NIEUW: Blog reclamevrij maken?

2009santiagogoudenmuntPedro.jpg image by Pedro48
Klik op de afbeelding
voor een bezoek
aan Pedro's Santiagoblog.

Categorieën
 • Bezienswaardigheden (31)
 • Fietsen (176)
 • Geocaching (82)
 • Koffieticje (135)
 • Natuur (8)
 • Reizen en citytrips (42)
 • Tussendoortje (124)
 • Wandelen (1)
 • Rondvraag / Poll
  Waar gaat u op vakantie?
  Ik blijf in België...
  Frankrijk
  Spanje
  Italië
  Duitsland
  Griekenland
  Andere
  Bekijk resultaat

  Casa Baccelli, via S.Stefano 106, Montaione, Toscana, Italy.

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Bon-Bon Jour-Nuit
  Bed & Breakfast
  Chocolade
  Koffie
  dv1.jpg image by Pedro48
  dv3.jpg image by Pedro48
  dv9.jpg image by Pedro48
  dv26.jpg image by Pedro48
  dv29.jpg image by Pedro48

  Wandelblogs
 • Natuurfreek
  Tuin & Natuur
 • Open exoten tuinen
 • Natuurpunt
 • Bosrand
 • Tuinen van Engeland
 • Greenpeace
 • Tuinadvies
 • Kruidengeneeskunde
 • Groene waaier
 • Bloemenplanten
 • Natuurhulpcentrum Opglabbeek
  Santiago de Compostela
 • Wandelend op weg naar Santiago 2006
 • Frank op weg naar Compostele 2003 (postuum)
 • Jacobean Year 1999
 • Luus & Martien fietsen naar Santiago de Compostela 2006
 • Vlaams Genootschap van Santiago
 • Amstelveen - Santiago 1998
 • Sint Jacobsfietsroute in 3 jaar naar Santiago
 • Pelgrimstocht Camino de Santiago van 1997 tot 2003
  PEDRO achterna in...

  Photobucket
  28-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lewiskes column
  Klik op de afbeelding om de link te volgen DigitalTV.

  Bij een terugblik op de voorbije week moet ik constateren dat er niet veel gebeurd is om over te schrijven. Werken, boodschappen doen, TV kijken, slapen, eten klaar maken, kuisen. Wat een saai leven heeft een kleine burger toch. Niks spannend. Alle dagen opnieuw dezelfde rompslomp. Positief is dat er deze maand slechts 28 dagen te tellen waren. Maar nu bedenk ik ineens dat ik hier zelf voor gekozen heb. Werken, huishouden, TV kijken, slapen… Het werk dat ik doe, nachtverpleging in een rust en verzorgingstehuis, lijkt me nog steeds te boeien. Het uitoefenen van nachtwerk wil dus zeggen dat ik overdag slaap en weinig met de klaarlichte daginstelling te maken heb. Dat wil dus ook zeggen dat het huishouden soms door manlief wordt waargenomen. Of ik doe het op mijn vrije dagen. Boodschappen doe ik ook liever zelf, zo kom ik overdag nog onder de mensen.
  TV kijken doe ik wanneer mijn slaappatroon me gebied om op te staan en een paar uur van de klaarlichte dag te genieten. Dan hang ik in de zetel en kijk naar de opgenomen beelden van daags tevoren. Het doet me terug denken aan vorige week toen manlief zonder mijn weten digitale TV met digicorder in huis had gehaald. Ik was verdorie in alle staten en je mag gerust zijn in die van de overtreffende trap.
  Is er geen samenspraak nodig om zo iets aan te kopen” vroeg ik nogal kwaad op z’n kwaadst. “Wie kijkt er hier in huis het meest naar TV” was de repliek van manlief. “Ik zeker”, nog kwader dan 1 minuut eerder. “Juist u, dus heb ik digitalTV en de digicorder voor jou en voor jou alleen aangekocht madam, maar weer niet goed zeker. Trouwens zeg je al maanden dat je niet overweg kan met die video. Je kunt niet programmeren zeg je altijd. En als ik het een keer vergeet krijg ik op mijn donder dat je die stomme soaps niet kan volgen”…
  Het antwoord van manlief was raak. Oei, ik moest toegeven dat ik ‘the big boss’ van het TV kijken ben. Zelfs het voetbal en andere sport moeten wijken voor mijn series en soaps die ik volg. En ja inderdaad ik kon niet overweg met die video. Maar nu met de digitalTV is alles eenvoudiger zegt manlief. Je kijkt naar wat je wilt, wanneer je wilt. Met de digicorder in combinatie met FlexView kun je bovendien pauzeren in live uitzendingen en opnemen met 1 druk op de knop. Zo luidt de slagzin van de leverancier althans.
  De digitalTV bracht dus heel even leven in de brouwerij. Pittige discussies over het al dan niet annuleren van de aankoop, want binnen de 7 dagen kon dat nog. Toch maar proberen of ik het aan kon, dat programmeren en afspelen. En ja, wat blijkt na één week…manlief had weer eens gelijk. DigitalTV is voor het mensje dat ’s nachts werkt ideaal. Je moet niet terugspoelen, je moet niet zoeken waar het zich bevindt op de band, gemakkelijker kan bijna niet.
  Na het schrijven van deze column kruip ik terug in bed. Straks volgt er nog een nachtje werken…en ik heb gelezen op het planningbord dat manlief volgende week zal kuisen en dat terwijl ik met een vriendin uit shoppen ga…zalig het kleinburgerlijke leventje.

  image
  Lewiske

  >> Reageer (1)
  27-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussendoortje: honing
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Verkouden, verkoudheid, ze zijn gratis deze tijd van het jaar...tijd om de pot met honing boven te halen...

