Een simpele Mexicaanse koffie voor 'dos personas'...
Ingrediënten: * 100 ml slagroom * 25 gram pure chocolade * 2 tassen espresso * 2 eetlepels rhum
Bereiding: Klop de slagroom op. Rasp de pure chocolade en verdeel deze over de twee tassen. Giet de espresso over de chocolade. Voeg de eetlepel rhum toe. Tenslotte bedek je de koffie met slagroom.
In 2010 focust de Fietsersbond vzw zich extra op de oudere - maar daarvoor niet minder dynamische - fietsers (55+). Met de campagne 'Senioren veilig op de fiets!' biedt de Fietsersbond vzw een educatief programma aan dat tegemoet komt aan de specifieke noden van senioren op de fiets en in het verkeer.
Fietsen in West-Vlaanderen. Fietsen met wind op kop...Fietsen door de Moeren... De Moeren, gelegen tegen onze kustlijn en tegen de Franse grens.
Kasteel van Beauvoorde
De Moerenroute brengt de fietser door een heel afwisselend landschap. Je passert de vlakke polders waar de grond zwaar en kleiïg is. Het Houtland is glooiend en voorzien van struiken en bomen. Het 3.000 ha groot landbouwgebied De Moeren is dan weer het laagste punt van België. Je fietstocht start in Beauvoorde en gaat daarna langs charmante dorpjes als Izenberge, Gijverinkhove, Leisele en Houtem. Je maakt er kennis met kastelen, stemmige dorpspleintjes, molens en oude hoeven. De Moerenroute brengt een stuk onvervalst boerenland voor het voetlicht. Men ontmoet er twee landschapstypes : de vlakke, open Moeren en het zachtglooiende, meer geborgen Houtland van Veurne-Ambacht. De Moeren vormen het laagst gelegen polderland van Vlaanderen. Ze ontstonden door drooglegging van een middeleeuws moeras. Het Houtland ligt hoger en vormt het zgn. Plateau van Izenberge. Het vertoont meer reliëf en herbergt vele lieftallige dorpjes. De route start in Beauvoorde en doet o.m. Leisele en Houtem aan. De terugweg voert door de Buitenmoeren naar de eigenlijke Moeren met de St Karels en St Gustaafmolen. De folder geeft 39 km aan als totale lengte van de route. Op onze teller stonden 46 km waarschijnlijk door het zig-zag rijden tegen de wind in...
Een familietraditie: Op enkele kilometers van het centrum van Brussel, in Itterbeek, brouwt Timmermans al 228 jaar lang de Gueuze Lambic, sinds 1781. De brouwerij was toen gekend onder de naam Brouwerij « De Mol ». Timmermans behoudt zijn authenticiteit en vakmanschap terwijl het geniet van het unieke expertise van Anthony Martins "Finest Beer Selection, waartoe de brouwerij al sinds 1993 behoort...
Je kent ze wel, de populaire bierfietsen, een rijdende bar met een tap in het midden voor zon 10 tot 20 personen. In Amsterdam werden ze onlangs verboden, omdat ze volgens de wet onder de categorie fiets vallen en daarom dus te breed zijn voor de weg. De rechter kwam tot dat oordeel in een zaak over een ongeluk met een bierfiets, vorig jaar mei in Amsterdam-Noord. Drie vrouwen raakten gewond toen de bierfiets die ze hadden gehuurd voor een vrijgezellenfeest, te hoog bleek voor een fietstunneltje... Meer info op: www.fietsen123.be Vorige week zag ik er nog eentje 'rijden' in mijn eigen dorp...
Noot: Bovenstaande fiets heeft WEL de reglementaire afmetingen en kan gehuurd worden bij Maxi Fun, zie ook www.maxifun.nl
Westmalle: de bierroute... Deze fietsroute van 48 kilometer vertrekt aan de abdij van de trappisten van Westmalle.
