NIEUW: Blog reclamevrij maken?

2009santiagogoudenmuntPedro.jpg image by Pedro48
Klik op de afbeelding
voor een bezoek
aan Pedro's Santiagoblog.

Categorieën
  • Bezienswaardigheden (31)
  • Fietsen (176)
  • Geocaching (82)
  • Koffieticje (135)
  • Natuur (8)
  • Reizen en citytrips (42)
  • Tussendoortje (124)
  • Wandelen (1)
  • Rondvraag / Poll
    Waar gaat u op vakantie?
    Ik blijf in België...
    Frankrijk
    Spanje
    Italië
    Duitsland
    Griekenland
    Andere
    Bekijk resultaat

    Casa Baccelli, via S.Stefano 106, Montaione, Toscana, Italy.

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Bon-Bon Jour-Nuit
    Bed & Breakfast
    Chocolade
    Koffie
    dv1.jpg image by Pedro48
    dv3.jpg image by Pedro48
    dv9.jpg image by Pedro48
    dv26.jpg image by Pedro48
    dv29.jpg image by Pedro48

    Wandelblogs
  • Natuurfreek
    Tuin & Natuur
  • Open exoten tuinen
  • Natuurpunt
  • Bosrand
  • Tuinen van Engeland
  • Greenpeace
  • Tuinadvies
  • Kruidengeneeskunde
  • Groene waaier
  • Bloemenplanten
  • Natuurhulpcentrum Opglabbeek
    Santiago de Compostela
  • Wandelend op weg naar Santiago 2006
  • Frank op weg naar Compostele 2003 (postuum)
  • Jacobean Year 1999
  • Luus & Martien fietsen naar Santiago de Compostela 2006
  • Vlaams Genootschap van Santiago
  • Amstelveen - Santiago 1998
  • Sint Jacobsfietsroute in 3 jaar naar Santiago
  • Pelgrimstocht Camino de Santiago van 1997 tot 2003
    PEDRO achterna in...

    Photobucket
    06-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Je spaghetti doormidden snijden
    We weten hoe moeilijk het is, maar als je de prachtige, slanke slierten doormidden snijdt voor het oog van een Italiaan dan is het alsof je in zijn ziel snijdt. Probeer alleen je vork te gebruiken wanneer je een bord spaghetti voor je neus krijgt. Zet de vork in een hoopje pasta aan de zijkant, houd de vork bovenaan vast en draai de slierten er sierlijk omheen.Je mond wat meer naar je bord brengen en wat slierten uit je mond laten bungelen is in Italië niet per se ongepast. Kijk desnoods de kunst af bij een Italiaan aan de tafel naast je of ga in je caravan zitten oefenen totdat je geen spaghetti meer kunt zien.

    Je kunt eventueel een lepel als hulpstuk gebruiken, maar deze techniek wordt doorgaans alleen door kleine kinderen gebruikt. Sbagliando si impara – oefening baart kunst!

    rten er sierlijk omheen.

    Info: ciaotutti.nl


    Categorie:Tussendoortje
    >> Reageer (0)
    31-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opkuis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na de grote opkuis van de laptop en de PC en installatie van Windows 10 opnieuw aan de slag... Meteen door gevlogen naar Zaventem om vliegtuigen te spotten..


    Categorie:Tussendoortje
    >> Reageer (0)
    20-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toscane

    Toscane barst van eeuwenoude monumenten, schitterende kerken, drukke pleinen en overvolle gezellige terrasjes. Elke straathoek brengt een nieuwe verrassing. Hoe vaker je er naar toe gaat hoe meer je ontdek... Bella Toscana!

    (www.italiëwinkels.nl)








    Categorie:Tussendoortje
    >> Reageer (0)
    10-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosseltijd...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mosseltijd. Er bestaan diverse manieren om mosselen klaar te maken. Pittig gekruid, mosselen in roomsaus, mosselen in witte wijn, gegrilde mosselen, gebakken mosselen, mosselen met pasta, mosselen natuur, enz... De laatste bereiding is ook mijn favoriet en dan doe ik er nog een tomaatje bij...