  Honing is een slijmoplossend middel. De suikers in honing trekken namelijk vocht aan. Honing bevat ook etherische oliën die het slijm verdunnen en de hoestprikkel verminderen.
  Honing kan geneeskrachtig werken bij een zere keel en verkoudheid. Honing heeft een boel bacterieremmende eigenschappen. Dat komt door haar enzymen en andere stoffen die desinfecterend werken. Al die eigenschappen verdwijnen als sneeuw voor de zon, als je de honing in kokend hete thee doet. Wacht daarom tot je thee drinkklaar is en doe er dan een lepel honing bij. Bij een verkoudheid kies je best voor tijm- of eucalyptushoning. Als je de honingpot goed afsluit, blijft hij lang goed. Vloeibare honing zal na een tijdje versuikeren. Daar is niks mis mee. Het betekent niet dat je de honingpot in de vuilbak moet kieperen, want de kwaliteit en de smaak blijven hetzelfde. Je kan de honing weer vloeibaar maken door je pot op te warmen au bain marie op een temperatuurtje van 40 graden. Beslist niet meer. Sommige honingsoorten versuikeren vlug, andere doen er een jaar over. Je voorkomt versuikering door geregeld in de pot te roeren.
  Neem een lepel zuivere honing op je nuchtere maag om je verkoudheid te vertroetelen.

  Info: tuinadvies.be
  Foto: Clootwijck.nl

  >> Reageer (1)
  26-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsen: rariteiten
  img61/130/houtenbeachcruiser1zv1.jpg
  De houten beach cruiser.
  Eindwerk van Arnold van der Smam

  img61/7613/loopfietsyi2.jpg
  Draisine loopfiets (Ierland; model 1820)
  Houten frame en wielen. Houten steun en elleboogsteunen.

  img108/8576/plastiekfietspb7.jpg
  Zweedse Itera plastieken vrouwenfiets model 1980.
  Slechts 500 stuks vervaardigd.
  Info: fietsen.web-log.nl; Fietsrai


  >> Reageer (2)
  25-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussendoortje: fiets en kunst
  Weer geen weer om in te fietsen vandaag. Laat staan dat we het stalen ros er door jagen als het niet per se hoeft... Dus soelaas gezocht op het 'fietsnetweb' en we vonden fietswrakkenkunst...

  img144/198/000001fietsvrakkunstgj9.jpg

  Ongeveer tachtig Amsterdamse fietswrakken zijn in een zes meter hoge 'kerstboom' verwerkt. Afkomstig uit de Amsterdamse grachten en naar boven gehaald door de Amsterdamse opruimingsdienst.
  Info en foto: fietsen.web-log.nl

  >> Reageer (1)
  24-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PieterVé ontmoet...pelgrim naar Santiago. (47)
  image011.jpg

  'Alle wegen leiden naar Rome', zegt het spreekwoord.
  Minstens evenveel wegen leiden naar Santiago de Compostela. Dé Santiago-route bestaat immers niet. Een netwerk van caminos leidt de pelgrim naar de pórtico de la Gloria: de poort naar de hemel.
  Volgens planning zal Pedro de 'camino francés' volgen en genieten van de ontmoetingen onderweg.

  Route 1ste dag: 109.5 km.
  Gierle-Pulderbos-Lier-Duffel-Mechelen-Londerzeel-Opwijk-Aalst-Ninove
  Provincies: Antwerpen - Vlaams Brabant - Oost Vlaanderen.
  Vlak parcours.

  Bezienswaardigheden:

  Lier:
  stjacobskapellier.jpg Sint-Jacobskapel
  St. Jacobskapel ligt aan de grote markt. De oorspronkelijke Sint-Jacobskapel dateert uit 1383, maar werd herhaaldelijk herbouwd en gerestaureerd. In de 17de eeuw diende ze als parochiekerk voor de Spaanse troepen, die in Lier gelegerd waren. Bij de Werf naast de kleine Nete stond het St. Jacobsgodshuis (gesloopt in 1848) waar pelgrims verbleven.
  De Zimmertoren is een overblijfsel van de stadsvedediging. De toren heeft een Jubelklok met 13 wijzerplaten.
  Ook het Begijnhof uit het begin van de 13° eeuw is een bezoek waard.

