Mooi geblaat, maar slechte wol
Inhoud blog
  • De Kerstbommen.
  • Alternatief Kerstverhaal
  • HARINGEN LEREN KAKELEN
  • GOD WOONT OOK IN VARKENS.
  • OVER NILLES 1.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Gastenboek
  • goedenavond
  • Met veel plezier kom ik op je blog gereden
  • Wandelgroetjes uit Borgloon
  • koekoek lief vrienden....wakker...nachtraafje is er...hahaha
  • hallo Gerrit,

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Laatste commentaren
  • Dank je wel, voor jouw belangstelling! (Haras)
        op HARINGEN LEREN KAKELEN
  • fantastisch verhaal (fiep)
        op HARINGEN LEREN KAKELEN
  • Alvast een gelukkige verjaardag, Haras ! (Mandy)
        op EEN NIEUW BEGIN,. EN DAN WEER VERDER. Nilles 1
  • Over mijzelf
    Ik ben gerrit, en gebruik soms ook wel de schuilnaam haras.
    Ik ben een en woon in Parkstad () en mijn beroep is .
    Ik ben geboren op 27/03/1933 en ben nu dus 91 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Muziek, keyboard en accordeon, schrijven. de tuin grote vijver in de tuin, bouwen en slopen. naar de kroeg...
    Nieuws Volkskrant
  • Bayer Leverkusen heeft Feyenoord niet liefdevol afgedroogd, maar ruw afgeschrobd: 0-4
  • Demi Vollering pakt zilveren medaille op WK tijdrijden achter olympisch kampioen Grace Brown
  • ‘Een echt goede wedstrijd’, zegt Ten Hag, maar Manchester United kan niet winnen bij Crystal Palace (0-0)
  • Verstappen tweede in kwalificatie GP Singapore, pole voor Norris
  • PSV-verdediger Olivier Boscagli: ‘Ik voetbal omdat ik de bal wil hebben’
  • Doodsaai en levensgevaar­lijk: over tijdrijden be­staan veel vooroordelen. Maar kloppen die ook?
  • Hardloopevenementen zijn ongekend populair – en het hoge aantal ‘fun­runners’ zorgt voor frictie
  • Team IKO-X2O wil verhoudingen in de schaatstop opschudden: ‘Mensen geloven in ons verhaal’
  • Ook in het lichtblauw van Manchester City kan Vivianne Miedema scoren in het Emirates Stadium van haar oude club Arsenal
  • Demi Vollering heeft vrede met zilver op WK tijdrijden, titel naar olympisch kampioen Grace Brown
    Nieuws Auto55
    Zoeken met Google


    Zoeken in blog

    Nieuws Het Parool (NL)
  • Ik vermoed dat anti-Joodse gevoelens bij een groot deel van de wereld in het dna zitten
  • Nieuwe mensen leren kennen? Schuif aan bij een van deze 7 aanhaakdiners in Amsterdam
  • 92 procent van Amsterdammers ervaart huftergedrag in de stad, maar: ‘Mensen zien hun eigen gedrag nauwelijks als asociaal’
  • Gretig Ajax begint voortreffelijk met eclatante zege op Besiktas
  • Ouderwetse Europese avond voor Ajax: 4-0 tegen Besiktas
  • Live: Ajax-Besiktas | Godts scoort zijn tweede van de avond, Besiktas wordt afgedroogd
  • Live: Ajax-Besiktas |Besiktas gaat over de knie: Taylor scoort derde van Ajax
  • Live: Ajax-Besiktas | Fitz-Jim zet Ajax verdiend op 1-0 voorsprong
  • Live: Ajax-Besiktas | Fitz-Jim zet Ajax verdiend op voorsprong
  • Live: Ajax-Besiktas | Ajax domineert in openingsfase, maar grote kansen blijven achterwege
    Nieuws Webwereld (NL)
    Nieuws Breekpunt (NL)
    17-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN NIEUW BEGIN,. EN DAN WEER VERDER. Nilles 1


    Dit is Nilles het varken. En kloon uit het Annimatieparadijs. En proefneming, waarmee ik na lange afwezigheid, mijn blog opnieuw, en  anders dan hij eerst was, weer tot leven ga wekken.
    Toen ik nog jong was, een jaar of vijf, misschien al zes, leerde ik een andere Nilles kennen.
    De allereerste. Maar die kennismaking gebeurde pas, toen hij al was geslacht. Hoe dat in mijn kinderogen in zijn werk ging, daar zal hier onder iets over vertellen.

