Kampeervakantie naar Zuid-Frankrijk en Duitsland via omwegen
Inhoud blog
  • Klaar voor de volgende reis?
  • Terug thuis in Beveren-Waas
  • Voortent mooi opgevouwen in de volle zon
  • La Bresse en Lac des Corbeaux
  • Gérardmer, stad met vele variaties

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    kampeerreis via omwegen naar Provence en Zwarte Woud
    20-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.trektocht naar de Château de Bousquet

    De middenstand en de gemeentelijke ambtenaren van Laguiole doen hun uiterste best om hun klanten tevreden te stellen. Laguiole is een dorp dat leeft van landbouw, messenfabricage en toerisme. Het toerisme is gericht op wandelaars en trekkers in de zomerperiode. Pelgrims op de Via Podiensis naar Compostella zijn altijd in de buurt. In de winter is het skiën: alpine en langlauf.

    Mijn buurman is een man van 86 uit de Lozère, de Gévaudan, de naburige streek waar in woud en veld sinds eeuwen en nog altijd een monster, een wolf, ronddwaalt (zie foto). La bête de Gévaudan vermoordt mens en dier en maakt de kinderen bang. De moderne versie ervan kenden we ook in het Waasland, toen er een tiental jaren geleden ook een wolf al moordend ronddwaalde. Mijn buurman kent alles van zijn streek en het is een genot om naar hem te zitten luisteren. Gezien zijn leeftijd kan bij bogen op een ruime levenservaring. Hij speelt accordeon, surft op internet, verzendt mails, brandt DVD’s van zelfgemaakte films en vertelt honderduit over de bevrijding in 1945.

    Vandaag, woensdag 20 augustus, hebben we de tocht gedaan naar de Château du Bousquet. Bij de start in St.-Rémy de Bédène stond de gids al te wachten. Een slim hondje (foto) heeft ons de ganse trektocht begeleid en ons voorafgegaan bij elke wegsplitsing. Overigens was het weer niet erg zonnig, maar koud kon je het niet noemen ook al zitten we op 1000 meter hoogte. Onze Diarmuid neemt zelfs een bad in de plaatselijke wasbak. De veestapel van Aubrac is wel bijzonder. Wij gaan reeds elke dag om een steak, steak haché of saucisse bij slager Lucien en telkens zijn we verwonderd over de hoge kwaliteit.













    20-08-2014, 16:09 geschreven door Marc Defauw

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    19-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Espalion: de weg naar Compostella

    Wie naar Composella wil op de Via Podiensis vanuit Le Puy-en-Velay, passeert Espalion. Het is een toeristisch stadje gelegen aan de Lot in een keteldal. Vandaag waren wij er ook, maar blijkbaar niet alleen. Hier een foto van een kloosterzuster als pelgrim op weg naar Compostella.







    19-08-2014, 14:53 geschreven door Marc Defauw

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    18-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat doet een verpleegster op rust?

    Een verpleegster op rust doet aan voettochten door berg en dal. Vandaag trokken we naar La Montarquié, een woud in Laguiole in het skigebied. De voettocht was ongeveer 10 km lang op een hoogte van 1.310 meter. Het is de tijd dat paddenstoelen in allerlei soort en vorm de kop opsteken. Her en der ontbrak de bewegwijzering met gele streepjes aan de boomschors. Het was dus goed uitkijken en regelmatig de Garmin raadplegen.









    18-08-2014, 17:17 geschreven door Marc Defauw

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    17-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laguiole, dorp van het mes en het rund

    Laguiole is gekend om zijn messen. Je vindt hier een hele reeks ateliers met coutelliers. Je herkent het stevige Laguiolemes aan de typische bij. Helaas is er nogal wat namaak uit andere, goedkopere, werelddelen. Dit komt omdat de oprichter van het mes twee eeuwen geleden vergeten is zijn merk te deponeren.