  Mechelen: mechelen.jpg Hof van Busleyden.
  De stompe toren van de St. Romboutskathedraal (97m - anno 1450) toont zich reeds van verre. Het Hof van Busleyden uit ca 1500. Belfort en lakenhalle uit de 14° eeuw. Mechelen is vanouds bekend vanwege het houtsnijwerk, een Vlaamse kunst die langs de Santiagoroute tot ver in Spanje terug te vinden is.

  Aalst: aalst4.jpg 
  Standbeeld van Dirk Martens, de eerste boekdrukker van België. Schepenshuis uit 1420 en het Belfort met het oudste mechanische klokkenspel. De Grote St. Maartenskerk (1481 en nooit afgewerkt) herbergt een doek met St. Jacob als Morendoder.

  Ninove:
  ninove.jpg 
  Op de foto een Mechels houtsnijwerk van Theodoor Verhaegen (1701-1759), Sint Cornelius. De textielstad heeft nog de 16° eeuwse Corneliuspoort, de abtswoning en resten van een watermolen.

  En nog vele andere...

  PieterVé

  Info: St. Jacobsfietsroute va, Clerens Sweerman
  Foto: stedelijke VVV-kantoren


  >> Reageer (0)
  23-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffieticje 47
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Espresso Smoothie

  Ingrediënten:
  2 soeplepels instant koffie
  (of 1 klein kopje sterke koffie of espresso
  4 tot 6 koffielepels suiker (naar smaak)
  10 - 12 ijsblokjes
  water (ongeveer 250 ml)

  Bereiding

  * Doe alles in een keukenrobot en mix tot de ijsblokjes verdwenen zijn. (Dit is wanneer uw keukenrobot minder lawaai maakt...laat de espresso smoothie toch nog 30 seconden verder mixen): Het is de bedoeling dat uw espresso smoothie heel smooth ofte zacht is.
  * Serveer in een glas met 1 of 2 rietjes, al neergalang hoe dik de espresso smoothie is.


  Info: onskookboek.be


  >> Reageer (1)
  22-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsen: Kempen-oost
  Fietsen door de Kempen-oost.

   

  Met start en aankomst in Gierle centrum. Fietsen doorheen of langs volgende Kempische gemeenten: Gierle, Lille, Beerse, Vosselaar, Turnhout, Zevendonk, Kasterlee, Lichtaart en Tielen. Via het knooppuntensysteem.
  GC-KP77-79-59-69-70-78-90-89-34-88-31-32-58-36-75-74-GC.
  Afgelede kilometers: 43

  Tip onderweg: de Keeses-molen en omgeving in Kasterlee.  Keeses Molen is een houten standaardmolen met een open voet. Hij werd voor het eerst opgericht in 165O te Antwerpen-Dam. Daarna werd hij overgebracht naar Heist-op-den-Berg en sedert 1922 staat hij in Kasterlee. In 1970 werd de molen gerestaureerd.

  Foto:©PEDRO
  Kaart: fietknooppuntennetwerk van de Provincie Antwerpen, Antwerpse kempen-oost.
  "GC"= Gierle centrum
  "KP"= knooppunt
   Slideshow via Photobucket

  >> Reageer (1)
  21-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lewiskes column
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Spaanse nachten.

  Ik heb vier nachten (werk) achter de rug, dus geen tijd gehad om te schrijven. Ik weet dat dit een flauw excuus is maar ik weet geen beter.

  Het is krokusvakantie, geen les Spaans dus deze week. Maar dat wil daarom niet zeggen dat we stil zitten. Neen, we (ik en Pedro) hebben ons les voor volgende week voorbereid. Ja wij doen thuis nog plezante dingen samen, het moet niet steeds grote kuis zijn. Die les Spaans zien we als een 'tussendoortje' zoals de Pedro dat soms schrijft in de logs. Een 'tussendoortje' dat natuurlijk wel een relatieve inspanning vraagt. Niks komt van zelf en ja ik ken ook die leuze dat 'arbeid adelt'...Wat zijn we nu nog op onze leeftijd met de Spaanse taal? Eerst en vooral is men nooit te oud om te leren (clichématig) en het houdt de geest in beweging. Ik las gisteren nog dat wanneer men veel talen kent de kans op dementie verkleint. Dus waarop wachten jullie nog? Nu is de Spaanse taal niet simpel om te leren.  Dubbele LL spreek je uit als J, een U wordt een OE, voor een V horen ze liever een B, een Ñ wordt NJ uitgesproken, Ch is dan weer TJ... en dan nog die klemtonen en accenten...en vooral de vervoegingen.

  Op 't werk stellen ze vragen omtrent die lessen. Eén ervan is de volgende: 
  "¿Por qué estudiamas el Español?  (Waarom ook ik Spaans studeer?)
  Mijn antwoord hier op is:
  " Amo la lengua y el pais...y importante en 2009 mi Pedro va para bicicleta a Santiago de Compostela..."

  "Muchas personas se figuran que es el Español una lengua poco necesaria, porque es el idioma de un pais poco conocido. Se habla en España, en Cuba, en Méjico, en la América Central y del Sur, (exepto el Brasil).
  Las leguas europeas que más se hablan en el mundo son: 1°. el inglés, 2° el español o castellano, que lo hablan más de 175 millones de hombres, luego el alemán y el francés. 
  Eén van de meest bekende Spaanse werken is zeker "Don Quijote de la Mancha" de Cervantes, la novela más universalmente admirada que existe.
  We blijven oefenen en ons verdiepen in het werk en de taal van Señor Cervantes...