    Oja, voor wie dit toevallig ziet, wat nog wel niet zo zal zijn: Op 27 maart ben ik jarig

    17-03-2008, 00:00 Geschreven door haras  
    Reageren (1)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (3 Stemmen)
    21-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OVER NILLES 1.
    Nilles,

    Zijn territorium grensde aan dat van een meisje. Dat van haar ging van zijn grens tot aan het huis van de voddenboer. Op een middag stond zij bij de streep. Zij keek naar hem en keek naar haar. Zij bleef aan haar kant. Haras aan die van hem. Hij vroeg: “Hoe heet jij?”

    “Fi. fi. Fie. Fientje!”

    Haras noemde haar: Fifi. Fifi scheen naast haar gestotter, ook nog een lichaamsgebrek te hebben. Zij hield altijd haar linkerarm een stukje omhoog. Zij bewoog hem op een stijve, houterige manier. Haras besteedde aanvankelijk niet veel aandacht aan Fifi. Zijn zusjes bestonden nauwelijks voor hem. Hij had nog maar pas ontdekt dat hij zelf bestond. Dat hij in een wereld hoorde, die heel anders was dan in vergeten baby- en kleuterdromen. Heel anders dan misschien in vervagende herinneringen van voor hij nog niet geboren was. Zijn nachtmerries en angstdromen hadden daar misschien iets mee te maken. Waarom zou hij omgaan met een vreemd meisje, als hij in zijn wereldje in zijn eentje al zoveel kon beleven? Als hij Fientje tegenkwam bij de denkbeeldige streep, dan hield hij het bij een kinderpraatje. Zij vertelde hem over Borghans, die een varken had dat Nilles heette. En zij vroeg hem of hij met haar meeging om er naar te kijken. En kippen waren er ook. Haras wilde haar de beek laten zien. Maar zij durfde nog niet aan zijn kant te komen en hij niet aan die van haar.

    Maar op een namiddag klonk er luid geschreeuw. En door de straat ging de roep: “Borghans slacht een varken”. Opeens werd de streep vergeten een denkbeeldige gracht dempte zichzelf. Fifi rende weg. Naar het geschreeuw toe. Haras ging achter haar aan; over zijn grens heen. Het varken was al gekeeld. Bloed, met water vermengd stroomde de straat op. Over het verwaarloosde erf van zwarte, harde aarde met plukken gras op zijn rug. Er brandde een strovuurtje. Daar was het dier dat nog bewoog, even ingelegd. Haras meende dat het varken nu gebakken werd, maar het werd gewoon een paar keer om gedraaid. Nadat het uit het vuur was gehaald, werd het lillende dier afgekrabd.

    Voordat het varken in het vuur was gelegd, had men het eerst van een handvol, lange borstelharen ontdaan. Mijnheer Borghans stopte wat van die haren in een zakje en gaf ze aan Haras: “Die moet je aan je opa geven. Die kan hij goed gebruiken om zolen mee te naaien!”

    Grote mensen en kinderen begonnen te lachen: “Wie naait er nou met haren?”

    “Mijn opa!” zei Haras. Want dat had hij hem al zien doen. En die had hem laten zien, hoe je met pek, een gespleten varkenshaar en henneptouw pekdraad moet maken.

    “Ja, dat is waar!” zei mijnheer Borghans. De opa van Haras is niet gek! En hij begon te vertellen, hoe dat in elkaar zat: Dat die varkensharen dienden als naald voor pekdraad waarmee door schoenmakers schoenzolen en bovenleer aan elkaar worden genaaid.

    “Daar worden met een els gaatjes in geprikt en dan- - -!”

    Maar er luisterde niemand naar hem. Want groot en klein verdrong zich om de slager, terwijl het varken met een scherp mes werd opengesneden, nadat het met touwen was vast gebonden op een korte adder, die daarvoor tegen de stalmuur was gezet. En ook de bijl kwam er aan te pas.

    Er werd vooral door kinderen genoten en gegriezeld, toen zijn darmen naar buiten zwalpten en een deel van hun inhoud over de gelaarsde voeten van de slager spoelde. Het klotsende geluid dat de ingewanden maakten, het hakken van de bijl, het glinsteren van de krrrkende messen, en de geur van het slachten, waren voor toegestroomde kinderen zeer opwindend.

