Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    05-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De haven van Scheveningen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag was er weer wat bedrijvigheid in de haven. De Sch 118 en  de Eendracht lagen binnen en dat gebeurt niet zo vaak.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Delflandse hoofden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Om de kust te versterken, liggen, variërend in afstand, de Delflandse hoofden. Deze golfbrekers hadden als functie de duinen en de boulevard tegen de zee te beschermen, zodat het op het daarachter liggende land veilig wonen en werken is. Tegenwoordig wordt aan het nut van deze golfbrekers getwijfeld. De golfbrekers maken de zee echter gevaarlijk voor baders en zwemmers. Dit wordt veroorzaakt door de getijstromingen. Als u naar Scheveningen komt is het dus uitkijken geblazen. U kunt wel wandelen op deze hoofden, maar wel uitkijken: ze kunnen glad zijn. De witte vlekjes op de foto zijn meeuwen.


    >> Reageer (0)
    04-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een ander Scheveningen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben op de toren geweest en stond op het dak van de 27ste etage. Hoewel het weer niet helemaal was, wat ik wenste heb ik toch een 50-tal foto’s gemaakt. Bij heel helder en zonnig weer krijg je op je foto’s vaak een harde slagschaduw. Sommige mensen vinden dat mooi: ik niet. Een schaduw verbergt te veel. Ik houd meer van het open licht, maar dat licht heeft het nadeel, dat het allemaal een beetje te soft wordt. Het is dus vaak zoeken naar een compromis. Bijgaand een foto van vandaag, waar naar mijn mening een goed compromis gevonden is.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik zit te wachten tot de hemel helemaal helder is. Er hangt nog wat nevel boven zee en de stad. De wind waait zwak uit het noorden. Normaal gesproken betekent dit, dat de lucht spoedig zal opklaren. Ik wil de toren op om opnieuw foto’s te maken van Scheveningen, maar zolang ik de Maasvlakte niet kan zien is te lucht niet helder genoeg en zal ik weer moeten wachten op een nieuwe gelegenheid. Ik moet in de ochtend fotograferen: ’s middags kan ik de toren niet op. Alles heeft zo zijn beperkingen. Ik wacht nog een kwartiertje en ga het dan toch maar proberen. Later op de dag vertel ik u wel of het gelukt is.


    >> Reageer (0)
    03-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaggetjesdag Scheveningen, zaterdag 9 juli
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op Pinksterzaterdag lagen van oudsher de met vlaggen uitgedoste vissersschepen klaar om op de dinsdag na Pinksteren uit te varen voor de vangst op de nieuwe haring. Het schip dat het eerst de nieuwe haring aan wal bracht was winnaar van de “haringrace”. De haringrace bestaat niet meer, maar ter herinnering aan die oude traditie wordt sinds 1947 in Scheveningen “Vlaggetjesdag” gevierd. Dit jaar op zaterdag 9 juli voor de 60 ste keer. Ook voor niet-visliefhebbers is in de haven van Scheveningen van alles te beleven. Er is nieuwe haring, muziek, een presentatie van de vele vissoorten, die tegenwoordig op de visafslag, worden afgeslagen, te veel om op te noemen. En het feest is voor iedereen vrij toegankelijk. Kom en geniet van dit traditionele feest. Voor meer informatie: http://www.vlaggetjesdag.com


    >> Reageer (0)
    02-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een echte happening
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een lichte nevel hangt boven de stad. Ook aan de zeekant is de horizon nog niet goed zichtbaar. Toch zal het een stralende dag worden. De zon zal de nevel snel doen oplossen. De vlag op het Kurhaus wappert lui. De marktkramen staan keurig netjes in de rij. De marktkooplui moeten nog komen. Gisteren kwam de uitnodiging voor een tochtje op zee op 8 juni, samen met de oud-vissers. Ik mag dan een fotografisch verslag maken van deze gezellige bijeenkomst op het schip de Fortuna. Wat vlaggetjesdag betekent, zal ik u in de komende week vertellen. Voor Scheveningen en de Scheveningers is het altijd een echte happening.

