Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    06-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de achterduin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Onweer, wind of regen deren hen niet: zij kunnen er wel tegen. Wij hebber er de pee in als het weer ons tegenzit, maar in de natuur gaat alles zijn gang. Zo ook in onze achterduin, zo noem ik de duinen, die op slechts een paar honderd meter van ons appartement liggen. En daar gaat het leven gewoon door, zonder te klagen en in alle stilte, groter dan het selentium in de kloostergangen.
    Hierbij een stiltefoto.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor diegenen, die het nog niet mochten weten, start morgen in Londen de Tour de France met een individuele tijdrit over een afstand van 7,9 km. De rit gaat langs de Big Ben, House of Parlement, Westminster Abbey en Buckingham Palace. Sensationeler kan het haast niet. Twee grote favorieten van deze eerste rit zijn de Britten, David Millar en Bradley Wiggins, maar wie weet kaapt toch nog een Ollander de eerste gele trui voor de neuzen van de topfavorieten weg. Het zal wel stil worden op het blog de komende weken als (vooral) de mannen gekluisterd zullen zitten voor hun tv, om maar niets te missen van dit jaarlijkse wielerspektakel.


    >> Reageer (0)
    05-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Poll '˜wat na de dood'

     Ik ben geschrokken van het resultaat van het onderzoek ‘wat na de dood’. Zeventig procent van de ondervraagden zegt “dood is dood”. En ik dacht nog wel, dat de meeste Belgen katholiek zijn en in Nederland een groot deel van de bevolking katholiek of christelijk. In het katholiek en christelijk denken bestaat de dood niet: ja het lichaam sterft, maar de geest leeft voort - en omdat niemand mij kan verklaren hoe dat proces er uit ziet – voeg ik er aan toe ‘in welke vorm dan ook’. Leeft de mens dan werkelijk voor niets. Is dat wat hij gedaan heeft, allemaal voor niets geweest? Is dan alleen de voortplanting van belang geweest? Ik zeg wel eens ‘een mens is pas echt dood als je hem vergeten bent’. Schrijvers leven voort in hun boeken, schilders en beeldhouwers in hun werken. Als ik zou denken ‘dood is dood’ dan zou ik veel meer van het leven gaan ‘genieten’. Alles wat mij tegenzit, zou ik vernietigen; ik zou de rijkdom van de rijken mijzelf toe-eigenen en alles doen wat mijn opvoeding mij verboden heeft. Maar ik denk niet zo; ik geloof echt, dat mijn leven niet eindigt met mijn dood. Maar wat er daarna is, dat weet ik niet. Ik probeer er nu maar het beste van te maken: misschien heeft dat nog betekenis na mijn dood.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het 'œhuysje aan zee'
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Het ‘huysje’ in neoclassicistische stijl werd ontworpen door de Haagse architect en ‘bouwmeester der Koninklijke Paleizen en Landsgebouwen’ Adriaan Noordendorp. In WOII heeft het ‘huysje’ veel schade opgelopen door bombardement en aanleg van de ‘Atlantik-wall’ een verdedigingswerk van de Duitse bezetters. Kort na de oorlog speelden ik, als 11 jarige, en mijn vriendjes in de ondergrondse gangen van dit verdedigingswerk. Begin 1990 volgde een grote bouwkundige operatie. Om en onder het pand verrees het door architect Wim Quist ontworpen museum ‘Beelden aan Zee’. Op 4 september 1994 werd het gebouw officieel heropend.

    Foto: interieur van het museum


    >> Reageer (0)
    04-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muzee Scheveningen - Rabobank

    Kunt u op twee plaatsen tegelijk zijn. Ik niet. Maar toch zou ik vandaag op twee plaatsen tegelijk moeten zijn. Om 17.00 uur in Muzee Scheveningen, want daar neemt mijn vriend officieel afscheid van zijn vorige baan en wordt hij door zijn oud-collega’s gefeliciteerd met zijn nieuwe functie als directeur van Muzee Scheveningen. Om 17.00 uur heffen we het glas op de officiële start van het rayon Haagse Hout – Scheveningen door de Rabobank. De Rabobank komt weer dichter bij haar klanten. Dat wordt dus rennen of in mijn geval hard fietsen om toch bij beide feestelijkheden zichtbaar aanwezig te zijn.
    Morgen weer een foto, maar nu even niet.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'huysje aan zee'
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op 4 april 1826 werd de bouw voor een “huysje” voor de met een zwakke gezondheid kwakkelende koningin Frederica Louisa Wilhelmina van Pruisen, gegund aan een aannemer uit Leiden, Th. Molkenboer. Op 18 november 1827, ter gelegenheid van haar 53ste verjaardag, werd het "huysje aan zee" officieel geopend. In 1837 erfde prins Frederik het gebouw en zijn dochter Prinses Marie vererfde het in 1881. Prinses Marie was getrouwd met Prins Wilhelm Von Wied: vandaar de naam Paviljoen Von Wied. In 1918 werd Sociëteit de Witte eigenaar. Frederica Louisa Wilhelmina van Pruisen – in België en Nederland meer bekend als Koningin Wilhelmina – was de echtgenote van Koning Willem I, de eerste koning der lage landen. Het gebouw staat nu bekend onder de naam ‘Sociëteit de Witte’.

