Inhoud blog
  • Voor duizenden windturbines in Duitsland dreigt sloop
  • Het is de hoogste tijd voor kernenergie
  • Boodschap CLINTEL: “Vecht tegen virus, niet tegen CO2”
  • Het echte gevaar
    Zoeken in blog

    Milieu en klimaat hysterie

    Untitled

    Stop de hysterie van het milieu en klimaat
    09-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het wordt tijd dat Nederland zich bezint en voluit inzet op kernenergie

    Het wordt tijd dat Nederland zich bezint en voluit inzet op kernenergie

    Jan Goudriaan


    Kerncentrale Van Doel net over de grens bij Antwerpen. © ANP

    Wanneer je het gevaar van kernenergie plaatst naast andere gevaren die de mensheid zonder veel moeite accepteert, is de conclusie onvermijdelijk dat deze angst overtrokken is. Dat stelt emeritus hoogleraar Jan Goudriaan, tevens voormalig lid van de Klimaatcommissie.
    Het feit dat de rampen in Tsjernobyl en Fukushima altijd weer worden opgevoerd, toont juist aan dat rampen in deze bedrijfstak zeer zeldzaam zijn. Bij Tsjernobyl was sprake van een roekeloos experiment met een gevaarlijke reactor van een type dat in de westelijke wereld nooit is gebruikt en dat nu nergens meer wordt gebouwd. De kern ervan is dat zoiets als in Tsjernobyl vrijwel onmogelijk is.
    Meer lezen op:
    trouw.nl



    09-02-2018 om 14:25 geschreven door Hexaeder


    » Reageer (0)
    06-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Kernenergie hoort bij een gezonde energiemix’

    'Kernenergie hoort bij een gezonde energiemix’

    Dubbelinterview met Bert Wollants (N-VA) en Jan Jacobs

    kernenergie
    Jan Jacobs en Bert Wollants in een N-VA ontvangstruimte in De Kamer.
    foto: ©Doorbraak

    De kernuitstap, wordt dat nu een verkiezingsthema of niet? Misschien weet Bert Wollants het. Wollants is schepen in Lier en dé N-VA specialist energie in De Kamer. Omdat een mens niet met lege handen wil komen, bracht ik Jan Jacobs mee voor een dubbelinterview. Hij is de energiespecialist van Doorbraak. De heren volgen elkaar op Twitter, meer niet. Gingen ze op Twitter eigenlijk al met elkaar in debat?

    Evenwicht

    Jan Jacobs: ‘Bert Wollants is geen extremist. Hij is niet bij de klimaatzaak bijvoorbeeld en dan vind ik het interessant om mensen te volgen. Wij kunnen goed door dezelfde deur.’
    Meer lezen op:
    doorbraak.be

    06-02-2018 om 14:27 geschreven door Hexaeder


    » Reageer (0)
    02-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De onwelgevallige feiten over windenergie die u nooit hoort …

    De onwelgevallige feiten over windenergie die u nooit hoort …

    Gert-Jaap van Ulzen. 

    Een gastbijdrage van Gert-Jaap van Ulzen. Wind- & zonnestroom kúnnen geen fossiele centrales vervangen.             De windstroom productie over het jaar 2017 is inmiddels bekend en ziet er per dag als volgt uit: Langs de Y-as vindt u het percentage geproduceerde windstroom ten opzichte van [...]
    Meer lezen op:
    climategate.nl

    02-02-2018 om 14:40 geschreven door Hexaeder


    » Reageer (0)
    01-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aarde weigert halsstarrig gevaarlijk op te warmen

    Aarde weigert halsstarrig gevaarlijk op te warmen

    Klimaatopwarming? Wetenschappers geven fout toe

    01-02-2018 om 14:21 geschreven door Hexaeder


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thoriumcentrales: de oplossing voor onze energievoorziening (2)

    Thoriumcentrales: de oplossing voor onze energievoorziening (2)

    Een schone, duurzame en veilige vorm van kernenergie

    Eigenlijk weten we al lang dat de productie van kernenergie beter en veiliger kan, en wel op basis van thorium.  Los van alle andere voordelen waarover ik zal komen te spreken, is thorium niet schaars. Het wordt ook gevonden in landen met redelijk fatsoenlijke regimes. Bovendien is, in tegenstelling tot uranium, vrijwel alle thorium bruikbaar in de productiecyclus.

    De meest voorkomende isotoop van thorium is Th232, met 90 protonen en 142 neutronen in de kern. Th232 zelf is niet splijtbaar, maar wordt door neutronenabsorptie in een paar stappen omgezet in U233 en dat is wel splijtbaar. Het U233 ondergaat kernsplijting waarbij weer enorm veel energie geleverd wordt en neutronen vrijkomen om de noodzakelijke kettingreactie te onderhouden.
    Meer lezen op:
    opiniez.com

    01-02-2018 om 13:08 geschreven door Hexaeder


    » Reageer (0)
    31-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat levert een windmolen op?

    Wat levert een windmolen op?

    Windmolens Annapolder Zeeland

    Windmolens Annapolder Zeeland

    Zomaar een windparkje ergens in Nederland, 10 molens op een rijtje (In de Willem Annapolder in Zeeland). Meestal staat er bij hoeveel gezinnen hier stroom kunnen tappen (zolang het waait!), maar nooit staat er bij waarom de eigenaar die molens daar neer heeft gezet. Laat ons raden: voor de centen? ‘t Zou zo maar kunnen, want de berekening van Fred Udo hieronder laat zien dat windmolens jaarlijks per geïnstalleerde Megawatt € 37.400 opleveren. In bovenstaand parkje staat 9 Megawatt en dat betekent dat de eigenaar jaarlijks een winst van € 336.600 maakt. Waar komt dat geld vandaan?
    Meer lezen op:
    groenerekenkamer.nl

    31-01-2018 om 18:12 geschreven door Hexaeder


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/milieu_en_klimaat_hysterie

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    31-01-2018 om 16:57 geschreven door


    » Reageer (0)


    Archief per week
  • 28/09-04/10 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 03/12-09/12 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!