    Laguiole is ook gekend om zijn stevig rundsvlees uit de Aubrac. Wij eten al een biefstukje op “u” tegen te zeggen. Er zullen er nog volgen. De stier is het embleem van Laguiole en zijn beeltenis prijkt op de marktplaats. De bronzen stier wordt druk bezocht en een bepaald lichaamsdeel wordt ook regelmatig opgeblonken door de toerist.

    De Aubrac is een ruwe landbouwstreek met een extreem klimaat: meestal warme zomers en harde winters. Laguiole ligt immers op 1000 meter hoogte en is dan ook een skioord in de winter. Wij genieten van het zomerse zonnetje en Bea is er zelfs aan het kantklossen, een attractie voor de campeurs.

















    17-08-2014, 17:53 geschreven door Marc Defauw

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 augustus: aankomst in Laguiole

    Het was 305 km van St. Amand-Montrond naar Laguiole. Zonder vrachtverkeer was het behoorlijk druk op de autoweg van Parijs naar Montpellier. Blijkbaar zijn er nog toeristen die, zoals wij, na 15 augustus vertrekken. Het verkeer stropte af en toe en dat gaf gevaarlijke toestanden, zeker als je met een span rijdt, want dan is de remafstand altijd een beetje langer. In St. Flour konden we eindelijk van de drukke weg voor het laatste stuk van 50 km. En dan werd het stijgen naar 1000 meter hoogte. Opeens was alle verkeer verdwenen.

    Om 13 uur kwamen we aan in de gemeentelijke camping van Laguiole. We werden duidelijk verwacht, want er hing een naambordje op de plaats, die de gemeentebediende voor ons klaargemaakt heeft. De camping is volzet met enkel toeristen uit alle streken van Frankrijk. Geen Nederlander, Duitser, Belg of Engelsman is te bespeuren. En wij staan nu als enige buitenlander op perceel nr. 30. De prijs: 10 euro voor de standplaats van 150 m² plus 2 euro voor 16 ampère stroom: een belachelijk lage prijs. Dat komt omdat de gemeente Laguiole bijzondere inspanningen levert om het toerisme te bevorderen. Wij kunnen er maar goed mee zijn. Er is geen wifi, maar in het office de tourisme, op 2 kilometertjes stappen, kunnen we zoveel wifiën als we willen. Het onthaal door de gemeentebediende was hartelijk. Het weer daarentegen iets minder, maar we zitten op 1000 meter hoogte en dan kan het al wat kouder zijn. Het belooft een weekje rust en trektochten te worden. En het al goed toeven hier op de camping municipal van Laguiole: iedereen spreekt met elkaar. Mijn buurman kampeerder is een man van 87 jaar uit de Gévaudan, de oude benaming van het departement Lozère. Hij reist door gans Frankrijk met zijn motorhome. Nu gaat hij het wat rustiger doen door minder grote afstanden af te leggen.





    17-08-2014, 10:23 geschreven door Marc Defauw

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    15-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vrijdag 15 augustus: van Sézanne naar St.Amand-Montrond

    Een ritje van Sézanne naar Saint-Amand-Montrond zonder autostrade en zonder péage over 340 km over stille dorpjes en bijna geen verkeer: niet moeilijk met een feestdag als 15 augustus. De toeristenstroom zit op de grote verkeersassen.

    Rond 14 uur stonden we op de camping La Roche in St.Amand Montrond, in de Cher. De camping kenden we al van vroeger en de vriendelijke beheerder kent ons ook. De camping ligt buiten de stad aan het vergeten kanaal de Berry.

    Morgen doen we nog eens 350 km tot Laguiole in de Aveyron.





