Maar ik beloof u u allemaal morgen te bezoeken. Dit boeket bloemen speciaal voor u allemaal.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de eendagsvlieg...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na vandaag volgen er nog 216 dagen voor het jaar 2011 begint. Maar in die periode gaan we eerst nog genieten van een fraaie zomer, een mooie herfst en een goede start van een vriendelijke winter. Als dat nu eens allemaal uit zou komen, dan kunnen we terugkijken op een heel mooi 2010. De koude dagen van de eerste maanden van dit jaar zullen we dan vergeten zijn. Wat een gezwets eigenlijk: wij kunnen er niets aan doen. Wij moeten afwachten wat de natuur ons geeft. Maar laten we wel bedenken: iedere dag is een geschenk en daar moeten we van genieten. Soms is het een nepcadeautje. Dat nemen we dan maar op de koop toe. Geniet van iedere dag, geniet van het leven. Bedenk, dat de eendagsvlieg maar één dag heeft en wij veel meer. Foto: samen met onze Belgische vrienden. Alleen Lucien staat er niet op: hij maakte de foto.


    >> Reageer (0)
    28-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurovisiesongfestival
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bij de strijd om een finaleplaats bij het Eurovisiesongfestival vielen mij de liedjes op van de volgende landen: België, Denemarken met de Abbasound, Azerbeidzjan, Roemenië en bovenal Ierland. Dat Nederland opnieuw geen finaleplaats heeft bereikt, vind ik jammer. Sieneke deed haar best, maar de presentatie en entourage vond ik erg matig. The show must go on en ik wens België succes : voor mij zeker een hoge plaats op de ranglijst. Foto: een gaai, bezig met het bouwen van het nest.


    >> Reageer (0)
    27-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hale
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bij iedere maaltijd werden we in hotel Fantasia, Kusadasi, Turkye met zorgen omgeven. En wat kan je nog meer verlangen dan bediend te worden met zo een vriendelijke glimlach als die van Hale( uitspreken als hallè). Je dag is al gelijk een feestdag.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.met mijn mond vol tanden.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik zit eigenlijk met mijn mond vol tanden. Ik heb niets te vertellen. Het weer? Geen regen, maar ook geen zonneschijn. Vroeg op gestaan, maar nog steeds niets gedaan. Straks moet ik naar de tandarts en daarna langs de fietsenmaker (vroeger noemden we dat gewoon: de fietsenmaker) om te vragen wanneer de nieuwe fiets voor Annemiek geleverd gaat worden. Een fiets met een heel lage instap. En dan is het weer bijna lunchtijd. En om twee uur weer naar de sport. Dat sporten is er de laatste maand behoorlijk bij ingeschoten; zeker bij Annemiek. De vakantie is meer luieren dan sporten. Ja, af en toe een eindje wandelen of verpozen in een zwembad; maar echt gezond bewegen? Dat wordt nog al makkelijk overgeslagen. We moeten er weer echt tegen aan. Ik wens iedereen een heel fijne dag. Foto: nog even wachten, dan komt de nieuwe haring.


    >> Reageer (0)
    26-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en morgen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het weer zat niet voor
    maar ook niet tegen:
    een klein beetje zon
    maar gelukkig geen regen.

    Dat was het weer dan voor vandaag;
    en morgen? Voor iedereen een vraag.

    En morgen hoop ik u te melden:

    Het weer zat niet voor
    maar ook niet tegen:
    heel veel zon en
    een klein beetje regen.


    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!