    Foto. aan boord van de Maria, 2006


    >> Reageer (0)
    01-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De schepen zijn al uitgevaren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eindelijk komen ze er aan: de nieuwe haringen. En als ze hem “Hollandse nieuwe” noemen, dan moet hij wel aan een aantal voorwaarden voldoen: 1. Het vetpercentage moet minimaal 16% zijn. 2. De temperatuur bij verkoop mag niet hoger zijn 7 graden Celsius. 3. Hij moet gevangen zijn tussen half mei en eind juni. En uiteraard moet hij gekaakt en op de goede manier gefileerd zijn. Het lekkerste is de haring met een vetpercentage van 25. De “Hollandse nieuwe” wordt ook wel maatjesharing genoemd. De naam maatjesharing is afgeleid van maagdekensharing omdat de jonge haring nog geen hom of kuit bevat. Vanaf 6 juni liggen ze weer in de winkel of op de haringkar. Smullen maar.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En toen was zij de bruid
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben de wederhelft van Annemiek(voor onbekenden zie: http://blog.seniorennet.be/annemiek ) en laat die Annemiek nu op het blog gezet hebben dat zij vandaag 45 jaar getrouwd is met mij. Juridisch gezien zijn wij getrouwd op 28 februari 1962, maar de kerkelijke inzegening vond plaats op vrijdag 1 juni 1962. Omdat vandaag de dochter van Annemieks zusje trouwt, hebben wij ons 45-jarig feest gevierd op 28 februari.


    >> Reageer (0)
    31-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen is zij de bruid
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Morgen is Annemiek 45 jaar getrouwd en ik was en ben nog steeds haar bruidegom. Trouwen doe je één keer in je leven en al die tijd is zij mijn bruid gebleven. Een bruidsboeket is vandaag voor mijn nichtje, maar voor mijn bruid heb ik even het boeketje van mijn schoondochter geleend. Ik hoop dat Annemiek en ik nog lang van elkaar mogen blijven houden.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het oude Scheveningen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is bijna één jaar geleden, dat ik deze foto maakte. Het is in de haven van Scheveningen. De boten van Norfolkline hadden hier nog hun thuishaven. De Amsterdam lag afgemeerd aan de kade. Een dame maakte een foto. De Norfolkschepen hebben nu hun thuishaven in Vlaardingen. Zelden komt een groot schip op bezoek. En het fotograferen van een lege haven is niet meer zo spannend. Het lijkt allemaal al weer zo heel lang geleden. Nu wordt er gedacht aan een cruiseterminal, waar grote schepen vol passagiers zullen afmeren voor een bezoek aan Nederland. In het najaar gaat de boulevard op de schop. Versterking van de kust en vernieuwing van de boulevard. Het gaat wel een paar jaar duren. Misschien lopen we over een paar jaar met onze rollator door een vernieuwd Scheveningen.


    >> Reageer (0)
    30-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De duinen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sommige gedeelten van de duinen zijn niet voor het publiek toegankelijk. Daarom is het extra leuk om daar een foto te maken.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe buren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We hebben nieuwe buren. Twee heren en twee hondjes. Ze kwamen direct kennismaken en zijn gisteren hier naar toe verhuisd. Dat verliep allemaal rustig; we hebben er geen hinder van ondervonden. De vorige buren waren buitenlanders, maar die zijn terug naar hun eigen land. Die merkte je haast niet. Ze waren er vaak niet. De nieuwe buren hebben hun stoeltjes al buiten gezet en ik denk dat die hier wel lang zullen blijven wonen. Gezellig toch. Van de vier woningen van ons blok zijn er nu drie permanent bewoond. De eigenaar van het vierde huis komt maar af en toe.

    Scheveningen is een mooie plaats om te wonen, mede dank zij de gunstige ligging ten opzicht van Den Haag en het Hollands polderland.


