Inhoud blog
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Laatste commentaren
  • Sadiq Seo (sadiq seo)
        op
  • Schijn en Werkelijkheid en de Vlaamse moraal (Jort)
        op
  • Spoor lanaken-Maastricht voor personenvercoer (L Hermans)
        op
  • Lijst (Roel Veltmeijer)
        op Lijst van kandidaten bij Onbegrensd Lanaken
  • ivm Go Pass (Kevin Cannoot)
        op
  • Mixed Media Projects
    Communicatief
    07-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Nieuw speeltuig geschikt voor kinderen met een handicap.

    LANAKEN – Ook bepaalde kinderen met een handicap kunnen nu terecht in de speeltuin van Kinderboerderij Pietersheim. Hiervoor werd een gloednieuw speeltuig geplaatst dat tal van speelmogelijkheden biedt. Bedoeling is de motorische vaardigheden te bevorderen en de sociale interactie tussen kinderen te ontwikkelen. Echter niet alle andersvalide kinderen kunnen er gebruik van maken. Wie zelfstandig het parcours wil afleggen, kan op moeilijkheden stuiten en daarom zijn de meningen over het uitdagend spelmateriaal verdeeld.
    Domeinbeheerder Dirk Welkenhuyzen: “ Uiteraard zijn de spelmogelijkheden voor kinderen met een handicap beperkt. Klimmen zit er bv niet altijd in, maar dat spelement is dan weer geschikt voor kinderen die niet gehandicapt zijn. Toch denken we dat een gehandicapt kind met een rolstoel het parcours moet kunnen afleggen. Kinderen met een visuele handicap kunnen deelnemen aan de evenwichtsspelletjes. De heldere basiskleuren en contrasten helpen om het gezichtsvermogen optimaal te benutten. Daarnaast zijn de materialen warm en veilig en zeker prettig om aan te raken.”
    Het toestel ligt kortbij de verharde straatkant en is toegankelijk via een speciaal houten pad. Deze werken werden in eigen regie uitgevoerd.
    Aan het nieuwe speeltuig hangt een prijskaartje van 30.000 euro. Het werd volledig betoelaagd door Natuur en Bos. De actie kaderde in de ‘Dag van het Park’ toen meer dan 4000 bezoekers afzakten naar Pietersheim en de kinderboerderij hiervoor 50.000 euro toelage wist te vangen.
    Dirk Welkenhuyzen: “Dertigduizend euro gaan naar het speeltuig, de resterende gelden worden aangewend voor de nivellering van de nabijgelegen Asbeek. Hierdoor zal een betere afvloei ontstaan met zuiverder water. - WJL

     

    07-10-2006 om 21:47 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Smeermaas heeft een nieuw ‘Jeugdpark’

    Recent is het Ontmoetingscentrum van Smeermaas officieel geopend.
    De zaal vervangt het afgeleefde ‘Jeugdpark’ dat nog door wijlen E.H. Meertens in de vijftiger jaren van vorige eeuw werd gebouwd. Het nieuwe complex , dat afgerond 1, 2 miljoen euro kost, beschikt over een polyvalente zaal met keuken, buffet en saniblok, naast drie afzonderlijke vergaderlokalen. Deze kunnen ook worden omgevormd tot één ruimte. De grote zaal biedt ruimte aan 45O zit- of 1500 staanplaatsen. Er is een vast podium met ruime berging en het geheel is volledig toegankelijk voor andersvaliden. Zo zijn er automatische schuifdeuren in de hall en krijgt men toegang tot de bühne via een liftsysteem.
    Bedoeling is nu dat alle verenigingen, zoals de bond voor senioren en andere Smeermase groepen binnenkort gaan inhuizen.
    Ook zal het ontmoetingshuis ruimte bieden aan jongerencentrum The Crib en Chiro Jooske. Hiervoor zijn op de bovenverdieping twee afzonderlijke lokalen met sanitaire ruimte voorzien. Daarnaast worden er ook voor de andere jeugd van het dorp nieuwe mogelijkheden gecreëerd. De gemeente heeft een overeenkomst afgesloten met de Vrije Basisschool Aan de Basis om in het weekend en tijdens vakantieperiodes de nog te vergroten speelplaats open te stellen voor de buurtbewoners. Zo kan jong en oud er terecht om te spelen
    Tijdens het openingsweekend stelden tal van verenigingen zich voor. Er was een actie voor een project in de Filipijnen en de jeugddienst organiseerde een graffiti-workshop. Dit zal een klein onderdeel zijn van het grote kunstwerk , dat wordt voorzien aan de jeugdingang.
    Van zodra alle verenigingen onderdak hebben gevonden in het nieuwe complex, zal worden gestart met de afbraakwerken aan het oude Jeugdpark. Hier wordt een ruime parking met groenaanplanting als alternatief voorzien. - WJL


     

    07-10-2006 om 21:46 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterellende van Veldwezelt weldra voorbij ?

    LANAKEN - Gisteren zijn de grote rioleringswerken in het centrum van Veldwezelt van start gegaan. Graafmachines zijn begonnen met het maken van de sleuven waarin rioleringsbuizen van maar liefst 1,5m doorsnede zullen aangebracht worden. Deze werken waren nodig om het hoofd te bieden aan de wateroverlast die er ontstond bij kortstondige zeer zware regenval. Het gaat hierbij enkel om de werken in het binnengebied.

    Het gemeentebestuur was al meerdere jaren bezig met de voorbereiding van dit ingewikkelde dossier. Ten gevolge van de toetreding tot Interelectra voor het volledige beheer van het rioleringsstelsel zullen deze werken nu worden uitgevoerd in opdracht van Interelectra met medewerking van de gemeente Lanaken. Het rioleringsdossier in Veldwezelt werd in april 2006 aanbesteed en zal door aannemer Ambaro worden uitgevoerd voor afgerond 2,5 miljoen Euro.

    Het project voorziet in de aanleg van een grote regenwatercollector vertrekkende aan de kip van het kanaal dwars doorheen Veldwezelt tot aan de aansluiting van de buitengebieden in Strodorp, Rosmeerweg, Omloopstraat en Leonard Moorsstraat. De aannemer zal nu eerst van start gaan met het aanleggen van de nieuwe collector tussen de Lindestraat en de Onze Lieve Vrouwestraat tot aan de aansluiting met de nieuwe verkaveling. De planning werd enigszins gewijzigd om het project zo snel mogelijk aan te vatten en binnen de gestelde termijn van 170 werkdagen te finaliseren. De werken in de Bampstraat zullen volgen na de werken in de O.L.V.-straat.