  Saludos y hasta la vista.
  A semana proxima.

  image
  Lewiske

  Miguel de Cervantes Saavedra. (Voor meer via Wikipedia, klik op de afbeelding)
  Alcázar de San Juan geboren op 29 september 1547, overleden in Madrid 23 april 1616.
  Is één van de belangrijkste roman- en toneelschrijvers uit de Spaanse literatuur.
  Hij schreef een twintigtal toneelwerken, maar is vooral bekend geworden door zijn boek Don Quichot van La Mancha (El ingenioso hidalgo Don Quixote de la Mancha).

  >> Reageer (3)
  20-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dolfijntje van de week

  img247/6624/gewonedolfijnhc1.jpg

  Als geluk uw bestemming is,
  hoeft U zich niet te haasten...

  Zonder Geluk vaart niemand wel!  >> Reageer (0)
  19-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffieticje 46

  Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us

  Let vooral op de naam...         Ook verkrijgbaar in Decaf...

  Foto bekomen via Chia
  Since 1880 Don Pedro stands above the valley and looks over his coffee plantation that he has spent his lifetime cultivating. From the soil nourished by the ashes of the Guatemalan volcanic region, he grows and selects only the finest coffee beans, as his family has done for five generations. Hand-picked and always freshly packed on-site, the tradition continues.
  www.cafedonpedro.com 

  >> Reageer (2)
  18-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsen via knooppunten
  Start op de parking aan de Kruiskensberg te Herenthout.
  We trappen ontspannend richting KP41. Gestel waar een groot landgoed nog gewoon is. We houden even halt aan de fietsbrug over de Grote Nete en merken in de achtergrond het landgoed van het Hof van Rameyen. KP32

   Fietsbrug te Gestel.

  Via de Heerhoeve en de Gestelse schandpaal fietsen we naar Boekt -KP16-28- waar we de vallei van de Grote Nete induiken. We rijden een idyllisch landschap van bossen, akkers en weilanden binnen. We nemen richting Lier en laten ons met rugwind door de pure natuur glijden.

   Spoorwegbrug Kessel.

  Ter hoogte van de spoorwegbrug te Kessel rijden we richting Koningshooikt en Berlaar via KP30-40-48-49-72.
  Vervolgens KP72-52-38 naar het Provinciedomein de Averegten in Itegem.
  Het Provinciaal Groendomein De Averegten is een 100 hectare grote inspiratiebron. Wie er ooit gewandeld heeft op een zomerse dag na een hevig onweer, heeft tussen de coulissen van opstijgende waterdamp de ware schoonheid van dit bos beleefd.

   klik op de foto voor meer uitleg.

  Van hier fietsen we naar 't Schipke aan KP33, wereldberoemd bij fietsers en wandelaars, waar Jos Vandeloo zijn overpeinzingen achterliet op de menukaart. Deze oude herberg werd in 1900 uitgebaat door het echtpaar Alfons en Louisa Vervloet en groeide langzaamaan uit tot een culinair pareltje te midden van de weelderige, ongerepte natuur…

    't Schipke aan de grote Nete.

  Eindpunt parking aan de Kruiskensberg wordt nu snel bereikt over KP34, de Steynhoven.
  Een 44 km lange afwisselende fietstrip via dorpen, landbouwzones en natuur.
  Men komt voldoende horecazaken tegen om de honger en dorst te stillen...

  Foto's: ©Pedro
  Kaart: Fietsknooppuntennetwerk Prov. Antwerpen; Antwerpse Kempen-zuid nr. 3 

  >> Reageer (2)
  17-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PieterVé ontmoet...pelgrim naar Santiago. (46)
  Image Hosted by ImageShack.us

  " Peregrino, onde vai o seu destino? "
  "Onde éque a vida me leva, meu filho!"


  Vertaling:
  "Pelgrim, waarheen gaat uw bestemming?"
  "Waar het leven mij naar toe leidt, mijn zoon"

  Image Hosted by ImageShack.us 
  PieterVé is met skivakantie.
  Vanaf volgende week begint hij met de (virtiuele) beschrijving van de route die Pedro zal volgen op zijn fietstocht naar Santiago de Compostela...
  Stopplaatsen, bezienswaardigheden, steden, geplande ontmoetingen in Pedro's planning 'en cierdo modo via el camino a Santiago'...

  Uit "de pelgrim en de kerk" o " el peregrino y la iglesia"

  >> Reageer (0)
  16-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsen: tip
  Image Hosted by ImageShack.us

  Fietsen in Waals-Brabant. Een fietstip via www.fietsenarco.be.
  Dat ook Waals-Brabant een stukje Haspengouw rijk is, is weinig bekend. 'Hesbaye' heet de streek in het Frans. De namen op de route zijn direct een hele mondvol, gaande van de Chapelle du Bon-Dieu-du-Chêne tot de kerk van Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin. Verder loopt de weg langs het kasteel van Chenoi. Op het einde van de rue de l'Ermitage loont het de moeite een zijsprong te maken om het kasteel van Getinnes te bewonderen. Werp ook even een devote blik op de Kongolokapel, die herinnert aan zinloos bloedvergieten vanaf 1960 in de vroegere Afrikaanse kolonie.

