Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
M. & Mevr Fooy,
hele lieve mensen,
hebben voor mij
gezorgd voor ik bij
mama en papa
ben gaan wonen.
Je kan even gaan
kijken op :
www.lovealoch.be


Foto
Foto

Hieronder een
paar mooie foto's
van mijn rasgenootjes

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Parson Russell

05-07-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden op het strand

Honden op het strand
Afgelopen weekend kreeg BLID enkele telefoontjes met de vraag welke badplaatsen aan de Belgische kust hondvriendelijk zijn. BLID zocht naar informatie op de websites van de kustgemeenten naar informatie over honden. Hun eerste bevinding is dat bijna iedere kustgemeente honden op het strand verbiedt vanaf de paasvakantie tot september.

Dit is discriminatie van gezinnen die met hun hond op vakantie willen zeg BLID. Enkel in Middelkerke en Knokke vonden ze locaties waar dit verbod niet geldt. In Middelkerke zijn honden het hele jaar door op het strand toegelaten in de afgebakende zones ten oosten van het speelplein Pirato en ten westen van Sint-Laureins.

In Knokke mogen de viervoeters het ganse jaar op het strandgedeelte tussen de Oosthinderstraat en de Zwinmonding.

Ten tweede ontdekte BLID dat sommige kustgemeenten Pitbullterriërs niet toelaten. Maar BLID nam de proef op de som en belde enkele campings met de vraag of de hond mee mocht. En wat blijkt? Geen enkele camping vermeldde dat Pitbullterriërs niet toegelaten zijn door de gemeente. Campings en hotels geven dus niet de informatie die de gemeente hen oplegt.

Blid trekt hieruit zijn conclusie en denkt dat hondeneigenaars blijkbaar een vakantie moeten boeken in de Ardennen, indien ze willen genieten van een ongeremde vakantie met hun hond. Daarom vragen ze aan iedere kustgemeente om in de toekomst zones te voorzien waar hondeneigenaars met hun hond op het strand kunnen lopen. Anders kan het wel eens zover komen dat we binnenkort genoodzaakt zijn om honden naar een pension te brengen voor een vakantie aan de kust.

05-07-2007 om 12:53 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man bijt hond dood.

PEKING - Een man in de Chinese provincie Hebei heeft een hond doodgebeten die zijn pup aanviel. Dat meldde een lokale krant woensdag.
Inertia Stock

Wakker geworden door het gejank van de puppy probeerde eerst een dorpsgenoot de woeste hond weg te jagen door watermeloenen te gooien.

Tanden

Toen dat niet hielp, wierp de eigenaar van de pup zich op de hond en zette hij zijn tanden vast in de nek van het dier.

De hond en de man rolden in hun gevecht volgens de krant bijna tien minuten over de grond, totdat de man het beest wist dood te bijten.

05-07-2007 om 00:00 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
29-06-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ET is lelijkste hond ter wereld.

AMSTERDAM - Elwood, een tweejarige kruising tussen een Chinese naakthond en een chihuahua, is vrijdag in de VS gekroond tot lelijkste hond van de wereld. Het hondje, dat alleen op zijn kop een pluk wit haar heeft, wordt ook wel ET genoemd vanwege zijn gelijkenis met dat sciencefictionfiguurtje.

Bazin Karen Quigley vertelde dat zij Elwood twee jaar geleden van de dood heeft gered. De fokker dacht dat hij te lelijk was om te verkopen en wilde hem laten inslapen. "En nu, haha, zit Elwood overal op internet en vinden de mensen hem leuk en grappig", aldus Quigley, die duizend dollar prijzengeld mee naar huis mag nemen.

De meeste deelnemers aan de lelijkste-hondenwedstrijd waren Chinese naakthonden, een soort die behalve door zijn naaktheid opvalt door zijn hanekam, bolle ogen en lange, scheef uit de bek hangende tong.

Elwood, de lelijkste hond ter wereld.

29-06-2007 om 11:11 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-06-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden imiteren gedrag enkel als het hen uitkomt.