    Er wordt verwacht dat het merendeel van de werken tussen het kanaal en de O.L.V. Straat (Bampstraat, deel van de Lindestraat m.i.v. de overstortconstructie ter hoogte van het Lindeplein en Kerkveld) nog dit jaar zullen worden afgerond. Volgend jaar zullen de werken dan worden verdergezet vanaf Berenhofstraat, Strodorp, St-Antoniussteeg, Rosmeerweg en Omloopstraat. De werken zouden eind 2007 gefinaliseerd moeten zijn.

    Het resultaat van deze werken is een verbeterde afvoer van regenwater doorheen Veldwezelt. Wateroverlast ingevolge het onder druk komen van rioolleidingen wordt hierdoor verholpen. De problemen die een oorzaak vinden in de erosiegevoelige buitengebieden kunnen door de werken in het binnengebied niet worden opgelost.
    Hiervoor diende het gemeentebestuur van Lanaken een aanvraag in bij de Vlaamse Landmaatschappij voor de opmaak van een erosiebestrijdingsplan. Ingevolge gemaakte afspraken met de overheid zullen de noodzakelijke werken in het buitengebied tegen het einde van 2007/voorjaar 2008 eveneens afgewerkt zijn.
    Deze werken voorzien in het graven van grachten, het aanleggen van dijkjes/dammetjes waardoor achterliggende akker -en weilanden als WADI gaan functioneren en het overtollige water tijdelijk in het buitengebied kunnen stockeren, het aanleggen van grasbufferstroken,....

    Door het opmaken van het erosiebestrijdingsplan zullen de landbouwers hun gronden kunnen behouden mits het afsluiten van beheersovereenkomsten. - WJL
     
     
     


     

    27-09-2006 om 18:13 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    LANAKEN – Aan de vooravond van de gemeente- en provincieraadsverkiezingen van 8 oktober stelt de Limburgse Vrouwen Raad vast dat vrouwen nog steeds een unicum zijn in de besluitvorming. Lea Vanschoenwinkel en Lieve Dobbelaere: “ Slechts 4 van de 44 Limburgse gemeenten hebben een vrouwelijke burgemeester. Er zit maar 1 vrouwelijke deputé in de bestendige deputatie. 70 procent van de lijsttrekkers is nog steeds een man, slechts 20 procent van de schepenen is een vrouw. Er is dus nog werk aan de winkel. Een gelijk aantal mannen en vrouwen op de lijst garandeert nog geen pariteit bij het aantal verkozenen. Naast de ijver voor voldoende vrouwen in de politiek willen we ook nog dat het gemeentelijk beleid rekening houdt met de noden van vrouwen. Zo moet er gefocust worden op kinderopvang, aandacht voor kwetsbare vrouwen en éénoudergezinnen, de inrichting van openbare ruimtes. En we pleiten voor een schepen voor gelijke kansen, de oprichting van een gelijke kansenraad en dat men aandacht heeft voor gelijke kansen in het personeelsbeleid van de gemeenten. De Limburgse Vrouwen Raad kijkt uit naar het effect van de twee recente wetgevende initiatieven, waarbij o.a. voor het eerst de kandidaatslijsten paritair worden samengesteld en de eerste drie kandidaten niet van hetzelfde geslacht mogen zijn. En er is opgelegd dat in de provinciale en gemeentelijke organen beide geslachten moeten zetelen. Vandaag bestaat één derde van de colleges en deputaties enkel uit mannen.
    Beide dames presenteerden hun bemerkingen in de Museumkerk van Oud Rekem. Een symbolische plaats want  in 1928 werd in Rekem Marie Delwaide benoemd als eerste Limburgse vrouwelijke burgemeester. Ze bleef tien jaar aan de macht, waarna broer Charles het van haar overnam.
    Volgens de neven Leonard en François was Marie een zeer sociaal voelende vrouw. Zo was ze de oprichter van het sociale bouwmaatschappij Kleine Landeigendom. Onder haar werden o.a. 100 woningen in Maasmechelen gerealiseerd. Ook de huidige kleuterschool van Rekem kwam er op haar initiatief. En voor de bouw van de lagere school ging ze zelfs in de clinch met haar vader, want die moest een stuk tuin afstaan. Verder zorgde de huidige Populierenlaan met de verlegging voor de brug voor misnoegen, want er werd onteigend en de middenstand zag dat ook niet zo zitten, maar volgens Marie was het noodzakelijk voor de uitbouw van Rekem. De huidige Raamstraat is de laatste zichtbare realisatie van de vrouw. Later was Marie erg betrokken als voorzitter van het Rode Kruis Lanaken en ‘De Vrienden van Galilea’.  “ Naast de ijver voor voldoende vrouwen in de politiek willen we ook dat het gemeentelijk beleid rekening houdt met noden en verwachtingen van vrouwen, “ luidt het. Gedacht wordt o.m. aan kinderopvang, éénoudergezinnen en kwetsbare vrouwen en formele maatregelen rond het gelijke kansenbeleid.” - JWL 

    27-09-2006 om 18:12 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oxfam lokt klanten