    >> Reageer (0)
    29-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo maar aan de rand van de weg naar de watertoren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.komkommers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het regende gisteren tussen 13.00 en 16.00 uur. In die tijd was ik in de sportschool en had daar dus weinig last van. Toen ik terugwandelde over de boulevard was het ondanks de regen tamelijk druk. Daar de temperatuur redelijk was en de wind zwak tot matig lieten de mensen zich niet afschrikken.In de ochtend heb ik een fotowandeling gemaakt in onze directe omgeving. Toen was het nog droog. Fotograferen in de duinen is altijd een boeiende belevenis. En… het is er altijd anders dan de vorige keer. Ik heb dit keer wat foto’s van de bloemen en planten gemaakt. O ja, vorige week verraste mijn zwager mij met vier komkommerplanten. Ze staan nu in de serre en zijn al hard gegroeid. De hoogte van grond tot top is nu 100 cm. En binnenkort komkommers uit eigen serre.


    >> Reageer (0)
    28-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.onze achterduin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Niet alleen konijntjes en nachtegalen bevolken onze achterduin, maar ook de vos en veel vogelsoorten als de veldleeuwerik, de gaai, tortel- en houtduiven, valken, buizerds, mezen, vinken enz. enz. Ook een grote verscheidenheid van planten waaronder de salomonszegel, waarvan ik u vandaag een foto laat zien.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en in de duinen spelen de konijntjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn achterduin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is tweede Pinksterdag en hier op Scheveningen prachtig wandel- en fietsweer: weinig wind en een versluierde zon. Ik heb even wat rondgewandeld in mijn achterduin. Ja, het is geen typefout: achterduin, zo noem ik het duingebied waarop we vanaf ons appartement uitzicht hebben. Op de foto staat een toren met een gouden bol en vrijwel direct links daarvan, waar u een kleine witte liftkoker ziet, daar wonen wij. In die (duin)tuin ben ik even wezen wandelen. Overal om me heen een symfonie van vogelgeluiden, waarin de nachtegaal zijn partij wel heel erg duidelijk meezingt. Als toehoorders de duinkonijntjes en ik, die heel stil meegenieten van deze mooie Pinkster-2-ochtend.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de poll
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Doet u ook mee aan die poll? Ik kijk er iedere dag naar en doe ook meestal mee. Ik schrijf “meestal”:soms staan er vragen in, waarop ik geen antwoord kan geven; bij voorbeeld als er zou staan: “welke Vlaamse krant leest u?”. Ik lees helemaal geen Belgische kranten. Moet ik dan als Hollander invullen: de Scheveningsche Courant of iets dergelijks. Dan breng ik die redactie ook in de war; want welke Vlaamse plaats geeft nou de Scheveningsche Courant uit? Of een vraag als: wat vindt u van de Vlaamse Minister-president? Ik ken die goeie man niet eens; wat moet ik er dan van vinden. Als ik antwoord: ”die vind ik maar niks”, dan krijg ik half België over me heen. Nee, hoor op dat soort vragen geef ik geen antwoord. Maar verder doe ik bijna altijd mee. Best leuk om mee te doen.


    >> Reageer (0)
    27-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.North Sea Regatta 2007
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag even naar de North Sea Regatta 2007 gekeken die gezeild wordt voor de kust van Scheveningen. Morgen nog zo’n dag. Het weer werk mee. Geen regen, maar wel een stevige bries. Ideaal weer voor zeezeilers.

    Foto van vandaag


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit heeft natuurlijk niets met Pinksteren te maken.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Heb je vroeger op school wel eens gespijbeld? Het is de vraag van de poll op 26 mei; het resultaat bijna 73 procent heeft nog nooit op school gespijbeld. Ik hoor ook bij die 73 procent. Waren wij dan vroeger van die lieverdjes? Ik zeker niet. Ik heb heel wat keren strafregels moeten schrijven en deed dat dan met dubbele pen. Ik heb heel wat keren in de hoek van het klaslokaal of in de gang moeten staan. Ik heb heel wat kattenkwaad uitgehaald, maar gespijbeld…dat is nooit bij me opgekomen. En trouwens wat had spijbelen voor zin? Bioscoopje pikken was er niet bij, daarvoor was het zakgeld onvoldoende: een stuiver per week, als mijn moeder dat tenminste nog overhad van haar huishoudgeld. En als je op straat slenterde, dan werd je wel opgepakt door de politie. Nee hoor, ik was geen lieverdje, maar ook geen spijbelaar.
    Een mooi plaatje gefotografeerd op Pinksterzaterdag(dus toch een beetje Pinksteren) in Weipoort


    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!