    Maar een buurjongetje van Borghans stond er bij te huilen. Want dat had samen met een van de zoontjes van Borghans, altijd voor Nilles het varken gezorgd. Er soms zelfs mee gewandeld over de bermen van de grintweg waar het goed aangelijnd, gras kon eten. En hij had het dier een paar kunstjes geleerd! Hij had het varken ook de naam Nilles gegeven. Die had hij overgenomen uit een schoolboekje. Iedereen had het een mooie naam gevonden. Maar nu was Nilles kasseiwijlen: helemaal dood. En er was niemand die hem wilden troosten. Grote mensen lachten hem uit: “Want varkens zijn er toch om te worden geslacht!” zeiden ze. De kinderen die er bij waren, toonden ook geen gevoel. Nee, zij genoten van het handwerk van de slager en zijn maten. En zij zongen: “Sliep uit! Sliep uit! Alle kinderen lachen je uit!” Zij lachten mee met de grote mensen. En. Zij zouden ze als ze groot waren, ook best wel slager willen worden! Zelfs kleine meisjes! Maar de overbelangstellende kinderen werden weggestuurd.


    21-03-2008, 10:54 Geschreven door haras  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GOD WOONT OOK IN VARKENS.
    Er gaat zoveel om in mijn hoofd, dat ik daar door niet weet, waarmee ik nu zal beginnen, wat ik nu zal opschrijven. En wat ik nu allemaal denk, dat  heeft naar het lijkt, eigenlijk weinig of niets te maken met varkens. Maar toch kom ik door gedachtesprongen en dingen aan elkaar te knopen, uit bij varkens.
    Neem de Godsdienst. Zelf heb ik een hekel aan alle godsdiensten. Volgens wat bij die instellingen wordt gedacht geleerd en in de praktijk gebracht, ben ik een ketter, een ongelovige en weet ik wat nog allemaal meer. Ik vind, dat mensen die een Godsdienst beleiden, in principe toch heidenen zijn.  En zij worden massaal bedrogen. Dat houdt niet in dat ik van alles de waarheid ken en verkondig. In heel wat opzichten ben ik onwetend en oerdom hoor!
    Zou ene Jezus Christus, die toch wel, een deels onwetend kind van zijn tijd was, nu in ons midden zijn, dan zou hij zijn boodschap op een andere manier en met andere begrippen en voorbeelden dan toen brengen. Dan zou hij nog meer verlicht zijn dan  bijna 2000 jaar geleden.  Zelfs al wist hij veel omdat hij het had gehoord, had gelezen, of er over had na gedacht. Hij streed in Zijn tijd in feite al voor vrijheid en autonomie van de mensen en respect voor al wat leeft. Voor rechten van vrouwen!
    Overigens is het meeste wat hij aan de mensen vertelde verloren gegaan, verdraaid en verminkt.
    Om mensen met macht van dienst te kunnen zijn en hun medeschepselen te laten misbruiken en te onderdrukken. Door hun Godsdiensten die aan mensen geen vrijheid en autonomie gunnen achtten en achten zij zich de hoogste wezens op aarde. Vooral bij moslims is dat heel erg.
    Daar was in het verleden bij het Christendom ook sprake van. Denk maar eens aan het vervolgen en verbranden van "Heksen." Vrouwen hoorden toen net als vandaag de dag bij Moslims, dom, onwetend onderdanig en kuis te zijn. Maar dat geldt niet voor hun mannen. Even een paar regels zelfcencuur toepassen.
    Discriminatie ten opzichte van de vrouw, is bij katholieken toch nog altijd in zwang.
    Die mogen geen priester(es( worden. Maar wel gehoorzame, onderdanige en tot armoe verplichte nonnen. Maar nu ben ik te ver uit aan het weiden. Wat heeft dit nou met varkens te maken?
    Ik ga nu even op de stoel zitten en op de kansel staan van priesters, dominees en andere geestelijke leiders. Ondanks dat hen hun leringen verafschuw. Maar dat sluit niet uit dat er in de loop van de geschiedenis, toch wat goede dingen in zijn achter gebleven. Maar die moet je dikwijls wel met een lampje zoeken, daar komt nog bij, dat er "stukken uit zijn weggeknipt".
    Neem nou bijvoorbeeld, het begrip naastenliefde:

    Waneer Jezus spreekt over het liefhebben van de naasten, dan bedoelt hij daar niet alleen de mensen onderling mee. Maar ook alles wat ons omringt. En daar horen de varkens, de mieren, de pieren en zelfs de kakkerlakken bij. En wel omdat het Goddelijke zich ook daar in en daar door naar vermogen en op heel wat manieren wil uiten. Zich aan ons vertoont. Het goddelijke heeft na de oerknal vele vormen en mogelijkheden van (er) Zijn ontwikkeld. Een van die mogelijkheden en vormen is ook: het varken!
    Omdat net als WIj: U jullie, jij en ik, samen met wat ons omringt het varken ook een deel van het goddelijke is dat zich in zijn vorm en gestalte wil manifesteren, uiten, laten zien.
    En dat als was het een Jezusje, aan Ons de mensen gunt, dat wij zijn vlees eten en zijn bloed drinken, daarom woont goeheid van God in dat dier. En al is het maar een varken: Het is daarom beslist geen lager wezen dan een mens. Ook al eten wij zijn vlees en drinken wij van zijn bloed.
    Wanneer je zo redeneert, dan zou Jezus Christus die in de vorm van brood en en wijn, zijn vermeend perssoonlijk Goddelijke lichaam, ook een lager wezen moeten zijn. Hier volgt een onaangename, krenkende, ketterse gedachte, die ik er aan vastknoop: Omdat ook het varken ook Goddelijke verwantschap heeft, maakt het niet uit uit of wij God, Jezus, Allah, Boedha, of wie  het ook mag zijn of tot een varken bidden. En dat geldt ook voor bomen en de kat.
    Als wij geloven dat dat helpt. Dan maakt het totaal niets uit, om ons gebed te verhoren.

    In aanleg zijn wij mensen kanibalen. Het eten van varkensvlees, is een verkapte vorm van kanibalisme. Want varkensvlees, smaakt in bijna het zelfde als mensenvlees. Wij mensen hebben aanzienlijk meer gemeen met varkens, dan wij beseffen en men ons wil laten weten.
    In India, daar vereren de mensen heilige koeien. Wij zouden in onze contreien, zonder ons te belasten met godsdienst, of angst voor Godslastering, en zo,  gerust varkens mogen vereren. Die mogen wij, omdat het tastbaar proefbaar en echt is,  zelfs gerust op een hoger plan plaatsen, dan het zogenaamde en vermeende Lichaam en Bloed van Jezus Christus.  Want samen met ons en alles wat ons omringt, hebben varkens immers ook een goddelijke oorsprong.

    God heeft uitsluitend het goede willen scheppen en niets onreins. Maar alles dat onrein werd bevonden, dat hebben mensen door hun denkwijze en gedragingen, zelf besmeurd! Varkens maken samen met ons en wat wat ons omringt, het staat er al, deel uit van het Goddelijke. Het is Onze taak om dat in stand te houden en op een hoger plan te brengen. Want God is niet volmaakt! Dat wordt wel beweerd. Maar het is beslist niet de waarheid.
    Ik ga een loochenbaar en ketters stapje verder.
    Het Goddelijke is in het principieel en van nature vreedzame varken neergedaald. En het heeft zich daar in gevestigd om dienstbaar te kunnen zijn zijn aan ons de mensen. Mee dank zij varkens eten wij elkaar niet meer op. Maar dank zij onze heersers, en leidsmannen van de religie, vermoorden wij elkaar wel.

    (Een echte kannibaal zou zeggen: "En wat doen jullie in de oorlog met de lijken?"
    Antwoord: "O die verbranden wij, of die stoppen wij in de grond!"
    "Dat is toch wel zonde van al dat vlees!")
    Wij zouden met varkens gerust een "overeenkomst" kunnen sluiten. En die luidt:
    Omdat wij juliie opeten als jullie dood zijn (gemaakt) dan mogen jullie varkens, ons de mensen ook als voeer krijgen tgediend.
    Zo krijgen wij een wisselwerking en zij wij dienstbaar aan elkaar.

    Moslims, die geen varkensvlees eten en het varken als een onrein dier beschouwen, die zijn evenals andere mensen die ook zo denken, veel agressiever, dan mensen die het vlees van Godheid: het varken eten.
    Omdat mensen daardoor zachtmoediger kunnen worden, heeft Mohamed, die graag strijd wilde voeren om het woord van Allah beter te kunnen verbreiden, misschien het eten van varkensvles aan zijn volgelingen verboden. Wraakzuchtige strijders naar het voorbeeld van zijn God, die had hij nodig om  "het ware geloof" te kunnen verbreiden.