    LANAKEN - Op zaterdag 7 oktober organiseert Oxfam-Wereldwinkel Lanaken de jaarlijkse klantendag. De wereldwinkel, Kerkplein 24, is open van 10 tot 17 uur.
    Men kan komen proeven en snuffelen gedurende de hele dag. De vrijwilligers geven graag een woordje uitleg.
    De klantendag
    De klantendag kadert in de nationale Week van de Fair Trade en staat in het thema van rijst. Rijst is het belangrijkste voedingsproduct in de wereld.
    Maar dumpingpraktijken, patenten en privatiseringen verhinderen al te vaak dat de boeren er een goed inkomen mee kunnen verwerven. In de Wereldwinkel kan je meer vernemen over hoe de boerenorganisaties samen met de fairtrade beweging hier iets aan proberen te verhelpen.
    Alle bezoekers krijgen een heerlijk proevertje, een rijstwafel met chocoladejasje en kunnen deelnemen aan een wedstrijd.
    De lokale ploeg van Fata Morgana  sterren ,Steven en Jan, Marianne, Noëlla, Luc, Astrid bedienen de klanten. Tevens laat men u kennis maken met  de najaarscollectie van SARI. Dit staat voor eerlijke kleding met een exclusieve en verrassende uitstraling.  Culinaire lekkerbekken kunnen tevens ter plaatse genieten van ter plekke bereide rijstmaaltijden.
    Oxfam-Wereldwinkels zet zich in voor een beter inkomen voor de producent in het Zuiden.
    Ze doet dit door sensibiliserings- en lobbyacties op te zetten en door producten van eerlijke handel te verkopen. Die producten worden aangekocht tegen een prijs die in overleg met de producenten wordt vastgelegd en die meestal boven de gangbare marktprijs ligt. Naast een hogere prijs garandeert eerlijke handel ook langetermijncontracten en technische ondersteuning. Dit alles stelt de producenten in staat initiatieven te nemen die hun organisatie kunnen versterken en de situatie van hun gemeenschap kunnen verbeteren.
    Voor het overzicht van alle activiteiten of voor meer achtergrond over eerlijke handel, kan men surfen naar www.oww.be - WJL

     

    26-09-2006 om 17:57 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    LANAKEN -Het eerste weekend van het tweeluik op domein Zangersheide werd een groot succes. Het weekend stond volledig in het teken van de jonge paarden en de fokkerij. We noteerden dan ook opvallend veel goede resultaten van de jeugdige ruiters.
    Op zaterdag werd Ludo Philippaerts vijfde met Chatman in de FEI Zangersheide Sires of the World. Perry Geryl (25 jaar) en Sea Coast Conan behaalden een zevende plaats, Yves Vanderhasselt (27 jaar) op Tamaura vt Heike werd tiende.
    Op zondag stonden de finales van het WK voor jonge paarden geprogrammeerd.
    Bij de vijfjarige paarden eindigde Wilm Vermeir (27 jaar) voor het tweede jaar op rij op de tweede plaats. Dit keer met zijn BWP’er Ballade van het Indihof. Stefan Corten werd vijfde op Untouchable Z. Ook Guy Janssens kon met Utan een plaatsje in de barrage versieren, maar moest met één balk tevreden zijn met de elfde plaats. Met Bernadien van Westuur was Wilm Vermeir ook al vierde in de troosting bij de vijfjarige paarden.
    Een ander jeugdig talent Julie-Pascale Ruant (20 jaar) bleef met Marvella Ar Park driemaal zonder hindernisfouten (2 kwalificaties en een finale) bij de zesjarige paarden, maar kon zich net niet plaatsen voor de barrage van de finale, wegens een punt voor tijd. Met een zevende plaats en beste Belgische combinatie kon ze het WK toch met geheven hoofd verlaten. Gudrun Patteet, al niet veel ouder met 21 lentes won met Taxi de troosting. Olivier Van Roosbroeck (15 jaar) werd in diezelfde proef vierde met Caesar VG Z en Ludo Philippaerts en Cyrano Z werden zevende.
    Bij de zevenjarige paarden werd wel opnieuw een medaille binnengehaald, ditmaal voor Jan Van Dijck (28 jaar). Hij kreeg het brons omgehangen voor zijn derde plaats met Wunderboy vd Zuuthoeve. Yves Vanderhasselt zesde (Verelst Casario II) en Jules Van Roosbroeck achtste (Cabriolet Z) haalden het net niet met één fout in de barrage. In de troosting voor de zevenjarige paarden andermaal Wilm Vermeir vooraan, ditmaal werd hij tweede met Wizard vd Donkhoeve. Patrick Spits en Withney vd Dwerse Hagen werden achtste.
    Deze week vindt het tweede deel van het tweeluik plaats op de domeinen van Léon Melchior in Zangersheide met het European Open for Future Masters. Tevens is er op zondagmiddag 24 september ook de laatste kwalificatie van de Global Champions Tour met opnieuw 150.000 euro prijzengeld. De grote winnaar van de GCT 2006 staat inmiddels reeds vast: Ludo Philippaerts, die door zijn spectaculaire zeges bij de etappes in Monte-Carlo (MON) en Estoril (POR) al 111.500 euro prijzengeld kon verzamelen, kan bij de afsluitende etappe in Lanaken niet meer ingehaald worden. Hij zal dus een bonus van 250.000 euro incasseren en daarmee dit GCT-seizoen minimaal 361.500 euro winnen. Leuk is te weten dat de toegang tot alle wedstrijden gratis is voor het grote publiek en dat er ook gedacht werd aan randanimatie, waardoor de jumping in Lanaken zowel aantrekkelijk is voor dagjesmensen als voor de echte paardenliefhebber. - WJL

     

    26-09-2006 om 17:56 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    LANAKEN – Gisteren brak een spontane staking uit bij papierproducent Sappi.
    Het personeel van de technische dienst van papierproducent  nam het niet dat de synergiepremie voor de werknemers die vanuit Lanaken in Maastricht moeten gaan werken  zou worden ingetrokken vanaf oktober. Die synergie oftewel samenwerking tussen beide vestigingen is een gevolg van de herstructureringen die op stapel staan.
    ACV-regiopropagandist Willy Stöcker: “ We wisten dat dit zou escaleren. De Technische Dienst zag deze maatregel als een uitdaging. We kregen het gevoel dat dit een testcase was van de directie om te zien hoe ver de basis staat en hoe men op een snel tempo alsnog dingen zou kunnen doordrukken.”
    Het antwoord van de arbeiders was vrij duidelijk. Zij legden prompt het werk neer. Daarna volgde een kort onderhoud met het directieteam. Die besliste om op de beslissing terug te komen, waarna iedereen het werk weer hervatte.
    “ Er vinden momenteel aan een hoog tempo infosessies rond de herstructurering plaats waarbij alle afdelingsleiders en de diverse vakbondsdelegaties aanwezig zijn. Op 12 oktober wordt een nieuw overleg voorzien via de ondernemingsraad. Nadien zal er een sociaal plan worden uitgewerkt. Dat wordt tegen januari of februari 2007 afgerond, “ aldus Willy Stöcker.
    Volgens Stöcker voert Sappi als eerste in de papierindustrie in Europa het zgn. ‘Lean Manufactering’-plan uit. Dat is een sober productieproces, dat begin jaren ’90 in de Japanse autoindustrie werd toegepast. Het reorganisatieplan zou verder ook nog steunen op de resultaten van onderzoeksbureau Mc. Kenzie uit de jaren 80 . Dit onderzoek kreeg een nieuw jasje en werd voorzien van typische ‘Lean’ –elementen. “Voor ons blijft van groot belang dat na de herstructurering de arbeidskwaliteit behouden blijft en dat men kan werken bij Sappi onder veilige omstandigheden. Want het ‘Lean Manufacturing’- systeem berust o.a. op het beperken van het aantal werknemers, hetgeen voor de arbeiders fysiek  en mentaal zeer belastend is.”
    Intussen hebben er al werknemers vernomen dat ze op termijn herplaatst zullen worden, anderen werd meegedeeld dat ze stilaan best naar een andere job zouden uitkijken. Wordt ongetwijfeld vervolgd. - WJL

