Inhoud blog
  • Maandag de 7e juli
  • Zondag de 6e juli
  • Zaterdag de 5e juli
  • Vrijdag de 4e juli
  • Donderdag de 3e Juli
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    6/6 chicago 7/7
    chicago en de meren
    15-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de rest van de zondag
    We zijn naar de kust van het lake Michigan gereden. Volgens het boekje moet daar strand en een pier en een vuurtoren zijn. Nou dat klopte. Onderweg hebben we vijf dode herten langs de weg gezien en een auto met zo'n rare deuk, volgens Otto moet dat een hert zijn geweest. Maar zielig die grote beesten met de poten in de lucht.  Wat je ook veel ziet langs de weg zijn geknalde autobanden. Echt autobanden, helemaal in flarden. Zal je treffen dat je dat voor je neus ziet gebeuren, een grote vrachtwagen met een klapband. Tot nu toe geluk.
    In South Haven was het prachtig mooi weer maar wel veel wind. Het hele dorp was op de pier en het strand denk ik. Achter een soort van duintjes was ook nog een festival, braderie. Heel gezellig allemaal. We zaten net in de auto om een hotel te zoeken en ik wil wegrijden hoor ik me toch een paar knallen. Meteen stilstaan en kijken. Ik schrok me rot. Het was onweer. Drie druppels regen en even een pikzwarte lucht en dat was het.
    Zo nu kan ik lezen. Ik heb gisteren genoeg gedaan met al die foto's.

    15-06-2008 om 22:40 geschreven door otto en els

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondagmorgen
    Zo, gelukkig kunnen jullie de foto's zien. Ja, Herbert ik zal nog even alle knoppen nakijken in de auto. We hebben lang gezocht naar de achterruitwisser. Die zit in het midden onderaan, helemaal verstopt. Natuurlijk vond Otto de knop. W zoeken straks verder naar knoppen die we nog niet weten. Wat we wel hebben is een kerkklok. Leuk voor de zondagmorgen. Als je 5 mijl over de max. snelheid gaat begint er een klok te luiden. Dus ik probeerde steeds over en eronder te gaan, dan heb je muziek. Vond Otto wat minder maar afzetten krijg ik niet voor elkaar. Het merk van de auto is Chevrolet Envoy. Een auto die in Nederland echt niet kan. Otto moet een beetje klimmen om er in te komen. De verhuurder geeft alleen de nieuwste auto uit zei Michael. Na 25. 000 mij worden ze ingeruild. Hij kan het weten wat hij heeft een tijdje de "oude" auto's naar een dealer gereden die ze verkoopt. Met de benzine valt het mee. Er kan zeker 80 liter in de tank en ik hoef echt niet elk ogenblik te tanken. Voor ons is het goedkoop rijden maar hier is de prijs verdubbeld in een jaar. We betalen nu rond de 4 dollar per gallon, omgerekend 60ct per liter. Michael heeft het wel drie keer gevraagd, betalen jullie echt 12 dollar per gallon. Ik heb ja gezegd en er bij gevoegd dat zij dat binnenkort ook gaan doen. Op de weg merk je er trouwens niets van dat men minder rijdt. Verder naar onze volgende adres

    15-06-2008 om 14:41 geschreven door otto en els

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's
    Het was even werken maar ik heb het voor elkaar denk ik. Er staan foto's op het net. Als je naar http://picasaweb.google.nl/otenels  gaat dan kun je ze bekijken. Je ziet het vast Brenda, die tuin zou Martin wel bevallen. Je kunt er lang in rondlopen en je ziet steeds weer wat anders. Het is echt haar hobby. Tussen de middag gaat ze een uurtje naar huis en rommelt dan in de tuin.
    Geniet ze.