 

Dat honden mensen imiteren was al bekend. Maar dat ze afhankelijk van de situatie beslissen of ze het gedrag overnemen was nieuw.

Liever de muil
Onderzoekers aan de universiteit van Wenen ontdekten dat honden bepaald gedrag enkel overnamen als ze zagen dat er een keuze was. Honden gebruiken het liefst hun muil om iets te verkrijgen. Dat bleek ook uit de controlegroep waarbij 85 procent van de honden met hun muil probeerde een snoepje te krijgen door op een houten plankje te duwen. Als ze zagen dat het ook met hun voorpoot kon, zouden ze hun gedrag dan veranderen?

Met de poot
De onderzoekers trainden de hond Guinness haar poot te gebruiken om het snoepje te krijgen door op het houten plankje te duwen. De groep honden die haar dat zagen doen mét een bal in haar muil, namen het gedrag slechts in 20 procent van de gevallen over. Bij de groep honden die Guinness het plankje zagen bedienen terwijl ze niets in haar muil had, steeg het aantal imitators tot 83 procent.

Baby's
De onderzoekers baseerden zich voor de experimenten op baby’s van 14 maand. Zij zullen het lichtknopje enkel met hun hoofd bedienen als ze hebben gezien dat hun moeders het ook doen zonder iets in hun handen. Als mama de wasmand vastheeft en het gedrag stelt, nemen de baby’s het gedrag niet over. De verklaring is wellicht dat de baby’s denken dat het gedrag gesteld werd omdat er geen andere keuze was, de handen waren immers niet vrij.

Geen blind gekopieer
De onderzoekers zijn in de wolken. “Of ze gedrag overnemen is duidelijk afhankelijk van de situatie. Ze nemen het dus niet zomaar blind over, ze denken er echt wel over na,” zegt Zsofia Viranyi van de Universiteit in Boedapest, die meehiel op het experiment op poten te zetten. De resultaten werden gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Current Biology.

27-06-2007 om 12:34 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer huisdieren te koop via internet in vakantieperiode.

 

Heel wat asielen zitten vol, dus zoeken baasjes naar een andere manier om van hun dier af te raken.
Het aantal huisdieren dat via het internet te koop wordt aangeboden, stijgt sterk. De Vlaamse Vereniging voor Dierenbescherming vindt dat een kwalijke evolutie. Dat meldt de vrt.

Met de vakantie voor de deur zijn veel mensen hun huisdier liever kwijt dan rijk. Omdat de dierenasielen al overvol zitten, proberen steeds meer mensen hun dier te verkopen via een zoekertjeswebsite.

Op 2dehands.be zijn er dubbel zoveel honden en katten te koop als gewoonlijk. Ook andere huisdieren duiken plots in grote aantallen op. In totaal zijn er meer dan 10.000 zoekertjes.

Maar de Vlaamse Vereniging voor Dierenbescherming vindt het een kwalijke evolutie dat dieren via het internet worden verkocht. Ze vindt dan ook dat de verstrengde wet op de verkoop van dieren in winkels weinig zin heeft.

Bovendien vreest de vereniging dat de internetverkoop de asielen niet zullen ontlasten. Want als de dieren niet verkocht raken, brengen de baasjes ze uiteindelijk toch nog naar het asiel.

Een andere website, Hebbes.be, weigert zoekertjes van particulieren die dieren willen verkopen.

27-06-2007 om 12:28 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond Molly loopt 200 km terug naar huis.
MAINE - De zwarte labrador Molly heeft in drie weken zo’n 200 km afgelegd om naar huis te komen.
+ afbeelding vergroten 
Molly met een familielid van zijn overleden baasje.
De eigenaar verdronk toen zijn boot omsloeg. Aangenomen werd dat ook de hond was verdronken.
De speurtocht voerde de hond door onherbergzaam gebied in de staat Maine in de VS. Molly werd herenigd met gezinsleden.



27-06-2007 om 12:23 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiespeurhonden vorig jaar goed voor 74 vermisten.