    26-09-2006 om 17:56 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    LANAKEN – Als het van de V.V.V. afhangt kan elke toerist volgend jaar medio juni uitkijken over heel het Maasland. Immers, afgelopen week werd het concept voorgesteld van de nieuwe uitkijktoren die in de buurt van domein Pietersheim zal worden gebouwd. De uitkijktoren komt er in het kader van het Nationaal park Hoge Kempen en wel op het derde hoogste punt van Limburg. De toren troont 25 meter hoog uit boven de 103 meter waar hij wordt ingeplant. Je kunt er bij mooi weer kijken tot Luik, Aken , naast Maaseik. Je moet wel zo’n halve kilometer wandelen vooraleer je de toren bereikt. Nadien kun je uiteraard altijd nog leuk spelen op de kinderboerderij. Zo sla je twee vliegen in één klap. “ Deze toren is het resultaat van een ideeënwedstrijd. Het was een open wedstrijd voor architecten en stagiairs, “ weet burgemeester Vangronsveld. “Bedoeling was een veilig, maar creatief project te creëren in een prijsklasse van 200.000 euro. We hebben met een onafhankelijke jury gelet op aspecten als originaliteit, esthetica, de harmonie met de omgeving en tal van veiligheidsnormen. De winnaar behaalde 77 procent van de punten, een mooie score.”
    Architect Kris Eeraerts van architectenbureau ‘Eeraerts-Morisse’ uit Mechelen was aangenaam verrast te horen dat hij de laureaat werd. Volgens Eeeraerts was deze combinatie een mooi voorbeeld van esthetiek en ecologie. “ Mijn toren is als een periscoop ontwikkeld. Hij brengt beelden in alle lagen van het bos: stam, kruin en bladerdak. Op elk niveau kan men door kijkgaten genieten van de natuur. Deze prijs is als een droom, zo’n opdracht krijg je nooit meer als jonge architect. Ik geloofde van meet af in mijn concept. De toren is volledig uit hout gemaakt, goed voor een oppervlakte van 35 vierkante meter. Er zitten zo’n 150 treden in verwerkt, maar het is zeker geen rollercoaster. Hij hoort hier thuis met alle aspecten van de natuur. We zullen moeten overleggen over de levensduur en speciale procédé’s ontwikkelen naar behandeling van het hout. “
    Alle concepten zijn nog te bezichtigen tot en met woensdag 20 september in de zalen van cafetaria Kinderboerderij te Lanaken. Op verzoek wordt de expo voor je geopend. - WJL

    13-09-2006 om 23:56 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Verdi en Groen! kiest voor vernieuwend sportbeleid.
    Jempi Welkenhuyzen (WJL)
    LANAKEN - Verdi & Groen! gaat niet mee in het opbod om steeds meer grootschalige evenementen te organiseren.Ook de wateroverlast in Veldwezelt vraagt voor een structurele financiering. En de sociale economie smeekt om investeringen om de groep moeilijk bemiddelbare werklozen na verloop van tijd terug een kans te geven op de reguliere arbeidsmarkt. Dat zijn enkele krijtlijnen van Verdi en Groen!
    Verdi & Groen! ziet verder de verbreding en verdieping van het cultuuraanbod als prioritair, teveel kunstvormen worden nog stiefmoederlijk behandeld. . En men kiest resoluut voor de bouw van een multifunctioneel sportcentrum. Dit alles past in een vernieuwend sportbeleid waarin creativiteit en gedegen management centraal staan.
    Volgens Johan Caenen klopt de versie niet dat Verdi-Groen! ontstaan is uit onvrede omwille van het feit dat groene jongen Hendrik Maenen vroeg om een kartel aan te gaan met SP.a
    Caenen: “ Wij waren al bezig aan ons project voordat bekend geraakte dat de heer Maenen zou opkomen bij de SP.a. De SPa is nooit een serieuze optie geweest voor ons omdat wij geloven in onze eigen unieke  mix van ecologie, sociaal-democratie en links-liberalisme. De SP.a in Lanaken staat volgens ons niet garant voor een vernieuwend sociaal beleid met ecologische en links-liberale invalshoeken. Wij willen zeker geen "anti-SPa" campagne voeren maar zullen inhoudelijk de degens kruisen.” Verdi-Groen! komt met een onvolledige lijst.De kandidaten zijn in volgorde:
    Dirk Opsteyn
    Christel Gorissen
    Ilse Fraussen
    Livienne Smet
    Frits van der Wens
    Anna Maria Provenzano
    Michel Vranken
    Willy Opsteyn
    Davina Bogaers
    Cicilia Holtof
    Leen Opsteyn
    Ronnie Vanderhoeven
    Johan Caenen
    Math Thehu
    Cornelis Colley -WJL

     

    12-09-2006 om 22:45 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lijst van kandidaten bij Onbegrensd Lanaken

