Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    30-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de laatste dag van de maand.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De laatste dag van de maand. De zon mag wel even komen, want het hooi is niet droog. Morgen begint de hooimaand. Een halfjaar is al weer bijna voorbij. We beginnen al weer aan onze vakantie te denken. Juli, augustus en dan onze vakantiemaand. De tijd gaat zo snel en als je achterom kijkt dan zijn het al zoveel jaren; jaren, waarin je veel beleefd hebt, maar waarvan je ook weer heel veel vergeten bent. Maar iedere dag beleef je weer nieuwe dingen. Foto’s van vroeger bekijken, dan komen vaak herinneringen weer boven drijven. Lodewijk Napoleon had als lijfspreuk: doe wel en zie niet om. En laten we het daarbij maar houden. Gisteren is verleden tijd, alleen de herinnering daaraan is gebleven. Foto: de Haagse Beek, een groot woord voor zo een klein watertje.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    29-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bliksems en donderslagen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb er niet veel van gemerkt vannacht. Bliksems en donderslagen. Even ben ik wakker geweest; heb me omgedraaid en ben verder gaan slapen. En als ik nu de donkere ochtend inkijk, dan zie ik een groot verschil met de dag van gisteren: een grijze lucht alom. De straten zijn droog en hier en daar ligt er op de daken wat water. De temperatuur in mijn kamertje is nog niet gedaald.
    Ondanks het warme, drukkende weer was het een drukke dag. Ik heb echt peentjes gezweet; en als je me dan vraagt ‘wat heb je dan allemaal gedaan?’ dan moet ik zeggen ‘heel veel prettige dingen’. Geen gezeur over ons appartementencomplex, maar gewoon gezellige dingen. Rondfietsen door Scheveningen en praten met gezellige mensen, die ik nog niet eerder ontmoet heb. En daarna werken aan een nieuw project. Wat dat is, daar kom ik in een later stadium wel een keer op terug. Maar er is in ieder geval prettig werk aan de winkel. O ja, de staking, die ik gisteren meldde is vandaag. Een journalist zei gisternacht  ‘vandaag’ terwijl hij ‘morgen’ bedoelde. Die morgen die hij gisteren bedoelde is vandaag.  En zo komen de vergissingen in de wereld. Foto: een foto, die wel wat te maken heeft met het nieuwe project.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    28-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het wordt een spannende dag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zon verschuilt zich noch achter de ochtendnevel. Er hangt iets dreigends in de lucht. Vreemd gevormde wolkjes drijven voorbij en in het zuiden heeft de lucht een vreemde kleur. De temperatuur in mijn kamertje is 26 graden. Wat zal de dag geven vandaag. Om negen uur gaat het openbaar vervoer in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam voor zes uur in staking. Het treinverkeer heeft voor vanmiddag een aangepast schema. Zojuist hoorde ik, dat er in het midden en oosten van het land noodweer wordt voorspeld in de loop van de dag. Als de zomer begint met extreme temperaturen, dan is er echt wel wat mis. De temperatuur in mijn kamertje, die een kwartier geleden nog 25.8 was is nu 26.3. Het wordt weer een hete dag. De zon heeft de ochtendnevel overwonnen en staat als een fletse schijf aan de hemel. Het wordt een spannende dag. Foto:  zonsopkomst deze morgen