 

De speurhonden van de federale politie hebben vorig jaar 74 vermiste personen teruggevonden en 73 criminelen opgespoord. In totaal werden de speurneuzen 3.293 keer ingezet in 2006, of zowat 9 keer per dag. Dat laat de federale politie weten in een persbericht.

Mensen vinden
Dankzij de speurhonden zijn het voorbije jaar 69 levende en 5 overleden personen teruggevonden. De dieren bleken ook nuttig in zowat 135 gevallen doordat ze elementen ontdekten die het onderzoek vooruit geholpen hebben. Daarnaast werden met de hulp van de honden 73 criminelen opgespoord.

Heroïne
Dankzij de speciaal daarvoor opgeleide drugshonden kon de politie in 2006 grote hoeveelheden drugs (69 kg marihuana, 19 kg hasj, 26 kg cocaïne, 25 kg heroïne, 22.000 xtc-pillen, 23.000 cannabisplanten, ...) in beslag nemen en 1.137 personen die drugs bij zich hadden, onderscheppen.

Brandversnellende producten
De brandhaard-detectiehonden zijn in 291 gevallen ingezet en konden in 169 gevallen daarvan de aanwezigheid van brandversnellende producten aantonen. De dienst Hondensteun van de federale politie, bestaande uit 34 hondenteams, werd al in 1968 in het leven geroepen. In 2006 heeft de dienst Hondensteun 33 teams opgeleid.

Dog Show
Wie de speurhonden van de federale politie aan het werk wil zien, kan dit weekend naar de Brussels Dog Show op de Heizel in Brussel. Thema van de show is dit jaar "Gebruikshonden in dienst van ons land". De politie geeft er korte demonstraties met drugs-, patrouille- en brandhaard-detectiehonden.

27-06-2007 om 12:14 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
16-06-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese hond bevalt van kitten.
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Een Chinese hond heeft iets heel gemerkwaardigs gepresteerd :
ze is bevallen van een kitten.
Het katje kwam ter wereld na twee echte puppy's.
De moederhond is prompt een lokale beroemdheid geworden
in het dorp Huayang, nabij Jiangyan.
De dorpelingen willen dat wonder met eigen ogen aanschouwen,
waardoor het in het huisje een komen en gaan van buren is.

Eigenaar Hua Chengpeng : "We waren zeer verbaasd. Maar het is echt een kat, en helemaal geen hond."
Volgens lokale dierenartsen is dat niet helemaal waar.
"Volgens ons is het wel degelijk een hond, die er uitziet als een kat door enkele genmutatues."
Veel bewijs om die stelling te onderbouwen hebben de dierenartsen evenwel niet echt,
behalve dat het katje 'keft' als een puppy.

16-06-2007 om 16:03 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
14-06-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaardag.
Vandaag is Yankee 3 jaar. Hopelijk zullen we nog vele jaren van ons schatje mogen genieten.
Dikke kusjes van mama en papa   X X X

14-06-2007 om 20:10 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japan opent eerste bejaardentehuis voor huisdieren.
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Het eerste bejaardentehuis voor honden opent later dit jaar in Japan.
De honden zullen er niet alleen verzorgt worden door dierenartsen,
maar ook door andere honden.
Het tehuis zal namelijk ook bevolkt worden door jongere honden
om de oudere dieren zich wat jonger te laten voelen.
24 uur op 24 zal er een dierenarts beschikbaar zijn.
Een verblijf in het tehuis kost de eigenaar van de hond maandelijks 98.000 yen (600 euro).
De lijdende diertjes zullen ook vitaminekuren, aromatherapie en acapunctuur krijgen.