    Lijst Onbegrensd Lanaken

    1. GEURTS DENIS (B)              15. JOS PIJLS (Nl)      

    2. SCHOUTEDEN LINDA (B)  16. REKELHOF JOLANDA (NL)
         

    3. HUSTINX LOUK (NL)          17. SPINCEMAILLE GEERT (B)
           

    4. OLIESLAGERS DANIELLE (NL) 18. DUBISLAV MARJO (NL)
           

    5. MANSHOVEN JOEL (B)          19. RAMAEKERS BJORN (NL)
          

    6. ERKENS JESSICA (B)                20. PERNOT RIA (NL)
       

    7. SCHUERMANS NORBERT (B)  21. MAASSEN XAVIER (NL)
         

    8. VANDERSANDEN FERDY (B)  22. VELTMEIJER  ROEL (NL)/
         

    9. SCHROUF FRITS (B)                  23  GENSE IESJE  (B)
           

    10. JONCKERS FRIE (B)                24. BOLLEN GUSTA
           

    11. SCHELLINGEN FILIP (B)         25.  THIJS SILVIA (B)
          

    12. DOBBELSTEYN JOSSIE (NL)  26. TOLLENAERS LUDO (B)
           

    13. GOUVERNEUR KRISTEL (B)  27. THEUNISSEN ROB (NL)
          

    14. HERMANS-DE BLOCK MARTINE (B)

    11-09-2006 om 00:00 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    10-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    LANAKEN – Zit het herstel van spoorlijn 20 op een dood spoor? Dat is de vraag die de werkgroep ACV-Spoor zich stelde tijdens een bijeenkomst op domein Pietersheim. Volgens afgevaardigd – bestuurder Mark Geurts van het Autonoom Gemeente Bedrijf zijn er nochtans goede vooruitzichten indien alle partijen de neus in dezelfde richting houden. Voor de revitalisering van zes kilometer spoorlijn tussen Lanaken en Maastricht qua goederenvervoer liggen drie miljoen euro subsidie klaar via Europese fondsen. Voorwaarde is wel dat tegen 1 januari 2007 effectief met de plannen moet zijn gestart. “ We zoeken echter bijkomende middelen omwille van budgettaire problemen bij papierhandel Sappi. Sappi was aanvankelijk de eerst vragende partij om zijn papier per spoor richting Europa te ontsluiten.”
    Volgens Geurts worden tegen het einde van de maand hoe dan ook de technische plannen rond het herstel van de spoorlijn binnen Europa gepubliceerd en is een aanbesteding voor o.a. twee overslagstations ten oosten en ten westen van het Albertkanaal medio december voorzien. Zelf heeft de gemeente Lanaken 2,6 miljoen euro gepompt in de voorbereiding. Zo heeft Lanaken o.a. 100 Ha industriegrond teruggekocht van o.m. Celanese. Het reservegebied ligt tussen de spoorlijn en het Albertkanaal. Daarmee wil Lanaken meespelen in het Economisch Netwerk Albertkanaal, kortweg ENA.
    “De spoorexploitant die de lijn wil heropenen vraagt vervoersgaranties. We hebben berekend dat binnen een straal van 40 kilometer er 800.000 ton capaciteit via het spoor kan worden vervoerd. Daarin speelt Sappi wel een grote rol. Vraag is of Sappi deze strategische kans nu laat schieten. We hebben het bedrijf wel nodig om de shuttletrein op te starten.”
    Van Sappi echter geen spoor op de bijeenkomst, wegens ‘in herstructurering’, lees: momenteel geen budget! En dus komt men in Lanaken onder tijds- en financiële druk.
    Er zijn nochtans perspectieven, volgens Europees volksvertegenwoordiger Frieda Brepoels, maar dan moeten zowel de NMBS als de federale regering hun verantwoordelijkheid nemen en de spoorlijn herinschrijven op het investeringsplan. De inspanningen van de NMBS rond de verbinding Antwerpen – Luik met aansluiting aan de HST of een snelle verbinding tussen Hasselt en Brussel in 48 minuten, voorzien tegen eind 2006, zijn goede initiatieven, maar ontsluit Limburg niet met het buitenland. Brepoels verwijst dan naar Hasselt – Maastricht en naar Neerpelt – Weert.
    Lightrail
    Ook minister Marino Keulen volgt die denkpiste en voegt er nog een alternatief aan toe:
    “ Vermits de binnenstad van Maastricht nu al dichtslibt, is een lightrail voor personenvervoer, naast het heropening van de goederenlijn Hasselt – Lanaken – Maastricht, een tweede winsituatie waarover moet worden nagedacht. Dit zou voor het woon-werk-winkelverkeer een goede uitkomst bieden. Zo’n lightrail moet binnen een half uur van Hasselt naar Maastricht rijden, met een frequentie van twee ritten per uur en ze moet goedkoop zijn. De ontsluiting zou gaan via Hasselt station, Kolonel Dusartplein, campus en station Diepenbeek richting Munsterbilzen. Daar kan de buslijn naar Bilzen voor ontsluiting zorgen. Nadien via Eigenblizen richting Lanaken station en dan naar Maastricht. Nederland heeft zelf een optie om binnen zes maanden een lightrail naar Sittartd, Heerlen en Aken te realiseren.”
    Dat de gemeente Lanaken hier positief over meedenkt, mag duidelijk zijn. Schepen Freddy Stouten: “ We willen het BPA uitbreiden tot aan het kruispunt Pannestraat – Stationsstraat, maar we wachten op een sein van De Lijn. We moeten immers weten waar zo’n lightrailstation in Lanaken moet worden ingeplant. Als dan nog de Spoorlijn 20 van Hasselt - Lanaken naar Maastricht zou komen, die men kan inpassen in de lijn Antwerpen – Mol- Hasselt, dan kan men vanuit Maastricht via Aken naar Keulen en zijn zowel goederen als personen snel ter plaatse. Alleen vrees ik dat de afwezigheid op deze bijeenkomst van een speler als Sappi zorgt voor een ‘Processie van Echternacht’ – effect: drie stappen vooruit, maar evenzeer twee stappen achteruit.” - WJL

    10-09-2006 om 11:52 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    07-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    ANAKEN – Sinds kort is er een nieuwe partij die zichzelf eerder als een denktank omschrijft dan wel een politieke partij. Toch gaat ook Verdi-Groen! naar de verkiezingen.
    Verdi staat voor ‘Verbond van Ernst,Rede en Dialoog’. Men wil een politiek- maatschappelijke functie opnemen die pluralistisch is en mee ondersteund door Groen! Op hun vrij overzichtelijke website www.verdi-en-groen.be lees je teksten over de windturbines, het voorstel Leers over de spreiding van de coffeeshops, de wateroverlast en de bodemerosie enz. Het secretariaat is gevestigd op de (sic)Groenstraat 35, 3621 in Rekem. Verdi-Groen! maakte de eerste drie kandidaten bekend: Frits van der Wens, ex-manager van El Tigra, nu startend ondernemer, naast Ronny Vanderhoeven (RVA-bediende) en Davina Bogaers (studente KUL). Volgens insiders is Verdi-Groen! een reactie op het feit dat het vroegere boegbeeld van de Groenen Hendrik Maenen, de tweede plaats heeft gekregen bij SP.A. - WJL