    Foto: sociëteit de Witte, foto gemaakt op 28 juni 2007


    >> Reageer (0)
    03-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De blauwe envelop
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wel een vreemde dag vandaag. Vanmorgen gingen we eerst even naar een winkel om boodschappen te doen. Daarna zouden we ergens even een pakketje afhalen; maar op weg daarheen werd door een vrachtwagen de buitenspiegel van mijn auto er af gereden. Zonder buitenspiegel rijden is strafbaar in Nederland en dus snel naar de garage om een nieuwe spiegel te halen. Kosten € 72,00. Pechdag dus: een dergelijk bedrag ga je niet aan je verzekering melden, omdat het bedrag te laag is. Je eigen risico is al € 150,00. Thuis gekomen ging ik even de brievenbus legen en wat vond ik daarin? De bekende blauwe envelop van de belastinginspecteur. Dokken dacht ik. De belastinginspecteur is soms echter vriendelijk: hij betaalde mij de schade van de spiegel terug: precies € 72,00.
    foto: interieur Museum Beelden aan Zee in Scheveningen. Echt de moeite waard om dat eens te bezoeken.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De fontein
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De door mij verwachte fraaie zonsondergang is niet doorgegaan. Omstreeks 20.00 uur kwam een sombere wolk de rust verstoren. En die wolk heeft zich alleen maar uitgebreid tot een grauw wolkendek. Maar nu genoeg over het weer. We blijven het leven van de zonnige kant bekijken; er zal heus wel weer een zonnetje verschijnen vandaag. Op het Gevers Deynootplein - veel mensen noemen dit plein het Kurhausplein – wordt de fontein grondig gerestaureerd. Na jarenlange ergernis en gekissebis is het nu bijna zo ver dat de fontein het plein dagelijks gaat opvrolijken. Bijgevoegde foto is inmiddels verouderd. Zodra de fontein gereed is, laat ik u een foto zien van de onlangs aangebrachte verbeteringen.


    >> Reageer (0)
    02-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U kunt het geloven of niet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit is een foto gemaakt tijdens het optreden van Il Divo op de boulevard van Scheveningen op 1 juli 2007. Op de achtergrond de zonsondergang omstreeks 22.00 uur. Ook vanavond zullen we van een fraaie zonsondergang kunnen gaan genieten.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Il Divo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het was gisteravond prachtig zomerweer op de boulevard van Scheveningen en er heerste een heel ontspannen sfeer. Vanaf 20.30 uur was er muziek; het Holland Casino Concert by the Sea had vele tienduizenden mensen naar Scheveningen gelokt. Na een aanvankelijk zeer vochtig begin van de dag kwam dan toch rond het middaguur de zon zijn opwachting maken. De boulevard was overvol mensen; kwamen zij voor de sfeer of voor de muziek. De muziek schalde over de boulevard en dat gaf natuurlijk wel veel sfeer, maar deed aan de andere kant de muziek veel geweld aan. Echt luisteren was er niet bij. Maar ik denk dat dat bij dit soort evenementen altijd wel een probleem zal blijven. Ik denk dat de muziek van Il Divo op de cd wel heel wat beter zal klinken.
    Toch heb ik even een foto van dit feest gemaakt.