    15-06-2008 om 04:35 geschreven door otto en els

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 14 juni
    Na dat vreselijke onweer kun je niet verwachten dat het stralend weer zou zijn maar het viel mee. Wel bewolkt maar warm. We zijn onder langs het Eriemeer gereden richting Toledo. Hier en daar even gestopt. We kregen nog een regenbui en toen ging de zon weer schijnen en was het warm. Otto heeft toch de kaart maar een beetje bestudeerd. Je wilt het toch begrijpen hoe die wegen lopen. Het is zo anders als bij ons. Deze wegen, de interstates, hebben een nummer en dan rijd je op dat nummer naar noord of zuid of van oost naar west. Moet je wel weten waar dat is. Bij de afslagen staan alleen straatnamen en geen plaatsen verderop. Moet je het nummer van die weg weer weten. Dus terwijl ik reed was Otto aan het puzzelen met de kaart. En vond een leuke plaats aan een meer waar we heen konden. Voor alle zekerheid toch maar van Eva tomtom gebruik gemaakt maar Otto heeft het haar helemaal voorgezegd. We kwamen in Belleville terecht. Daar hebben we een hotel genomen. Weer niet aan het water maar wel comfortabel en met internet en ontbijt. In het dorp was het feest. Weer zo'n festival maar nu bijna alleen van kerken. Dus veel homemade, gebreid en gehaakt en gebakken. Mijnheer VanGelder wees ons de weg hoe te parkeren. Hij dacht dat we Canadezen waren. Heerlijk Hollands gegeten bij Applebee's. Een gepaneerde kipschnitzel met puree en broccoli. Otto zat te smullen.
    En  nu zijn we lekker op onze kamer en nemen een borrel op de verjaardag van Peter. Van harte.
    Van voetballen merken we hier niets maar de kleinzoons zijn zeer geinteresseerd in de Europese sporten zegt Marja. Hebben ook alle apparatuur om dat te zien dus misschien kijken we nog wel een Nederlandse wedstrijd als we bij hen zijn.

    15-06-2008 om 02:14 geschreven door otto en els

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen blog vandaag
    Nog even de NiagaraFalls. We zijn er echt van 10 tot 10 geweest. Het was prachtig. En wat hebben we gelopen. We kregen het advies om voorbij de watervallen te parkeren en dan terug te lopen. Dat hebben we gedaan. En zo was het ook het mooist. Maar  je loopt hele einden zonder erg. Toen nog met dat bootje en toen weer terug lopen. Ávonds door het stadje gelopen en wat gegeten en toen weer naar het water voor de lichtshow. We waren echt moe. Maar voldaan.
    Terwijl ik in de lobby aan mijn blog werkte had Otto een paar folders verzameld. Ik zag een sluizencomplex in het Eriekanaal. De plaatjes leken erg op onze boten en sluizen in Engeland dus het leek leuk om daar heen te gaan.
    Vrijdag 13 juni
    De brug over en je bent weer in Amerika. De sluizen liggen in de staat New York. Het was inderdaad net als onze vakantie in Engeland. Er gingen twee boten met schoolkinderen door de sluizen dus dat was prachtig. Vandaar zijn we naar de stad Erie gegaan. We wilden toch ook even aan het meer staan. En misschien een hotel vinden. Nou, de prachtigste huizen maar geen hotel. Redelijk dichtbij het water vonden we  "lake breeze" op de tomtom. Wij daar naar toe. Het was een schattig oud dametje. Ze verhuurde heel mooie kamers, echt heel gezellig. Ze wilde geen creditcard aannemen en toen had ik gewaarschuwd moeten zijn. Geen internet natuurlijk en ook niets in de buurt toen ik het probeerde. Toch maar gebleven.  Ook omdat er een wasserette was en die hadden we ook nodig. Bij Erie is een schiereiland en daar kun je helemaal overheen rijden. Leuk, aan twee kanten water. 's Avonds zaten we voor onze kamer lekker buiten en opeens werd het heel donker. Wij naar binnen. Toen kwam er een onweer. Heb ik nog niet meegemaakt. De straat overspoelde meteen en het knalde en bliksemde vlak boven ons. Ik vond het maar niks. Wilde in de auto zitten met mijn tas en laptop. Maar het liep goed af. We konden veilig slapen. 