De abdij werd in 1794 opgericht door cisterciënzermonniken. Aanvankelijk legden de religieuzen zich toe op het ontginnen van de woeste heidegronden in de Kempen. Later gingenzij over tot verschillende andere activiteiten waaronder het brouwen van de volksdrank: het bier. Hun ondertussen wereldbefaamde trappistenbieren Westmalle Dubbel en Tripel, gebrouwen binnen de abdijmuren, vormen de rode draad tijdens deze fietsroute. De Malse trappist is één van de zeven unieke trappistenbieren in de wereld. Verkorting mogelijk en dan bedraagt de afstand 28km. Fietskaart van de Antwerpse Kempen nr. 2 Knooppunten: 62 63 47 45 42 44 99 48 49 50 51 61 55 92 93 89 90 63 62 (start)
Meer nieuws in: www.fietsroute.org
Fietsen met de GPS, sinds een aantal jaren is dit ook mogelijk in Vlaanderen. Er bestaan ondertussen al héél wat GPS toestellen die speciaal ontwikkeld zijn voor outdoor activiteiten, zoals wandelen en fietsen. Het grote verschil met de gewone GPS toestellen is dat men z'n GPS fietstocht kan opslaan (tracks), bekijken (bvb met Google Maps, Google Earth of Mapsourcce) en uitwisselen. Een GPS track is een soort kruimelspoor van jouw traject dat je wenst te volgen. Een GPS route bevat meer informatie dan een GPStrack, o.a. instructies geven van afslagen en veranderingen in het traject. U heeft ook de mogelijkheid om GPS fietsroutes & tracks gratis te downloaden via het internet en deze in uw GPS te laden, dit is meestal in het "gpx" formaat. Andersom is het ook mogelijk om fietstochten uit te stippelen met een fietsrouteplanner of kaartsoftware en deze dan te exporteren.
Ingrediënten - voor 4 personen * 150 g poedersuiker * 1 el oploskoffie * 3 dl slagroom 1 zakje vanillesuiker * 3 eiwitten * 1 mespuntje zout * 50 g griessuiker chocoladeschilfers * 4 el karamelsaus
Bereiding 1. Laat de poedersuiker smelten in een pannetje tot het een karamel wordt, blus van het vuur met de room en voeg de koffie toe, los alle karamel op, zeef en laat de room goed afkoelen (ca. 2u in de koelkast). 2. Klop de afgekoelde slagroom luchtig op. 3. Klop de eiwitten met het mespuntje zout op in een goed ontvette mengkom en klopper. Als de eiwitten schuimig worden, voeg er dan de griessuiker aan toe en klop verder tot er zich stijve pieken vormen. Meng dit onder de karamelslagroom. 4. Verdeel deze mousse lepelsgewijs in glazen of kommetjes en overgiet met de karamelsaus. 5. Bestrooi met de chocoladeschilfers en dien op.
Blijde gebeurtenis... Lewiske is oma geworden van een mooi meisje dat luidt naar de naam van Felien...
" Bijna 9 maanden lang vond ik het fijn om dag en nacht bij mama te zijn. Maar nu ik op 'keizerlijke' wijze geboren ben, ben ik blij dat ik ook mijn papa ken. Iedereen mag het weten dat ik FELIEN zal heten. Ik meet 48cm op het latje en weeg 3,050kg in mijn bloot gatje! "
Geboortekaartje, eigen ontwerp van Natalie, de mama van Felien...
In koffie gestoofde peer met chocolade-ijs en hazelnootcrème...een frisse bruine verschijning op je dessertbordje...
Ingrediënten - voor 4 personen
* 2 grote peren * 40 g hazelnoten * 10 g suiker * 1 dl room * 4 kopjes espressokoffie * 200 ml water * 200 g suiker
Bereidingswijze 1. Breng het water met de suiker (200 g) aan de kook en voeg er de koffie aan toe. 2. Schil de peren en snijd ze doormidden, haal het klokhuis eruit en doe ze in de koffiesiroop. 3. Laat de peren 2 uur zachtjes pocheren in de koffiesiroop. 4. Maal de hazelnoten fijn met de suiker (10 g). Klop de room half op en meng er de hazelnoten onder. 5. Serveer de peertjes met een bolletje chocolade-ijs en werk af met wat van de koffiesiroop en de hazelnootcrème.
Met vier in bed gezien? Een leuk programma over Bed en Breakfast in Vlaanderen waarbij de bezoekende uitbaters een waarde moeten plakken op de B&B van hun collega's... Tof, plezant. Maar niets is wat het lijkt. Dat ondervonden ook Chris en Brenda van Bon-Bon-Jour-Nuit uit Turnhout na hun bezoek aan "De Lieve" in Lovendegem... Lees hieronder integraal de open brief van Chris en Brenda.
Met 4 in Bed gezien ? Aan mensen die negatief over ons denken : we zoudengraag hebben dat jullie het volgende eerst eens willen doornemen ! En oordeel dan nog eens ? Veel kans dat dit een volledig nieuw beeld geeft !