    15-08-2014, 16:30 geschreven door Marc Defauw

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.donderdag 14 augustus: van Beveren naar Sézanne

    We zijn uit Beveren-Waas vertrokken om 07 uur. De eerste 200 km was autoweg tot Saint-Quentin. Daarna nog 200 km. over departementswegen, de gele baantjes uit de Michelinkaart, over Soissons, Château-Thierry tot Sézanne, departement Marne. Je moet permanent goed uitkijken naar de maximum toegelaten snelheid: 90, 70, 50 en 30 km waar je door een dorp rijdt. Gendarmes staan op vele plaatsen met hun laserguns en mobiele flitsradars. Reeds enkele maanden is de jacht open op snelheidsovertreders, want het aantal verkeersdoden in Frankrijk moet resoluut naar beneden.

    De stadscamping van Sézanne stelt niet erg veel voor. De basisvoorzieningen zijn er voldoende voor een overnachting op doorreis. Ik betaalde dan ook maar 12,60 euro voor een nachtje. De stad zelf is de moeite waard om even in door te lopen. Een wandelingetje van een paar kilometer heeft mijn buikvet alleszins niet doen toenemen. Het weer was ook niet erg schitterend.

    Nog een lasagne in de microgolfoven, een douche en een rustige avond met een babbel met wat medekampeerders en dan zullen we het voor vandaag gehad hebben. Morgen trekken we naar de Centre, departement Cher, naar Saint-Amand-de-Montrond.







    15-08-2014, 15:36 geschreven door Marc Defauw

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    13-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.in de startblokken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Woensdagmiddag. Het huis is gestofzuigd, keuken en badkamer gedweild. Alle gerief zit in de auto en de caravan is aangekoppeld. Nu nog de GPS instellen op 48°43’16” / 3°42’8”, de coördinaten van de camping municipal van Sézanne in Champagne-Ardennes. Dan de checklist nog eens overlopen en voorzieningen treffen voor onze afwezigheid in België. Deze morgen had ik al een prettige ervaring. Mijn eerste rekening voor het betalen van een verzekeringspremie werd aangeboden via Doccle op mijn computer. Ik kan deze nu overal en op tijd betalen, waar ik me ook bevind en hoef dus niet meer te wachten op de papieren factuur. Het zou anders een heel gedoe zijn om een verzekeringspremie tijdig betaald te krijgen.

    Morgenvroeg start ik de motor en zet ik koers via Sint-Niklaas, Gent, Kortrijk, Lille, Arras, Saint-Quentain, Soissons en Chateau-Thierry.

    13-08-2014, 14:17 geschreven door Marc Defauw

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    09-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De caravan beladen

    Niet te veel, niet te weinig. Een caravan beladen moet met zorg gebeuren. Overladen kan niet en voor je het weet, zit je aan de limiet van 1.500 kg. voor mijn Fendt. Er is nochtans plaats genoeg voor allerlei spullen. Ik weet dat de caravan met reisgoed, 15 liter water, gevulde koelkast, gasflessen, stoelen en tafels, 1470 kg weegt. Nog een paar zakdoeken en hij is vol.

    Vandaag heb ik bijna alles ingeladen. Het technisch materiaal en alles m.b.t de hond gaat in de kofferruimte van de auto: voortent met twee zakken van elk 18 kilo, haringen, hamer, elektrische kabels, satellietschotel, herstellingsmateriaal, twee grote zakken met dieetvoeding voor de hond, reisgidsen, wandelschoenen, 10 houten blokken, grondzeil. Dit is allemaal materiaal voor meerdere weken op plaatsen, waar het droog, nat, warm, koud, stormachtig en guur weer kan zijn. We reizen immers van augustus tot oktober.

    Nu nog de kogeldruk van de caravandissel op de auto wegen: deze moet tussen de 75 en de 100 kg zijn. Mijn Kia Sorento trekt het meest veilig met een druk van 80-90 kilo.