    07-09-2006 om 23:17 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    LANAKEN – Naast de bekende partijen heeft Lanaken een nieuwe groep erbij: ‘Onbegrensd Lanaken’. Een kleine, maar volwaardige partij, met 14 mannen en 13 vrouwen. Goed doordachte kandidaten, met aanhang in de deelgemeenten. Rechtstreeks of onrechtstreeks bekende namen, waardoor deze ‘kleine garnaal’ niet meteen als ‘quantité négligable’ zal doorgaan. Lijsttrekker is Denis Geurts ( 51j), gepensioneerd mijnwerker. “ We voelen ons goed in Lanaken, maar toch maken wij ons grote zorgen over bepaalde ontwikkelingen.
    Wij denken daarbij aan de veiligheid, zowel in het verkeer als in de woonbuurt. Zo is er het ’drugsspreidingsplan’ van Maastricht en de zogenaamde ‘weedboulevard’ bij de grens. Maar ook een thema als ‘ mobiliteit’ van en naar Maastricht (doseerlichten) of op de N78 (Gewestweg Tongeren-Maaseik) ligt ons aan het hart. Zonder de eigen straat of wijk uit het oog te verliezen. We hebben een enquête gehouden en daaruit blijkt dat tachtig procent van de mensen zich stoort aan de directe leefomgeving. We willen zeker werken aan een nette leefomgeving. Tenslotte maken we ons sterk voor het aantrekken van nieuwe bedrijven en het versterken van het winkelaanbod in het centrum van Lanaken.”
    ‘Onbegrensd Lanaken’ gaat voor minstens 1 zetel , maar ‘meer is meegenomen’, aldus Denis Geurts. Het feit dat men zijn partij in de straat omschrijft als ‘de zusterpartij van CD&V’ wuift hij weg: “ We stellen ons onafhankelijk op, ook al is de huidige burgemeester ons erg genegen. Ik heb begrip voor de situatie. Momenteel is er een kartelafspraak tussen VLD en SP.A. Als wij goed scoren, kan CD&V zeker met ons praten….” - WJL

    07-09-2006 om 22:52 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    LANAKEN – CD&V en N-VA gaan samen in kartel naar de verkiezingen. Van de 27 kandidaten leveren de Christen Democraten er 24, N-VA brengt drie mensen mee.De lijst bevat 14 vrouwen en 13 mannen. Er zijn in totaal 12 nieuwe kandidaten aangetrokken. Oud-schepenen Christoffels en Martens doen niet meer mee. De lijst is bloksgewijs per deelgemeente samengesteld.Lijsttrekkers zijn huidig burgemeester Alex Vangronsveld, gevolgd door Vlaams Volksvertegenwoordiger Vera Jans. Lijstduwer is Mark Geurts. Oud-schepen Josanne Hendriks-Kuijpers (13), senior Raymond Hermans (20) en de huidige schepenen Manders (19), Stouten (20) en raadslid Marie-Jeanne Smeets-Packlé (4) stellen hun ervaring ter beschikking aan een jonge ploeg nieuwkomers. N-VA levert drie kandidaten, met op kop schepen Piet Van Berkel (15) en de jongeren Luc Van Roey en Karolien Lemeer. De gemiddelde leeftijd van de ploeg is 43 jaar, waarbij 7 kandidaten jonger zijn dan 30 jaar.
    Als programmapunten stippelt voorzitter Joris Jans aan: ‘het dringend uitvoeren van de rioleringsdossiers in Veldwezelt en de Hellingstraat – Wijnwijk.Verder zal men de cultuur-historische dossiers Pietersheim en de derde fase Oud-Rekem uitvoeren. Voor jongeren als senioren betaalbare woningen voorzien. En er zal worden gewerkt rond functionele fietspaden in Veldwezelt, Kesselt en Briegden. Tenslotte wil CD&V-N-VA de leefbaarheid in de kerkdorpen verbeteren door de verzuring tegen te gaan en het verenigingsleven te stimuleren.-WJL

    07-09-2006 om 22:51 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Project Landmarks Grensschap Albertkanaal officieel van start

     

    MAASTRICHT-RIEMST- LANAKEN – Deze middag werd op het volkstuinencomplex Daalhof de samenwerkingsovereenkomst getekend tussen de gemeenten Maastricht, Riemst en Lanaken voor het Interregproject ‘Landmarks Grensschap Albertkanaal’. Dat gebeurde symbolisch bij grenspaal 82, plaats waar de drie gemeenten elkaar raken.

    Naast de drie gemeenten geven ook de beide Limburgen steun aan het geheel en zijn tal van maatschappelijke groeperingen in het grensgebied eveneens betrokken partij. Met de ondertekening van de overeenkomst bevestigt men de intentie om op bijzondere plekken in het landschap voorlopig 13 tekens – landmarks -  te plaatsen. Burgemeester Alex Vangronsveld: “ De landmarks zullen op bijzondere plekken in het landschap worden gerealiseerd. De bezoeker en de wandelaar zal bij de landmarks de verhalen van het landschap over de ontstaansgeschiedenis, de bewoning en het bodemgebruik kunnen beleven via kijkvensters, follies, infopanelen , tableaus enz. Deze zullen worden geplaatst in het open agrarisch landschap tussen Riemst,  Maastricht en Lanaken. Samen vormt het Grensschap Albertkanaal een grensoverschrijdend toeristisch educatief netwerk. De andmarks worden daarom gekoppeld aan de bestaande wandel- en fietspadenstructuur in het grensgebied. Het kostenplaatje bedraagt 600.000 euro, waarvan Riemst, Lanaken en Maastricht samen één derde zullen betalen. Verder komt er geld via het Interreg Benelux Midden Gebied. De concrete realisatie van het project zal volgend jaar plaatsvinden. Voor Lanaken gaat de aandacht naar de Neanderthalersite, de diverse slagvelden op Lanakerveld en een panorama van de Kesseltse Kip. Op de Dousberg bij Maastricht voorziet men de inrichting van een bezoekerscentrum, met infopanelen rond de herinrichting van het Hezerwater en de stadsbelegering van Alva. Tussen Vroenhoven en het Albertkanaal komt o.a. een geologisch kijkvenster. In Lafelt – Herderen voorziet men een landmark rond de Slag van Lafelt. Ook komt er een uitkijkpunt op de Sieberg. Bij Daalhof Maastricht wil men een stukje Romeinse heirbaan heraanleggen en in Kanne komt er een oorlogsvenster. Er komt ook een duidelijke kaart en een folder voor toeristen zodat de VVV’s het gebied voor een één- of meerdaagse tocht kunnen promoten. - JWL