Blijkbaar geloven mensen echt KLAKKELOOS wat getoond wordt zonder te WETEN niet wat er ECHT gebeurd is !!
Brenda en ik zijn continu positief geweest tegenover alle B&B's en gaven, buiten Lovendegem de meeste punten (in de vorm van geld.. daarover onderaan meer)We deden niet aan muggenzifterij, hoewel de regie ons daar heel graag had toe gebracht. We pasten dus niet in HUN verwacht rolletje en zijn vanaf toen enkel nog negatief voorgesteld.. iemand moet dus de pineut zijn ?! De ENIGE punten die wij aangehaald hebben is de zeer gevaarlijke trap én het "te-laat-komen-verhaal". Maar laten we heel de heisa eens in de juiste weergave brengen (niet te zien op TV !)
Brenda en ik zijn als gekken door een zwaar onweer naar Lovendegem gereden en enorm veel risico's genomen om in Lovendegem levend aan te komen !!! Continu kregen we telefoon van de regie om ons te haasten..
Wij waren DUS wel degelijk op tijd in Lovendegem maar werden op 300 meter van de B&B onderschept door de regie. De huifkar was nog NIET vertrokken en ze hebben ons gedurende 35 minuten aan de kant gehouden en nadien nog anderhalf uur met een cameraploeg in de auto rondjes laten rijden in de omgeving.
Er werd ons verteld dat we maar moesten zeggen dat we te laat waren, dat was "leuker" voor het programma.
De regie EN Arianne en Sven wisten dus wel degelijk dat we op enkele honderden meters van de B&B stonden te "wachten"... we zijn de volledige rit telefonisch met hen in contact geweest !!!
We hadden gehoopt dat ze met de huifkar bij ons zouden stoppen met "hey.. goed..jullie zijn er toch geraakt !!!" Kan je begrijpen hoe wij ons voelden toen de huifkar ons voorbij reed en we niet mochten opstappen ???
Pas NA AANKOMST hoorden we dat Sven en Arianne er mee ingestemd hadden om ons niet mee op huifkartocht te laten gaan...is dat dan gastvrijheid ? WIJ zouden (als dit in Turnhout had gebeurd) wel degelijk tegen de regie gezegd hebben dat mensen die zoveel moeite gedaan hebben om op tijd te zijn WEL mee moesten !
Geeft dit dan misschien een andere kijk op het "verhaal" ??? Wij waren dus zwaar aangegrepen door het ons uitsluiten van de tocht, zowel door VTM als onrechtstreeks door Sven en Arianne !!
MISSCHIEN zijn de andere B&B's wel zo eerlijk om de juiste toedracht duidelijk te maken aan u ? Of durven zij de beteugelende puntjes in hun contract met VTM niet verbreken ?? Bries Oostende is zo fair van het verhaal te bevestigen, contacteer hen gerust zij hebben het contract met zwijgplicht-clausule niet willen tekenen !! Hierboven ziet u alvast hoe het werkelijk gegaan is... 't is aan de anderen om zo eerlijk te zijn dit te bevestigen.. We hebben trouwens VEEL positieve dingen gezegd over de anderen, OOK over Huis Bij De Lieve !!!!!
Maar slim als ze zijn "knippen en plakken" ze er maar op los...
Dat we niet betaalden voor de huifkartocht is ons door de regie zo opgelegd "we moesten niet betalen EN ze zouden dit volgens een correctie-formule wel in orde brengen !"
We waren zelf ook gechockeerd over het feit dat dit nadien niet gebeurd is en hebben dit met een zéér positief bericht in de laatste uitzending willen rechtzetten !!! We hebben dat de dag erna in Oostende ook gezegd (zat in de laatste aflevering) dat we dit wilden laten aanpassen, maar natuurlijk is dit ook zo ingekort om ons toch maar negatief te laten overkomen.
De betaling voor het eten is ons inderdaad ontsnapt, maar daar was de regie zo "sympathiek" om ons hier niet even op te wijzen !! In de ene B&B werd het eten wel betaald en in de andere B&B niet... daar zijn we eerlijk in dat we dat vergaten. Er is trouwens door ons ook niet gezegd dat we hier niet voor betaalden ! Dit had dus zon 20 euro verschil gemaakt. OOK dit hebben we gemeld de dag erna en OOK dit is niet in de uitzending getoond
Wees er van bewust dat zo'n programma's vooraf een bepaald scenario krijgen opgelegd en dat handig knip- en plakwerk vaak een heel ander verhaal geeft dan in werkelijkheid gebeurd of bedoeld !!!