14-06-2007 om 20:00 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-06-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schijnzwangerschap.
Een schijnzwangerschap of lactatio abnormalis kan zowel lichamelijke als geestelijke veranderingen met zich meebrengen.
De teef gedraagt zich in het algemeen alsof ze een nest pups heeft geworpen.
De schijndracht duurt net zo lang als de gewone dracht: ongeveer twee maanden.
En tijdens die schijndracht kan de melkproductie zelfs op gang worden gebracht.
Karakterieel zal de schijnzwangere hond enigszins veranderen, maar daar moet je als eigenaar nu ook niet direct voor panikeren.
Het is niet zo overweldigend en ook maar tijdelijk.
Enkele gedragsveranderingen kunnen zijn dat de hond stiller wordt, ze heeft een nest drang en zal veel aandacht vragen.
Ze gedraagt zich dus als een teef die zich opmaakt om pups te werpen.
Ze zal vaak rustiger zijn en op andere plaatsen gaan zitten dan anders en ze toont vaak ook een verhoogde eetlust.
Zogezegd om reserve op te sparen voor de komende pups.
Probeer om dit gedrag van de hond niet te versterken.
Ga dus zeker niet te knuffelig met je hond om en ga ze zeker niet meer eten geven dan gewoonlijk.
Op zich is een schijnzwangerschap niet gevaarlijk voor een hond, maar als de melkklieren telkens worden geactiveerd kan dat later wel gezondheidsproblemen opleveren of zelfs kanker.
Is er overdreven melkproductie ga dan de veearts voor medicatie.
Uit zichzelf zal het in elk geval niet stoppen.
Een schijnzwangere teef zal haar denkbeeldige kroost verdedigen tot het uiterste.
Enige omzichtigheid in de omgang met andere honden is dus geboden.
De kans is er dat ze geprikkeld zal reageren op andere honden en zeker naar teven toe.
Dit komt door de gestoorde hormonale huishouding.
Tegenover mensen is dit minder het geval.
Kijk toch uit bij vreemden die met haar in aanraking komen.
Er zijn honden die tijdens hun schijnzwangerschap elkaar naar de keel vliegen en enkele weken later vrolijk met elkaar spelen.
Als het uit de hand moest lopen kan je de hormonen met medicijnen in evenwicht brengen zodat de schijndracht sneller voorbij zal zijn.
Vraag daarom raad aan je dierenarts.
Je kan een schijnzwangerschap enkel voorkomen door een sterilisatie.
Dit is te overwegen indien het vaak voorkomt bij dezelfde teef.
Ga gewoon eventjes anders om met je hond.
Neem bv. eens een andere wandelroute.
Afleiding is nodig, anders blijft die hond maar aan één ding denken: pups.

13-06-2007 om 14:24 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
11-06-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Operatie
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ons Yankee is vandaag om 10u bij de dierenarts toegekomen.
Ze is onder de middag geopereerd en om 16u mocht ik al eens bellen.
En om 17u mochten we ze al gaan halen.
Voor de operatie is ze eerst nog onderzocht geweest
en blijkt dat ze schijnzwanger is.
Daardoor is er twijfel ontstaan of de operatie misschien verlegt moest worden.
Want een sterilisatie tijdens schijnzwangerschap zou de
schijnzwangerschap kunnen verlengen voor lange tijd.
Schijnzwangerschap zou wel geen fysieke pijn veroorzaken maar kan wel op het karakter inspelen
zoals bv.aanhankelijkheid, nestjes maken met haar poppetjes, agressie, enz.
Maar aangezien ze toch veel vocht verlies uit haar baarmoeder
kon de operatie uiteindelijk beter niet verlegt worden
om baarmoederkanker te voorkomen.
Maar uiteindelijk is alles goed verlopen en moet ze vanaf morgen medicatie innemen
voor haar schijnzwangerschap.
Alvast bedankt aan de hele ploeg van de dierenartsen praktijk 'De Molenhoek' uit Ninove.
(klik op de foto)

11-06-2007 om 00:00 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
08-06-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De liefste hond.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Liefste Yankee,
Op een dag kwam je in mn leven..
We groeiden samen op,, en gingen ons leven verder samen delen.
We speelden samen..
knuffelden,
En we raakte gehecht aan elkaar.
Ooit zal er een moment komen dat we elkaar los moeten laten..
En elkaar achter laten.
Het zal een zware tijd zonder je worden.
Ik weet niet hoe ik dan zonder jou verder moet.
Wij 2 horen gewoon bij elkaar.
Voor altijd samen en nooit meer alleen!
Ik zal toch altijd het meest van je blijven houden tot het laatste stukje adem.
Je zal voor altijd met grote letters in me hart geschreven staan, Die naam zal nooit gewist worden!.
Jij bent echt de speciaalste ik vraag een ding?
Hou me vast voor altijd!!