  Image Hosted by ImageShack.us

  Het middeleeuwse kasteel van Walhain werd verlaten in de 18de eeuw en is nu weinig meer dan een ruïne, maar zo'n bouwval ontbreekt het niet bepaald aan charme. Mits een klein beetje fantasie wordt het bevolkt door droomprinsessen en koene ridders.


  Info en afbeelding: fietsenarco.be


  >> Reageer (0)
  15-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuur: zeehonden
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Actieve vrouwtjes, luie mannetjes.
  Tijdens het paarseizoen leggen vrouwelijke zeehonden afstanden tot 35 meter af om de perfecte partner te vinden. De mannetjes daarentegen verroeren zich amper twee meter, hun eigen lichaamslengte. De vrouwtjes bewegen zich voort tussen de showende mannetjes en maken op basis van onder meer grootte, conditie en gedrag de juiste partnerkeuze. Daardoor zorgen ze voor genetische verscheidenheid in de volgende generatie zeehonden.
  Dat gedrag zou een oplossing kunnen bieden voor de 'lek paradox', waarbij de genetische variatie bij zeehonden verdwijnt en alle mannetjes op elkaar gaan lijken doordat vrouwtjes altijd voor de coolste mannetjes gaan.
  img444/8774/zeehondenlosimg14421wkj7.jpg

  Info: EOS
  Foto: wadden.nu


  >> Reageer (1)
  14-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lewiskes column
  Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

  Over Valentijn, de rug, de reis en Pedro

  Vandaag, 14 februari. Valentijn.
  Niet veel van gemerkt. Pedro is niet pro Valentijn. Is te commercieel zegt hij. Hij post steeds wel een woordenspinsel in mijn mailbox. Ook dit jaar. Wat opvalt is dat de slijmbalwoordjes jaar per jaar verminderen. Het ouder worden zit daar wel voor iets tussen. Maar allé het is de geste dat telt zegt men. Eigenlijk treur ik daar niet om. Pedro hoeft ook geen wederkerige Valentijn dus het is bij ons een dag als een andere. Ik heb mezelf een door 'Valentines Chocolates' gekocht, kwestie van de hormonen te sussen.

  Toch niet helemaal. Straks moet ik naar de kliniek, op onderzoek voor de steeds weerkerende lage rugpijnen. Sinds mijn val in de douchecel, enkele jaren geleden, weet ik soms niet hoe ik mij moet neerzetten. Moet ik nu onderuit zitten, rechtop, met of zonder kussensteun, ik weet het niet meer. Lang stilstaan op eenzelfde plaats is ook al uit den boze… Dan ook te weten dat ik in de verzorgingssector bezig ben en dat ik daar dikwijls moet heffen. We zien wel wat het wordt straks. Er bestaat nog altijd zo iets als chocolade om de frustraties weg te werken... Positief denken zegt de Pedro en fietsen in plaats van stappen. Maar dat fietsen loopt al evenmin op wieltjes…

  Maar wat heeft reis hier dan te maken in de column van vandaag. Wel daar treur ik nu een beetje om. We (Pedro) heeft besloten om dit jaar een reissabbatjaar in te lassen. Dus geen buitenlandse reis. Geen Cyprus, geen Turkije, geen Malta, geen Spanje. Wauw dat was wel ff slikken toen hij met dat (eenparig goedgekeurd) voorstel voor de dag kwam. Argumenten zijn er genoeg. Sparen voor onze oude dag (?) Liever om de twee jaar een mooie reis maken dan ieder jaar een kleine reis (?) Mijn rugprobleem, ha Pedro denkt dus in mijn plaatst over mijn gezondheid (?) Veiligheid in de zuiderse landen (?) Operatie in het najaar aan Pedro’s knie (?) Enfin, eigenlijk te veel om alles te vermelden. De fietsvierdaagse gaat wel door, natuurlijk. Ik denk dat onze Pedro al serieus met Compostela in zijn hoofd zit. Fietsen is prioriteit geworden. En ik moet eerlijk toegeven dat fietsen niet echt mijn ding is. Zo ’n dertig kilometer kan ik wel af, met af en toe een terrasstop. En dan koffiepauze met choco-koekje.

  BTW, over Compostela schrijf ik later nog wel een column. Want met die trip zijn we nog niet aan de nieuw patatten…

  Als ik nu zo deze column overlees ben ik goe bezig om de Pedro op zijn kap te zitten. Het zullen de hormonen zijn zeker. Maar de eerlijkheid gebied mij ook te zeggen dat Pedro gisteren gekuist heeft. Dat doet hij om mijn rug te sparen. ’t Zal zeker voor mijne Valentijn geweest zijn. En als het meezit kan ik misschien dit jaar nog een tripje met de vriendinnen doen, zoals vorig jaar. The golden girls in Turkey… 'k Ga een chocolade hartje op mijn tong laten smelten.

  image
  Lewiske


  Vanlentines chocolates
  amaai mijne rug
  koffer pakken-uitpakken
  vote for Pedro

  >> Reageer (3)
  13-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffieticje 45
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Koffie is vaak een goede afsluiter van een lekkere maaltijd.
  Koffie als dessert is dan ook een passende grande finale van een diner.