    15-06-2008 om 01:56 geschreven door otto en els

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niagara Falls
    Om tien uur liepen we bij de watervallen. Het was maar een uurtje rijden. We hadden een onvoorstelbaar mooie dag. Wat je meemaakt, al dat water en dat lawaai. We hebben het van de beste kant bekeken en we zijn met een bootje vlak langs gevaren. Kletsnat word je maar daarom krijg je een regenpak. Iedereen loopt voor schut dus het geeft niet. Kinderen willen nat worden dus die staan voorop. We besloten om te blijven dus we hebben een motel midden in het centrum. Wat de natuur is prachtig maar er moet wel verdiend worden. Dus het stadje is een grote kermis. In onze tuin staat een reuzenrad. Hebben we ook ingezeten,. Die gaat vier keer rond. Vanavond is een een lichtshow bij het water dus nu wachten we op het donker worden. Er was weer geen aansluiting op de kamer dus ik zit in de lobby achter de gemeenschappelijke PC. Het is druk maar ik moet mijn blog doen nietwaar. Otto heeft denk ik elke druppel gefotografeerd. Maar ja dit zie je nooit meer. Morgen trekken we verder, terug naar Amerika.

    13-06-2008 om 02:29 geschreven door otto en els

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    12-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canada
    Vanmorgen een ontbijt gekregen in het hotel. Dat gebeurt niet vaak en het was nog lekker ook. Geroosterd brood en bagels. En een papieren zakje voor in de magnetron. Er zat een soort broodje in met ei en spek. Na ja. Terwijl Otto zich schoor ging ik Eva Tomtom instellen. En ze deed dus helemaal niets. Ik kreeg echt de zenuwen. Maar Otto zei dat ze het in dee auto vast deed. En jawel. Ik weet niet wat er fout ging, volgens mij niets, maar ze luisterde naar Otto. Gelukkig iemand die luistert. Met nog een beetje buikpijn op weg. Heel Michigan door en over een hele grote brug Canada in. We zitten nu in de buurt van de Niagara. Maar ik kreeg er ineens genoeg van en toen zijn we van de weg gegaan en met de Nuttige plaatsen van de tomtom een hotel gezocht. Werd een motel maar zonder internet op de kamer. Ik heb twee keer geprobeerd maar in kon niets versturen al was er een klein beetje verbinding. Nu zit ik dus in het kantoortje van de moteleigeenaar met een laptop van een van de kinderen op schoot. Het zijn indiaase mensen en we hebben ook maar indiaas gegeten vandaag. Was een buffet bij de buren. Heerlijk eten. Vanmiddag gingen we even een milkshake drinken bij McDonald aan de overkant maar ik vergat dat ik geen Canadees geld had. Was geen probleem maar je krijgt wel Canadees geld terug. Moet ik morgen kwijt zien te raken.
    De kinderen komen steeds kijken of ik klaar ben, die willen met de laptop spelen denk ik. Dus nog even naar marja mailen en dan mogen ze hem hebben. Trouwens een goed ding. Lekkere toetsen. Morgen naar de Niagara. 

    12-06-2008 om 02:25 geschreven door otto en els

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    11-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een dagje Holland
    Met Marja afgesproken dat ze iedere dag een e-mail krijgt over hoe het gaat en waar we zijn en vandaag lukt dat ook.
    Bij de balie krijg je een password en dan kun je aan de slag.
    Vanmorgen om half tien uit het hotel vertrokken en in een paar uur naar het plaatsje Holland gereden. Bij Chicago was het natuurlijk wel druk maar Eva weet de weg en later waren we echt buiten. Veel groen en mooie bomen. Je kon zien dat het hier flink geregend heeft. In Holland in de staat Michigan wonen veel Nederlanders. Ondertussen spreken ze geen woord Nederlands meer maar de meesten willen toch geen Amerikaan worden.  Er is van alles, een mooie molen en delfs blauw, een draaimolen voor kinderen en een draaiorgel. Hollandse huisjes, klompendanscursussen enz. en allemaal echt overgevlogen uit Nederland. Ik had er van gehoord en omdat we er makkelijk langs konden rijden wilde ik het zien. Het was de moeite waard. En omdat het al later werd zijn we hier ook maar een hotel gaan zoeken. We zitten in een Marriott voor $ 60. Prachtige kamer met twee queensize bedden. Met een chinees aan de overkant. Weer eens wat anders dan de hamburgers. De eerste dag is heel goed verlopen. En het was een zonnige dag, wel winderig maar zonder jas. Morgen zien we wel weer. 
    We maken ook maar gebruik van het couponnensysteem dat hier door iedereen wordt gebruikt. Overal liggen folders en krantjes met bonnen en als je die gebruikt krijg je korting. Ik heb een boek voor hotelkortingen gevonden dus daar zal wel af en toe een bon uitgeknipt worden. In ieder geval vandaag.