08-06-2007 om 16:36 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eerlijkste vriend.

 

Mijn schatje,
Met het eerlijkste hartje,
Ze is altijd blij,
Ze weet alles van mij,
Ze kent haar plekje niet,
Ja, de bank dat is eigelijk ook wel wat ze verdient,
Ze kan het niet hebben komt er een vriend,
Laat dan haar tandjes zien,
Ze meent het van geen kant,
En likt die vriend dan toch maar aan zijn hand,
Iedereen die voor haar valt,
Ze is mijn kindje,
Die het beste verdient,
Voel me zo blij,
Want zij is een echte vriend voor mij…

08-06-2007 om 16:31 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag dierenarts.

Ons Yankee is bijna genezen van haar infectie op haar darmen.
Haar eetlust is nog niet helemaal in orde, maar het gaat toch al wat beter.
Nu nog zien hoe de operatie meevalt maandag.

08-06-2007 om 16:00 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
04-06-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sterilisatie Teef.

 

Steriliseren, ovariectomie (het weghalen van de eierstokken) of ovariohysterectomie (het weghalen van eierstokken en baarmoeder) zijn termen die gebruikt worden voor het onvruchtbaar maken door operatief ingrijpen. Bij een sterilisatie wordt de eileider afgebonden. Dit is een ingreep die bij honden niet wordt uitgevoerd. Indien men het heeft over sterilisatie van de hond bedoelt men dus een ovariectomie of ovariohysterectomie.

In onze contreien wordt een sterilisatie meestal gedaan vanaf de leeftijd van 6 maanden. In de Verenigde Staten steriliseert men dieren al vanaf 3 maanden oud.

Tijdens de operatie kan ervoor gekozen worden om enkel de eierstokken weg te nemen of om ook de baarmoeder te verwijderen. Omdat de baarmoeder na de operatie geen enkele functie meer heeft en enkel nog problemen kan geven, wordt meestal geopteerd om ze ook te verwijderen.

Een sterilisatie is een routine operatie voor de dierenarts en houdt weinig gevaar in. Men moet zich er wel altijd van bewust zijn dat - hoe zeldzaam het ook is - elke verdoving en operatie een klein risico inhoudt op problemen.



De voordelen van het steriliseren van een teef zijn:
  • Geen loopsheid meer! De eierstokken zijn verwijderd en kunnen dus geen hormonen meer afscheiden.
  • Geen kans op dracht of schijndracht.
  • Sterk verlaagde kans op pyometra, indien men ook de baarmoeder verwijderde: geen kans meer op pyometra.
  • Sterk verlaagde kans op melkkliertumoren. Indien een teef voor de eerste loopsheid gesteriliseerd wordt, heeft ze 200 keer minder kans tot het ontwikkelen van deze tumoren! Dit cijfer daalt sterk naarmate de teef meer cyclussen heeft gehad.
  • Lagere kans op het ontwikkelen van diabetes of suikerziekte.
Jammer genoeg zijn er ook enkele nadelen verbonden aan het steriliseren van een teef. Hoewel de meeste zeldzaam zijn, kunnen volgende problemen toch optreden:
  • Veranderingen in het gedrag: de teef kan rustiger worden na sterilisatie. Dit hoeft niet noodzakelijk een nadeel te zijn en kan soms zelfs gewenst zijn. Deze gedragsverandering treedt niet altijd op. Soms worden teven zelfs actiever na sterilisatie.
  • Veranderingen in de vacht: de beharing kan wat dradiger of dunner worden.
  • Verhoogde kans op urine incontinentie: vooral bij grote honden ziet men een verhoogd voorkomen van urine incontinentie na sterilisatie. Meestal betreft het urineverlies bij het liggen of tijdens de slaap. Dit kan meestal verholpen worden met medicatie. Soms komt het pas voor verschillende jaren na de ingreep.
  • Gewichtstoename: dit wordt vastgesteld bij de helft van de gesteriliseerde teven, maar heeft een gemakkelijke oplossing: diëten!
  • Een sterilisatie blijft een operatie en aan een operatie zijn soms risico's gebonden!
In vele gevallen zullen de voordelen van een sterilisatie duidelijk opwegen tegen de nadelen. Geen enkel nadeel dat kan optreden na een sterilisatie is levensbedreigend, terwijl de ziektes die voorkomen worden door een sterilisatie dat wel kunnen zijn.
Daarbij zijn melkkliertumoren en pyometra frequent voorkomende aandoeningen bij de hond en treden de vermelde nadelen van sterilisatie eerder zelden op en kunnen ze in veel gevallen behandeld worden.