  Granita de Caffè
  1 kop vers gezette sterke Koffie Kàn (Santos Mild)
  1/3 kop griessuiker
  1/3 kop kandijsuiker

  Los alle suiker op in de hete koffie en laat afkoelen. Giet het mengsel in een invriesschaal en plaats die in de diepvries tot de koffie bijna hard bevroren is. Klop alles weer goed op en vries opnieuw in tot het koffie-ijs sorbetdikte heeft. Schep dan in sorbetglazen en spuit er een toefje stijfgeklopte slagroom op.

  Goed voor 4 warmbloedige koffieleuten!
  Info: Koffie Kàn

  >> Reageer (0)
  12-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse les
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Bij de Spaanse les hoort ook ontspanning.
  Spaanse film bekijken en beluisteren hoort er bij.
  Mijn keuze viel op het werk van de Spaanse cineast Pedro Almodovar:

  "Habla con ella."

  De film vertelt het verhaal van twee mannen die verliefd worden op twee verschillende vrouwen, maar in dezelfde situatie komen te zitten. Benigno is verliefd op Alicia, voor wie hij zorgt wanneer ze in coma raakt. Marco valt voor Lydia, die ook in een coma terecht komt. Deze extreme situatie resulteert in verschillende reacties bij de mannen: Benigno is blij om bij de vrouw te zijn van wie hij houdt, maar Marco is zwaar depressief omdat hij niet met Lydia kan communiceren, en dus niet weet hoe zij echt over hem denkt. 

  Image Hosted by ImageShack.us  Image Hosted by ImageShack.us  Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us
  "Hable con ella" es una historia sobre la amistad de dos hombres, sobre la soledad, y la larga convalecencia de las heridas provocadas por la pasión. Es también una película sobre la incomunicación de las parejas, y sobre la comunicación. Sobre el cine como tema de conversación. Sobre cómo los monólogos ante una persona silente pueden ser una forma eficaz de diálogo. Del silencio como "elocuencia del cuerpo", del cine como vehículo ideal en las relaciones de las personas, de cómo el cine contado en palabras detiene el tiempo y se instala en las vidas de quien lo cuenta y del que lo escucha.
  "Hable con ella" es una película sobre la alegría de narrar y sobre la palabra como arma para huir de la soledad, la enfermedad, la muerte y la locura. También es una película sobre la locura, ese tipo de locura tan cercana a la ternura y al sentido común que no se diferencia de la normalidad.


  Meer over Pedro Almodóvar klik HIER

  >> Reageer (3)
  11-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De fiets en kunst
  Zeg nu zelf, weer geen weer om een hond door te jagen. Dan maar even vergapen op de fiets in de kunst.

  img123/2916/1677o85022hy1.jpg
  Kunstwerk van Jasper Geers: "compositie met fietser"...

  >> Reageer (3)
  10-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PieterVé ontmoet...pelgrim naar Santiago. (45)
  img264/7246/ferro02jn7.jpg

  De Camino trekt mensen aan uit de hele wereld. Mensen die ideeën uitwisselen met elkaar en leven delen.
  Onze pelgrim van vandaag wou pelgrimeren.
  Zijn wedervaren vertelt hij in...
  "Bon Camino", een verslag van mijmeringen, gedachten en ontmoetingen tijdens de Camino de Santiago...
  Uit het boek volgend gedicht:

  'k Hoor enge verhalen,
  ik spreek vreemde tale
  Ik kom uit het oosten,
  ik kan iemand troosten
  Ik wandel, ik droom en ik waak
  van de kok en de heilige Sjaak.

  Nog eentje uit hetzelfde boek:

  Hoeveel treden moet ik nog maken
  Mijn botten gaan kraken
  Wat wordt mijn lot?
  mijn lijf is kapot
  'k verlang naar een bedde,
  maar... ik zal het redden!

  img67/6836/cabofinesterrewa6.jpg

  Uit: 'Bon Camino' van Ad van Kuyck (pastor)
  Van 11/9 tot 20/10/2005 de Camino gelopen.
  zie ook: www.naardekerk.nl


  >> Reageer (0)
  09-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interludium 3
  Sneeuw in de Kempen...


  Foto: ©Pedro

  >> Reageer (1)
  08-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffieticje 44

  Koffiedik kijken...
  img247/204/dscn3126xk3.jpg

  Koffiedik kan, naar verluidt, gerust door de afvoer worden weggespoeld. Het zou de afvoer niet verstoppen en zou er zelfs voor zorgen dat al aanwezig vet wordt weggesleten en toekomstig weggegooid vet niet op de afvoerpijpen kan aanslaan. Koffiedik neemt ook de slechte reuk van de afvoerpijpen op.