    Mosselen goed spoelen en baard verwijderen. Snij de groenten in middelgrote stukken en stoof aan in boter. Mosselen toevoegen en kruiden met peper. De pot afdekken en 5 minuten koken (stomen). Opschudden en nog eens 4 à 5 minuutjes koken (stomen).  Serveer de mosselen meteen. Geef er brood of versgebakken frietjes bij, mosselsaus en met een frisse pint bier... Njam, njam...


    Categorie:Tussendoortje
    >> Reageer (1)
    08-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussendoor
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We zijn iets meer dan een week terug van onze vakantie in Toscane.

    De acclimatisatieperiode is achter de rug, zeker met die tropische temperaturen van de laatste week. Wat nu? Wel, we beginnen zelfgemaakte foto's te verzamelen voor het album "5 jaar Toscane"... Tof jobke als de discussies niet te hoog oplopen...je weet wel "die foto wel, die foto niet"... 


    Categorie:Tussendoortje
    >> Reageer (0)
    02-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heet...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisterenavond om 22 uur wees de thermometer op ons terras nog 38°C aan...


    Categorie:Tussendoortje
    >> Reageer (0)
    30-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de day after...

    Op reis gaan is bij de thuiskomst ook een beetje wassen en strijken...






    Categorie:Tussendoortje
    >> Reageer (0)
    26-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mercato

    Markt in Montaione. Kleurvol bij een groentenkraam...







    Categorie:Tussendoortje
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fine della vacanza
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag laatste dag in Montaione. Morgen rijden we terug noordelijke richting naar de provincie Como. Verder door Zwitserland en via de Elzas naar Völklingen en dan naar huis... 

    Aan de vakantie komt een einde, anders zou het geen vakantie zijn...


    Categorie:Tussendoortje
    >> Reageer (0)
    25-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het eerste
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn eerste 'kunstwerk' is een feit. Kleuren voor volwassenen ofte terug naar de kindertijd...crazy.


    Categorie:Tussendoortje
    >> Reageer (0)
    17-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lunch
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lunchpauze in Toscane.

    Taglieri di Lorenzo: crostini di pane con salame, proscuitto, finocchiona e pecorino fresco con miele di castagno... njam, njam...


    Categorie:Tussendoortje
    >> Reageer (0)
    15-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijngaardslakken

    Na het hevige onweer van vandaag kwamen ze uit hun schuiloord. We hebben ze een 'loopwedstrijd' laten houden en de winnaar is... eerlijk gezegd na een half uur hebben wij het opgegeven om de twee wijngaardslakken de juiste richting uit te duwen...

    De wijngaardslak is een op het land levende slak die behoort tot de familie tuinslakken. De wijngaardslak is een relatief grote soort die een grijsbruine lichaamskleur heeft, het huisje is lichtbruin van kleur met lichtere strepen.




    Categorie:Tussendoortje
    >> Reageer (0)
    08-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Druk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De vakantie staat voor de deur.

    Druk, druk, druk, toch geen stress? Toch wel want inpakken slaat bij sommige vakantiegangers blijkbaar ook op het gemoed. Check, dubbel check en als het ff kan nog een derde keer ook om te kijken opdat er alles bij is. En elk jaar opnieuw neem je te veel mee op reis. De koffer van de wagen zit weeral boordevol en op de achterzitjes is het niet veel beter. En de achterzit vol laden is dat wel veilig? Ik denk van niet maar ja het moet zeker... We rijden naar het zuiden en toch denkt vrouwlief dat ze ook tussenseizoense kledij moet meenemen. Gevolg: een valies te veel... Bij het terug keren over 3 weken vrees ik dat we niet alles kunnen laden...

    Buon viaggio...


    Categorie:Tussendoortje
    >> Reageer (0)
    05-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mark Knopfler
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag naar een optreden van Mark Knopfler in het sportpaleis van Antwerpen...