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    27-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pas op voor de zon, maar geniet er wel van.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dat wordt een warme dag vandaag. Gistermiddag om 13.30 uur was de lucht boven zee wolkeloos. Een strakblauwe hemel, maar aan de andere kant van ons appartement lag Den Haag nog onder een wolkendek. Vandaag begint de dag zonovergoten. Geen wolkje te zien. Het zal wel een heel warme dag worden. Dat wordt voor veel mensen genieten van strand en zee; en vanavond rood als een kreeft naar huis. Zeker met de matige wind zullen veel mensen vergeten dat de zon gevaarlijk kan zijn. Geniet van de zon, maar zoek tijdig de schaduw en vergeet niet de huid te beschermen.
    Gisteren heb ik de in huis voorgetrokken watermeloen, paprika en aubergines in de moestuin gezet; natuurlijk in een plastik tunnel; deze plantjes houden van de warmte en een te grote afkoeling in de nacht is schadelijk voor de ontwikkeling. Nu maar afwachten of de zomer mij welgezind is en ik over een of twee maanden van de vruchten van mijn subtropische planten mag genieten. Voor iedereen: pas op voor de zon, maar geniet er wel van. Foto: ze hangen in de schaduw en hebben toch een mooie kleur.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    26-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eindelijk dan..
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is nog vroeg. Nog geen zes uur. De zon zit nog achter de wolken, maar er is een mooie dag beloofd. Die wolken zullen weg gaan en de zon zal komen. Zal de computer vandaag weer normaal functioneren. Ik heb hem tien minuten geleden opgestart. Verbinding maken.... Wensite gevonden. Een ogenblik geduld... Inmiddels zit ik drie minuten lang naar een wit scherm te staren. Terug naar bureaublad. Opnieuw beginnen. Ha, Nu springt seniorennet direct in beeld. Verbinding geslaagd. Even naar reageren. Perfect. Klik op Patty. Direct komt Patty etc..Terug naar voorgaande pagina. Perfect. Inloggen; direct. Statistiek; prima. Terug: prima. Toevoegen: en daar ben ik nu mee bezig. Bedankt Pascal. Ik ben weer terug in bloggenland. Dat is een zware klus geweest voor Pascal en medewerkers. Een bloemetje voor al deze mensen. Nog even een foto toevoegen... Gelukt???


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    25-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Af en toe

    Af en toe lukt het me even om op het blog te komen. Ik krijg wel allemaal links onder kreten als www.adspace.be/adserver2 of bij reageer php?post ID gereed en daarna mijn blog, waarop de data ontbreken. En in eens mag ik dan toch  een nieuwe bericht toevoegen. En dan maar wachten of het bericht wel of niet verzonden wordt. Het enige programma, dat zo gek doet is het seniorennet. Alle het andere functioneert prima en snel. Ook Annemiek kan niets op haar blog komen. Toch zien we af en toe wel berichten van andere binnenkomen(via reageer) maar hellas kunnen we deze niet beantwoorden. Wat is er aan de hand met het sennet of zit het probleem bij mijn data. Pascal  Vincke help mij of vertel mij ten minste wat er aan de hand is. 


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    24-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.problemen met sennet