    06-09-2006 om 16:43 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Jos Lansink is wereldkampioen
    door : Jempi Welkenhuyzen
    LANAKEN –Groot feest in de Sprokkelstraat in Lanaken. Bij de Wereldruiterspelen in Aken wist Jos Lansink de wereldtitel bij de springruiters te veroveren. En dus vloeide de champagne tot een stuk in de nacht en rukte copain Alain de hapjes aan. In de barrage van de WK-finale was onze  'paardenbelg' als enige foutloos. En dat terwijl de Lanakenaar dramatisch aan het WK was begonnen; op de eerste dag eindigde hij als 40ste. Voor de Australische Edwina Madden waren de druiven het zuurst. Zij kwam de hele week aan de leiding, maakte pas op zaterdag haar eerste foutje en verloor op de allerlaatste hindernis het goud.
    Lansink streed met drie amazones - de Amerikaanse Beezie Madden, de Duitse Meredith Michaels-Beerbaum en de Australische Edwina Alexander - om de titel. ‘Er is geen mooiere plaats om wereldkampioen te worden dan hier in Aken’, de immer koele kikker Jos Lansink kreeg even de krop in de keel nadat Beezie Madden in de ultieme barrage op de allerlaatste hindernis in de fout ging. En dat betekende goud voor de Lanakense ruiter en zijn 13-jarig paard Cavalor Cumano. In hun WK maakten ze over tien omlopen slechts één springfout, tijdens de openingsdag.
    Jos Lansink (45j) begon met pech aan de WEG. Toen hij de eerste dag zijn jachtparcours aanvatte brak een onweer los boven Aken en kreeg Jos daardoor één pechfoutje. Hij begon de tweede dag van op de veertigste plaats. De volgende vier manches sprong Lansink wel foutloos en dat deed niemand hem na. In een WK jumping worden de laatste vier ruiters weerhouden voor de individuele finale met paardenwissel, waarbij elke ruiter met zijn paard, maar ook met de drie andere paarden een parcours moet afleggen. Na vier ritten had enkel de Australische Edwina Alexander een springfout opgetekend. ‘Het is niet netjes om te zeggen, maar op dat ogenblik was ik al blij, het podium was toen al verzekerd’. Voor de invulling van het podium moest wel nog een laatste barrage gereden worden. Jos Lansink kwam door loting als eerste aan de start en bleef opnieuw foutloos in 45,01sec. Meredith-Michales Beerbaum (Shutterfly) maakte één fout en finishte zelfs een fractie trager in 45,40sec, zij pakte brons. Voor twee jaar won zij nog de GP van Aken en verwees ze Lansink naar de derde plaats : ‘Cumano heeft een grote galopsprong en de barrage in de immense lag me wel met die lange lijnen, al moet je altijd wel dat tikkeltje geluk hebben. Ik startte eerst en reed zo snel ik kon. Dat zette druk op de anderen, waardoor ze in de fout reden’. En die redenering klopte. Beezie Madden (Authentic) ging ook snel rijden. De Amerikaanse was zelfs sneller, maar maakte een fout op de allerlaatste hindernis, finaal goed voor zilver. ‘Cumano is zeker niet de snelste, eerder een echt kampioenenpaard die foutloos kan springen’, lachte Lansink na afloop. Een mening die gedeeld werd door de drie overige amazones, die allen beaamden dat Cumano het best geschoolde paard was. De hengst van Jean Vanderlinden werd eveneens uitgeroepen tot beste paard van het WK. Eindelijk is het gelukt voor Jos Lansink, die altijd geloofde in de witte hengst. Avalor Cumano zou trouwens de aanleiding zijn geweest van het ontslag bij Zangersheide en dit na acht jaar trouwe dienst, aldus de koninklijke Belgische Ruitersport Federatie. Voor de OS van Athene wou Zangersheide baas Melchior dat Lansink altijd met Caridor zou rijden. Jos koos resoluut voor Cavalor Cumano : ‘Je moet altijd voor het beste paard kiezen’, oordeelde hij en  dus kon de man, naar verluidt, zijn koffers pakken. Lansink en Cavalor Cumano werden vorige jaar vierde op het EK en derde in de GP van Aken. Ditmaal is het eindelijk gelukt. Waar hij altijd in geloofde werd bekroond met de hoogste onderscheiding in de paardensport : wereldkampioen worden !
    Burgemeester Alex Vangronsveld was er als eerste bij om zijn dorpsgenoot te feliciteren. “ Lansink moet nog naar Spruce Meadows in Canada. Maar daarna zoeken we zeker een gaatje in zijn agenda om hem officieel te vieren!” - WJL

    05-09-2006 om 18:26 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Vermijd Maastricht: bereikbaarheid is lamentabel