    An Evening with Mark Knopfler and Band

    … lees meerKnopfler behoort niet alleen tot het summiere lijstje van grootste gitaristen aller tijden, hij heeft ook een patent op schitterend schrijfwerk. Grote hits van zijn hand zijn ‘Money For Nothing’, ‘Sultans of Swing’, ‘Romeo and Juliet’ en ‘Walk of Life’. Zijn grenzeloos talent levert hem een resem Grammy Awards op en wordt bekroond met een Lifetime Achievement Award bij de Ivor Novello Awards, de belangrijkste onderscheidingen voor songschrijvers in de UK. Zijn vlekkeloos palmares wordt verder gesierd door enkele samenwerkingen met de grootsten der aarde als Bob Dylan, Eric Clapton, Randy Newman, Van Morrison en Emmylou Harris.

    Met ‘Tracker’ is Mark Knopfler toe aan zijn negende soloalbum. Het splinternieuwe werk ligt vanaf januari in de rekken.

    Knopfler, die op dit moment de laatste hand legt aan zijn nieuwe plaat, zal op vrijdag 5 juni in het Sportpaleis het podium betreden met de zevenkoppige band met wie hij al bijna twee decennia lang succesvol samenwerkt: Guy Fletcher (keyboards), Richard Bennett (gitaar), Jim Cox (piano), Mike McGoldrick (blaasinstrumenten), John McCusker (strijkinstrumenten), Glenn Worf (bas) en Ian Thomas (drums).

    Info: Antwerps sportpaleis


    Categorie:Tussendoortje
    >> Reageer (1)
    01-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giorgio Locatelli
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eén van mijn favoriete koks is ongetwijfeld Giorgio Locatelli.

    Giorgio Locatelli kreeg het verfijnde eten letterlijk met de paplepel ingegeven. Zijn familie runde een sterrenrestaurant in het noorden van Italië. Vanaf zijn 14de draaide Giorgio mee in de familiezaak en kreeg hij van zijn oom vaak te horen dat hij nooit een echte chef zou worden...

    Maar dat werd hij dus wel. Met veel vallen en opstaan klom hij op van armlastig afwassertje tot beginnend kok in Frankrijk. Uiteindelijk eindigde hij in La Tour d’Argent in Parijs. Van daaruit ging hij vastberaden zijn eigen weg naar de top.

    In 1995 opende Giorgio in Londen Zafferano dat een paar jaar later werd uitgeroepen tot beste Italiaanse restaurant én een Michelinster won. In 2002 volgde Locanda Locatelli, dat hij samen met zijn vrouw Plaxy runt. Ook dit restaurant werd bekroond door Michelin.


    Categorie:Tussendoortje
    >> Reageer (0)
    23-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruiden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kruiden worden  in de keuken vooral gebruikt om het gerecht meer geur en smaak te geven.  Het beste resultaat bekom je door zoveel mogelijk verse kruiden te gebruiken. 

    En gezien smaak voor iedereen verschillend is, kan je zelf gaan experimenteren, en zo leren welke invloed een combinatie op een gerecht heeft. 

    Hier onder enkele voorbeelden:

    Bouquet garnie: laurier, tijm, bladpeterselie

    Provençaalse kruiden: tijm, oregano, rozemarijn

    Fines herbes: kervel, bieslook, peterselie, dragon

    We hebben hier zelf een kruidenbak op ons terras staan...


    Categorie:Tussendoortje
    >> Reageer (0)
    18-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rustdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag rustdag in de Giro en hier ten huize Pedro is het babysitdag...


    Categorie:Tussendoortje
    >> Reageer (0)
    11-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de keuken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    risotto con finocchio e vodka, risotto met venkel en wodka.

    Voor 6 personen heb je nodig: 3 venkelknollen met groen, 2 knoflooktenen, 1½ gedroogd chilipepertje, zout, 1 theelepel anijszaad, 75 gram boter, 4 eetlepels olie, 1 rode ui (fijngesneden), 300 gram risottorijst (voor een primo, reken op 500 gram als je er een stevig hoofdgerecht van wil maken), 1 glas witte wijn, 1 liter kippenbouillon, half wijnglas wodka, 1 citroen (uitgeperst), 100 gram Parmezaanse kaas (fijngeraspt)

    Maak de venkel schoon, snijd ze klein en houd het loof apart. Wrijf in de vijzel de knoflook, de chilipeper, wat zout en het anijszaad fijn.