    De lucht ziet er een stuk vriendelijker uit dan gisterochtend. Gisteren hebben we toch nog een vrij mooie dag gehad. In de auto was het zelfs behoorlijk heet. We zijn naar een kurkbedrijf geweest. We willen in de nieuwe keuken ook een nieuwe vloerbedekking en we hadden besloten “kurk op de vloer”. Maar waar vind je tegenwoordig nog showrooms voor kurk? We hebben er een gevonden; een kleine showroom op een industrieterrein. Met een heel vriendelijk al wat oudere dame, die alle tijd voor ons had. En we hebben gevonden, wat wij wilden. Ook die zaak is nu geregeld. Nu nog de wandtegels; die hebben niet zo een haast. Die plaats ik pas als de keuken er staat. Dat kan dan ook nog wel even wachten.
    Over wachten gesproken; ik zit sinds gisterochtend zeven uur te wachten op verbinding met het seniorennet. Af en toe lukt het even. Maar na een korte wijle is de verbinding hopeloos: een zwart beeld met allen de kop en de reclame. Daar schiet je niet veel mee op. Ook nu zit ik weer tegen een zwart beeld aan te kijken. Het ligt niet aan mijn computer; het probleem ligt ergens anders. De tekst, die ik nu schrijf, doe ik zoals gebruikelijk op de tekstverwerker. He, nu krijg ik eindelijk beeld. En maar hopen, dat dit beeld blijft en ik weer in contact kan komen met mijn blogvrienden. Eerst maar zonder foto proberen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    23-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.in een meestal vriendelijke sfeer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zon is al weer even op, maar nog niet verschenen. We zullen het vandaag weer met de wolken moeten doen. De zomer is niet zonnig begonnen; er wordt wel eens gezegd “alle begin is moeilijk” en dat schijnt dit jaar ook voor de zomerzon zo te zijn. De weersverwachtingen voor de komende dagen zien er zonniger uit. Dus nog even geduld.
    De vergadering van gisteravond was snel voorbij: er waren te weinig eigenaars aanwezig om besluiten te kunnen nemen. Maar de gesprekken daarna verliepen niet erg vriendelijk. Vaak wel goed bedoeld, maar het kwam soms een beetje onvriendelijk de mond uit. Ook dat is weer achter de rug. De volgende vergadering zal omstreeks 26 juli zijn. De eigenaars hebben nu wat tijd zich op de problemen te richten en met betere voorstellen te komen. Voorlopig rust en wat meer tijd voor onszelf.
    Vandaag marktdag. Met of zonder zon vind ik dat altijd een gezellige dag. Wat praten over gisteren, wat kletsen over vandaag en dat allemaal in een meestal vriendelijke sfeer. Foto: zo eindigde de dag op 21 juni 2011.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    22-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomermorgenzon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het optimisme van de weerprofeten van gisteren wordt door het weerbericht van 5.30 uur weerlegd: het weer wordt niet zo bijzonder vandaag op de eerste volle zomerdag. Bewolkt, regen, kans op onweer en zware windstoten in de loop van de dag. Maar toch was er deze morgen een lichtpunt boven de duinen: de zon. Ik heb hem vastgelegd met mijn camera: de eerste echte zomermorgenzon. Mijn computerklok geeft de tijd aan: 5.43 en de zon is weer vertrokken. Heb ik toch nog de zon gezien. Boven de zee is de lucht helder, maar boven land hangen zware wolken. De eerste volle dag van de zomer vandaag. Toch gaan we er van genieten. Foto: zonsopkomst 22 juni 2011.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    21-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuw blog

    Vandaag ben ik met een nieuw blog begonnen: een fotoblog van oude door mij gemaakte foto's. Op dat blog bent u van harte welkom: klik rechts op: Kijk naar Loek. 