04-06-2007 om 12:38 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziek.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ons Yankee is ziek.
Ze heeft een infectie op haar darmen en is daardoor onder medicatie sinds 29/05
en tot haar grote spijt staat ze ook op dieët.
Bij het onderzoek is gebleken dat ze ook een infectie op haar baarmoederhals heeft,
waardoor ze zo rap mogelijk gesteriliseerd moet worden om kanker te vermijden.
De operatie moet zo snel mogelijk gebeuren
en maandag 11/06 moet ze al onder het mes.
Ik heb dan ook 1 week verlof genomen om bij mijn schatje te kunnen blijven.
Ook al is het een operatie met een heel klein risico,
ben ik er niet gerust in.
Op zo'n momenten denk je wel eens aan het ergste
en besef je hoeveel je aan zo'n lief klein diertje kunt gehecht geraken.
Ik laat jullie dan ook wel weten hoe de operatie verlopen is.
Hopelijk goed.
X X X

04-06-2007 om 12:36 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
29-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Procter & Gamble heeft de (MA)X FACTOR als het gaat om dieren vergiftigen en doden.
Klik op de afbeelding om de link te volgen 23 Mei 2007 -  Strombeek-Bever-Activisten van dierenrechtenorganisatie 'Bite Back' hebben in het kader van de internationale week van actie tegen het dierenproevenbeleid van multinational Procter & Gamble(P&G),'s werelds grootste producent van consumentenproducten, met spandoeken, met actieborden en megafoons postgevat bij het P&G hoofdkantoor in Strombeek-Bever.

Procter &Gamble laat dierproeven doen voor de ontwikkeling van nieuwe chemische en cosmetische producten en ingrediënten en zelf diervoeders.
Wereldwijd hebben er deze week 150 protestacties plaatsgevonden tegen het gebruik van proefdieren door P&G.
Bekende P&G producten zijn : Max Factor, Always, Ariël, Braun, Charmin, Cover Girl, Duracell, Gillette, Head & Shoulders, Iams, Olay, Oral-B, Pampers, Eukanuba, Pantene, Pringles en Wella.

Bite Back activisten deden afgelopen jaren al eerder acties bij P&G.
Zo veegden ze, verkleed als 'Desperate Housewives' , de stoep aan met de dierproeven van P&G,
gingen verkleed als hond en met wapperende spandoek tegen dierproeven het dak op,
gingen vorig jaar het bedrijfsterrein op verkleed als proefdieren,
achternagezeten door een P&G dierproefnemer.
Dit leidde tot enorme irritatie bij het bedrijf dat een legertje veiligheidsmensen en politie optrommelde en activisten van het terrein liet vegen.
Bij deze actie werd zelfs een activist gearresteerd.
De actie leverde ons echter ook tips op van P&G klokkenluiders dat P&G dierproeven
zou laten doen op het terrein in Strombeek-Bever.

Bite Back verdeelt bij informatiestands op festivals en in steden het hele jaar door
folders over de dierproeven van P&G.
Bite Back roept consumenten op om de producten van P&G te boycotten.
Er zijn immers zoveel alternatieven.
Je kan bij Bite Back een lijst verkrijgen van bedrijven die niet op dieren testen.