    09-08-2014, 14:40 geschreven door Marc Defauw

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    06-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.studeren in kaarten en boekjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ook wandeltochten kan je best een beetje voorbereiden. Ik probeer van alles te lezen. Dan kan ik wandeltochten selecteren, zien wat haalbaar is en waar voorrang aan kan gegeven worden. Op de blauwe IGN-kaart vind ik de wandelpaden, de hoogtelijnen en de hindernissen, zoals bergruggen, waterpartijen en kloven. Vele wandelboekjes zijn gemaakt door vrijwilligers van de plaatselijke club voor toerisme. En dan waardeer ik de Trotter: de gids bij uitstek!

    En vanaf nu gaan we in het lettertype Times New Roman 12 pt typen. Dat gebeurt gemakkelijker in Word en met knippen en plakken heb je minder tijd nodig om on-line te blijven. Dat spaart al heel wat "wifitijd", want op campings heb je meestal niet dezelfde signaalsterkte als thuis.

    06-08-2014, 17:46 geschreven door Marc Defauw

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    23-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een voortent voor vier seizoenen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Onlangs hebben we een nieuwe voortent gekocht in Nederland, bij BAX. Het is een Unico deeltent van 3,5 meter voor alle seizoenen. Deze tent zal gebruikt worden voor de kampeervakantie in de nazomer en zal zo ook in de herfst glijden. De tent kan volledig open, zoals op de foto, voor de zomer in het zuiden. Nadien zal ze in gesloten toestand beschutting geven tegen gure weersomstandigheden. Jassen en schoenen kunnen er in drogen tijdens de winter.  
    Op de foto zie je een testopstelling in onze tuin. Voor je vertrekt, moet je een nieuwe voortent altijd eerst eens opzetten en de gebruiksaanwijzing goed doornemen. Ook al kampeer ik al 40 jaar, ik leer nog steeds bij. De slijkranden zijn er met velcro op aan te brengen. Met verticale steunen wordt de tochtband tegen de caravanwand geduwd. Er kan dus geen wind door. Nu nog wat kleerhaakjes en een vijftal stalen pennen of stalen nagels en we zijn klaar voor de Provence, zomer en herfst. 

    23-07-2014, 20:40 geschreven door Marc Defauw

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    21-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en straks vertrekken we
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op de nationale feestdag weet een mens altijd wat te doen. Je kampeerreis voorbereiden en beginnen dromen van Provence en wandelen in de geurige bossen is al meer dan genoeg. Ik maak alvast een lijstje van waar we allemaal moeten aan denken om straks, halfweg augustus, voor meerdere weken met de caravan op verplaatsing te gaan.

    Een reis per caravan vraagt altijd voorbereiding. In wezen is dit ook een leuke bezigheid. Als senior en oudere werkloze met bedrijfstoeslag heb ik er tijd voor en maak ik er werk van. Ik heb een lijstje in excel met alle bagage die mee mag. Teveel meenemen kan niet, want met een caravan ben je beperkt in het gewicht. Levensmiddelen gaan alvast niet of bijna niet mee.

    Dan is er de prospectie en het bestuderen en lezen van bestemmingen. Campings uitzoeken, reisdoelen kiezen en wandelingen uitstippelen is bijna een fulltime bezigheid. In boekjes en brochures pluizen en het internet afschuimen leidt tot het maken van een lijst, die zorgvuldig bijgewerkt wordt. Maar niets moet en veel mag.

    En dan komt er nog een technische voorbereiding aan te pas. De caravan moet technisch en reglementair in orde zijn. Banden in goede staat en met de juiste druk, reminstallatie OK, waterpomp en leidingen in orde, koelkast aan de achterzijde van stof en vuil ontdaan, kachel gereinigd en ontstoft, en nog vele kleine en grote nazichten. Maar altijd duikt er wel een kleinigheidje op, dat tijdens de reis kan verholpen worden.

    21-07-2014, 20:03 geschreven door Marc Defauw

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/nazomer_marc_bea_2014

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    21-07-2014, 18:04 geschreven door

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Archief per week
  • 06/10-12/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 21/07-27/07 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!