Wij hebben 's anderendaags heel rustig met Arianne en Sven een gesprek willen hebben, maar dit werd door hen geweigerd... Onze uitleg én onze sorry werd dus botweg genegeerd... ook betreffende de betaling van het eten !
VTM had ons verzocht deel te nemen aan een toeristisch programma waar telkens een B&B en een stad zouden voorgesteld worden iets van Turnhout gezien ???? We zijn GEBRUIKT om weer eens kijkcijfers te halen..
Geeft dit al wat meer duidelijkheid ? Of is de stemmingmakerij door VTM wéér eens gelukt ???
Wat we VAN NIEMAND NEMEN zijn onterechte beschuldigingen.. vandaar deze reactie ! Trouwens... nog een nieuwtje : VTM gaf ons het geld om alles te betalen en dat geld moest nadien gewoon terug gegeven worden !!!! Is dit iets dat jullie konden opmaken uit de uitzendingen ?? We zijn geen van allen dus BETAALD voor de overnachtingen.. dit was gewoon een vorm van PUNTEN geven !
Niemand is hier dus financieel slechter van geworden.. we hebben 6/10 gegeven i.p.v. 8,5/10 big deal !!??
Toch méér dan vriendelijke groeten en hopelijk mogen wij u nog vaak in onze zaak overtuigen van het tegendeel ?
Chris en Brenda Bon-Bon jour/ nuit : een kwaliteitszaak voor hen die verder kijkt dan een TV programma toont ?
Fietsen.123 onderzocht hoe vaak mensen gemiddeld van hun fiets vallen. Ongeacht oorzaak, aanrijding, eenzijdig ongeval of gewoon stomme pech. Lees HIER de verrassende uitslag.
Coins en TB's zijn attributen die doorgaans reizen van cache tot cache. Momenteel heb ik zelf zo'n tien van deze coins en/of Travel Bugs rondreizen...
"A Cache A Day..." zit in Virginia USA 8117 km. "Cacher, erger je niet..." zit in Waalwijk en heeft 430 km gereisd. "De Camino..." Nog niet aangekomen in Santiago en zit in Mittelland Zwitserland en heeft 1125 km afgelegd. " Micro Geocoin Found It!" legde reeds 1235 km af en is nu in Eisenstadt in Oostenrijk. "Geocacher's Day Geocoin..." kan je vinden in Zeeland Nederland, heeft 78km. "Happy Caching..." heeft Neufchâteau bereikt en heeft 295 km afgelegd. "Highly Addictive Geocoin..." heeft na een rondreis van 806 km Martelange in Luxembourg bereikt. "Micro Compass Rose Geocoin..." Vitry-aux-Loges is de plaats waar je deze kan vinden. Ergens in Frankrijk dus na een trip van 651 km. "Stone of Rosetta..." kan je vinden in Lopik in Nederland en heeft er 463 km op zitten. "Travel Bug Stepway..." is nog NIET GESPOT!
Stats generated by FindStatGen3 V3.8.03 by rutson and lignumaqua, running on GSAK v7.7.1.34 Theme from pisg by Morten Brix Pedersen Statistics generated in 21 seconds. This work is licensed under a Creative Commons License .
De Lakenhal is een beschermd monument dat omstreeks het begin van de vijftiende eeuw door de lakenmakers en wolwevers als lakenhal herbouwd. In oude documenten, van voor 1430, wordt het gebouw vermeld als 'gulden huys', 'meethuys' en 'loter-(loot)huis'. Sinds 1430 kreeg het de naam 'stadhuis'.
'In den Grooten Zalm' dat tussen 1500 en 1535 gebouwd werd, heeft eveneens een merkwaardige renaissancegevel. Hij geldt zelfs als eerste voorbeeld van klassiek geïnspireerde renaissance in België. Net als bij de Sotscop is de gevel dringend aan een opknapbeurt toe. De geveltop vertoont zelfs de neiging tot afschilferen.
Over mezelf... Ik ben Pierre V alias Pedro Op Sinterklaasdag, anno 1948, ben ik als Mechelaar de wereld op gezet. Nu al geruime tijd woonachtig in "mijn dorp in de Kempen". Hobby's: Fietsen in de vrije natuur Geocaching en koffieleut... Heb net een fietstocht als peregrino naar Santiago de Compostela achter de rug ten voordele van... LCH Belgium vzw (Langerhans Cel Histiocytose)