  Foto: ©Pedro

  >> Reageer (2)
  07-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lewiskes column
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Grote schoonmaak in de koele berging.

  Voilà, de koele berging is opgeruimd. En opgeruimd staat netjes. Het werd tijd. De planning er van stond al meer dan een half jaar op het bord. Alle schabben afgewassen, het werk van Pedro. Wel even een kleine woordenwisseling gehad. Doosjes, potjes, potten en pannen, alles netjes afgewassen. Alles opnieuw geordend. Weer meningsverschillen… Veel waardeloze spullen weg gegooid. Een zucht van opluchting bij Pedro. Of toch weer niet alles weg gegooid... Wat echt nog kon gebruikt worden opzij gezet voor derden of voor de kringloopwinkel. Joepie, nu staat alles netjes. Het werk in harmonie beëindigd.

  Er is weer van een stukje huis een thuis gemaakt. Een stukje thuis waar we nu alles kunnen in terug vinden. Je stelt zo’n onderneming steeds uit omdat het tijdrovend lijkt. Maar al bij al viel het nog best mee. Een halve dag met ons tweetjes en de karwei was opgeknapt. Eendracht maakt macht en meer dan twee handen maakt het werk lichter. Ik zal mezelf nu de discipline opleggen om alles opnieuw netjes te plaatsen na het gebruik. Ook bij de aanvulling van de proviand. Want daar schort het soms wel. Gewoon geen tijd er voor nemen om het motto ‘alles heeft een plaatsje’ te respecteren.

  Volgende schoonmaak wordt de garage. Dit karwei staat al even lang op de planning als deze welke vandaag geklaard is…

  image

  LeWisKe


  Tekst: Lewiske
  Foto: ©Pedro


  >> Reageer (3)
  06-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dolfijntje van de week

  img247/6624/gewonedolfijnhc1.jpg

  Als je denkt dat iets kleins
  en simpels geen verschil uitmaakt,
  probeer dan maar eens te slapen
  met een mug in je kamer...


  >> Reageer (0)
  05-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsen: via de Kleine Nete naar Lier
  Vertrek in Grobbendonk aan de Dreef. Langs de oevers van de Kleine Nete, beemden, vele vijvers en pittoreske landschappen naar Lier.

   
  Fietsbruggetje over de Kleine Nete. Een trip door de natuur van de Netevallei.

  De bochtrijke oevers van de Kleine Nete. Fiets- en wandelparadijs.

  Verpozen op het Zimmerplein zich tegoed doen aan een heerlijke kop koffie met pannenkoek. Via de Lierse vesten naar het Netekanaal, over Viersel en langs het Albertkanaal terug naar Grobbendonk.
  Knooppunten: 10-9-47-21-13-75-76-88-89-Lier centrum-20-88-76-75-74-98-69-68-10-de Dreef. Afstand: 44 km.

  Foto's ©Pedro

  >> Reageer (1)
  04-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amaryllis
  Amaryllis Hippeastrum  De Amaryllissen zijn niet "nieuw uit de winkel" - ik houd ze jarenlang over...
  Wil je meer weten over het hoe om Amaryllissen te houden, KLIK dan HIER


  >> Reageer (1)
  03-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PieterVé ontmoet...pelgrim naar Santiago. (44)

  De passant.
  Voorbije week werd Pedro, beter gezegd de schelp op de bagagerek van zijn fiets, opgemerkt door een passant. Na de vraag en het antwoord naar het waarom van deze schelp op Pedro's fiets kwam het er uit. De 'passant' had de 'Camino' al gereden, nu 1 jaar geleden. We zijn dan ook naar een taverne gereden en geluisterd naar het verhaal van de 'passant'. Een verhaal waarbij je alle tijdsbesef kwijt was...hier onder volgen enkele indrukken.

  img300/3777/ijac34uz5.jpg Boerderij in Galicië anno 2006

  "Galicië heeft mijn hart gestolen. Het is daar zo anders dan op andere plaatsen op de Camino. Het regent er veel, maar dat weegt niet op tegen de pracht van het landschap dat je daar te zien krijgt. Groen landschap en romantische dorpjes. De kleine dorpen waar de koeien nog het straatbeeld bepalen. De boeren melken hun veestapel nog thuis. De boeren leiden dagelijks tien tot vijtien stuks vee naar de weide en terug naar de stal. Op de camino in Galicië is het een komen en gaan van die kleine keuterboerkes. Eigenlijk glijd je via de koeienstront het dorp in en bij nat weer ook weer uit. Bij ons zijn de boerenerven altijd netjes maar ginds, oh jee. Langs de wegen in Galicië, die de dorpen met elkaar verbinden, staan veel tamme kastanjebomen. Terugdenkend aan mijn jeugdjaren kon ik ook daar niet weerstaan aan die bruine snoepers en nam iets te veel ballast mee.
  Je passeert er riviertjes dat het en lust is om over al die kleine bruggetjes te fietsen. Galicië wordt niet voor niks 'het land van de duizend rivieren' genoemd. De Romeinse invloed is daar nog zeer aanwezig. Lugo is daar een levendig bewijs van. Een voorbeeld is een wandeling over de unieke Romeinse muur, volledig bewaard gebleven, formidabel solide gebouwd met een hoogte van ongeveer 10 meter en een dikte van 4 tot 5 meter, en met een omtrek van 2,5 kilometer. Gewoon fantastisch. De wegen zijn er goed berijdbaar en de automobilisten daar weten dat er veel fiets- en wandelverkeer is op de soms smalle rijbanen. "