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zon komt wat later op deze eerste zomerdag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De dag begint miezerig. Lichte regen of motregen. Natte straten en brillenglazen, die je steeds moet wissen. Zaten er maar wissertjes op. De laatste lentegeuren verlaten het land. Maar de zon komt wat later door. Vanavond kunnen we genieten van de eerste zomeravond. Een fles wijn staat al klaar om de eerste zomerdag te begroeten. Begin de dag met een vrolijke lach. Dan zal deze dag weer een feest zijn. Foto: het is geen roeiboot of slagschip, maar een feertje in het Westland.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    20-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.watermeloen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De dag begint met zon. De wind is matig uit westelijk richting. Hier en daar wat wolken. Maar de eerste indruk s toch dat het vandaag best wel een aardige dag kan gaan worden. Geen hoge temperaturen. Met een nog koude zee voert de westenwind koude lucht aan. Maar toch ziet het er niet onaantrekkelijk uit voor de laatste dag van de lente. Morgen om 19.16 MEZT begint de zomer. Zal het een warme zomer worden? Of moeten we de zon elders gaan zoeken? Het blijft een gok. Ik ga eind van de week watermeloenen planten in mijn tuin en als het een mooie warme zomer wordt, dan kan ik genieten van heerlijke watermeloen van eigen kweek. En zo niet, dan zal ik ze ergens anders moeten gaan zoeken. Afwachten wat de zomer ons gaat brengen. Vandaag in ieder geval rijkelijk veel zon met hier en daar een licht buitje. Foto: mijn koninklijk duinkonijntje maakt het nog steeds goed.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    19-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hier en daar...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier en daar een bui(liever daar dan hier) mogelijk met onweer(onweer vind ik wel spectaculair) bij een temperatuur van maximaal 17 graden(wel wat aan de lage kant, maar we moeten het er mee doen), maar tussendoor ook kans op wat zonneschijn(achter de wolken schijnt de zon). We blijven optimistisch. Mijn vader zei vaak als het regende: “het meeste valt er toch naast”. En zo is het. Als binnen in huis de zon maar straalt. U weet het wel: zelf het zonnetje zijn. Ik wens u een prettige zondag. Foto: een bosje zonneschijn, recht uit de natuur.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    18-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat rillerig
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat rillerig van de kou zit ik achter mijn computer. Zomertijd maar het lijkt wel herfst. In de woonkamer is het 20 graden. Maar in mijn kamertje lijkt het wel een vrieskast. Nu moet ik toegeven, dat ik ook niet winters gekleed ben. Ik kan altijd nog een trui of vest aantrekken. Maar als ik dat doe, dan krijg ik het weer te warm. Gek, in de winter zou ik een temperatuut van 20 graden ideaal vinden, maar in de zomer verlang ik naar zon en warmte. Zou warmte en koude wat met psychisch gevoel te maken hebben? Zit dat niet een beetje tussen de oren? Of met binnentemperatuur en buiten temperatuur? Als ik in de winter thuiskom, dan is het bij 20 graden aangenaam. Maar nu is het binnen en buiten bijna gelijk. Als ik in de zomer met een buitentemperatuur van 25 of meer graden mijn huis binnenkom en het is daar 20 graden dan vind ik dat aanvankelijk aangenaam, maar even later koud. Vreemde wezens zijn we eigenlijk. Weer om in bed te blijven. Onder de wollen dekens. Ach, misschien komt de zon straks nog eventjes door. Ik wens iedereen een fijn weekend met als het kan een beetje regen en wat meer zon. Foto: Zo een foto geeft een beetje warmtegevoel.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    16-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hartgespan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is grijs en grauw buiten. De daken en straten zijn nat. Goed weer voor de tuin en de natuur. Want ondanks de regen van de afgelopen periode smacht de natuur nog steeds naar water. Minder prettig voor vakantiegangers. De zomermaand juni heeft nog niet echt zomer gegeven. Maar wie weet geeft 21 juni de omslag en mogen we toch met zomers weer van een fleurige zomer gaan genieten. Vandaag een dag om eens lekker door het huis te rauzen. Gelukkig hebben we gisteren al de meeste boodschappen gedaan; daar hoeven we de deur niet meer voor uit. Wel, als het even opklaart, naar de markt. Toch nog een frisse neus. Gisteren ben ik naar de tuin geweest en heb de thuis opgekweekte courgettes buiten uitgezet. Mijn tuin begint aardig vol geraakt te worden. Als laatste planten moeten nu nog komen: watermeloenen, paprika’s en courgettes. Planten die veel zon en warmte verlangen. Dank zij Jeske is de naam van de plant, die ik een paar dagen geleden op het blog zette, bekend geworden. Het is de nog maar weinig voorkomende plant hartgespan(Latijnse naam: Leonurus cardiaca). Op internet is er veel over te lezen. Ik wens iedereen een gezellige dag. En is de zon er niet, dan moeten we zelf maar het zonnetje in huis zijn( dat ben ik toch al ha, ha, ha). Foto: een grote bos hartgespan op de eerste plaats voor Jeske.