    Laat in een pan 50 gram van de boter met de olie smelten, smoor het uitje erin en dan de knoflookpasta. Voeg de venkel toe en laat deze een beetje zacht worden. Voeg dan de risotto toe en roer goed om tot alle korrels mooi vettig zijn. Blus af met de witte wijn. Dan gaat lepel voor lepel de bouillon erbij; wacht steeds tot het vocht is opgenomen door de rijst voordat je weer een lepel toevoegt. Ga hier 15 tot 20 minuten mee door.

    Meng ondertussen de wodka met het venkelgroen en het citroensap. Doe er zodra de rijst bijna gaar is het wodkamengsel door en laat de risotto met het deksel op de pan nog even staan. Roer er tot slot de resterende boter en de kaas door en laat nog 10 minuutjes staan, met het deksel op de pan maar niet op het vuur.

    Heerlijk als primo, maar eventueel ook, met twee of drie gegrilde gamba’s als hoofdgerecht.

    (bron: "de dikke Vinazza")


    Categorie:Tussendoortje
    >> Reageer (0)
    10-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klompen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Waar zijn alweer mijn klompen gebleven?


    Categorie:Tussendoortje
    >> Reageer (0)
    09-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Cinta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Goeiemorgen! Willen jullie kennismaken met een beroemd varkentje dat al meer dan duizend jaar oud is en dat door de beroemdste schilders is vereeuwigd op hun meesterwerken? Een varkentje dat bekend staat als de beste vriend van de menselijke smaakpapillen? Hier ben ik: het cinta senese-varken, door vrienden en bekenden simpelweg la cinta genoemd.

    (bron: ciaotutti.nl)


    Categorie:Tussendoortje
    >> Reageer (0)


    20081224Pedro.jpg image by Pedro48
    Over mezelf...
    Ik ben Pierre V alias Pedro
    Op Sinterklaasdag,
    anno 1948,
    ben ik als Mechelaar
    de wereld op gezet.
    Nu al geruime tijd
    woonachtig in
    "mijn dorp in de Kempen".
    Hobby's:
    Fietsen in de vrije natuur
    Geocaching en koffieleut...
    Heb net een fietstocht als peregrino
    naar  Santiago de Compostela 
    achter de rug ten voordele van...
    LCH Belgium vzw
    (Langerhans Cel Histiocytose)
    logo150devrolijkebloggezw1.gif

    untitled-3.jpg picture by Pedro48

    Profile for PedroLewis


    Inhoud blog
  • Koffiedrinken in Italië
  • Spaghetti
  • Opkuis
  • Koffieticje
  • Toscane van het noorden?
  • Toscane
  • Les Jardins d'Annevoie
  • Dinant
  • Koffieticje
  • DonJon van Crupet

    100%
    150%
    200%

    LOEP

    Zoeken in blog


    Laatste commentaren
  • 02.33.60.84.63 (Jack)
        op Koffiedrinken in Italië
  • 082319208865 (PAK RISWANDI)
        op Koffiedrinken in Italië
  • 082319208865 (PAK RISWANDI)
        op Fietsen: de Meroderoute
  • 082319208865 (PAK RISWANDI)
        op Fietsen: de Meroderoute
  • Belgische zanger Matthias Lens. (Dirk)
        op Koffiedrinken in Italië
  • Goede morgen (Dirk)
        op Koffiedrinken in Italië
  • Muziek Box Django Wagner (Dirk)
        op Koffiedrinken in Italië
  • Zomaar een kaartje gemaakt. (Dirk)
        op Koffiedrinken in Italië
  • Geniet van de eerste dag van het weekend!! (Rachel Belmans)
        op Koffiedrinken in Italië
  • Fijne nachtrust! (Rachel Belmans)
        op Koffieticje



  • Eerst vragen
    dan met
    toestemming
    kopiëren




    Archief per maand
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 09-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 08-2005
  • 07-2005
  • 06-2005
  • 05-2005
  • 04-2005


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!