    LANAKEN – MAASTRICHT – Het wordt alsmaar moeilijk voor een bezoeker of toerist om de hoofdplaats van Nederlands-Limburg binnen te geraken. Aan alle randwegen heeft men doseerlichten geplaatst zodat het verkeer op de binnensingels vlot verloopt. Maar of dat de goede oplossing is ? Tijdens de recente Euregionale koopzondag stonden er zo’n 140 wagens in twee opeenvolgende files, goed voor een afstand van bijna een halve kilometer. Heb je het geduld om soms tot een uur te wachten, dan wacht je in de binnenstad een volgende verrassing. Parkeren in de buurt van de Markt kost 1.70 euro voor 58 minuten.
    Wie met de bus lijn 45 uit ons land afzakte naar de stad was er ook aan voor de moeite. Zelf deden we 35 langer minuten over een afstand tussen Smeermaas en de Markt, goed voor een dikke 5 kilometer afstand. Dat deed overigens tal van busgebruikers besluiten af te stappen om de afstand te voet verder te zetten. Wie bv een trein- of bootaansluiting moest hebben, kon het dus vergeten. De buschauffeur wiens shift er op zat, zal De Lijn overwerk kosten, zoveel is zeker. De Lijn heeft zijn beklag bij het stadsbestuur dan ook al gemaakt. Een busrit kostte 3 € enkele rit voor twee zones. Om terug te keren naar ons land, waagt men zich al helemaal aan een avontuur, want er staat nergens ook maar een aanwijzingsbord richting België.
    Met de fiets dan maar, hoor ik U zeggen. Nederland is immers hét fietsland bij uitstek. Maar ook daar vangt men bot, want plotsklaps verdwijnen de fietsstroken in het niets en voelt men zich gevangen tussen het drukke autoverkeer.
    De stad spreekt op zijn website over ‘werk maken van goede bereikbaarheid’, een aantrekkelijke winkelstad met een goede doorstroming, gunstige parkeertarieven en het inzetten van goed openbaar vervoer (met een lightrail naar Lanaken, sic).
    Hallo, mijnheer Eric Rosier, citymarketing R2M. “ Voor alle duidelijkheid, ik ben ingehuurd om een citymarketing structuur uit te werken, niet het beleid te formuleren, “ vertelt de voormalige directeur van het MECC. Eric Rosier ontwikkelt aandachtsvelden om Maastricht bv als winkelstad neer te zetten.
    “Maastricht is enorm populair. Er lopen tal van werken tegelijk. Zo ontwikkelt men 30 000 vierkante meter extra winkelvloer, goed voor een surplus van 30 procent. Tegelijk werkt men aan Mosae Forum bij de Maas, krijgt de Markt een herstructurering enz. Daardoor volgt het openbaar vervoer vaak een andere route, hetgeen verklaart dat het niet altijd helder is waar de op- en afstapplaatsen zijn. Dat het parkeren duur is, heeft te maken met de beperkte plaatsen in de binnenstad. Daarvoor wordt een gedifferentieerd parkeerbeleid ontwikkeld met bv park - en ridesysteem. Bij heel drukke dagen, wordt het verkeer bv afgewenteld naar de parking van het MECC, waar je voor een busritje met twee personen en parkeerplaats incluis slechts  5 euro voor een dag betaalt. Zo’n parking heeft een capaciteit van 2500 wagens. Overigens,  er zijn al gesprekken geweest om, naar analogie van Hasselt , met een gratis bussysteem te experimenteren. Naar mijn mening, een fantastisch systeem. Binnenkort wordt de A2 ondertunneld. Dan is Maastricht alleszins goed bereikbaar via het noorden. Geloof me, Maastricht werkt aan zijn gastvrijheid.”
    In afwachting, hebben wij een beter idee: winkel in eigen gemeente of neem elke eerste koopzaterdag van de maand de gratis bus richting Hasselt. Je doet er even lang over als naar Maastricht. Of rij richting Maasmechelen. Daar parkeer je ruim en zonder enige geldelijke vergoeding. Misschien kun je dan alsnog via de autoweg richting Maastricht, van zodra de tunnel onder de A2 een feit is… - WJL

    05-09-2006 om 18:24 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zangersheide

    ZANGERSHEIDE EQUESTRIAN WEEKS
    Van drie naar twee weken concours !
    Jempi Welkenhuyzen
    LANAKEN - Oorspronkelijk zouden tijdens de Zangersheide Equestrian Weeks in september drie wedstrijden georganiseerd worden gespreid over drie weken. Aan het aantal wedstrijden veranderen niets maar de wedstrijden zullen over slechts twee verlopen.
    Het eerste weekend van 14 tot en met 17 september staan de FEI World Breeding Championships Jumping op het programma. Dit wereldkampioenschap voor jonge springpaarden van 5, 6 en 7 jaar is ondertussen een klassieker die zowel belangstellenden uit sport en fokkerij naar Zangersheide lokt.
    Het tweede weekend, van 21 tot en met 24 september, staat de FEI European Masters, een viersterren concours dat tegelijkertijd de finale is van de Global Champions Tour, de hoogst gedoteerde concoursreeks ter wereld.
    Tijdens het zelfde weekend zal de FEI European Open for Future Masters verreden worden, een internationaal driesterren concours voor jonge ruiters 18 tot 26 jaar en een invitational voor amateurs.
    Het totale prijzengeld van de twee concours zal oplopen tot 1.2 miljoen euro. (WJL)

     

    31-08-2006 om 00:20 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Verkiezingen: LIJSTTREKKER NA VAL IN ZIEKENHUIS
    Jempi Welkenhuyzen (WJL)
    LANAKEN – Het ziet er niet goed uit voor de nieuwe partij ‘Onbegrensd Lanaken’. Amper een goede maand voor de verkiezingen, in volle strijd, is de lijsttrekker Denis Geurts van de nieuwe Europese partij, na een val van 4 meter van een ladder met spoed opgenomen in het ziekenhuis van Genk. Aanvankelijk liet het zich ernstiger aanzien dan het uiteindelijk was. Hoewel hij niets gebroken heeft, heeft Geurts (51) enkele pijnlijke kneuzingen aan zijn valpartij overgehouden. Hij is inmiddels uit het hospitaal ontslagen, maar zal het toch nog even rustig aan moeten doen. Dat zulks funest is in de laatste run naar de verkiezingen, komt de partij slecht uit. Desalniettemin hoopt men de campagne verder te zetten. - WJL

    31-08-2006 om 00:07 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Verkiezingen: LIJSTTREKKER NA VAL IN ZIEKENHUIS
    Jempi Welkenhuyzen (WJL)
    LANAKEN – Het ziet er niet goed uit voor de nieuwe partij ‘Onbegrensd Lanaken’. Amper een goede maand voor de verkiezingen, in volle strijd, is de lijsttrekker Denis Geurts van de nieuwe Europese partij, na een val van 4 meter van een ladder met spoed opgenomen in het ziekenhuis van Genk. Aanvankelijk liet het zich ernstiger aanzien dan het uiteindelijk was. Hoewel hij niets gebroken heeft, heeft Geurts (51) enkele pijnlijke kneuzingen aan zijn valpartij overgehouden. Hij is inmiddels uit het hospitaal ontslagen, maar zal het toch nog even rustig aan moeten doen. Dat zulks funest is in de laatste run naar de verkiezingen, komt de partij slecht uit. Desalniettemin hoopt men de campagne verder te zetten. - WJL

    31-08-2006 om 00:07 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!