    >> Reageer (0)
    01-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even onze duintuin bezocht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hoewel de zon nog niet scheen hebben wij toch even onze duintuin bezocht. Annemiek had wat foto's nodig en zoals gebruikelijk had ook ik mijn camera bij me.
    Hierbij een foto van onze duintuin.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Il Divo live bij Holland Casino Concert by the Sea
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Il Divo  is een internationale vocale groep van vier internationale jonge zangers, die onder begeleiding van een symfonisch orkest populaire liedjes vertolken met de techniek en virtuositeit van de operazang. Het idee achter de Il Divo kwam van SimonCowell. Hij hield van lyrische stemmen en klassieke muziek, en besloot een multinationaal kwartet samen te stellen. Met dit idee begon Cowell een wereldwijde zoektocht naar jonge zangers, om mee te zingen in dit project. Zijn zoektocht duurde twee jaar. De groep bestaat uit de volgende vier zangers:
    David Miller(tenor), geboren op 14 april 1973, Californïe;
    Urs Bühler(tenor), geboren op 19 juli 1971, Zwitserland;
    Carlos Marin (bariton), geboren op 13 oktober 1968, Duitsland;
    Sébastien Izambard (popzanger), geboren op 7 maart, Frankrijk.
    foto: uitzicht op Den Haag


    >> Reageer (0)
    30-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visie op ontwikkeling Scheveningen-Haven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanmiddag presenteerde wethouder Marnix Norder voor een uitgelezen publiek, waarbij ook ik was uitgenodigd, zijn visie op de toekomst van Scheveningen-Haven. Ik had de visie al gelezen; het enige wat mij was bijgebleven waren 3 enorme torenflats. Op weg naar die bijeenkomst wandelde ik even over de boulevard en toen overviel mij het volgende: "ik liep zojuist op de boulevard en keek in zuidwestelijke richting en dacht bij mezelf: ‘dat kan toch niet waar zijn?’; als in een visioen zag ik een aantal wolkenkrabbers de lucht in rijzen en ik dacht ‘dat kan toch niet waar zijn?’; ineens kwam ik tot mijzelf en gelukkig zag ik geen wolkenkrabbers en ik dacht ‘gelukkig, het is niet waar!’"


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Concert by the sea
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het weer mocht gisteren dan wat minder zijn(bij de slager vragen ze meestal ‘mag het een beetje meer zijn’) de dag werd in ieder geval afgesloten met een schitterende zonsondergang. Twee meisjes op het strand en daartussen een ondergaande zon. Vandaag oogt de ochtend wat zonniger en wie weet zal de zon ook vanavond weer als een gloeiende bol in de zee zakken. Morgenavond het Holland Casino Concert by the Sea. Een gratis openlucht concert, waar dit jaar IL DIVO live op zal treden. Special guest’’  Natasha Marsh. Er wordt voor zondag wat mooier weer verwacht; dat wordt dan een drukte met als slot een spetterend vuurwerk. Als u tijd heeft: welkom in Scheveningen.

    Foto: zonsondergang op 29 juni 2007


    >> Reageer (0)
    29-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Norderstorm raast over Scheveningen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als je het woordenboek erop naslaat, bestaat wel het woord westerstorm, maar een storm uit het zuiden, oosten of noorden wordt niet zuiderstorm, oosterstorm of noorderstorm genoemd. In de volkstaal worden deze woorden wel gebruikt. Wat het woordenboek er ook van zegt, over Scheveningen raast een Norderstorm. En heel bewust wordt hier geschreven Norderstorm met hoofdletter en twee keer één o. Marnix Norder, onze bouwwethouder wil van Scheveningen één grote bouwput maken en van óns Scheveningen een wereldstad aan zee. Als je vanuit zee de kust nadert dan zie je Scheveningen liggen, maar dit Scheveningen zint onze wethouder niet. Er moeten 150 meter hoge torens komen die de haveningang moeten markeren(of verbergen?). Moet óns Scheveningen de speerpunt voor de stad Den Haag worden. Kan Den Haag zichzelf niet voldoende presenteren? Mijnheer Norder, laat Scheveningen Scheveningen blijven en bouw wat meer in de geest van Scheveningen. Maar ik denk en hoop dat ook deze Norderstorm wel zal luwen.
    foto:Scheveningen tijdens de noordwesterstorm van twee dagen geleden.


    >> Reageer (0)
    28-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hollands landschap
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb Annemiek kunnen verleiden tot een bezoek aan een vogeluitkijkpost. Ze moest er zowaar wel bijna 2.000 meter voor lopen; eerst een beetje gesputter, maar achteraf vond ze het heel mooi en interessant. Op de terugweg gingen over een grasdijk; daar moest zij twee keer over een hekje klimmen. Maar het is haar gelukt. U begrijpt wel waar we geweest zijn: in de polder. We hebben genoten van de prachtige Hollandse luchten en waanden ons in het land van Paul Gabriël en Jan van Goyen (twee beroemde Nederlandse landschapsschilders).