  img402/407/0001fotoz68mpi6hen5.jpg

  Hij heeft er ook afgezien. Regen en wind en de soms steile hellingen kruipen op de duur in de kuiten. Maar hij besluit met:  "De Camino die moet je doen Pedro, gewoon doen! Je komt als herboren terug, zeker weten."

  Opgetekend door
  PieterVé


  De 'passant' wou anoniem blijven.
  Foto: M. Wannet

  >> Reageer (1)
  02-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuur: vogels tellen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is weer zo ver. Volgend weekend worden er vogels beloerd en geteld in je tuin. Probeer tijdens het telweekend van 3-4 februari 2007 de vogels op en rond de voederplaats te tellen. Als je nadat je gevoederd hebt tijdens een kwartiertje of halfuur waarneemt kan je al de meeste soorten ontdekken. Noteer per soort het grootste aantal dat je op moment hebt geteld. Een voorbeeld: op 3 februari zie je op 9.34u drie koolmezen op de plank, op 9.58u vier op de plank en één aan de vetbol, op 4 februari om 10.00u geen en op 10.13u vier. In dit geval vul je op het formulier naast koolmees het getal vijf. Je hoeft niet op alle dagen waar te nemen! Maar het mag. Kijk je meer dan één dag, noteer dan het maximale aantal dat je waarnam per soort. Noteer ook soorten die niet in de lijst van 20 voorkomen als ze de voederplaats bezoeken, de lijst van 20 is enkel een hulpmiddel om snel de waarnemingen te noteren.
  Veel plezier en succes met de telling!
  Info: Natuurpunt.be
  Foto: tuinadvies

  >> Reageer (2)
  01-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffieticje 43
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Vanille-ijs met koffiesaus

  Ingrediënten
  1 dl espressokoffie
  40 gram pure chocolade
  2 bolletjes vanille-ijs

  Bereiding
  Maak de espressokoffie, eventueel van een zakje instantpoeder. Breek er de chocolade in. Laat de chocolade in de magnetron of in een pannetje met heet water smelten. Roer de saus glad. Doe in 2 coupes een bolletjes vanille-ijs en schenk de warme saus er over.

  Info: Voedingscentrum


  >> Reageer (1)


  20081224Pedro.jpg image by Pedro48
  Over mezelf...
  Ik ben Pierre V alias Pedro
  Op Sinterklaasdag,
  anno 1948,
  ben ik als Mechelaar
  de wereld op gezet.
  Nu al geruime tijd
  woonachtig in
  "mijn dorp in de Kempen".
  Hobby's:
  Fietsen in de vrije natuur
  Geocaching en koffieleut...
  Heb net een fietstocht als peregrino
  naar  Santiago de Compostela 
  achter de rug ten voordele van...
  LCH Belgium vzw
  (Langerhans Cel Histiocytose)
  logo150devrolijkebloggezw1.gif

  untitled-3.jpg picture by Pedro48

  Profile for PedroLewis


  Inhoud blog
 • Koffiedrinken in Italië
 • Spaghetti
 • Opkuis
 • Koffieticje
 • Toscane van het noorden?
 • Toscane
 • Les Jardins d'Annevoie
 • Dinant
 • Koffieticje
 • DonJon van Crupet

  100%
  150%
  200%

  LOEP

  Zoeken in blog


  Laatste commentaren
 • 02.33.60.84.63 (Jack)
      op Koffiedrinken in Italië
 • 082319208865 (PAK RISWANDI)
      op Koffiedrinken in Italië
 • 082319208865 (PAK RISWANDI)
      op Fietsen: de Meroderoute
 • 082319208865 (PAK RISWANDI)
      op Fietsen: de Meroderoute
 • Belgische zanger Matthias Lens. (Dirk)
      op Koffiedrinken in Italië
 • Goede morgen (Dirk)
      op Koffiedrinken in Italië
 • Muziek Box Django Wagner (Dirk)
      op Koffiedrinken in Italië
 • Zomaar een kaartje gemaakt. (Dirk)
      op Koffiedrinken in Italië
 • Geniet van de eerste dag van het weekend!! (Rachel Belmans)
      op Koffiedrinken in Italië
 • Fijne nachtrust! (Rachel Belmans)
      op Koffieticje • Eerst vragen
  dan met
  toestemming
  kopiëren
  Archief per maand
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 09-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 01-2006
 • 12-2005
 • 11-2005
 • 10-2005
 • 09-2005
 • 08-2005
 • 07-2005
 • 06-2005
 • 05-2005
 • 04-2005


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!