    11-06-2008 om 01:35 geschreven door otto en els

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag de 9e
    Vannacht moet er weer een kleine tornado over zijn gekomen maar daar hebben we weer niets van gemerkt. Wel dat het zo hard heeft geregend dat de straat onder gelopen was. Maar toen wij naar buiten gingen was het droog. Wel bewolkt maar warm, klam en vochtig.  Eerst maar eens ontbeten bij Denny's onze buurman. We kregen roerei met brood en grids. Ze konden niet uitleggen wat het was dus laten we het maar proberen. Bleek griesmeelpap te zijn. Met boter en suiker best te eten.
    Al met al een vreemde combinatie op een bord.
    Marja was nog vrij dus samen zijn we op stap gegaan. Eerst naar een kleine dierentuin, voor ons meer een grote kinderboerderij maar erg leuk en in een prachtig park. Omdat het weer donker werd zijn we naar een grote shopping mall gegaan. Tien Bijenkorven onder één dak en dan de kleiner winkels nog. Lekker Starbuck's koffie gedronken.  Hier vinden ze het duur maar wij nemen de kleinste portie en die kost $ 1,50. Veel te weinig voor de Amerikanen. Toen ik Michael vertelde dat de prijs wel mee viel zei hij dat hij voor zo'n beetje koffie niet eens geld wilde betalen. En het zijn echt grote koppen voor onze begrippen. 's Avonds de rest van gisteren op de BBQ gelegd. Michael was laat thuis dus we hebben het zelf gedaan. Een oude krant en kooltjes en het werd prachtig vuur. Morgen gaan we voor tien dagen samen op stap. Op naar de NiagaraFalls.
    Volgens mij kan ik wel hotels uitzoeken met een internetaansluiting. Dus jullie kunnen het volgen.

    10-06-2008 om 04:42 geschreven door otto en els

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    09-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een zondag
    De regen en de wind die ze gisteren beloofden zijn vannacht en vanmorgen over ons getrokken. De auto is weer schoon. Dus we konden kalm aan doen en wachten tot het droog werd . Marja ging naar de kerk en ik probeerde mijn Tomtom. Die deed helemaal niets meer. Moet je resetten las ik in de handleiding op het internet. Er gebeurde niets, het scherm bleef zwart. De batterij was vol. Toen maar gezocht naar een zaak waar ze hier tomtom verkopen en ja, bij Walmart. Ook daar konden ze er niets mee dus toen maar een nieuwe gekocht. Ik kan echt niets hier zonder Eva tomtom. ja, naar Marja redt ik wel en de grote winkels heb ik ook gevonden maar tien dagen rondrijden redt ik niet. Thuis alles geprobeerd en het werkte met een engelssprekende dame. Via de computer Eva weer gedownloaded en we konden rijden. Wel even stressen maar het is weer gelukt. Huren was duurder. Dat had ik ook nog uitgezocht. Het was ondertussen twee uur en stralend warm weer. Zo gaat dat hier. Met Marja en Michael zijn we naar St Charles gegaan. Daar was een festival. Het bleek een heel leuk oud stadje te zijn. Eindelijk een stadje naar Europese begrippen met een winkelstraatje en oude mooie huizen. Aan de rivier de Fox. Festival betekende hier een soort braderie. Heel gezellig rondgescharreld en langs de rivier gelopen. Otto was behoorlijk moe. Marja had hem stevig vast maar ze loopt iets sneller. Bij Marja konden we nu wel BBQen. Hij kan het goed, Michael. Porkchops zonder been, kipburgers en bratwurst. De Amerikaanse benamingen.  De rest is voor morgen. Het schijnt een mooie dag te worden. Marja is nog vrij. Tijd voor een whisky.

    09-06-2008 om 03:59 geschreven door otto en els

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)

    Archief per week
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!