Consumenten kunnen op de Engelstalige website van Uncaged, de initiatiefnemers van de Global Boycott P&G day, waarbij Bite Back zich aansluit, ook plechtig beloven geen producten van P&G meer te zullen kopen, totdat het bedrijf stopt met alle dierproeven.
Webadres: http://www.boycottpandg.co.uk/

Enkele voorbeelden van dierexperimenten :
* Dodelijke chemische inhalatieproeven op hamsters, muizen en ratten.
* P&G is betrokken bij genetische manipulatie van muizen,dit om nieuwe wegen te ontwikkelen voor  het testen van ingrediënten voor producten zoals was - en schoonmaakmiddelen en cosmetica.
* Giftigheidsproeven op honden waarbij ze gedwongen worden chemicaliën in te slikken.
* Honden en katten die maanden tot jarenlang in laboratoriumkooien worden gehouden voor dierenvoederonderzoek. Als resultaat van wereldwijde protesten zegt P&G geen katten en honden meer te doden voor diervoeders. Wel worden er daarvoor nog andere diersoorten gedood.
* Kanker en toxische testen op ratten en muizen voor optimale bleekmiddelen en andere  waspoederingrediënten.
* Allergietesten op cavia's, enz.               

29-05-2007 om 07:32 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierenasielen starten met wachtlijsten.
Klik op de afbeelding om de link te volgen
In 5 jaar tijd is het aantal katten in dierenasielen gestegen van 23.000 naar 36.000.
Ook worden steeds meer honden gedumpt.
Tegelijkertijd zijn er minder asielen.
De centra zitten vol en sommige van hen starten noodgedwongen met wachtlijsten.
De jongste maanden heeft een half dozijn dierenasielen zijn werking moeten stopzetten
wegens niet meer leefbaar.
Behalve 36.000 katten zitten de centra ook vol met 39.000 honden.
Voor de toename zijn meerdere oorzaken te noemen,
maar veel baasjes schatten het houden van een huisdier verkeerd in.
De centra vragen steun van de overheid, want met alleen vrijwilligers, raakt de rek er stilaan uit.

29-05-2007 om 06:23 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
24-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond vindt half miljoen euro in bos.
De labrador deed een royale winst.
De hond van Yuri Lavrov heeft de buit van een bankoverval in Siberië gevonden. Tijdens een wandeling in een bos in Chita liep het beestje naar een hoopje bladeren, begon te snuffelen en krabde een zak te voorschijn. Zijn baasje kon zijn ogen nauwelijks geloven. In de zak ruim een half miljoen euro.

De doodeerlijke Lavror stapte met de vondst naar de politie. Het geld was een deel van de buit van een bankoverval. Intussen werden er vijf verdachten aangehouden

24-05-2007 om 10:46 geschreven door Yankee

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)



Foto

Foto

Over mijzelf
Ik ben Yankee
Ik ben een vrouw en woon in Meerbeke (België) en mijn beroep is bewaakster van mijn huisje.
Ik ben geboren op 14/06/2004 en ben nu dus 20 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: wandelen, spelen .
ik ben zeer aanhankelijk en kan niet zonder mama en papa die ik heel graag zie xxx
Over mijzelf
Ik ben Isabelle
Ik ben een vrouw en woon in Meerbeke () en mijn beroep is Administratief assisitente.
Ik ben geboren op 27/07/1983 en ben nu dus 41 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, internet en zwemmen.
Yankee is eigenlijk een beetje mijn kindje
Over mijzelf
Ik ben Michaël
Ik ben een man en woon in Meerbeke () en mijn beroep is Bewakingsagent.
Ik ben geboren op 15/10/1982 en ben nu dus 41 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: internet,trainen,lezen en zwemmen.


Archief per maand
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007

    Foto

    Vlaamse vereniging
    voor Dierenbescherming

    Herseltsesteenweg 247
    Aarschot
    uren: 14u - 19u
    weekend tot 18u
    016/56.77.07
    noodgevallen :
    0495/282.282


    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Hieronder een paar
    mooie foto's van mijn
    vriendje Taibo
    samen met Celine.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Gastenboek


    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • freddy_en_patty
  • karine_elvis


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!