    Bijgevoegd een foto met overvliegende ganzen.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.morgen Veteranendag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Morgen, 29 juni, is het Veteranendag. Het is ook de dag, dat Prins Bernard jarig was. Bij gelegenheid van zijn verjaardag deflileerden de oud- militairen. Dit defilé wordt na het overlijden nu jaarlijks gevierd. In Nederland hangt de vlag uit van alle openbare gebouwen. Nederland heeft een groot aantal militaire veteranen, die tijdens de Tweede Wereldoorlog of daarna in voormalig Nederlands Indië, Korea of Nieuw-Guinea hebben ingezet, maar ook een snel groeiende groep 'jonge veteranen'. Dit zijn oud-militairen die hebben deelgenomen aan vredesmissies in internationaal verband, zoals in Libanon, Cambodja, het voormalige Joegoslavië, Afghanistan en Irak. Onder veteraan wordt verstaan: alle gewezen militairen met de Nederlandse nationaliteit, die het Koninkrijk hebben gediend in oorlogsomstandigheden of daarmee overeenkomende situaties, inclusief vredesmissies in internationaal verband, hierbij inbegrepen het personeel van het voormalig Koninklijk Nederlands Indisch Leger en het vaarplichtig koopvaardijpersoneel uit de Tweede Wereldoorlog.
    Bunkers in de duinen bij Scheveningen

     


    >> Reageer (0)
    27-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ku Klux Klan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Klan stortte voor de tweede keer in omstreeks 1930. De ondergang werd versneld door de arrestatie en veroordeling wegens verkrachting, verminking en moord op een jonge vrouw door de ‘Grand Dragon’ van Indiana, Davis C. Stephenson. Na het gelijkberechtigingsbesluit door het  Hoogste Gerechtshof in 1954 stak de Klan zijn kop weer op. De Klanleden waren in hoofdzaak verantwoordelijk voor het geweld, waarmee het zuiden van Amerika zich tegen de gelijkstelling van zwarten en blanken verzette. De Klan bestaat nog steeds, vooral in de zuidelijke staten van Amerika. Maar het aantal leden en hun macht is sterk afgenomen. 
    De storm is gaan liggen, de lucht is blauw en de zon schijnt. Toch nog maar een foto van het watergeweld gisteren.


    >> Reageer (0)
    26-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.waar ik vandaag heb uitgehangen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Waar ik vandaag heb uitgehangen…dat zult u wel weten: bij stormweer is de boulevard, de Pier of het stand mijn terrein. Met een stevige noordwester 9Bft stond ik op de pier te fotograferen en te genieten van de zee, de wind en de wolken. Even was ik zelfs op verboden terrein, namelijk de visring en daar voelde ik de beweging van de pier duidelijk. Bij iedere klap van een golf voelde je een trilling. Omstreeks 11.30 uur ging de wind om naar het zuidwesten, maar nu staat de wind weer noordwest en recht op de kust. De meeste mensen denken als ze op de Pier wandelen, dat recht voor hen het westen ligt, maar dat is onjuist: dat is noordwest. En als je dat weet, dan snap je ook direct waarom ons duingebied Oostduin heet.
    Links onder op de foto zweeft een zeemeeuw, die net als ik, geniet van de wind en de golven.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ku Klux Klan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In Amerika schijnt de Ku Klux Klan zijn kop weer op te steken. Niet direct alarmerend, maar toch. Daarom een korte uiteenzetting wat de Ku Klux Klan eigenlijk is.
    De Ku Klux Klan is geboren uit de angst van de blanke Amerikanen voor de wraakzucht  van de bevrijde slaven. Hij was als een soort burgerwacht, maar verviel al spoedig tot een aantal terroristenbenden. In het eind van de 19e eeuw verdwijnt de klan. In 1915 beklom William Joseph Simmons samen met 15 volgelingen de Stone Mountain in de buurt van Atlanta. Op een sten tafel spreidde hij de Amerikaanse vlag uit, legde er een opengeslagen Bijbel op, een zwaard en een veldfles met wijwater, hij verbrandde een kruis en verklaarde zich tot ‘Grand Wizard’ (Grote Tovenaar). De Klan stelde zich op als de beschermer van de moraal.
    foto voor vandaag: storm op de kust


    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!