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    15-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koi karpers kijken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zon staat al behoorlijk hoog boven de horizon; maar het is niet de zon, zoals ik hem meestal zie: het is een groot licht zonder randen, omhuld met heel veel wazigheid. Geen stralende zon. Gisteren moesten we even naar de keukenspecialist om de puntjes op de i te zetten. De keuken wordt geplaatst in week 34. Maar daaraan vooraf moeten toch nog wat andere werkzaamheden verricht worden; zoals leidingen verplaatsen en tegel verwijderen. Dat laatste doe ik zelf wel, maar voor de leidingen laat ik toch de vakman komen. Vlak bij de keukenspecialist ligt de Japanse tuin van Naaldwijk en daar hebben we een uurtje doorgebracht; Koi karpers bekijken, voeren en natuurlijk foto’s maken. Bijgevoegde foto heb ik daar gemaakt. Vergeet vandaag niet naar dat vriendelijke gezicht in de spiegel te kijken. Maak er een fijne dag van.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    14-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kijk even in de spiegel.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De eerste zonnestralen vallen mijn kamertje binnen; het wordt een mooie dag vandaag. Dinsdag: deze week de eerste werkdag. Twee keer in het jaar is de eerste dag van de nieuwe werkweek een dinsdag. Met Pasen en met Pinksteren. Soms ook met Kerstmis. Twee (soms drie) extra vrije dagen. Veel mensen weten niet eens waarom. Het is altijd al zo geweest; waarom zou ik mij afvragen “waarom deze extra vrije dagen?” Deze week is in Nederland nu eenmaal een korte week en daar genieten we allemaal van. O ja, er is nog een week, die altijd kort is: Hemelvaartsdag. Daar snappen veel mensen ook niets van. Koninginnedag: dat begrijpen we wel. Die extra dagen beginnen meestal al vroeg als we in de spiegel kijken: dan zien we een vriendelijk gezicht. Zo een vriendelijk gezicht van ‘hé, we hebben een vrije dag’. Wat zal het een feest zijn als iedereen in de spiegel een vriendelijk gezicht ziet. Ziet u ’s morgens een vriendelijk gezicht in de spiegel, dan is de dag al goed begonnen. Kijk nu even in de spiegel. Ik wens u een prettige dag. Foto: een vriendelijk plaatje.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    13-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hij, maar het kan ook een zij zijn, is nogal schichtig. Zodra ik hem zie en hij mij dan vlucht hij in het struikgewas. Ik zag hem vorige week ook al een keer, maar toen had ik wel een camera bij me, maar niet de goede. Gistermorgen had ik de spiegelreflex bij me. Maar hij was me weer te vlug af. In de avond ben ik hem weer gaan opzoeken. Toen had ik een beetje geluk: perfect scherpstellen, daar was de tijd te kort voor. Maar toch had ik hem gevangen. Een duinkonijntje, geen gewoon duinkonijn, maar een met een bijzondere afwijking. Een kleurafwijking, zoals u ziet. Zo iets van bijna oranjeboven. Misschien gevlucht uit de Horsten, waar Willem Alexander en Maxima wonen? Flauwe kul natuurlijk. Maar wel bijzonder van kleur. Daarom laat ik hem of haar aan u zien.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    12-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.op een mooie Pinksterdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op een mooie Pinksterdag liep ik in de zon. In de stilte van de ochtendzon liep ik deze morgen te wandelen door de duinen. Stilte alom. Heel veel konijntjes – er zijn op het ogenblik meer konijntjes in de Harstenhoek dan bloemen - , af en toe het liedje van de vink en verder stilte. Nog weinig fietsers en wandelaars. Het is Pinksterzondag en de mensen slapen uit. Na de regenbuien zijn de duinen weer wat groener geworden; de bloemen beginnen weer te groeien en hier en daar zie al weer wat ander kleuren dan de groenvarianten. Het wordt vandaag een mooi Pinksterzon om te wandelen in de zon. Foto: deze foto maakte ik vanmorgen, maar ik weet niet de naam van deze plant. Kan iemand mij helpen?


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    11-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaggetjesdag op Scheveningen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag: Vlaggetjesdag op Scheveningen. Oorspronkelijk de dag vóór de dag dat de vissersvloot uitvoer voor de vangst van de nieuwe haring. De schepen lagen dan gepavoiseerd in de haven en de bevolking liep dan uit om de schepelingen een behouden vaart toe te wensen. Tegenwoordig is het een herinnering aan een oude gebeurtenis, die op de tweede zaterdag van juni gevierd wordt. Het is dan een folkloristisch feest in de oude visserijplaatsen. Dit jaar op Pinksterzaterdag 11 juni, in 2012 op 9 juni en in 2013 op 8 juni. Vlaggetjesdag heeft niets met Pinksteren te maken; dat blijkt ook wel want Pinksterzaterdag valt volgend jaar op 26 mei en in 2013 op 18 mei.
    Bij ons voor de deur de Pinkstermarkt(zaterdag, zondag en maandag). In de Keizerstraat en Badhuisstraat is er braderie. En zo viert Scheveningen vandaag feest. Foto: de haven van Scheveningen in 2004



    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!