    Het is niet de kosmische bedoeling dat Varkens om ervan te kunnen eten, op een onnatuurlijke manier in varkensflats moeten leven en uitsluitend dienen om te worden geslacht en opgevreten. Er wordt omwille van geldhonger en export, wat met die arme dieren afgezeuld. Het houden van grote menigten varkens (voor de export) dat is puur concurentievervalsing. En bij mensen in andere, vaak arme landen, wordt daardoor het brood uit de mond gestoten. Ieder land zou zijn eigen varkens en ander vee moeten houden. En niet meer, dan het voor zijn zelfvoorziening aan eerlijk vlees, nodig heeft.

    De moderne veehouderij is een fascistische bedoening. Nog minder, dan mensen in de veertiger jaren zich konden verbergen en verdedigen tegen Hitler, kunnen onze dieren dat. Onze exporteurteurs en vehouders met megastallen van allerlei consumptiedieren, die zijn vind ik, geen haar beter, dan diegenen die in de veertiger jaren mensen naar verbrandingsovens sturen. Eigenlijk nog wel een graadje erger.

    Ondanks wat ik hier heb opgeschreven, ben ik zo hypocriet om toch mee te eten van het lijf van mijn medeschepsel het varken. Maar ik ik gun alle varkens die dat niet krijgen wel een waardig en gelukkig varkensleven. Ik hoef zijn vlees niet te laten staan. Maar het varken mag niet uit geldhonger worden misbruikt en opgesloten. En het mag zeker niet worden vermoord op de wrede manier zoals moslims dat hun geiten en schapen aandoen.
    Dat laatste moet in onze landen beslist worden verboden en bestraft!

    Wie gelooft, dat Jezus en profeten heiligen waren, toen zij hun boodschappen verkondigden, die heeft het mis. Zij waren in heel wat opzichten even zondig en onwetend als hun medemensen. Maar desondanks was hun licht in menig opzicht toch aanzienlijk groter, dan van de tamme kuddes die zi j een stuk waarheid wilden laten zien.
    Het zijn vooral de heiligen, belangrijke mensen en groten der aarde, die de hebben geholpen om onze medeschepselen te onderdrukken, te misbruiken en de aarde te vervuilen en te vernielen.

    Dit stukje moet nog worden nagekeken en gecorrigeerd Misschien wordt het wel verwijderd door:

    Haras.

    22-03-2008, 00:00 Geschreven door haras  
    Reageren (0)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 22/12-28/12 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 18/12-24/12 2006
  • 04/12-10/12 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Welkom op Mooi Geblaat Maar Slechte Wol


    Inhoud blog
  • De Kerstbommen.
  • Alternatief Kerstverhaal
  • HARINGEN LEREN KAKELEN
  • GOD WOONT OOK IN VARKENS.
  • OVER NILLES 1.

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    roosje
    blog.seniorennet.be/roosje

    Een interessant adres?

    Nieuws Telegraaf (NL)

    Nieuws Autowereld

    Nieuws Nederlands Dagblad
  • Wat gebeurde er in de Staten van Groningen? 'Overheid kan zich niet opstellen als windvaan'
  • Niet de overheid, maar ouders en scholen kunnen grote invloed hebben op telefoonverslaving jongeren
  • Poetin herziet Russische nucleaire doctrine, waarmee de grens voor inzet van kernwapens verdwijnt
  • Nederlandse ondernemer in Michigan opent de deuren voor Trump. 'Het loopt storm'
  • Leermens heeft een koster die Pfarrer heet, 'dominee': één van de vele vrijwilligers in Groningse dorpen
  • Bart Van Loo reist Bourgondisch door de tijd in zijn nieuwe boek 'Stoute schoenen'
  • Macron: Netanyahu maakt een fout als hij wapenstilstand verwerpt
  • Media: X vraagt Braziliaanse rechter blokkade op te heffen
  • Schoof pleit in rede tot VN voor tijdelijk bestand in Libanon
  • Cijfers Micron zorgen voor optimisme op beurzen New York

    Zoeken in blog


    Nieuws Elsevier

    Nieuws Virusalert


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!